מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

שעועית לבנה ברוטב עגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 15, 2014
Last modified:נובמבר 27, 2017

Summary:

במתכון זה משתמשים בשקית שעועית קפואה כדי לחסוך את זמן בישול השעועית וריכוכה.

תבשיל שעועית

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ (ניתן לגרד דק אם זה לילדים)

*גרון עוף (מוסיף טעם אך אפשר לוותר)

3 שיני שום פרוסות דק

2 עגבניות בינוניות מגורדות

2 כפות רסק עגבניות

2 כוסות מים רותחים

1/2 כוס גזר גמדי משקית קפואה

2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה

1/2 כוס כוסברה קצוצה (ניתן לוותר אם זה לילדים)

תיבול: 1 כפית אבקת מרק, 1 כפית סילאן/סוכר, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, מלח ופלפל.

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את גרון העוף ומטגנים משני הצדדים. מוסיפים עגבניות מגורדות ורסק ושופכים מים רותחים. לאחר מכן מוסיפים גזר גמדי, שעועית לבנה, עלי כוסברה ומתבלים.

-מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 30-40 דקות, עד שהשעועית נעשית רכה.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

שעועית לבנה ברוטב עגבניות, תבשיל שעועית לבנה, שעועית לבנה מתכון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

85 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת היקרה. את יודעת האם יש הבדל בין שעועית לבנה שכתוב עליה שעועית לבנה מבושלת מוקפאת לעומת שעועית לבנה מוקפאת ? כי יש לרמי לוי שקית קפואה של שעועית לבנה שכתוב עליה רק מוקפאת ולא מבושלת.. האם יש הבדל בינהם?

    1. היי חן,
      לא יצא לי להשתמש בשעועית לבנה קפואה של רמי לוי אבל אם היא מוקפאת היא אמורה להיות מבושלת.

  2. היי אפרת,
    אני חייבת לשתף שהכנתי את המתכון הזה כבר מספר פעמים והוא יצא פשוט טעים.
    לא אשקר שבפעם הראשונה חששתי אבל הוא יצא כל כך טעים שהייתי חייבת לחזור ולהכין שוב ושוב.

    אין עלייך המתכונים שלך כולם מוצלחים, טעימים והכי חשוב קלים להכנה. את מגישה אותם בצורה מאוד ברורה ומובנת שאי אפשר להסתבך ולהתבלבל.

    תמשיכי להפתיע, תודה מראש❤

  3. שלום אפרת

    אני לא נוהגת להשתמש ברסק עגבניות מה עדיף יותר וטעים יותר למתכון הנוכחי לדעתך ,

    עגבניות מרוסקות בבקבוק קנוי או להוסיף רק עגבניות ללא הרסק?

    תודות .

  4. יצא מעולה! תודה על מתכונים נפלאים. אני רוצה להכין את המתכון בחג. תוכלי בבקשה לרשום כמויות לחבילת סנפרוסט שלמה. וכמובן כמה זמן לבשל.

    1. היי דנה,
      כמויות לחבילת סנפרוסט שלמה (800 גרם):
      1 בצל גדול קצוץ
      *גרון עוף (מוסיף טעם אך אפשר לוותר)
      6-7 שיני שום פרוסות דק
      5 עגבניות בינוניות מגורדות
      4 כפות גדושות רסק עגבניות
      5 כוסות מים רותחים
      כוס ורבע גזר גמדי משקית קפואה
      800 גרם שעועית לבנה משקית קפואה
      כוס כוסברה קצוצה
      תיבול: כף מלאה אבקת מרק, כף מלאה סילאן/סוכר, כף פפריקה מתוקה, כפית וחצי כמון, כפית מלאה כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם
      זמן בישול- 40-50 דקות, עד שהשעועית מתרככת לגמרי.

  5. מספר שאלות.
    1: כמה מים להוסיף?
    2: בישול ארוך לא יאדה את הרוטב עגבניות?
    3: למה לא לקנות פשוט שעועית לבנה מוכנה בשימורים? מה ההבדל בינה לקפואה?

    במתכון הנוכחי פשוט מבשלים את השעועית ישר מהמקפיא? לא כל כך ברור כמו בדרך כלל 😉

    1. היי תמיר,
      1. 2 כוסות מים.
      2. אם מבשלים על אש בינונית-נמוכה עם מכסה אין בעיה.
      3. שעועית לבנה משימורים אמנם מבושלת לגמרי אבל יש לה טעם לוואי בגלל שהיא מגיעה בתוך קופסת שימורים.
      וכן, אין צורך להפשיר את השעועית לפני.

  6. אפרת, במידה ואני מעוניין להחליף לשעועית אדומה, זה יהיה טוב עם המתכון?
    ושאלה נוספת- שעועית משקית קפואה היא לא מוכנה כבר? האם צריך להפשיר לפני הבישול, או להכניס אותה קפואה לסיר? ומה ההבדל בין שעועית קפואה לשעועית בקופסת שימורים?

    1. היי יוגב,
      אפשר להכין עם שעועית אדומה אבל לטעמי עם שעועית לבנה זה יוצא מוצלח יותר.
      שעועית משקית קפואה היא חצי מבושלת. אין צורך להפשיר אותה, אפשר להוסיף אותה כמו שהיא לסיר.
      שעועית משימורים מבושלת לגמרי אבל החיסרון שלה שיש לה טעם לוואי של קופסת השימורים.

    2. תודה רבה לך. ומה לגבי אורז מלא (אני יודע שזה כפול בכמות המים והבישול, ושחייבים להשרות אותו כמה שעות לפני)? מעוניין לנסות להכין את המנה בריאה ככל האפשר…

    1. אפשר להשתמש בשעועית משימורים אך מאחר והיא רכה מאוד כדאי להוסיף אותה 10 דקות לפני סוף הבישול.
      מומלץ לשטוף אותה היטב מהנוזלים שבשימורים ולסנן.

  7. קודם כול, תודה על המתכונים הנפלאים. אנחנו נעזרים באתר הרבה ובהנאה. המאכלים טעימים ולא מורכבים להכנה. ממש תודה. לגבי תבשיל השעועית-האם ניתן להקפיא אותו?

    שיר

    1. אפשר, רק קחי בחשבון שהיא יותר קשה משעועית לבנה אפילו אחרי בישול אלא אם כן תבשלי אותה עד לריכוך מלא.
      שבת שלום 🙂

    1. היי יפית,
      אפשר. יש לך שעועית אדומה משקית קפואה? אחרת לוקח לשעועית אדומה המון זמן להתרכך.

    1. היי רוני,
      אפשר. יש להשרות אותה לילה לפני לפחות ולבשל אותה במים רותחים עד לריכוך. צריך לקחת בחשבון שבלי סיר לחץ זה יכול לקחת כ-3 שעות. כשהשעועית מוכנה יש להשתמש בכמות של 2.5 כוסות ואת היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
      שבוע נפלא 🙂

  8. היי אפרת,
    יש לי שעועית מקופסת שימורים
    מתביישת לכתוב את זה..חח
    האם אפשר להשתמש בזה במקום ביבשה?

    יש לציין שזה לביתי בת השנה
    בנוסף היא מכורה לפשטידת תרד, לביבות גבינה, מאפינס פיצה, פנקייק..זה נהיה חלק בלתי נפרד מהתפריט השבועי
    אז תודה רב על סגירת הפינות
    😊

    1. היי דקלה,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      את יכולה להשתמש בשעועית משימורים אך מאחר והיא רכה מאוד כדאי להוסיף אותה 10 דקות לפני סוף הבישול.
      כדאי לשטוף אותה היטב מהנוזלים שבשימורים ולסנן.

  9. היי המתכונים שלך פשוט מעולים!!
    ראיתי בהרבה מתכונים שצריך לשים רסק עגבניות ואני בדכ נוהגת לא להשתמש ברסק עגבניות, הייתי שמחה לדעת אם אפשר להחליף במשהו אחר.
    תודה רבה!

    1. היי מאור,
      רסק העגבניות בגלל שהוא מרוכז הוא מסמיך את התבשיל ומוסיף לטעם.
      אם את מעדיפה לוותר על הרסק אפשר להכין רק עם עגבניות ולאזן את החמיצות על ידי הוספת כף סילאן.
      יום מקסים 🙂

  10. שלום אפרת,
    דבר ראשון:
    לפני כמה ימים הכנתי את החמין שלך ויצא ממממממשששש טעים אז תודה רבה!
    דבר שני:
    מאותו יום שהכנתי אז שמתי כמות מאוד גדולה במים למשך 24 שעות ואחר-כך בלי לבשל שמתי במקפיא.
    איך אני מכינה את המתכון של השעועית לפי מה שכתבתי לך עכשיו?

    1. היי הדס,
      קודם כל אני שמחה שנהנית מהחמין 🙂
      לגבי המתכון הזה, יש לבשל את השעועית במים בנפרד עד שהיא מתרככת ורק אז להכין לפי המתכון. קחי בחשבון שזה יכול לקחת כשעתיים בישול, אפילו לפעמים יותר.

    2. אוקיי
      אז תוכלי בבקשה להגיד לי על איזה חום? וכמה מים על כל כוס שעועית?
      (חחח אני מבשלת מתחילה אז סורי על הבורות …. P: )

    3. בטח 🙂
      את שמה את השעועית בסיר גדול (כי היא מכפילה את נפחה במהלך הבישול) ומכסה במים. המים צריכים לעבור את גובה השעועית לפחות ב10 ס"מ. את מביאה לרתיחה (בלי מכסה) על אש גבוהה ולאחר שהמים מבעבעים את מנמיכה לאש בינונית, מכסה את הסיר אבל לא לגמרי אלא משאירה פתח קטן ומבשלת עד שהשעועית מתרככת. אפשר פשוט לטעום. במשך הבישול יכול להיות שהנוזלים יתאדו ותצטרכי להוסיף עוד מים.
      בהצלחה!

  11. היי ,
    הכנתי עם שעועית קפואה של סנפורסט אך השעועית יצאה לא רכה, מה עשיתי לא טוב ?

    1. היי עתליה,
      השעועית בשקית הקפואה מבושלת באופן חלקי וצריך להמשיך לבשל אותה עד שהיא נעשית רכה לגמרי. בדר"כ בישול של 30-40 דקות מספיק אבל יש מקרים שצריך לבשל יותר זמן.

  12. היי אפרת, מועדים לשמחה 🙂 אני רוצה להכין את זה מחר עם שעועית לבנה יבשה (זה מה שיש לי כרגע) וכבר שמתי את זה במים לקראת הבישול. במקום לבשל אותו בנפרד במים רותחים במשך 3 שעות, אפשר פשוט להכין כמו במתכון אבל עם הרבה יותר מים ופשוט לתת לו להתבשל 3 שעות (או יותר?) במקום 30-40 דקות? תודה רבה ולילה טוב!

    1. היי אודליה,
      לדעתי עדיף לבשל את השעועית בנפרד לפחות חצי מהזמן כי היא סופחת המון מים ותצטרכי להוסיף המון מים, מה שיפגע בטעם (המרכיבים והתבלינים מתאימים ל2 כוסות מים ואם תוסיפי יותר זה ידלל את הטעם).
      שבת שלום 🙂

    1. היי טלי,
      הכוונה שיש לחצות את העגבניה ולגרד בפומפיה גסה (אין להשתמש בקליפה).

  13. היי בישלתי כפי שכתוב לצערי שמתי כנראה יותר פלפל שחור.יצא חריף.איך אני מנטרלת את החריף? תודה

    1. נסי להוסיף כוס מים נוספת וכף רסק עגבניות וכמובן אם יש צורך לתקן תיבול עם מלח/אבקת מרק מומלץ לעשות זאת לפי הטעם.

  14. הי אפרת, רציתי לשאול אותך, אם אני רוצה לבשל את השעועית עם בשר, איך להכין? על איזה חלק של בשר את ממליצה? תודה על תשובתך

    1. היי ענבר,
      את יכולה להשתמש בשריר או בצלי כתף (בשר מס' 5). אפשר להשתמש גם בשפונדרה עם העצם. אם את קונה מהקצב אני ממליצה לך להתייעץ איתו איזה בשר הכי מתאים למרק ולבישול ברוטב.
      בכל מקרה, לכל סוג של בשר שתקני יש צורך בבישול מקדים: יש לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
      לחמם סיר עם 1-2 כפות שמן ולטגן את קוביות הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה ל"סגור" את הבשר כדי שיישאר עסיסי במהלך הבישול). לאחר מכן לשפוך על הבשר מים רותחים באופן שיכסה את קוביות הבשר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל עד שהבשר מתרכך. זה יכול לקחת בין שעה ל3 שעות, תלוי בסוג הנתח (ניתן להשתמש בסיר לחץ כדי לקצר את זמן הבישול). את הקצף שנוצר בעקבות בישול הבשר יש להסיר באמצעות כף גדולה.
      לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים אותו לתבשיל ומכינים כרגיל לפי המתכון.

  15. הי אפרת, הכנתי את השעועית ויצא מעולה! אני ממש מודה לך על כל המתכונים הנהדרים שלך, את מספר אחת! עכשיו העוגת פרג בתנור…שבת שלום ומבורך

  16. היי המתכונים שלך פצצה…
    אני מקווה שאת תראי תהודעה כי כל פעם אני מגיבה אבל אני לא רואה את זה על הלוח..
    טוב אז רציתי לשאול כמה שאול..
    1. אסור לי רסק בגלל הסוכר.. (אין לי מושג איפה יש רסק ללא סוכר) מה אפשר במקום?
    2. אני רוצה במקום גרון עוף לשים חתיכות של עוף משולשים שוקיים אני צריכה לשנות את הכמויות? זה זורם בכלל?
    3. אני חווווולה על המתכונייים שלך הם מעוולים כל יום ראשון שני אני יושבת על האתר שלך ולוקחת מתכונים לשבת תוודה לך

    1. היי ליאת,
      1. לגבי הרסק, הוא מוסיף טעם וגם מסמיך את הרוטב (כי העגבניות דלילות) בכל מקרה, אבל אני מניחה שאפשר להכין גם בלי (אם את מבשלת עם עוף, העוף עצמו יוסיף טעם).
      2. אפשר לשים חתיכות עוף ופשוט ולטגן אותן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל, עד שהן משנות את הצבע ואז להוסיף את השום והעגבניות המגורדות ולהמשיך כרגיל. זמן הבישול עשוי להתארך לשעה – שעה ורבע (עם מכסה על אש בינונית-נמוכה).
      3. תודה, כיף לשמוע 🙂
      יום נפלא וחג שמח!

  17. הי
    אני רוצה לעבוד עם שיעועית לבנה כי זה מה יש לי… איך להתנהג איתה?
    והאם אפשר לוותר על גזר כמדי?

    1. היי בתשבע,
      אם יש לך שעועית לבנה יבשה אז יש להשרות אותה כמה שעות לפני (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה במים רותחים עד שהיא מתרככת. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל.
      אפשר לוותר על הגזר הגמדי או להוסיף במקום גזר טרי חתוך לקוביות.

    1. היי זיוה,
      את מתכוונת לשעועית יבשה? אם כן יש להשרות אותה לפני כמה שעות ולבשל אותה במים רותחים עד לריכוך. קחי בחשבון שבלי סיר לחץ זה יכול לקחת כ-3 שעות.

  18. הכנתי היום.. מעולה מעולה מעולה!
    כנראה שהתמכרתי לאתר שלך..
    מחר אני מכינה חזה עוף חמוץ מתוק 🙂

  19. שלום,
    יש לי גרון הודו האם אפשר לשים חתיכה ממנו במקום העוף?או שהוא גדול מדי ולא יתבשל?
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר