מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה ברוטב עגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 10, 2013
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

את המתכון הזה מכינים משקית שעועית ירוקה קפואה  (אשר חוסכת את זמן בישול השעועית הטרייה) וקופסת עגבניות מרוסקות (דבר שחוסך את זמן קילוף העגבניות וחתיכתן לקוביות).

מצרכים:שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

חצי שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה

בצל בינוני קצוץ

קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)

2 כפות רסק עגבניות

5 שזיפים מיובשים

2 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים כ- 5 דקות.

-מוסיפים את השעועית, השזיפים והמים ומתבלים.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

24 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שרה,
      את יכולה להוסיף עוד 2-3 כוסות שעועית. אין צורך לשנות דבר.

    1. אפשר להכין רק עם רסק אבל יותר טעים עם עגבניות מרוסקות.
      אם שמים רק רסק אז יש להוסיף חצי כוס מים ו-3 כפות נוספות של רסק.

  1. השעועית היתה צריכה להיות מופשרת?
    שמתי אותה קפואה ואני רואה שהשעועית לא מוכנה, עדיין לא מספיק רכה, לבשל עוד זמן?

    1. אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות בינוניות טריות מגורדות או מרוסקות בבלנדר מוט ידני.

    1. היי שחר,
      אפשר להוסיף במקום חלק מכמות השעועית הירוקה (לדעתי אפונה וגזר הכי ישתלבו עם שעועית ירוקה).

    1. היי שרי,
      אפשר להשתמש בשעועית ירוקה משימורים אך מאחר והיא כבר מבושלת כדאי להוסיף אותה 5 דקות לפני סוף הבישול.
      מבחינת כמויות מומלץ שזה יהיה בסביבות 400 גרם שעועית ירוקה לאחר סינון. גם אם יש לך פחות, לא נורא.

  2. שלום רב מצטערת על השאלות הרבות :
    1. אפשר להשתמש בשעועית טרייה? צריך לבשל אותה במים לפני?
    2.אפשר להוסיף שום ולטגן ביחד עם הבצל?
    3.אפשר במקום עגבניות מרוסקות להשתמש בעגבניות טריות?
    4.אם שמים עגבניות טריות צריך להוסיף מים?
    תודה.

    1. היי מיטל,
      1. אפשר להשתמש בשעועית טרייה וכדאי לבשל לפני במים רותחים במשך 4-5 דקות ולסנן.
      2. אפשר להוסיף שום ולטגן עם הבצל (רק מומלץ לטגן את הבצל קודם 2 דקות לבד ואז להוסיף את השום ולהמשיך לטגן).
      3. אפשר להשתמש בכ-5 עגבניות בינוניות טריות מגורדות או מרוסקות בבלנדר מוט ידני.
      4. יש כבר 2 כוסות מים במתכון. את יכולה להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך.
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר