מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית ירוקה עם עגבניות שרי

שעועית ירוקה עם עגבניות שריFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 9, 2015
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון לשעועית ירוקה: תבשיל טעים ומזין של  עגבניות שרי ושעועית ירוקה שמוכן תוך 10 דקות

שעועית ירוקה עם עגבניות שרי

מצרכים (4 מנות):

20 עגבניות שרי חצויות (מומלץ להשתמש בכמה צבעים)

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה (יש להפשיר מעט)

3 שיני שום קצוצות

כף מלאה עלי טימין

חצי כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים גס (או חצי כפית בזיליקום מיובש)

כף שטוחה סילאן

חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את עגבניות השרי במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם (עד לריכוך חלקי).

-מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ-5 דקות נוספות (יש להמשיך ולערבב מידי פעם).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

33 תגובות

הוסף תגובה
    1. יש לחתוך את הקצוות ולחתוך אותה ל 2-3 חלקים. להרתיח מים בסיר קטן ולבשל את השעועית במשך כ-5 דקות. להעביר למסננת ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.

    1. אם זאת שעועית קפואה חתוכה אז לרוב מספיקות 5 דקות. כמובן שכדאי לטעום ואם יש צורך להשאיר יותר זמן אז ממשיכים לבשל עוד כמה דקות.

  1. יש לי טימין יבש (לא נראה כמו עלים) ואין לי בזיליקום, מה עושים?

    תודה רבה לך ושבת שלום!

    1. כן ענת, אפשר להשתמש ב 2-3 עגבניות רגילות חתוכות גס.
      אפשר להוסיף גמבה חתוכה רק יש לבשל אותה עד שתתרכך (לוקח לה קצת יותר זמן מהעגבניה).

    1. כן גילת, אפשר.
      כדי שזה לא יהיה יבש אפשר להוסיף כף שטוחה רוטב סויה עם כפית דבש (לא חובה).

  2. אם אני לא מוצאת סילאן, במדינה שאני גרה לא שמעו על זה… במה אפשר אפשר להחליף כדי שעדיין יצא טעים?

    1. היי ליליה,
      את יכולה לשים במקום סירופ מייפל או כף רוטב טריאקי.
      יום נפלא 🙂

  3. שלום אפרת וכל מי שיכין את התבשיל.
    אכלנו אותו חם וקר.
    לדעתי בתור סלט ממש קר זה פשוט מעדן. הרבה יותר טעים מחם.
    הכנתי אותו שוב לארוחה של הערב כדי שכולם ייהנו. (כמובן שהגדלתי את הכמויות).
    שנה טובה
    דורית

  4. יצא ,כמובן, טעים מאד.
    אכלתי את שתבשיל חם אבל יש לי הרגשה שיהיה טעים יותר כסלט קר.
    עדיין לא נגמר ואת היתר נאכל ננסה לאכול קר ואז אדווח שוב.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר