מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תבשיל חומוס ותרד

תבשיל חומוס ותרדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 22, 2015
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

 תבשיל  גרגרי חומוס עם תרד שניתן להכין בקלות ובמהירות.

 תוספת בריאה וטעימה לכל ארוחה.

תבשיל חומוס ותרד

מצרכים:

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (משקית קפואה)

1 בצל קטן קצוץ

100 גרם עלי תרד טריים

1 עגבניה גדולה מגורדת

4 עגבניות שרי חצויות / עגבניה קטנה חתוכה גס

2 שיני שום קצוצות

חצי כוס מים רותחים

תיבול: חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים בצל קצוץ בסיר קטן עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניה המגורדת והשום ומערבבים. לאחר 2 דקות מוסיפים את גרגירי החומוס וחצי כוס מים ומבשלים 2 דקות נוספות.

-מוסיפים את עלי התרד והעגבניות שרי ומערבבים עד שעלי התרד מתרככים ומצטמצמים.  מתבלים ומבשלים עם מכסה כ 10 דקות.

*ניתן להוסיף יותר מים במידת הצורך.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

34 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להכין פלאפל או לבשל במים עד לריכוך ולהשתמש לכל מתכון שצריך בו חומוס מבושל. אפשר גם להקפיא לאחר בישול.
      יום מקסים 🙂

    1. כן אפשר, רק מומלץ לשטוף אותו במים לפני ולסנן כדי למנוע טעם לוואי של השימורים.

    1. היי ליטל,
      אני מניחה שאפשר רק כדאי לשטוף את גרגירי החומוס היטב מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
      יום מקסים 🙂

    1. היי אורה,
      תבשלי את גרגירי החומוס במים רותחים שעה – שעה וחצי עד שנעשים רכים (זה תלוי בגרגירים, יש כאלה שמתבשלים מהר יותר ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן).
      אפשר להוסיף למים חצי כפית אבקת סודה לשתיה, זה מזרז את משך הבישול.
      לאחר שהגרגירים רכים, תשתמשי ב2 כוסות מהם ותכיני את המתכון כרגיל.
      ערב נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר