מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית ירוקה מוקפצת

שעועית ירוקה מוקפצתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 26, 2013
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

שעועית ירוקה מוקפצת עם בצל וגמבה

את המתכון הזה מכינים משקית שעועית ירוקה קפואה , אשר חוסכת את זמן בישול השעועית הטרייה ומקצרת את זמן הבישול.

שעועית ירוקה מוקפצת

מצרכים:

חצי שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה.

בצל בינוני קצוץ.

גמבה חתוכה לרצועות ארוכות.

תיבול: כף רוטב סויה, כף רוטב טריאקי, שומשום, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.

-מוסיפים רצועות גמבה ומבשלים במשך 3-5 דקות עד לריכוך חלקי.

-מוסיפים שעועית הירוקה, מתבלים ברוטב סויה, טריאקי, שומשום, מלח ופלפל שחור ומקפיצים בזהירות.

-מערבבים, מכסים ומבשלים במשך כ- 10 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום לך.
    הכנתי, ויצא מאד טעים.
    שאלות:
    1. לשקית שלמה של שעועית, את מציעה להכפיל כמויות או פעם וחצי?
    2. את הרוטב הכנתי וערבבתי אחרי שסגרתי את הגז. לזה כוונתך?
    3. הגשה חם או קר?
    אשמח לתשובותייך

    1. היי מיכל,
      1. יש להכפיל כמויות, כולל של התיבול.
      2. את התיבול מוסיפים לאחר שמוסיפים את השעועית הירוקה ואז ממשיכים לבשל כ-10 דקות.
      3. מגישים חם או בטמפ' החדר.

  2. הי אפרת, הכנתי לילדים לא מזמן את הזה עוף ברוטב טיאקי שפרסמת לאחרונה ומאז כל מה שאני שומע זה "אבא תכין עוד משהו ברוטב הזה".
    אז הנה החלטתי לנסות את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות:
    1. אם אני רוצה להכין כמות יותר גדולה (יש לי ילדים טורפים) האם משהו משתנה מבחינת זמני הבישול?
    2. כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל?
    3.השעועית לשים אותה ישר מהפריזר או להפשיר קצת? אם להפשיר קצת אז איך וכמה זמן?
    4. להקפיץ הכוונה להשתמש בווק?
    5. אין לי ווק עם מכסה וכתבת לכסות. אפשר להכין במחבת סוטאז' עם מכסה? או להקפיץ בהתחלה בווקר ואז לעביר לסוטאז' עם מכסה?
    תודה רבה על החזה עוף ברוטב טריאקי פשוט מושלם!!!!!

    1. 1. מומלץ לבשל 15 דקות במקום 10 דקות.
      2. 3-4 דקות.
      3. אין צורך להפשיר.
      4. אם יש לך ווק. אם לא, אפשר במחבת גדולה רגילה ולערבב רגיל.
      5. אפשר להשתמש במכסה של סיר אחר שמתאים בגודל או להשתמש במחבת סוטאז' ולערבב במקום להקפיץ.

  3. כמה מנות זה יוצא? כמה שומשום, מלח, פלפל לשים? מה אמור להיות עוברי הרצועות של הגמבה?
    תודה

  4. היי אפרת כמה מנות זה יוצא?
    כמו כן כמה מלח וכמה פלפל וכמה שומשום לשים?
    לגבי השעועית – יש לי שעועית שלמה עדינה. זה שכתוב עליה עדינה משנה משהו מבחינת ההכנה וזמני הבישול?
    תודה

    1. כ-3 מנות.
      קמצוץ מכל דבר ולפי הטעם.
      אפשר להשתמש בשעועית עדינה באותו אופן.

  5. שלום אפרת, אני רוצה להכין תבשיל שעועית לפסח אבל אין רוטב סויה וטריאקי עם כשרות, אפשר להכין בלי או לחילופין יש לך מתכון אחר לשעועית ירוקה שלמה?

  6. היי תגידי יש לך במקרה מתכון לשעועית ירוקה שלמה של סנפרוסט אבל כמו תבשביל עם בשר/שוקיים אוממשהו שמשתלב עם זה?

    כי אף פעם לא יצא לי להכין שעועית ובעלי ממש אוהב.

    1. היי לאה,
      כשאת מכינה בשר/עוף בתנור או מבושל בסיר, כחצי שעה לפני סוף הבישול תוסיפי שעועית ירוקה קפואה בכמות הרצויה (מומלץ להפשיר אותה מעט). השעועית תספוג את הטעמים ותתרכך.

  7. אני מכין את המתכון הזה כל השנה ולא נשאר ממנו כלום…
    לא מצאתי רוטב סויה כשר לפסח במה אפשר להחליף אותו?

    1. ממש מעט, מאחר וברוטב הסויה ובטריאקי יש כבר מלח. שים קצת עם המלחייה.

  8. שלום ותודה על המתכונים הטעימים… תמיד שאני מחפשת מתכון אני יודעת איפה לחפש….
    יש לי שעועית חתוכה בבית, אפשר להשתמש בה למתכון?

  9. אם מכינים משעועית טרייה אפשר לבשל אותה כמה דקות במים רותחים ואז מיד להוציא מהמים הרותחים לקערה עם מים קרים עם קרח. ואז להוסיף לקראת סיום הבישול של הבצל והגמבה ולערבב שתי דקות.
    השעועית יוצאת קרנצ'ית בטירוף

  10. היי. אני אשתמש בשעועית טריה: מה הכמות ? ולפי מה שהבנתי מהתשובה הקודמת שלך, אין צורך בשינויים כלשהם בבישול?
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      זה יוצא בסביבות 300-400 גרם, לא חייב להיות מדויק 🙂
      מבשלים באותו אופן חוץ מזה שאולי זמן הבישול יתארך מעט (בכמה דקות).
      שבת שלום 🙂

    1. היי צילה,
      אפשר להחליף בסילאן (בין חצי כף לכף, כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום) או בדבש (לדעתי כפית תספיק).
      אפשר לשים במקום גם רוטב צ'ילי מתוק אם את אוהבת.

    1. היי חיים,
      כדי שהשעועית תצא קראנצ'ית יש צורך להשתמש בשעועית טריה ולא קפואה ולבשל באותו האופן.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר