מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שקשוקה תרד

שקשוקה תרדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 12, 2017
Last modified:נובמבר 12, 2017

Summary:

מתכון לשקשוקת תרד טעימה במיוחד, עם עגבניות שרי שמשתלבות מצוין.

שקשוקה תרד

מצרכים (2-3 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות

300-400 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס

10 עגבניות שרי חצויות (או עגבניה בינונית קצוצה)

3/4 מיכל שמנת לבישול (190 מ"ל)

4 ביצים

1-2 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

1 כף גבינה בולגרית מפוררת או חתוכה לקוביות קטנטנות.

כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.

-מוסיפים את עגבניות השרי, ממליחים מעט ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות, עד שעלי התרד מתרככים ומצטמצמים.

-מוזגים למחבת את השמנת ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 2-3 דקות, עד שהשמנת מעט מצטמצמת ומסמיכה (יש לערבב מידי פעם).

-בעזרת כף יוצרים בורות קטנים ולתוכם מוסיפים את הביצים. מכסים ומבשלים כ-3 דקות. מרימים את המכסה ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ובולגרית. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 2-5 דקות נוספות (לפי מידת העשייה הרצויה).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


2 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שלומית,
      לא בטוחה שכדאי לוותר על השמנת. אולי אפשר לשים במקום כמה כפות חלב (הוא דליל יותר לכן כדאי לשים פחות).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »