מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית לבנה עם תרד

שעועית לבנה עם תרדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 13, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

תבשיל שעועית לבנה עם תרד – מומלץ להגיש עם אורז לבן

שעועית לבנה עם תרד

מצרכים (כ-3 מנות):

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

עגבניה בינונית מגורדת (בלי הקליפה)

2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה

כוס ושליש מים רותחים

כפית גדושה רסק עגבניות

100 גרם עלי תרד שטופים  קצוצים

תיבול: כפית שטוחה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום והעגבניה המגורדת, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.

-מוסיפים שעועית לבנה ומים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, מלח, פפריקה ופלפל שחור. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-35 דקות, עד שהשעועית נעשית רכה. מוסיפים לסיר את עלי התרד, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

23 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, אני מעוניין להכין כמות כפולה כדי שיהיו לי מספיק מנות ליומיים. האם יש הבדל המתכון מלבד כמות כפולה של כל המצרכים?
    תודה 🙂

    1. היי ברכה,
      אפשר רק שמומלץ לשטוף את השעועית מנוזלי השימורים ולסנן. את השעועית מומלץ להוסיף כ-10 דקות לפני סוף הבישול.

    1. היי זהבה,
      את גולשת מאותו מכשיר, מחשב או דפדפן בו שמרת את המתכונים?
      יכול להיות שמישהו מחק את קבצי הcookies של המחשב?

    1. היי מיטל,
      אם משתמשים בשעועית לבנה יבשה יש להשרות במים לילה לפני ואז לבשל את השעועית בנפרד בסיר עם מים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בכמות של 2 כוסות למתכון (אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר את זמן הבישול ל-30 דקות).
      לכמות של המתכון יש להשרות בסביבות כוס שעועית יבשה. בכל מקרה, אני ממליצה להשרות כמות של 2 כוסות ואת השעועית העודפת אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם הבאה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר