מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תבשיל בשר עם פטריות

תבשיל בשר עם פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 29, 2017
Last modified:דצמבר 13, 2017

Summary:

צלי כתף מבושל עם פטריות ברוטב יין אדום – מנה עיקרית מושלמת לארוחה בשרית. למרות משך הבישול הארוך, ההכנה היא קלה ופשוטה.

תבשיל בשר עם פטריות

מצרכים (7-8 מנות):

1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)

2 בצלים גדולים קצוצים

8 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות

2 סלסלות פטריות טריות חתוכות גס (מומלץ לשלב פטריות שמפיניון עם פורטבלו)

כוס יין אדום יבש

3 כוסות מי בשר (*הכוונה למים שבישלנו בהם את הבשר)

כף רסק עגבניות

תיבול: כף וחצי דבש, כף פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור

*6-7 גבעולי עלי טימין (מומלץ- לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול עם כף שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש גבוהה (אם נוצר קצף בחלק העליון יש להסירו בעזרת כף גדולה). מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כ2 דקות. מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהפטריות מעט מצטמצמות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים כוס יין אדום ו-3 כוסות ממי הבשר. מתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (עד שהמים מבעבעים). לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-3 שעות או עד שהבשר מתרכך לגמרי. מוסיפים גבעולי טימין ומבלים כ-10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 20-30 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

צלי כתף, בשר בקר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

482 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום. רציתי לשאול : 1. האם יצא טעים גם אם יין אדום מתוק ? אין הבדל משמעותי ?
    2. על איזה אש לבשל את הבשר בינונית או נמוכה במשך כל השעות והאם על להבה רגילה או גדולה ?

    1. היי אפרת,
      אם את שמה יין אדום מתוק כדאי לשים רק חצי כוס. חצי כוס נוספת להשלים עם מי בישול של הבשר.
      לבשל על אש בינונית-נמוכה (עיגול בינוני, עוצמת אש נמוכה).

  2. האם ניתן להכין עם בשר מס' 2?
    במידה ולא אשמח להכוונה מה כן אפשר לעשות איתו.
    כל הברכות ותודה יקרה. <3

  3. היי אפרת
    יש לי שקית של אסם.. (רוטב פטריות)
    אם אני רוצה שזה יהיה קצת סמיך הרוטב אני יכולה להוסיף את תכולת השקית? או שאת ממליצה שלא כדאי עם המתכון הזה? ויש לך משהו אחר להמליץ לי?
    תודה רחלי

  4. היי אפרת .
    האם אפשר להכין מבשר אסאדו ?
    ואם כן תהליך הבישול דומה למתכון שכתבת (כולל זמן הבישול)?

  5. היי אפרת,
    מעולם לא הכנתי בשר,אני רוצה להכין את התבשיל הזה בפעם הראשונה ועם סיר לחץ (שגם בסיר לחץ מעולם לא השתמשתי😐…), רציתי לדעת מהם השלבים המדוייקים להכנה, האם אני מטגנת ושולקת את הבשר בסיר לחץ, לאחר מכן אני מנגבת אותו וממשיכה כרגיל את המתכון או שזה משתנה???

    אשמח לשלבים מדוייקים אני דיי חדשה בזה😊
    תודה מראש!!

    אגב אני משתמשת המון באתר שלך המתכונים שלך מוצלחים ביותר, כייפי שיש אפשרות לתגובות ושאלות זה עוזר מאוד-תמשיכי להפתיע אותנו💙

    1. היי חן,
      אפשר להכין בסיר לחץ בדיוק באותו אופן.
      ההבדל היחיד הוא שזמן הבישול מתקצר ל- 50 דקות לאחר שהסיר שורק.
      ממליצה לקרוא על שימוש בסיר לחץ.
      בהצלחה וחג שמח 🌺

    1. תירוש הכוונה למיץ ענבים נכון? אם כן, אז עדיף להכין עם מים.
      חג שמח ❤️

  6. היי
    יש לי נתח של וייסבאטן עגל טרי
    האם אני יכולה לעשות ממנו צלי עם פטריות לפי המתכון שלך ?
    ואם לא -אז אנא ממך תני לי מתכון לסוג בשר זה
    אני מארחת בחג השני של פסח
    בבקשה תשובה מהירה-תודה

    1. היי רחל,
      את יכולה להכין את המתכון הזה עם הנתח שיש לך.
      מומלץ לחתוך אותו לפרוסות ולא לקוביות.
      זמן הבישול עשוי להתקצר ולכן כדאי לבדוק אם הבשר רך כבר אחרי שעתיים.

  7. חג שמח ושבת שלום
    רציתי להגיד לך תודה על מתכון מושלם
    זאת הפעם ראשונה שהכנתי ועוד לארוחת ליל הסדר והמחמאות
    שקיבלתי וואו !!!

  8. הי אפרת,
    הכנתי את המתכון בשבת ויצא פשוט פצצה!!! כולם התלהבו מאוד והחמיאו.
    תודה רבה על מתכונים מעולים!

  9. היי אפרת
    אתר נהדר נהנה ממנו מאוד
    שאלה האם ניתן לעשות את המתכון הזה עם פרוסות בקר שכבר מוכנות לי מפילה מדומה? לא קוביות אלא סטייקים
    והאם רלוונטי הבישול בתנור או סיר לחץ
    תודה וחג שמח

    1. היי אופק,
      אפשר להכין מפרוסות בקר.
      אפשר להכין בסיר לחץ את כל התבשיל (זמן בישול 50-60 דקות לאחר שהסיר שורק).
      אפשר גם להכין בתנור ולשים בתבנית ולכסות בנייר כסף. לגבי משך אפיה, זה יכול לקחת בסביבות 5-7 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
      אני כן ממליצה את השלב הראשון לעשות בסיר, לבשל לפחות כשעה ואז להעביר לתבנית, לכסות ולהמשיך את האפיה בתנור.
      חג שמח 🙂

  10. בישתי לדעת לבשל את כול הבשר בסיר לחץ בנתח שלם כשמתקדד לפרוס ולהכניס לרוטב מקצאר את זמן הבישול בהרבה
    מה השלבים

    1. אפשר לבשל בסיר לחץ יחד עם הרוטב והפטריות.
      זמן בישול בסביבות 50-60 דקות לאחר שהסיר שורק.
      חג שמח 🌸

  11. היי
    נהנת מאד מהאתר!
    הכנתי לפי המתכון ובישלתי כ3 שעות.הבשר יצא רך יחסית אבל יבש.יש לציין שהכל היה מכובה בנוזלים.האם יש טעם לבשל עוד זמן או שזה עלול לייבש עוד יותר את הבשר?תודה

    1. היי קרן,
      מוזר, הבשר מכוסה בנוזלים ועדיין מרגיש יבש?
      בטוח שהוא התרכך לגמרי?
      איזה חלק בשר זה?
      אין בעיה להמשיך לבשל את הבשר. ככל שתבשלי אותו הוא יתרכך יותר (בתנאי שהוא בתוך נוזלים).

    2. אני חושבת שפילה מדומה.אוקיי המון תודה.סהכ זה מאד טעים כמו שאר המתכונים.אתר נהדר

  12. היי!

    1. אם אני עושה בתנור האם הסדר הוא ככה: טיגון הקוביות,בישול כשעה במים. ואז הכנת הרוטב ואחרי זה להכניס לתנור? וכמה זמן בתנור על כמה מעלות?
    2. האם אפשר לחתוך לפרוסות ולא לקוביות?
    3. האם כשמכינים בשר בתנור הוא עלול להתייבש מאשר בבישול על הגז?

    תודה!! אני דיי חדשה בעסקי המטבח ופעם ראשונה שאני מכינה בשר בקר…:)

    1. היי תהילה,
      1. כן. אפשרות נוספת היא לבשל את הבשר כבר ברוטב כשעה ואז להעביר הכל לתבנית, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום 180 מעלות. לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5-7 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
      2. כן.
      3. אם מכסים אותו ויש מספיק רוטב אז אין בעיה.
      בהצלחה 🙂

  13. האם כדאי להשתמש גם בפטריות פורצ'יני מיובשות? זה יוסיף טעם לצלי, או הטעם הטוב של הפטריות ילך לאיבוד?

  14. היי אפרת האם הבשר הוא כמו הבשר של הגולש , !? כי אני לא אוהבת את הבשר שומני ככה..
    אם כן האם יש תחליף לבשר?
    תודה

    1. לא כל החלקים הם שומניים. תבקשי מהקצב חלק בשר שהוא לא שומני שמתאים לבישול ארוך.

    1. אני חושבת שאם אין לך יין אדום אז עדיף להכין בלי ולשים מים במקום. אל תאגה, זה יוצא טעים מאד גם בלי יין 🙂

  15. הי, תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים!!
    שאלה- יש לי 2.200 קילו בשר מספר 5.

    איך להכפיל כמויות?
    תודה רבה!

    1. היי טליה,
      תכיני לפי המתכון. אין צורך להגדיל את יתר הכמויות רק חשוב לשים לב שהנוזלים לא מתאדים במשך הבישול. אם כן, יש להוסיף מים.

  16. ממש ממש תודה רבההה !!! האתר מציל אותי כל פעם מחדש!!
    עשיתי את המתכון ולאחר שעתיים וחצי לא נשאר בכלל רוטב.. כעת יש בסיר את הבשר הרך ורואים את הבצל החתוך והשום מסביב..
    עשיתי ללא פטריות , וכבר שפכתי את המי בשר
    אשמח לעזרה

    1. אולי בישלת על אש גבוהה/בינונית?
      בכל מקרה, תוסיפי 2 כוסות מים רגילים ותערבבי בעדינות. שימי כשליש כפית מלח, שליש כפית פפריקה ולאחר כרבע שעה בישול, תטעמי ותשפרי תיבול לפי הטעם.

  17. המתכון והתגובות נראים ממש מזמינים לבשל!
    אני תקועה עם אווזית עגל
    בשר מס'14
    האם יכול להתאים?

    1. כן, את יכולה להכין עם הנתח הזה.
      תבדקי אם זה רך כבר אחרי שעתיים-שעתיים וחצי. יכול להיות שזה יהיה מוכן לפני.

    1. היי אורטל,
      אפשר לשים יין אדום מתוק ולשים רק חצי כוס. חצי כוס נוספת להשלים עם מי בישול של הבשר.

  18. היי אפרת
    קודם כל תודה רבה על המתכונים הנהדרים
    יש לי נתח שלם מס' 6..רציתי לשאול האם אפשר לפרוס אותו לפני שנכנס לבישול ארוך או להשאיר שלם ואח"כ לפרוס?

  19. היי עכשיו הכירו לי את האתר שלך ואנסה את המתכון הזה לשבת הקרובה 🙂 הכמויות יתאימו גם לחצי קילו בשר מס 5? או להוריד בחצי הכל? תודה רבה

    1. היי תהילה 🙂
      אפשר להכין עם חצי קילו בשר מס' 5. את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן, כולל התיבול. פשוט יהיה יותר רוטב.

  20. שלום אפרת
    יש לי קוביות בקר מבושל שמצאתי בפריזר והייתי רוצה לשדרג למתכון שלך. האם אפשרי , איך היית ממליצה לעבוד איתו במתכון הזה?

    1. היי מיכל,
      רשום עליהן איזה בשר זה?
      אלה קוביות בקר שאת בישלת או שקנית אותן מבושלות?

    2. בישלתי את הבקר בעצמי. גרה בארה"ב אז לא בטוחה איך הבשר נקרא בארץ. אולי צ'אק או כתף. אשמח להנחיות, תודה.

    3. אם הבשר כבר מבושל אז את יכולה להכין את הרוטב לפי המתכון (עם מים רגילים במקום מי בשר) ולבשל אותו כ-20 דקות לפני שאת מוסיפה את הבשר. כדאי לשים 2 כוסות מים במקום 3 כוסות + חצי כוס יין אדום (או מים). מבחינת תיבול מומלץ לטעום את הרוטב. אם חסר תמיד אפשר לשפר תיבול.
      כמובן שזמן הבישול מתקצר כי הבשר כבר מבושל.
      להסמכת הרוטב – אפשר לערבב כף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים עד לבלילה חלקה ואז להוסיף לרוטב.

  21. וואו תמיד פחדתי להתעסק עם בשר וסוף סוף יש לי מתכון מנצח!
    הבשר רך כמו חמאה.
    בישלתי שעתיים וחצי והוספתי שני גזרים

  22. תודה על המתכון המצויין.
    ביצעתי מספר שינויים :
    1. הוספתי חצי כפית אבקת אפייה לקילו ורבע בשר על מנת לרכך אותו
    2. הוספתי 2 חבילות ערמונים קלויים
    3. השתמשתי בבשר כתף 5 טרי, בישלתי בסיר לחץ כ-40 דקות לאחר הרתחה, וראיתי שהבשר לא רך כמו שרציתי אז בישלתי עוד כחצי שעה.והוא רך יותר אך אני חושב שלהבא אבשל כשעה וחצי בסיר לחץ להשגת תוצאות טובות יותר.
    בכל מקרה ללא קשר לרכות הבשר, המתכון מאוד טעים. נשארה לי חצי מהכמות המבושלת וייתכן שפשוט אוסיף מחר תפוחי אדמה אדומים חתוכים לחצאים ועוד קצת מים ואבשל בסיר הלחץ עוד כחצי שעה, כך תפוח האדמה ייתרכך וייספוג טעמים והבשר ייתרכך עוד קצת.

  23. היי, הכנתי את הבשר, ואחרי שעה ועשר דק ראיתי שכל הרוטב הצטמצם לי, ובקושי נשאר רוטב טעמתי חתיכה והבשר רח וטעים מאוד.
    האם זה בסדר או בכל מקרה חהשאיר 3 שעות

    1. יכול להיות שהוא יתארך בעד שעה נוספת אבל גם יכול להיות שלא. כדאי לטעום.

    1. היי ליאת,
      אפשר להוסיף ירקות שורש כמו גזר, בטטה, קולורבי, ארטישוק ירושלמי, לפת, שורש פטרוזיליה.

    1. היי אסתי,
      אפשר להכין כנתח שלם ואז יכול להיות שזמן הבישול מעט יתארך או לחתוך עם סכין חדה.
      כמובן שיש להפשיר את הבשר לגמרי לפני ההכנה.

    2. היי אפרת,
      הכנתי לשבת את הבשר, פעם ראשונה בחיי שאני מכינה צלי בשר, עבדתי בדיוק לפי ההוראות שלך והתוצאה מושלמת.
      בישלתי את הבשר כנתח וחתכתי לפרוסות לאחר שקיררתי אותו ויצא פרוסות יפות רך וטעים בטירוף האורחים התלהבו ולא מפסיקים לדבר על הבשר…
      (בנוסף הכנתי עוף צהוב עם תפו"א וחצילים עם פלפלים, שיצא גם טעם מאוד!!!)
      תודה רבה על האתר.

    1. לא, אין צורך. את יכולה להוסיף כוס מים נוספת לפי הצורך ולשפר תיבול בהתאם.

  24. קודם אני חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך מעולים הכל יוצא משולם לא התאכזבתי משום מתכון!! המתכון הזה נדיר יצא מושלם כולם ליקקו את האצבעות תודה!!!!

  25. היי אפרת, תודה רבה על המתכונים שלך באתר!
    שאלוהים אם הקצב חתך לי קילו בשר מס' 8 לפקודות ולא לקוביות? המתכון הזה מתאים? יש מתכון אחר שאת ממליצה עליו?

  26. היי אפרת.
    אני לא אוהבת את הבשר מתוק. אם אני יוריד את הדבש זה יצא טעים? לשים משהו אחר במקום?
    תודה רבה רבה
    מרים

  27. הי אפרת
    הכנתי את המתכון עם בשר מספר 6 ויצא מדהים. האם אפשר להכין גם עם מספר 3? אם לא האם יש לך מתכון אחר למספר שלוש.
    תודה מראש

    1. צלעות לא מתאימות למתכון הזה.
      אין לי מתכון לצלעות אבל בגדול צלעות יש לטגן כמה דקות מכל צד עד להשחמה, לפי מידת העשייה הרצויה.

  28. בוקר טוב אפרת היקרה
    לא היה לקצב צלי כתף אזקניתי פילה מדומה האם ניתן להכין ממנו?ואם כן האם זה אותו תהליך גם מבחינת זמנים ועד כמה זה משנה בטעם מהההבדל בינו לבין צלי כתף..תודה מראש טשבת שלום

    1. היי ירדן,
      אפשר להכין גם עם פילה מדומה. אותו אופן הכנה ואותם זמנים. זה ייצא טעים 🙂
      שבת שלום

  29. הי ,
    כמו שאמרו כולם,יש לך אתר מהמם קל וטעים.
    תמיד קוצרת מחמאות בזכותך.
    קניתי בשר כתף 5 והקצב פרס לי אותו לפרוסות.
    האם אני יכולה לצרוב את הפרוסות ואחכ להשתמש בסיר לחץ?
    במידה ואני רוצה להשתמש בסיר לחץ-
    כמה זמן מהרגע שהסיר מצפצף
    צריך לכבות את הסיר.
    ולאחר שהבשר מתקרר ,האם אני יכולה להקפיא
    פרוסות בשר ולהשתמש בהם לפעם הבאה.
    תודה על תשובתך המהירה.

    1. כן רחל, את יכולה לצרוב את הפרוסות ואח"כ לבשל בסיר לחץ.
      אם את משתמשת בסיר לחץ זה 50-60 דקות בישול לאחר שהסיר שורק.
      לאחר שהבשר מתקרר את יכולה להקפיא.

  30. היי אפרת סליחה על השעה אבל הילד לא נותן לישון
    אפשר בשר גולש קוביות זה יצא טוב???
    הבשר יוצא מתוק???

    1. אפשר להכין איתו את המתכון. מומלץ לחתוך אותו לחתיכות יחסית גדולות.

  31. הכנתי פעם ראשונה לקראת ראש השנה, ומאז הספקתי להכין עוד פעמיים.
    יצא נהדר, וכפי שהצעת- בשר טרי, ומספר 5, יצא רך ונימוח.
    טעים מאד, הכל נגמר…

  32. הי אפרת! אני ממש מאוהבת באתר שלך הכל יוצא פשוט טעים כלכך כיף!!!
    שאלה לי, צרבתי את הבשר ובישלתי כמעט 3 שעות על אש נמוכה(הכי גדולה) במעט מים עם עגבניה בצל מלח ופלפל, פרסתי ורק עכשיו אני מגלה את המתכון שלך…
    האם יצא טעים ועסיסי אם אעבור עכשיו למתכון שלך? הטעמים יספגו כראויי?
    ואם כן, כמה זמן בישול כדאי לתת? כשפרסתי אותו הוא די התפרק לי אז חוששת להגזים עם הבישול…

    1. היי ליאל 🙂
      לא בטוחה שכדאי כי רצוי לבשל את הבשר ברוטב כדי שייספגו הטעמים. אם הוא כבר מפורק סימן שהוא די מבושל.
      מה שכן, תטעמי את הרוטב ותשפרי את הטעמים במידת הצורך.

    2. החלטתי לעשות עוד לפני שראיתי את התגובה ממך.. בישלתי אותו עוד שעה עם הרוטב הוספתי איזה כפית וחצי כורכום והריחות בבית משגעים בעלי לקח לי ביס עוד לפני שכיביתי את הגז ואמר שיצא סוף! (וזה מה שהכי חשוב😉)
      פעם ראשונה שאני מתעסקת לבד עם צלי שלם וזה ממש קלי קלות!
      תודה על המתכונים המוצלחים שלך
      העוגיות מיפל ועוגיות כוסמין עוגת שוקולד עוגת גבינה וכמובן המון תבשילים… ה-כ-ל נמצא אצלי במטבח😋😍
      תבורכי אין עליך! שבת שלום

  33. בוקר טוב לפני הכול רציתי לומר שאין על המתכונים שלך
    שאלה לי אלייך אין לי דבש ולא סילאן מה אפשר לשים במקום כתחליף

    1. היי מיכל,
      אפשר אבל אני כן ממליצה את השלב הראשון לעשות בסיר, לבשל לפחות כשעה ואז להעביר לסיר חרס מכוסה ולהמשיך את האפיה בתנור עד שהבשר מתרכך.
      חג שמח 🌺

  34. וואו יצא מ ע ו ל ה !!!! חששתי לשים יין אבל אמרתי מה יכול להיות ???! יצא מושלם טעים ורוטב מתובל ועסיסי .תודה רבה אפרת היקרה .חוזרת על המתכון לסוכות והפעם יש לי אורחים ויש לי בטחון .מתכון מנצח יששששששששששששש תודה רבה שנה טובה לך ולכל המבשלות 🌸🌸🌸

    1. במקום יין אפשר לשים ציר בשר (המים בהם בישלת את הבשר).
      אפשר לוותר על הדבש.

  35. היי,
    תודה על המתכונים האלופים,
    רוצה לגוון בעוד סוג בשר
    חשבתי לחפש מתכון טוב לבשר בקר עם ירקות, משהו סיני יותר,
    יש???

    1. היי מני,
      הכוונה לבשר עם תיבול אסייתי? עם ירקות מוקפצים?
      או הכוונה לבשר שמבושל עם ירקות כמו הגולש למשל?

  36. תודה! פעם ראשונה שהכנתי צלי והמתכון יצא מאוד טעים! שמתי כוס נוספת מהציר במקום יין ולא שמתי טימין.
    הייתה לי קצת בעיה עם הרוטב, הוא הצטמצם מאוד מהר, כיסיתי את הסיר ושמתי על אש נמוכה, אבל אחרי 40 דקות בערך כבר לא נשאר שום רוטב, הוספתי עוד מהציר בקר ואחרי שעתיים (לא שלוש) כבר סגרתי את האש כי זה שוב כבר ממש הצטמצם, מה יכולה להיות הבעיה?

    1. היי ליאת,
      שמחה שיצא טעים ואגב נראה מעולה 🙂
      מוזר שהרוטב הצטמצם כל כך מהר. בישלת במקרה על הלהבה הגדולה ביותר (אפילו שהנמכת את האש)?

  37. היי אפרת בוקר טוב.
    קניתי פעם ראשונה בשר מס 6 קפוא. הפשרתי במים והוא מופשר לגמרי לא מצליחה להבין מה הלאה.
    אני יודעת ששולקים שעות בסיר כגוש שלם עם מים בלבד.
    מתי בדיוק מוסיפים את התיבול? הגעתי למתכון הזה מהדף הקודם של טיפול נכון בבשר.

    אשמח אם תעזי לי סדר.

    1. היי סיון,
      אם הפשרת את הבשר את יכולה להכין את המתכון כרגיל, כמו שהוא רשום. אין צורך לבשל אותו שלם במים בלבד. עדיף שהוא יתבשל יחד עם התיבול.

    2. האמת שכבר התחלתי לשלוק.. אחכ העברתי לסיר לפי המתכון שלך יצא שלמות!! פעם ראשונה שאני נוגעת בבשר.
      תודה רבה עשית לי את השבת תרתי משמע חח
      אגב גם לקחתי את המתכון של החריימה.

  38. היי אפרת,
    הכנתי לחג את הבשר (רק בלי פטריות…) יצא מושללם!! בהתחלה נבהלתי מהריח של היין 😉 אבל במשך זמן הבישול היין נספג והריח כמעט נעלם, יצא ממש טעים כולם ליקקו את האצבעות…
    דרך אגב- אני אף פעם לא השתמשתי בטימין (אולי פעם נעיז לנסות, אם תמליצי…) השתמשתי בפטרוזיליה ויצא מעולה!
    תודה רבה על הכל!!

  39. היי אפרת המהממת , קודם כל שנה טובה וחג שמח ,הייתי מעוניינת להכין את המתכון בסיר לבשיול איטי, האם אפשרי ?
    אם כן האם צריך לשים על חום גבוה , נמוך או אוטומט ?

    1. היי גלי,
      אני ממליצה בכל זאת לבשל בהתחלה עם סיר רגיל על הגז עד השלב של הרתיחה. לאחר מכן להעביר לסיר לבישול איטי, להפעיל חצי שעה על חום גבוה, לאחר מכן לשים על אוטומט שעה נוספת ואז על חום נמוך במשך שעתיים-שלוש, עד שהבשר מתרכך.
      חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🌷

  40. היי אפרת . נראה מצוין, תודה!
    איך היית ממליצה להקפיא – בתוך הרוטב או בנפרד?
    ועוד שאלה: אם אני רוצה (בפעם הבאה) להגיש פרוסות, היית פורסת מראש וצורבת כל פרוסה, או צורבת גוש ופורסת אחרי הבישול? יש הבדל?

    1. אפשר להקפיא עם הרוטב. אני חושבת שעדיף לפרוס מראש ולבשל פרוסות. כך הטעם נספג טוב יותר בבשר.

    1. בדר"כ בשריר משתמשים לחמין או מרקים אבל הוא יכול להתאים גם למתכון הזה.
      שנה טובה 🙂

    2. זה אני הנסי ומה דעתך על זה התבשיל?
      עם בשר מספר 8 שריר של טיבון ויל יוצא לי מדהים אחרי הפשרה במקרר יותר מיום ואחרי ניקוי חלקים כל מיני מיותרים ובישול של 30 דקות או 40 בסיר לחץ כן כן בתוספת ירקות כמו בצל גזר אולי חצי ראש שום אפילו סלרי
      מוציא מהסיר מצנן פורס
      ומתחיל הסיפור טיגון הרבה בצל תוספת פטריות יותר מזרחי בלי יין כן כמון פפריקות קצת קימל ועוד ממליח בעדינות כמובןמשתנש במי הבישול ולאחרונה סוחט חצי תפוז והמיץ הופ לסיר מעדן

  41. היי, אתר מהמם. אומנם יחסית חדשה פה אבל כל מתכון יותר טעים מהקודם. תודה.
    קניתי בקר מס' 5 בגוש. לא חתכתי. איך אני יכולה לחתוך לפרוסות דקות (בערך 1 סנטימטר) ? לא אוהבת לחתוך לקוביות. נראה לי לא אסטתי בעין…

    1. היי יסמין,
      את יכולה לפרוס את הבשר בעזרת סכין חדה.
      שנה טובה 🙂

    2. תודה רבה על המענה.
      לא אוהבים אצלנו טימין. האם הולך עם עלי דפנה? אם כן, באיזה שלב של הבישול צריך להכניס אותם? בתחילת הבישול? בסופו?

    1. כן אפשר להקפיא.
      בדר"כ רצוי לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר לקוביות. אם קנית נתח שלם את יכולה לחתוך עם סכין חדה (ובזהירות 🙂 )

  42. שלום ותודה על המתכון, מתכוונת להכין מחר 🙂
    יש לי שאלה, האם ניתן להשמיט/להחליף את הפפריקה במשהו אחר ? בן הזוג שלי רגיש לפפריקה.
    האם זה ממש ישפיע על הטעם ?

    1. רציתי לעדכן שיצא לי טעים בטירוףףףף !!!
      הכנתי שני קילו וזו גם הפעם הראשונה שאני מכינה צלי, קצת פחדתי.. אבל אין פשוט אליפות !! תודה רבה !!!!!!!!!

  43. רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הדבש בסילן מה הוא הבשר שמתאים לזה אני אוהב בשר רך ולא שומני בכלל והאם זה יצא לי טעים בלי יין.

    1. אפשר להמיר בסילאן. לגבי הבשר, מומלץ להשתמש בצלי כתף (מס' 5) או כתף (מס' 4). שניהם חלקים רזים ורכים לאחר בישול.
      במקום היין אפשר לשים מי בישול. זה ייצא טעים מאוד גם בלי יין 🙂

  44. האם אפשר לצלות את הבשר בסיר , להוסיף רוטב ותבלינים ואחר כל לבשל אותו על הפלטה או בתנור עד למחרת בבוקר? תודה

    1. אם אתה משתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז אין בעיה כי הפטריות עצמן מפרישות מים במהלך הבישול.

  45. שלום אפרתי!! מאוהבת במתכונים שלך! רציתי לשאול שתי שאלות:
    1. אם ארצה להוסיף תפוחי אדמה באיזה שלב רצוי להוסיף?
    2. לכמה מנות זה קילו בשר?

    תודה

    1. היי שרון,
      1. אפשר לשים קוביות תפוחי אדמה בינוניות לאחר כשעה בישול.
      2. כ-7 מנות.

    2. תודה אפרת!
      שאלה נוספת ברשותך! הבנתי שבשר חמש הוא עם המון שומן האם יש בשר נוסף שהוא פחות עם שומן ומתאים לצלי הזה?

    3. כן. חלקים רזים יותר הם בשר מס' 4 (כתף מרכזי) או 6 (פילה מדומה).

  46. אפרת היקרה!
    עשיתי את המתכון הזה (עם אסאדו והוספתי כמות כפולה של תיבול כי היה חסר לי)
    ולא היה לי יין ולא עלי טימין..
    אבל יצא – סוףףףף!!!
    פשוט מושלם, אין דברים כאלה ללקק את האצבעות.
    ממש תודה לך….

  47. חזרתי לעדכן שיצא מ-ע-ו-ל-ה!!!!
    נעזרתי בסיר לחץ כדי לקצר זמנים.שמתי כרבע כוס יין והוספתי מעט בהראט התיבול יצא מושלם!!
    אפרת יקרה, אנחנו קבוע אצלך באתר, תודה רבה על המתכונים הנהדרים!!!!

  48. וואו אפרת מתכון מדהים,הכנתי בעבר מתכוני בשר מבלוגרים אחרים והיה טעים.אבל המתכון שלך מתכון מנצח הכי הכי טעים.עשיתי בדיוק מה שכתוב והוספתי תפוחי אדמה בשעת הבישול האחרונה. יצא טעם ניפלא.תודה לך.אדבוק בו לארוחות שישי.תודה לך.

  49. הי ..
    הכנתי דיוק ככתוב במתכון, הטעם של היין מורגש יותר מידי מה אני עושה כדי לאזן את הטעמים?

    1. היי נעמה,
      אפשר להוסיף עוד כוס מים ולשפר תיבול לפי הטעם (מלח ודבש). לבשל בלי מכסה על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים.

  50. אפרת בוקר טוב,
    מה אני יכולה לשים במקום יין אדום יבש (לא כל כך אוהבים את טעמו)?
    ובאותה הזדמנות אציין שכל המתכונים שלך טעימיםםםםם מושלמים וההסבר מושלםםםםםםםםםם.
    😋😋😋😋😋😋😋😋
    מחכה לתשובתך, תודה רבה

    1. קודם כל תודה 🌷
      אפשר לשים מים במקום. זה עדיין ייצא טעים 🙂

  51. שלום שפית
    קניתי חלק צוואר טרי – זה מתאים ? – או שיש מתכון יותר מתאים ?
    האם אפשר להשתמש בפטריות משימורים ?
    תודה על הכל 🙂

    1. היי יעקב 🙂
      אפשר להכין עם צוואר ואפשר להשתמש בפטריות משימורים, רצוי שלמות ולא חתוכות.

    1. היי יסמין,
      אפשר לשים בתבנית בתנור ולכסות בנייר כסף. לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5-7 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
      אני כן ממליצה את השלב הראשון לעשות בסיר, לבשל לפחות כשעה ואז להעביר לתבנית, לכסות ולהמשיך את האפיה בתנור.

  52. היי אפרת, עד היום לא הכנתי בשר כי לא מצאתי מתכון מושלם. מעכשיו רק את זה!! כולם אצלי עפו על זה!
    שאלה: אני רוצה להכין מעכשיו לשבועות, אפשר להקפיא? לא יפגע בטעם?

    1. היי רינת,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      ברור שתמיד טרי הכי טעים אבל בכל מקרה אין בעיה להקפיא.
      שבוע נפלא!

    1. את לא חייבת לחתוך לקוביות, אפשר להשאיר שלם פשוט זמן הבישול עשוי להתארך.

  53. היי, יש לי בשר שכבר בשלתי והקפאתי כך שאין לי נוזלים של הבשר להוסיף.
    צריכה לתבל עם משהו נוסף? מאחר ואני שמה רק מים.

    1. תכיני את הרוטב רגיל לפי המתכון עם מים. בגלל שהבשר כבר מבושל אולי כדאי להתחיל ב-2 כוסות מים במקום 3 כוסות וחצי כוס יין אדום. מבחינת תיבול אני ממליצה לטעום את הרוטב. אם חסר תמיד אפשר לשפר תיבול.
      כמובן שזמן הבישול מתקצר כי הבשר כבר מבושל.

  54. הולכת לנסות מחר את המתכון 😉 נראה מושלם!!! יוצא לי להכין המון מתכונים מכאן תודה רבה לך על הכל!!! רציתי לשאול.. אני רוצה להוסיף ערמונים 🙂 רציתי לשאול באיזה שלב את ממליצה להוסיף?

    1. היי ליליה,
      אם אלה ערמונים רכים בוואקום אפשר להוסיף אותם כחצי שעה לפני סוף הבישול.
      חג שמח 🙂

    1. יש לטגן כדקה וחצי מכל צד ואז לבשל עם מים רותחים כ-5 דקות.
      חג שמח 🙂

  55. היי אפרת, אני אוהבת את הבלוק שלך, זה לא יאמן זה לא היה עבודה של 10 שרות אבל יצא מעולה וקיבלנו שבחים ,אמרתי גם את שמך,יצא טעים מאוד !!!

    1. היי נעמה,
      אפשר לבשל כחתיכה אחת רק צריך לקחת בחשבון שככל שהחתיכה גדולה זה לוקח יותר זמן עד שזה מתרכך.

  56. היי אפרת צהריים טובים רוצה להכין את התבשיל ויש לי רק פטריות משימורים האם זה בסדר כמה קופסאות של פטריות שימורים צריך?

    1. היי רינת,
      יותר טעים עם פטריות טריות אבל אם יש לך רק משימורים זה גם בסדר. שימי 2 קופסאות מסוננת מנוזלים. אם יש לך פטריות משימורים שלמות במקום חתוכות זה עדיף.

  57. היי אפרת
    אני מכין בשר לשבת ואבא שלי לא יכול אפילו להריח תבשיל שהתבשל עם יין או כל שכר אחר
    איך אפשר להוריד את היין שועדיין שיצא טעים?
    יש משו אחר שאפשר להוסיף במקום?

    1. היי איציק,
      תכין בלי היין. שים כוס נוספת של מי בישול במקום היין. זה עדיין ייצא טעים 🙂

    1. לאחר שמוסיפים את הבשר, הנוזלים ומתבלים. מוסיפים את ירקות השורש, מביאים לרתיחה וממשיכים כרגיל.

  58. היי נראה מתכון מצוין! יש אפשרות לאחר הכנסת בשר וכל התבלינים להעביר לתנור? או לחמם על פלאטת שבת? (יש לנו פלאטה יחסית ממש חזקה)

    1. היי יהונתן,
      אפשר בתנור ב 170-180 מעלות, לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף ואפשר גם על פלטת שבת רק חשוב לוודא שזה לא נשרף בתחתית ושיש מספיק נוזלים.

    2. היי אפרת, בעלי קנה בשר אסאדו. נראה לך שהבשר יתאים למתכון הזה? ואם לא- אולי יש לך רעיון למתכון אחר?
      תודה רבה 🙂

    1. לא בטוחה. עם טופו כדאי להכין מוקפצים או תבשילים עם בישול יותר קצר.

  59. הי אפרת

    הכנתי את תבשיל הבשר לכבוד שבת .
    יצא מדהים !!
    תודה לך על הכל !
    המתכונים שלך אחד אחד
    מוצלחים ומעולים !

  60. היי אפרת האלופה !
    עשיתי את המתכון כמה פעמים והוא מדהים תודה.
    עכשיו רציתי לגוון ולנסות לבשל את הבשר עם בירה\יין לבן.
    יש לך רעיון איך אני יכול לשלב בירה במתכון כזה ? להוריד נגיד את הרסק עגבניות ולהוסיף משו אחר?
    אני אשמח אם תוכלי לתת לי עצה או מתכון לבישול עם בירה..
    תודה

    1. היי איציק,
      אין לי מתכון מדויק אבל אם הייתי צריכה להכין, הייתי מכינה כך: לטגן 2-3 בצלים גדולים ושום. במהלך הטיגון להוסיף להם כף וחצי סוכר חום ו2 כפות קמח ולערבב. להנמיך את האש ולהוסיף בהדרגה 2 כוסות בירה לבנה וכוס וחצי מים. להוסיף את הבשר שטיגנת לפני. בשלב זה מומלץ להוסיף ירקות כמו תפו"א, גזר וכו'.
      מתבלים בכף אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומבשלים כ-3 שעות או עד שהבשר רך.
      לעקוב ולוודא שלא חסרים נוזלים. אם חסר, להוסיף עוד בירה או מים לפי הצורך. לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי רחלי,
      אני חושבת שאפשר להכין גם עם עוף אבל משך הבישול יהיה שעה וחצי-שעתיים. כדאי גם לשים פחות נוזלים, נראה לי ש2.5 כוסות אמורות להספיק (תיבול: כף דבש, כפית פפריקה, כפית מלח ומעט פלפל שחור).
      שבת שלום 🙂

    2. היי אפרת, המתכון הזה נראה ממש מגרה! לצערי אין לי אפשרות להשיג בשר בזמן הקרוב, אז גם אני חשבתי להכין עם עוף. רציתי לשאול – לכמה מנות עוף המתכון מתאים, לדעתך (יש לי כרגע רק עופות שלמים במקפיא ורוצה לדעת אם להפשיר 1 או 2 🙂 )? מומלץ להוריד את העור? והאם גם את העוף צריך לטגן בהתחלה משני הצדדים, או שמספיק להוסיף אותו רק אחרי הפטריות? תודה רבה 🙂

    3. היי אודליה,
      את רוצה להכין עוף שלם או שאת חותכת אותו לחלקים? אין צורך להסיר את העור.
      עוף שלם מומלץ יותר להכין בתנור, הוא נצלה יותר טוב.

    4. היי – התכוונתי שאני אחתוך את העוף לחלקים (רוצה להספיק לעשות את השלב הזה עוד היום בע"ה), פשוט רוצה לדעת אם להפשיר ולחתוך 2 עופות או אם אחד מספיק למתכון זה. תודה!

    5. עוף אחד מספיק.
      לדעתי כדאי לשים פחות נוזלים (סה"כ 2-2.5 כוסות) וכמובן שזמן הבישול מתקצר לשעתיים.

  61. בוקר אור
    אני פעם ראשונה מנסה מתכון זה
    קניתי 1.700 פילה מדומה טרי . אשמח לקבל כמויות מדוייקות של המיצרכים והרוטב
    תודה רבה

    1. היי ורד,
      את יכולה להשאיר את יתר הכמויות כמו שהן. אם בהמשך הבישול תראי שחסרים נוזלים, תוסיפי כוס מים ותשפרי תיבול לפי הטעם (בעיקר מלח).

    1. כן שרית, אפשר. יש לחתוך אותם לחצי להוסיף לאחר שאת מוסיפה את הבשר.

  62. בוקר טוב
    הצלי מככב אצלנו.. אבל הפעם יש לי כמות כמעט כפולה של בשר. מה מתוך המרכיבים הנוספים צריכה להכפיל? תיבול? נוזלים? האם ניתן לעשות את הטיגון ב2 נגלות ואז להחזיר נגלב ראשונה לסיר ? או עדיף להמנע מהוצאת הבשר ?
    תודה
    גלית

    1. היי גלית,
      אפשר להכין ב-2 נגלות.
      כדאי להכפיל את הנוזלים ולשים כוס וחצי יין, 4.5 כוסות מים. לגבי התיבול: כף וחצי רסק עגבניות, 2 כפות דבש, כף וחצי פפריקה, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור.

    2. כן, אלה הכמויות שמכינים ביחד. את יכולה לטגן ולהרתיח את הבשר ב-2 נגלות ואז לערבב הכל ביחד (אם בכל נכנס בסיר אחד).

    1. היי צביה,
      תוודאי רק שזה מתבשל על אש נמוכה.
      את יכולה להוסיף כוס וחצי מים, כפית גדושה דבש, חצי כפית פפריקה מתוקה ושליש כפית מלח.

  63. הי אפרת אני חולה על המתכונים שלך הם מטריפים ממש,בשלתי היום 3 שעות כתף 4 פרוס ויצא לי ממש רך אחרי שעה של חיפושים אחר מתכון מוצלח התחלתי להכין לפי המרשם שלך כמה זמן צריך עוד לבשל זה ממש רך וניראה טעים אשמח לתשובה

    1. היי גלי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      אם הבשר כבר רך אז אפשר לבשל ברוטב כשעה, כדי שיספוג את הטעמים.

  64. שלום! רוצה להכין מחר.. האם מתאים להוסיף גם ערמונים?
    ומה לגבי בישול בתנור, אפשר? ואם כן איך, כמה זמן? איזה יום? מכוסה או לא וכו?
    תודה

    1. היי אסתי,
      נראה לי מתאים להוסיף ערמונים.
      אפשר לשים בתבנית בתנור אך רצוי לכסות בנייר כסף. לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5-7 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
      בכל מקרה אני כן ממליצה את השלב הראשון לעשות בסיר, לבשל לפחות כשעה ואז להעביר לתבנית, לכסות ולהמשיך את האפיה בתנור.

    1. היי יעל, שבוע טוב 🙂
      לא חובה להשתמש ביין אדום. אפשר לשים במקום מי בישול של הבשר.

  65. היי,
    יש לי בשר מס' 5 פרוס,
    לעשות את אותו התהליך של הכנה?
    לחצי קילו אותה כמות של התבלינים?
    תודההה

    1. כן מרין, אותו תהליך.
      את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן, כולל התיבול. פשוט יהיה יותר רוטב.
      יום נפלא 🙂

    1. היי קריסטינה,
      את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן, אם את אוהבת הרבה רוטב או להכין מחצית מהכמויות.

  66. אני חושבת שהתמונה אומרת הכל…
    אחרי 5 דק' לא נשאר פרור …
    פשוט מתכון מושלםםםםם !!!
    אחד מתוך המון שעשיתי (:

  67. יצא ממש מעולה.. בעלי שלרוב הכי ביקורתי ובררן לגבי הבישולים שלי יצא ממש מרוצה..ועל זה מגיע לנו שאפו..לך על המתכון ולי על ההצלחה..

  68. נראה מעולללה.
    אפשרי במקום דבש -סילאן?
    במקום פטריות טריות-אפשר שימורי פטריות? יותר אוהבים אצלי.
    ומה רצוי בשר קפוא או טרי?
    וסליחה על הרבה שאלות.תודה

    1. היי ענתי,
      1. אפשר סילאן.
      2. פטריות טריות מפרישות את טעמן לרוטב לעומת משומרות אבל אם אתם אוהבים פטריות משומרות אז אפשר. כדאי להשתמש בפטריות שלמות ולא חתוכות.
      3. בשר טרי עדיף.
      יום מקסים 🙂

  69. היי, נראה מתכון מעולה.
    אני רוצה להמנע משימוש ביין אבל מעוניינת בארומה שהוא יכול להעניק לתבשיל. מיץ ענבים איכותי יעשה את העבודה? או שעדיף לוותר ורק להוסיף יותר מים?

    1. היי שילת,
      אפשר לשים במקום כוס נוספת של מי בשר. זה ייצא טעים גם ככה 🙂

    1. היי לילך
      סיר לחץ מקצר את זמן בישול. בדר"כ מספיק לבשל כשעה בסיר לחץ.

  70. קודם כל , תודה על האתר והמתכונים המדהימים!
    יש לי גוש כתף ואני מעדיפה לבשל אותו שלם. האם אפשר לבשל אותו קודם בנפרד עם ירקות שורש ואז להכין את רוטב הפטריות במתכון ולהכניס את הבשר? מה את ממליצה?
    תודה מראש ❤️

    1. היי חני,
      אפשר לבשל אותו קודם שלם. אם אין לך סיר לחץ זה יכול לקחת יותר זמן מאשר בישול נתחים חתוכים.
      לאחר שהוא רך באופן חלקי אני ממליצה לשים אותו ברוטב הפטריות, כך הרוטב ייספג בו יותר טוב.
      חג שמח 🙂

  71. חג שמח, בדקות אלו הבשר מתבשל. נראה ומריח מעולה. אני מאוד אוהבת את האתר הזה ומכינה מימנו המווווון פעמים ותמיד תמיד זה מצליח. אז תודה רבה רבה

  72. פשוט מעולה. החלפתי את קוביות הבשר באוסובוקו. סיר לחץ במקום 3 שעות על הגז והמשפחה העלימה את הכל בארוחה אחת.
    (3ק"ג 12 איש).

  73. הי אפרת,
    יש לי נתח לא חתוך ואני רוצה לעשות אותו בתנור (על תוכנית של גריל) לפי המתכון שלך.
    יש אפשרות לצרוב את הנתח שלם?
    יש לך המלצות לגבי משך האפיה באופן כללי?

    תודה מראש,

    1. היי מוניקה,
      איזה סוג נתח זה? צלי כתף?
      אפשר לצרוב את הנתח בשלמותו מכל צד.
      כשאת שמה אותו בתבנית בתנור רצוי לכסות בנייר כסף. לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5-7 שעות בתנור.

  74. שלום אפרת
    קודם אתחיל בשבחים על האתר המצויין הזה שלמדתי ממנו המון מתכונים טעימים שאימצתי ואודה לך על כל ההשקעה והסבלנות שלך לקריאת טוקבקים ולמתן מענה מהיר ואדיב (את צריכה להעביר קורס מזורז לאנשי שירות על תודעת שירות)

    ו..בקשר למנת הבשר הזו, עשיתי אחד לאחד כמו שרשום במתכון לערב החג ויצא מאד מאד מלוח.. תוך כדיי הייתי צריכה ממש לשתות מתוק או לאכול לחם בשביל להעביר את המליחות, וגם האורחים שלי, היה מאד לא נעים ומביך בלשון המעטה

    שנית,קניתי בשר מספר 6 ובישלתי קרוב לשלוש שעות והוא פשוט לא התרכך, הבשר היה קשה ללעיסה..המשכתי לבשל עוד קרוב לשעה..וזה עזר ממש במעט..האם יש הבדל אם זה בשר מעובד או לא?! שלי היה לא מעובד.

    שלישית, הפטריות-זרקתי לסיר 2 חבילות של פטריות טריות.. והם פשוט ממש ממש ממש הצטמצמו עד כדיי לא נראו ברוטב ..

    בכל מקרה תודה על שיתוף המתכון.. פעם יוצא ככה ופעם ככה..לא נורא
    אבל ללא ספק אני אמשיך לחזור לפה שוב ושוב על מנת לנסות מתכונים אחרים וחדשים

    1. היי נתי,
      האמת שאת השניה שרושמת לי שהתבשיל יצא מלוח. עד היום כל מי שהכין את המתכון רשם שזה יצא מוצלח כמו שזה. אני מנסה לחשוב מה יכולה להיות הסיבה. יכול להיות שהבשר עצמו היה מלוח מאוד לפני הבישול כתוצאה מהכשרה שעשו לו.
      האם נשארו מספיק נוזלים לאחר הבישול? כי אם לא, זה גם תורם למליחות.
      לגבי הבשר, אני תמיד משתמשת בבשר טרי ולא מעובד כך שלא אמורה להיות שום בעיה. חתכת אותו לחתיכות בינוניות?
      באיזה סוג סיר השתמשת?
      בכל מקרה מאחר ואת השניה שאמרה לי שיצא מלוח אני לא אקח סיכון ואפחית את המינון לכפית וחצי מלח. תמיד אפשר לשפר תיבול בסוף.
      צר לי שהמתכון לא הצליח.
      שבוע נפלא 🙂

    2. אפרת יקרה לשאלותייך.. אכן חתכתי לחתיכות בינוניות,השתמשתי בסיר רגיל.. והיו מספיק נוזלים

      שבוע נפלא גם לך

  75. תודה רבה על המתכון, עשיתי אתמול
    כמה הערות :
    – יצא לי מלוח מאד- שמתי 2 כפיות מלח מלאות וכף אבקת מרק עוף כפי שרשמת…אז פעם הבאה כמה לשים ?
    – התבשיל היה על הכיריים שעתיים וזה הספיק מאד.
    – בסוף התבשיל לא נשאר כ"כ רוטב – אני רוצה שכן יהיה הרבה רוטב – כמה לשים ? (שמתי כוס יין ו3 כוסות מי בישול)
    תודה רבה אהבתי את התבשיל
    בטוח אכין בפעם הבאה עם קצת שיפורים.

    1. היי לימור,
      יכול להיות שבגלל שהרוטב התאדה זה יצא מאוד מלוח. אם כך פעם הבאה את יכולה להגדיל את כמות הנוזלים ולשים אפילו 2 כוסות מי בישול יותר ואז זה אמור לדלל את רמת המליחות.
      שבוע נפלא 🙂

    2. אם את מגדילה את כמות המים ל5 כוסות מי בישול + כוס יין אז לדעתי כן.
      אם את לא רוצה לקחת סיכונים תתחילי בכפית וחצי מלח + כף שטוחה אבקת מרק ותשפרי תיבול בסוף, במידת הצורך.

  76. שלום
    רציתי לשאול לגבי הבישול של הבשר
    שמעתי שמבשלים צלי במים/ביין שיתרכך
    מקררים ואז שמים במקרר עד יום למחרת
    ורק יום אחרי מכינים לו את הרוטב
    במתכון שציינת עושים הכל ביום אחד ? אין צורך לשים במקרר ?
    כשהבשר כבר פרוס , הוא לא מתייבש ?
    תודה רבה

    1. היי לימור,
      במתכון הזה עושים הכל באותו יום ויוצא רך, עסיסי ומצוין 🙂

    1. כן, אפשר לוותר על היין ולשים כוס מי בישול בשר במקום.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  77. תודה על כל המתכונים הנהדרים!!
    אני רוצה להכין את הבשר עבור שישי בצהריים.. ביצעתי את השלב הראשון של צריבה ובישול 5 דקות. כדאי לחכות לילה ומחר להמשיך בבישול הארוך כדי שיהיה טרי יותר?
    תודה מראש!!

    1. היי ליבי,
      בשר יכול להחזיק במקרר עד 5 ימים כך שאין בעיה. תעשי מה שנוח לך יותר 🙂
      שנה טובה!

  78. שלום

    תודה על המתכונים! מעולים!
    רציתי לשאול,יש לי בקר מבושל ופרוס במקפיא.
    האם אני יכולה להכין את הרוטב ואז להוסיף את הבשר ?

    1. היי חנה,
      מומלץ שתבשלי את הרוטב במשך 45-60 דקות כדי שיצטמצם ויקבל את הטעמים ואז תוסיפי את הבשר המבושל (יש להפשיר אותו לפני) ותבשלי כ-20 דקות נוספות כדי שיספוג את הטעמים.
      שנה טובה 🙂

  79. היי
    אני מתכננת להגיש את המנה הזו בערב החג(מחר בערב)
    אם אני מכינה אותו היום זה יהיה טרי למחרת? שומרת במקרר? הקפאה?

    1. אין בעיה להכין כבר היום ולשמור בקופסה אטומה במקרר.
      מחר זה יהיה טעים 🙂

    1. כן, בגלל שזה בישול ארוך יחסית כדאי לחתוך את הבטטה לחתיכות גדולות.
      שנה טובה 🙂

    1. היי מיכל,
      אין לי מתכון ספציפי אבל אפשר להכין את המתכון הזה ופשוט לפרוס את הבשר לפרוסות במקום לחתוך לקוביות. צריך רק לקחת בחשבון שככל שהנתחים גדולים יותר, זמן הבישול מתארך.
      שנה טובה 🙂

  80. האם שייך להוסיף זיתים מגולענים למתכון? ואם כן, באיזה שלב מוסיפים אותם? האם צריך לבשל אותם במים חמים לפניי ולסנן?

    1. היי נתי,
      אפשר להוסיף זיתים מגולענים. אם רוצים להפטר מהמרירות שלהם אפשר לבשל אותם במים רותחים כמה דקות ולסנן. מוסיפים אותם לאחר שמוסיפים יין ומי בישול של הבשר.
      אם יש לך רק יין מתוק אז אפשר לשים כחצי כוס וחצי כוס נוספת להשלים עם מי בישול של הבשר.
      שנה טובה 🙂

  81. היי
    אפשר במקום פטריות להחליף בתפוחי אדמה?
    איזה טעם יוצא בסוף עם יין ודבש?
    בגלל שמוסיפים יין – המנה מותרת גם לגילאי שנתיים?

    1. היי בת אל,
      אפשר לשים תפו"א חתוכים גדול.
      אם זה מיועד גם לגיל שנתיים אז כדאי לוותר על היין ולשים במקום מי בישול של הבשר.
      שנה טובה 🙂

    2. אוקיי תודה שנה טובה 😀

      איזה טעם יש לזה עם יין ודבש? מתוק ממש או מתיקות עדינה?

      זה מתאים עם תוספת של קוסקוס?

    1. כן, אפשר לבשל, לצנן ולהקפיא. חשוב רק להשתמש בבשר טרי ולא קפוא.
      שנה טובה 🙂

    1. היי מלכה,
      בגלל שזה נועד לבישול אז לא כל כך משנה איזה חברה היין. כל יין שרשום עליו "יין אדום יבש" יכול להתאים.
      בהצלחה ושנה טובה 🙂

  82. היי אפרת ,
    רוצה להכין את המתכון ורציתי לישאול האם צריך להיות הנתח טרי ?
    ואיזה מיספר הצלי?והאם ניתן להכין שלם בסיר? ובמה ניתן להחליף את רסק העגבניות והדבש הרוב לא אוהבים מתוק?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      רצוי שהנתח יהיה טרי אבל לא חובה.
      בדר"כ הנתחים הכי מתאימים הם חלקים מספר 5, 4 או 6.
      אפשר להכין צלי שלם בסיר אבל קחי בחשבון שאם אין לך סיר לחץ ייקח לזה המון זמן להתבשל לכן אם אין לך אני ממליצה בכל זאת לחתוך את הבשר.
      אפשר לוותר על הדבש (או להפחית מהכמות) למרות שלדעתי הוא מאוד מוסיף. לגבי הרסק אני ממליצה כן להשאיר. המתיקות שלו לא מאוד מורגשת.
      יום מקסים 🙂

  83. שלום רב
    יש לי גוש גדול של אנטריקוט ורציתי לדעת באם אפשר להשתמש בו למתכון זה ואם לא מה כן ניתן לעשות עם הנתח

    1. היי מירי,
      אנטריקוט אינו מתאים לתבשיל בבישול ארוך, הוא יותר מתאים לצריבה במחבת או על הגריל.
      אפשר גם לפרוס אותו לרצועות דקות ולהכין ממנו מוקפץ כמו במתכון הזה – נודלס (במקום חזה עוף).

  84. הי,

    אני אוהבת להרתיח את הבשר במים ולשפוך לפני השימוש בו, מה עושים?

    אגב, כמה משמעותי הטיגון הראשוני?

    יש שינוי באיך שמעתיקים מתכונים מהאתר?

    תודה, תודה.

    1. היי דבי,
      הטיגון הראשון בעצם "סוגר" את הבשר ואז הוא אמור לצאת רך ועסיסי יותר אבל אם עד עכשיו היית מכינה ללא טיגון מקדים והיה יוצא טוב אז אין בעיה. במקום המים של הבישול שימי מים רגילים.
      אמור להיות איזה שהוא שינוי בגלל בעיה שהיתה (לא יודעת בדיוק מה עשו לי שם). בכל מקרה כדי להעתיק את המתכון את פשוט לוחצת על אפשרות הדפסה (יש מעל המתכון בצד שמאל ומתחת למתכון בכפתור כחול) ואז את יכולה להעתיק את הטקסט.

  85. היי, האם אפשר לבשל בנתח שלם את אותו מתכון ואחר כך לחתוך לפרוסות? צריך לבשל קודם את הנתח? כמויות הרוטב זהות?

    1. היי נעמי,
      אין בעיה אבל קחי בחשבון שבישול נתח שלם לוקח הרבה יותר זמן. אם יש לך סיר לחץ את יכולה לבשל את הנתח השלם במים כ-45 דקות ואז להכין את המתכון כרגיל.
      כמויות הרוטב אינן משתנות.

  86. היי,
    האם יש צורך לבשל את הבשר ולאחר מכן להכניס את הבשר למקרר לצינון למשך הלילה?
    חדשה בבישול בשר ונתקלתי בהמון מתכונים שמסבירים שכך צריך לעשות

    1. זמן הבישול לא אמור להשתנות (ככל שהבשר רך זה דווקא יותר טעים). מה שכן, אני ממליצה לחתוך לנתחים גדולים.

  87. היי אפרתי -מה אפשר במקום כוס יין? והאם יש צורך לסנן את מי הבישול לפני ההכנסה לסיר?תודה ויום מקסים

    1. היי ענתי,
      במקום יין את יכולה לשים כוס נוספת ממי הבשר.
      לא חובה לסנן את המים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי בתיה,
      אפשר להכין בתנור (170-180 מעלות) ולעטוף בנייר כסף אבל צריך לקחת בחשבון שזה לוקח הרבה זמן עד שהבשר נעשה מוכן. משהו כמו 5-7 שעות.

  88. היי,
    תודה רבה על מתכון מושלםםםםם
    ההוראות היו במקום ובמדוייק והטעם היה אלוהיי.
    תרמת לנו לשבת מהנה וטעימה.
    תודה רבה ושבוע מבורך :)))

  89. היי, מתבשל על הגז, יש לזה ריח מדהיםםםם!! יש מה לעשות עם המי בשר שנשארו? אולי להשתמש כציר בקר לדברים אחרים או שלא מתאים?

    1. כן תמר, רצוי להפשיר לגמרי לפני הבישול אחרת זה עלול לפגוע במרקם ובטעם.

    1. היי שילת,
      היה עדיף אם הוא לא היה חתוך דק כל כך אבל אני חושבת שאפשר. זמן הבישול בטח יתקצר.

    1. היי לימור,
      אפשר לבשל בסיר לחץ. זמן הבישול יהיה בסביבות 40-50 דקות.

  90. הכנתי עם גזרים במקום פטריות כיוון ולא היו לי פטריות בבית. יצא מעולה! הוספתי עוד חצי כוס יין לקראת סוף הבישול כי אני אוהבת טעם חזק יותר של יין. הוספתי קצת כורכום סתם כי זה בריא וויתרתי על אבקת המרק. תודה על מתכון מצויין!

  91. מתכון ממש מוווושששלללם !!
    תודה אפרת על הסבר נפלא ומתכונים נהדרים שיוצרים חגיגה במטבח 🙂

  92. ווואוווווווווו יצא מדהים!!!!!! בעלי כ"כ נהנה מזה ממש תודה לך על המתכון המושלם! השילוב של כל המרכיבים יצר טעם ארומתי ונדיר! אני לא ממש אוהבת בשר אבל המתכון הזה שידרג לי את חווית הבשר

  93. אני חייבת להגיד לך שאני בת 32 ולא ידעתי מעולם לבשל ובזכותך אני יודעת ואוהבת לבשל , בעלי כל הזמן אומר לי ניהיית בשלנית וכל כך טעים את מכינה . תודה רבה על מתכונים קלים ולא מסובכים והכי חשוב כל כל טעימים

  94. יש לך אתר מעולה אני לוקחת ממנו הרבה מתכונים במיוחד מתכוני עוגות ובאמת כמו שרשום מתכונים ב10 דק'.
    יש לי בשר מס' 8 האם אפשר להכין את אותו המתכון עם הבשר שיש לי?

    1. כן מירי, אין בעיה להשתמש בו. מומלץ דווקא להכין אותו בנתח אחד או לפחות לחתוך לחתיכות גדולות.

    2. התגובה הגיעה מאוחר קצת אבל זה לא אומר שלא הכנתי לפי המתכון ויצא מעוללללללללללללה
      ליקקו את האצבעות ומזל שהשארתי נתח יפה בצד לבן שלי כדי שיקח לצבא כי אם הייתי שמה את שני הנתחים הכל היה מתחסל
      תודה על אתר מעולה וקל

  95. יצא כל כך טעים! גרפתי אין ספור מחמאות… פשוט מושלם!
    לתיבלון הוספתי זרעי כוסברה ופלפל אנגלי.

    תודה, תודה ושוב תודה!

  96. הי, אני גרה בארה"ב ואין להם מושג פה מה זה בשר 5. הקצב נתן לי בשר שבדיעבד נראה לי יותר סטייל רוסטביף כי הכנתי את המתכון ואחרי לילה שלם על האש יצא רך אבל הבשר יבש.
    יש לך מושג מה אפשר לעשות עם זה?
    גם יש לי עוד קילו ככה שיכולה לעשות מתכון חדש (עכשיו 6 בבוקר) או אם יש לך רעיון איך להציל את המתכון הנוכחי (רוטב סמיך כלשהו?)
    הלך, תודה!!

  97. היי אפרת, האתר שלך עושה חשק לבשל גם למי שלא אוהב זאת.
    האם כדאי לקצר זמן בישול בסיר לחץ? ואם כן קודם לסגור את הבשר בטיגון?

    1. תודה שולי 🙂
      אפשר לקצר את זמן הבישול בסיר לחץ וכן, קודם כדאי לסגור את הבשר בטיגון.
      שבת שלום וחג שמח!

    2. היי , לאחר טיגון הבשר, לבשל בסיר לחץ 40 דק ואז להכין את הסיר עם הבצל והפטריות, נכון? ואז כמה זמן יש לבשל את הבשר עם הרוטב, עוד 30 דק'?

    3. נכון, לאחר טיגון הבשר יש לבשל את הבשר בסיר לחץ (חשוב לכסות את הבשר במים). לאחר 40 דקות בישול בסיר לחץ, אפשר להכין את את הרוטב ולהוסיף את הבשר ולהמשיך לבשל 30-40 דקות (כמה שיותר עדיף כי כך הרוטב נספג בבשר).

  98. יצא מעולה. לקח בערך כשעה וחצי להתבשל וכמעט ולא נשארו נוזלים אבל יצא מדהים. אני מתכוונת לעשות זאת בפסח אבל בslow cooker. תודה וחג שמח.

  99. הי אפרת
    תודה על המתכונים המעולים , שאני מעדיפה אותם על כל מתכון כי הם כתובים בשפה פשוטה ובלי תוספות מיותרות ו"מרשימות"…. אשמח למתכון להכנת חזה הודו . תודה. תבורכי!

    1. תודה מרים, שמחה לשמוע 🙂
      אעלה בקרוב מתכון לחזה הודו.
      יום נפלא!

    1. פחות מומלץ. הדבש מוסיף לתבשילים ארוכים. אפשר להמיר בסילאן או בסירופ מייפל.

  100. היי אפרת – תודה על מתכון נהדר ! שתי שאלות …
    1 – במה אפשר להחליף את היין האדום ?
    2 – במה אפשר להחליף את הפטריות או פשוט לוותר ? (גזר ?)

    תודה

    1. היי שלומית,
      במקום יין אדום אפשר לשים מים.
      אפשר לוותר על הפטריות.
      שבוע נפלא 🙂

  101. יפעת שלום!
    רציתי להודות לך מקרב הלב על כל המתכונים המיוחדים והפשוטים להפליא.
    שיהיה לך חג פסח מלא שמחה וחום, כי בזכותך, כך נראה לי, הרבה אנשים (כולל אותי) סוף סוף התחילו לאהוב לבשל, וכך למעשה שיחררת אותנו מכבלי העומס והרתיעה מהמטבח.
    באהבה, אלה.
    בוודאי אני הולכת לנסות את המתכון החדש של הבשר, במיוחד לכבוד בואו של בעלי מחו"ל מחר, אחרי שלא התראינו כמעט כחודש.

    1. תודה רבה אלה!
      כיף גדול לשמוע.
      תהני במפגש עם בעלך 🙂
      חג שמח!

    1. כל בשר שמתאים לגולש יתאים גם למתכון הזה.
      אפשר להוסיף תפוח אדמה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר