מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית לבנה עם תפוחי אדמה

שעועית לבנה עם תפוחי אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 17, 2018
Last modified:יוני 17, 2018

Summary:

תבשיל שעועית לבנה עם תפוחי אדמה ברוטב אדום – תוספת צמחונית טעימה על אורז לבן.

שעועית לבנה עם תפוחי אדמה

מצרכים (4-5 מנות):

בצל קטן קצוץ

3 שיני שום כתושות

3 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה (450 גרם)

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ)

3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים

2 כפות מלאות רסק עגבניות

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים שום, שעועית לבנה ותפוחי אדמה. מוזגים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור.

-מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך כ-45 דקות, עד שהשעועית ותפוחי האדמה מתרככים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


17 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי מימי,
      אם את משתמשת בשעועית לבנה יבשה יש להשרות אותה כמה שעות (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר לחץ עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.

  1. היי, הכנתי אתמול ויצא מעולה! אחרי לילה במקרר היה היום אפילו יותר טעים! תודה על המתכון!:)

  2. יצא מעולה כרגיל!! הסיר נטרף באותו היום.. הוספתי צרור פטרוזיליה קצוצה לפני הבישול
    תודה!

  3. ראיתי שבסופר יש שני סוגי שעועית קפואה:
    אחת של שופרסל שפשוט כתוב עליה שעועית לבנה קפואה
    השנייה של סנפרוסט שעליה כתוב שעועית לבנה מבושלת מוקפאת
    איזה מהם צריך? יש הבדל בכלל? תודה 🙂

  4. כמה שאלות:
    האם במקום שום כתוש טרי אפשר להשתמש בשום כתוש מצנצנת?
    האם צריך להפשיר את השעועית הלבנה או פשוט להוציא מהפריזר וישר לסיר?
    איזה סיר צריך? בינוני כמו שהשתמשתי בו ל"אורז עדשים פטריות וגזר" או גדול כמו שהשתמשתי ל "עוף עם ערמונים"?
    כתבת שזאת תוספת טעימה על אורז לבן – האם שמים את זה מעל האורז או מערבבים איתו? מתי מוסיפים לאורז, ממש לפני האוכל?
    אשמח לקישור למתכון שלך לאיך לבשל אורז (אין לי מושג)?
    האם אפשר לשמור את התבשיל במקרר? אם כן כמ זמן?
    האם לפני האוכל אפשר לחמ במיקרו?
    המון תודה!
    אגב העוף עם הערמונים יצא מעדן!!!!!

  5. אם אני רוצה להוסיף בשר,איזה בשר להוסיף ומתי להוסיף
    2.יש לי שעועית יבשה אז קודם לבשל אותה בסיר לחץ?
    תודה ויום טוב

    1. היי שלומית,
      את יכולה להשתמש בשריר או בצלי כתף (בשר מס' 5). אפשר להשתמש גם בשפונדרה עם העצם. אם את קונה מהקצב אני ממליצה לך להתייעץ איתו איזה בשר הכי מתאים למרק ולבישול ברוטב.
      בכל מקרה, לכל סוג של בשר שתקני יש צורך בבישול מקדים: יש לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
      לחמם סיר עם 1-2 כפות שמן ולטגן את קוביות הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה ל"סגור" את הבשר כדי שיישאר עסיסי במהלך הבישול). לאחר מכן לשפוך על הבשר מים רותחים באופן שיכסה את קוביות הבשר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל עד שהבשר מתרכך. זה יכול לקחת בין שעה ל3 שעות, תלוי בסוג הנתח (ניתן להשתמש בסיר לחץ כדי לקצר את זמן הבישול). את הקצף שנוצר בעקבות בישול הבשר יש להסיר באמצעות כף גדולה.
      לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים אותו לתבשיל לאחר טיגון הבצל ומכינים כרגיל לפי המתכון.
      כדי שיהיה יותר טעם לתבשיל – במקום 3 כוסות מים את יכולה להשתמש במים שבישלת בהם את הבשר.
      אם יש לך שעועית לבנה יבשה אז יש להשרות אותה כמה שעות (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר לחץ עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר