מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית ירוקה וברוקולי

שעועית ירוקה וברוקוליFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 27, 2019
Last modified:אוגוסט 27, 2019

Summary:

תבשיל שעועית ירוקה עם ברוקולי שמכינים במחבת

שעועית ירוקה וברוקולי

מצרכים (4-5 מנות):

בצל בינוני קצוץ

250 גרם ברוקולי טרי קצוץ (4 כוסות)

500 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה (6 כוסות דחוסות)

4 שיני שום פרוסות

תיבול: 4 כפות רוטב סויה, כף סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השעועית הירוקה (אין צורך להפשיר לפני) ומערבבים כדקה. מוסיפים את הברוקולי הקצוץ ופרוסות השום ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב. 

-מתבלים ברוטב סויה, סילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך 1-2 דקות עד לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

10 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את המתכון בפעם הראשונה ויצא מהמם!!
    באיזה גודל של כוס את משתמשת למתכונים שלך? אני השתמשכתי בכוס גדולה של 240 מ"ל ונראה שיצא הרבה מדי – מילאתי 5 כוסות (כשאחת מהן לא דחוסה) של שעועית ירוקה ויצא בערך 500 גרם (מתוך שקית של 600 גרם). הכמויות של הברוקולי והשעועית בקושי נכנסו לתוך המחבת והיה ממש קשה לערבב עם הכמות הגדולה. אז אולי הכוס שהשתמשתי בה היא לא הכוס הנכונה?
    בכל מקרה, יצאה כמות גדולה יחסית וזה כיף 🙂 ממש אוהבת את המתכונים שלך!

    1. היי ורד,
      מוזר, גם אני משתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל.
      טוב, העיקר שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂

  2. היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
    – אם מכינה מראש האם ניתן לשמור במקרר ואם כן כמה זמן ואיך מחממים?
    – אם אין מחבת רחבה אפשר להשתמש בווק?
    – הברוקולי לאיזה גודל לקצוץ אותו? עם סכין או מעבד מזון? להשתמש רק בפרחים או גם בגבעולים?
    – את הבצל לקצוץ במעבד מזון או לחתוך בסכין?
    – כמה זמן בערך לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב?
    – בזמן הבישול של ה 12 דקות סך הכל הברוקולי מספיק להתרכך? כמה רך הוא צריך להיות שאדע שהוא מוכן?

    המון תודה

    1. -כן במשך כ-4 ימים. אפשר לחמם במיקרו או במחבת.
      -כן
      -בפרחים ובגבעולים הקטנים. לקצוץ בסכין לחתיכות בגודל בינוני.
      -בסכין
      -כ-4 דקות
      -עד שננעץ בו מזלג בקלות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר