מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תבשיל דלעת

תבשיל דלעתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 12, 2017
Last modified:אוגוסט 9, 2018

Summary:

תבשיל דלעת עם בצל בסילאן וקינמון. מושלם על אורז לבן.

תבשיל דלעת

מצרכים (כ-3 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ (כ-750 גרם עם קליפה, 620 גרם בלי קליפה)

תיבול: כף סוכר חום, 3 כפות סילאן, רבע כפית אבקת קינמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים את קוביות הדלעת וכף סוכר חום, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. יש לערבב מידי פעם.

-מתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות נוספות.

הערה: יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. אם במקרה התבשיל מתייבש יש להוסיף מעט מים.

*אפשר לשלב את הדלעת עם גזר חתוך לקוביות קטנות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. בזמנו הוצאתם ספר מתכונים בעלות 45 שקלים . משום מה אתם כבר לא מפרסמים אותו. אני מעונינת לרכוש עותק. אנא הודיעו לי כיצד אוכל.

    תודה
    חדוה

    1. היי חדוה,
      הסיבה היא שלא נותרו ספרים במלאי.
      בקרוב תצא סדרת ספרי מתכונים, מחולקת לקטגוריות, עם המתכונים שבאתר. זה יפורסם באתר.

  2. הי אפרת
    אשמח אם תוכלי להגיד לי אחת ולתמיד מה ההבדל בין דלעת לדלורית ואיזה מהם היא נחשב פחמימה ואיזה סתם ירק וגם איך אומרים אותם באנגלית?וגם מה המראה שלהם
    תודה רבה רבה על הסבלנות שלך לכל השאלות של כולם 🙂

    1. היי מלי,
      דלעת- pumpkin
      דלורית – butternut squash
      כל ירק הוא גם פחמימה אבל כמות הפחמימות בדלעת ובדלורית היא זניחה.
      דלורית נראית בצורתה דומה לאגס. דלעת דומה בצורתה לעגבניה גדולה.

  3. יש לי מתכון של אמא שלי ז"ל לדלעת. בנוסף לרשום במתכון שלך מוסיפים 5 משמשים מיובשים, כוס גרגרי חומוס מבושלים, 2 כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים, יוצא נהדר!!

  4. היי אפרת הכנתי את התבשיל דלעת כפי שציינת,לא כל כך צלח לי.טיגנתי את הבצל,הוספתי את הדלעת,כיסיתי וערבבתי מדי פעם.מה שקרה שהבצל נשרף והדלעת לא התבשלה.בסוף הוספתי מים כדי שיתבשל.
    אולי צריך לטגן את הדלעת ורק בסוף להוסיף בצל.
    אפשר אולי לאדות את הדלעת ואחר כך להרכיב את התבשיל
    תודה על האתר

    1. אני באמת לא יודעת מדוע לקח לדלעת המון זמן להתבשל. חתכת אותה לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ? בישלת על אש בינונית-נמוכה?
      אם זה כך, פעם הבאה אפשר לטגן את הבצל, להעביר לצלחת ואז לבשל את הדלעת ולאחר שהיא מתרככת, להחזיר את הבצל המטוגן למחבת.

  5. היי אפרת,
    איך אפשר להכין קוביות תפוחי אדמה ואורז ביחד בסיר אחד טעמתי בארוחת החג וזה יוצא טעים…לפי מה שהבנתי צריך לחתוך תפוחי אדמה לקוביות ולטגן קצת ואז אפשרי לסים את האורז לערבב עם תפוחי האדמה למלא את הסיר במים רותחים לתבל במלח ופלפל שחור ולבשל עד שהאורז מוכן?וכמה זמן בערך צריך יהיה לטגן את תפוחי האדמה ליפני ששמים איתו לטיגון את האורז?
    תודה רבה על המתכונים:)

    1. היי ליסה,
      במקום הסילאן אפשר להוסיף 2 כפות דבש או סירופ מייפל.
      שבוע נפלא 🙂

  6. שלום אפרת
    תודה רבה על האתר, הוא נפלא ועוזר תמיד, זו פשוט גמילות חסדים מה שאת עושה כאן תבורכי בכל מילין דמיטב.
    ושנה טובה ומתוקה לך ולכל משפחתך.
    וכעת לסוגייה:
    מה עושים כאשר אין לנו מחבת נון סטיק? האם ניתן לבשל בקצת מים כדי שלא ידבק?
    תודה…

    1. היי מאיה,
      קודם כל תודה רבה 🙂
      אם אין מחבת נון סטיק אפשר להשתמש במחבת אחרת ולהוסיף קצת מים. בכל מקרה חשוב לעקוב אחרי התבשיל ולוודא שאינו מתייבש ולא לערבב יותר מידי כדי שקוביות הדלעת לא יהפכו לעיסה.
      חג שמח ושנה טובה!

    1. היי,
      אפשר להעתיק מקובץ ההדפסה (פשוט ללחוץ על אפשרות הדפסה).
      שנה טובה 🙂

  7. שלום אפרת,
    יש לי דלעת קפואה לקוביות (קיבלתי כמות ענקית אז הקפאתי) יש מתב שזה יהיה טוב למתכון הזה?

  8. אפרת יקרה,
    ראשית אפתח בתודה על הדיוור השבועי שאת שולחת. מוצלח ביותר!
    פעמים רבות משתמשת במתכונים, בעיקר הטבעונים, אבל לא רק…וקוצרת מחמאות, ממש אוהבים אצלנו….
    כיף להכין, קל , פשוט טעים וגם בריא…
    שאלתי: האם ניתן ללא הסוכר חום?
    תודה רבה, מירב

    1. תודה מירב, כיף לשמוע 🙂
      אפשר לוותר על הסוכר החום.
      חג שמח ושנה טובה!

  9. הי אפרת
    פי כמה צריך לדעתך להכפיל את הכמות ל 20 איש בהתחשב כמובן בעובדה שיהיה עוד ה..מ..ו..ןןן אוכל.
    אני רוצה להכין את זה כתוספת של ירק מבושל ולאו דווקא כתוספת לאורז. מתאים?
    תודה ושנה טובה
    דורית

    1. היי דורית,
      לדעתי תכפילי ב-3 או ב-4 (תלוי אילו עוד תוספות את מתכננת). ממליצה לשלב גם גזר שיהיה יותר מעניין.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    2. אני לא יודעת איזה תוספות יהיו. זאת ארוחה משותפת ש7 אנשים התבקשו להביא שתי מנות. אני התבקשתי להביא עוף וירק מבושל. מתוך 20 המשתתפים יהיו 3 או 4 ילדים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר