מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית ירוקה בשום ולימון

שעועית ירוקה בשום ולימוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 7, 2017
Last modified:דצמבר 20, 2017

Summary:

מתכון לשעועית ירוקה עם בצל, שום ולימון

שעועית ירוקה בשום ולימון

מצרכים:

1 בצל קטן/בינוני קצוץ

3 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה

3-4 שיני שום כתושות

2 כפות מיץ לימון

כף דבש (אפשר לשים במקום סילאן או סירופ מייפל)

מלח (כשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את השעועית והשום ומערבבים. מתבלים במיץ לימון, דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

-מכסים את המחבת ומבשלים עד אש בינונית-נמוכה במשך 10-15 דקות. יש לערבב מידי פעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


24 תגובות

הוסף תגובה
  1. השתמשתי בשקית שלמה של שעועית קפואה (800 גרם). כף שמן זית אחת וכף סילאן אחת לכל הכמות. הוספתי נתחי עוף ויצא מעולה. הגשתי בתוספת אורז לבן או פירה למי שרצה.

          1. תודה אפרת, כבר עשיתי עם הרוטב עגבניות, יצא מאד מוצלח (אין שם כרובית מסתבר, רק אפונה, גזר, שעועית ירוקה וגזר גמדי), פעם הבאה ננסה את האורז המקסיקני, תודה וערב טוב!

  2. היי
    אני רוצה להכין את המנה הזאת שנראת טעימה ומשגעת
    אממה יש לי בבית רק שקית שעועית שלמה משקית
    זה קריטי?
    אודה למענה חג שמח ושנה מתוקה

    1. אם זו שעועית טרייה מומלץ לבשל אותה במים רותחים 7-10 דקות, לסנן ואז להכין את המתכון כרגיל.
      שנה טובה 🙂

    1. היי ענת,
      נראה לי שכדאי להכפיל כמויות ב-3. ממליצה לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך.

  3. היי אפרת תודה על המתכון! שאלה בנוגע לשעועית ירוקה קפואה- רשום בהוראות מאחור לשים בסיר עם מים רותחים ולהביא לרתיחה שנייה, אני צריכה לעשות זאת בסיר נפרד נכון? (ולהרתיח פעמיים בעצם?)

    1. היי נועה,
      אין צורך לבשל במים רותחים, אפשר לשים כמו שזה במחבת. זה מפשיר בבישול.

  4. הי אפרת!

    עשיתי ויצא מצוין. (ובלי שום שאלה!).

    תודה רבה!

    אגב, יש את הספר שלך בחנויות, או צריכים לקנות דרך האתר?

    1. היי דבי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הספר, נכון לעכשיו ניתן לרכוש אותו דרך האתר או בחנות "מיסטרל" בתל אביב. יכול להיות שבהמשך הוא יהיה זמין לרכישה גם בחנויות נוספות בארץ (אני עובדת על זה).

    1. היי הודיה,
      לאחר טיגון הבצל אפשר לטגן קוביות חזה עוף כדקה מכל צד ואז להוסיף את השעועית הירוקה ולהמשיך כרגיל.
      אם חסר תיבול אפשר להוסיף לפי הטעם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר