מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית צהובה

שעועית צהובהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 16, 2015
Last modified:דצמבר 20, 2017

Summary:

מתכון קל ומהיר: תבשיל שעועית צהובה, שום ופטרוזיליה. ניתן לאכול חם או בטמפ' החדר.

שעועית צהובה

מצרכים (3 מנות):

4 כוסות שעועית צהובה חתוכה (משקית קפואה)

3-4 שיני שום פרוסות

1 בצל בינוני קצוץ

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את השעועית הצהובה (אין צורך להפשיר לפני) ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות.

-מתבלים במלח ופלפל שחור ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

31 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב. ראשית רוצה להגיד שהמתכונים שלך מצילים אותי כל שישי (גם ראשון עד חמישי אבל בעיקר שישי)
    בקשר למתכון אם אני רוצה לשים שקית שלמה איך אני מכוונת את התיבול בהתאם?
    תודה❤

    1. היי אביטל 🙂
      אם הכוונה לשקית של 800 גרם אז תכיני את הכמויות האלה:
      7 שיני שום פרוסות
      1 בצל גדול קצוץ
      חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
      כפית מלח (*תתחילי מכפית שטוחה)
      פלפל שחור לפי הטעם

  2. שלום לך אפרת,

    הכנתי ובטעות הכנסתי קצת קינמון. כדי לטשטש שמתי קצת דבש

    ועדיין מורגש ומפריע לי בטעם, יש מה לעשות?

    תודה רבה ושבת לשום לך!

    1. היי דבי,
      הייתי מעבירה כמחצית מכמות השעועית למסננת, שוטפת מתחת לברז ומחזירה למחבת לבישול של כמה דקות. אח"כ אפשר לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם.

  3. היי אפרת,
    אם הבנתי נכון-אין צורך להוסיף מים..אכן?
    האם אפשר להכין יום קודם להגשה?
    כמה זה 4 כוסות? שקית רגילה של סנפרוסט?
    תודה מראש,
    סימה

    1. היי סימה,
      אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש במחבת (ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
      אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר.
      4 כוסות יוצא קצת יותר מחצי שקית קפואה.

  4. הכנתי עכשיו ויצא מדהים, טעים בטירוף!! לא הייתה לי פטרוזיליה, אז ויתרתי עליה, ועדיין יצא כל כך טעים ולא מסובך להכנה בכלל. אהבתי!
    תודה על המתכון 🙂

    1. היי שרה,
      אפשר להכין עם שעועית צהובה טריה אבל יש הכנה מוקדמת: חותכים את הקצוות וחוצים כל שעועית לשני חצאים. מרתיחים סיר עם מים ושמים בפנים את השעועית. מבשלים 7-8 דקות (לאחר שהמים רתחו) עד שהשעועית מתרככת חלקית.. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים. לאחר מכן אפשר להשתמש בשעועית לפי המתכון.

  5. א. כתבת מוסיפים ומבשלים –
    אז הובנתי שהכונה להוסיף מים כדי שזה יתבשל. הבנתי נכון?
    ב. במקום להקים שיני שום [לא היה בבית] שמתי אבקת שום. יצא קצת חריף מידי. זה בגלל הכמות או בגלל שזה אבקה ?
    בהזדמנות זו אודה על האתר המושקע
    נחום

    1. היי נחום,
      1. כעקרון אין צורך להוסיף מים כי השעועית עצמה מפרישה מעט נוזלים מעצם היותה קפואה. רק אם התבשיל במקרה מתייבש במחבת יש להוסיף מעט מים כדי להרטיב אותו.
      2. אם שמים אבקת שום צריך לשים כמות קטנה כי היא מרוכזת (בסביבות רבע כפית). יכול להיות ששמת כמות גדולה מידי?
      יום נפלא 🙂

  6. בס"ד
    שלום אפרת
    ממש טעים!
    הכנתי אתמול את הבולונז עם קוסקוס,והירקות עם המייפל בתנור.הכל טעים!
    תודה על ההשקעה הרבה ועל המתכונים.
    יום טוב!

    1. תודה שירה על כל העדכונים!
      שמחה שהכל יצא טעים 🙂
      המשך יום נפלא!

  7. שלום רב,
    היה נדמה לי שראיתי אצלך פעם מתכון לשעועית צהובה אפויה בתנור, הייתכן?
    אם כן אשמח אם תפני אותי אליו,
    תודה
    אורית

    1. היי אורית,
      לא, שעועית צהובה יש רק את המתכון הזה 🙂
      אם את רוצה לאפות בתנור את יכולה לסדר על נייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות כ-10 דקות.

  8. בוקר טוב! נעלמו לי שאלות ששלחתי אליך אז אני שוב פונה. האם יש בעיה להשאיר על הפלטה את הסלט הזהכי במוקפצים זה מדי מבשל אותם מה כאן?
    שאלתי גם על הסלט חסה ותפו"ע לכמה זמן אפשר לשמור את הרוטב כי יצא לי הרבה לשבת אחת.

    1. היי דבי,
      השעועית הצהובה טעימה גם בטמפ' החדר. לכן אין צורך אפילו לחמם אותה או שאפשר לתת לה חימום ממש קל ומהיר על הפלטה (דקות ספורות) לפני ההגשה.
      אם הכנת כמות גדולה מהסלט אני ממליצה שלא תתבלי את הכל כי אח"כ לא תוכלי לשמור את מה שיישאר. מה שלא תיבלת את יכולה לשמור לדעתי עד יום למחרת, ושוב בתנאי שתפוחי העץ לא ישחירו.
      שבת שלום!

    2. התכוונתי רק על הרוטב לכמה זמן אפשר לשמור אותו במקרר כי ישל י יותר מדי. התשובה לא דחופה לפני שבת שבת שלום ותודה רבה!

    3. את הרוטב את יכולה לשמור 3 ימים במקרר ואגב הרוטב טעים עם כל סלט חסה שתכיני. גם אם את מכינה סלט חסה פשוט עם מלפפון ועגבניות.

  9. הי אפרת, השבת שלי עומדת להיות מורכבת מכמה דברים שלך. זו אחריות כבדה!
    האם השעועית תאבד מטעמה אם אשאיר אותה על הפלטה לסעודת הלילה. כי במוקפצים לא טוב על הפלטה. תודה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר