מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית לבנה עם תפוחי אדמה

שעועית לבנה עם תפוחי אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 17, 2018
Last modified:יוני 17, 2018

Summary:

תבשיל שעועית לבנה עם תפוחי אדמה ברוטב אדום – תוספת צמחונית טעימה על אורז לבן.

שעועית לבנה עם תפוחי אדמה

מצרכים (4-5 מנות):

בצל קטן קצוץ

3 שיני שום כתושות

3 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה (450 גרם)

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ)

3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים

2 כפות מלאות רסק עגבניות

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים שום, שעועית לבנה ותפוחי אדמה. מוזגים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור.

-מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך כ-45 דקות, עד שהשעועית ותפוחי האדמה מתרככים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

32 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי,
      אם את משתמשת בשעועית לבנה יבשה יש להשרות אותה כמה שעות (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר לחץ עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.
      אם את משתמשת בשעועית מקופסת שימורים אז לרוטב העגבניות שבקופסה עלול להיות קצת טעם לוואי לכן כדאי לשפוך את השעועית למסננת ולשטוף מהרוטב. להכין את המתכון לפי מה שרשום רק בלי השעועית. את השעועית להוסיף לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד 2-3 דקות.

  1. וואי יצא מעולה והיה כל כך קל. באמת פחות מעשר דקות. הכנתי עם שעועית קפואה באמת, שקית שלמה אז הכנתי כמות כפולה. ללקק את האבעות! תודה רבה!!

    1. הכוונה לשעועית ברוטב עגבניות בשימורים כן? אפשר. לרוטב העגבניות שבקופסה עלול להיות קצת טעם לוואי לכן כדאי לשפוך את השעועית למסננת ולשטוף מהרוטב. להכין את המתכון לפי מה שרשום רק בלי השעועית. את השעועית להוסיף לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד 2-3 דקות.

  2. תודה רבה על מתכונים נהדרים
    כתבת שאפשר להשתמש ב שפונדרה עם העצם וכן שצריך לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס״מ
    גם את השפונדרה?
    תודה רבה!

    1. היי עינת,
      אם את כבר מבשלת אני ממליצה שתבשלי כמות גדולה ותקפיאי כי לוקח המון זמן לבשל. זה יכול לקחת כ-3 שעות, תלוי בסוג השעועית ובטריות שלה.
      הרסק מסמיך את הרוטב אבל אני מניחה שאפשר לשים חצי כוס עגבניות מרוסקות במקום (אפשר טריות).

  3. היי אפרת
    אני מתכונת להכין את המתכון הזה

    העיניין הוא שאני רוצה להכין משעועית יבשה לבשל בעצמי .

    בלי סיר לחץ כמה זמן בערך יקח רק להכין את השעועית ?
    ואם מכינה רק לאדם אחד

    באיזו כמויות להשתמש ממה שנרשם במתכון?
    בתודה .

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר