מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית ירוקה ופטריות

שעועית ירוקה ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 15, 2015
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

תבשיל מהיר של שעועית ירוקה עם פטריות ובצל

שעועית ירוקה ופטריות

מצרכים:

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה (מופשרת משקית קפואה)

חצי סלסלת פטריות חתוכות גס

1 בצל בינוני קצוץ גס

אפשרות תיבול אחת (מתקתק-פיקנטי): 1 כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה, 1 כף צ'ילי מתוק, מלח, פלפל שחור

אפשרות תיבול שנייה: 1 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים כ-3 דקות.

-מתבלים ומערבבים כדקה נוספת.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

76 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי..
    אני רוצה להוסיף גם קישואים וגם חתיכות חזה עוף וגם להכפיל את הכמות של המתכון..
    אשמח אם תוכלי בבקשה לרשום לי כמה קישואים וחזי עוף לשים?
    תודה רבה מראש!!!
    נ.ב
    האתר מקסים מושלם וטעים!!
    כל יום נכנסת אליו!!!
    אז תודה!

    1. אם את מכפילה את הכמות את יכולה לשים 300-400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות ו-2 קישואים גדולים.
      את כמות התיבול יכול להיות שתצטרכי להכפיל ב-3.

    2. יופי של מתכון ,
      ת ו דה !
      הוספתי 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות ,ורצועות מחצי גמבה.
      יצא ממש טעים.
      הגשתי עם תוספת אורז.

  2. תודה רבה על אתר עם מתכונים מהירים ובעיקר טעימים! אני פותחת את האתר כמעט כל יום! ואת הספר שלך נותנת מתנה לכלות…
    תודהההה

  3. תודה על המתכונים המעולים. אני ממש אוהבת את האתר!
    האם אפשר להקפיא את המנה?
    אם לא- כמה ימים זה נשמר במקרר?

    1. היי שרי,
      קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
      הייתי מנסה להמנע מהקפאה, למרות שזה אפשרי.
      ניתן לשמור את זה במקרר בקופסה סוגרה כ-4 ימים.
      יום מקסים

  4. היי. אני רוצה לומר לך תודה ענקית על האתר המדהים הזה!!!
    בזכותך יש אוכל מושקע וטעים כל יום. הילדה ממש זוללת… הכל יוצא מעולה. תענוג.

    תודה רבה רבה.

    1. היי עינב,
      מומלץ להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
      לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.

  5. היי המתכון נראה מעולה! רציתי לדעת אם יש לך המלצות לצד מה להגיש את התבשיל הזה, תודה ויום טוב!

  6. מה נשמע?

    למה חשוב חיתוך הקצוות? אפשר לחתוך מהקפוא?

    יש מצב (לא קשור למתכון הזה) שמבשלים את השעועית במים עד רך ויהיה טעים?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      חיתוך הקצוות זה רק אם את משתמשת בשעועית טריה, פשוט הקצוות הן חלק שלא אמורים לאכול.
      בשעועית קפואה אין צורך לחתוך קצוות, רק אם השעועית היא שלמה ולא חתוכה (זה רשום על השקית הקפואה) אז מומלץ לחצות אותה לשניים.
      אפשר לבשל שעועית במים עד לריכוך, להמליח מעט ולאכול.

  7. הי, ראשית תודה רבה על המתכונים, אני משתמשת באתר שלך הרבה, המתכונים ממש מצויינים וכייף שהם פשוטים וקלים.
    לגבי המתכון הזה, תוכלי לתת הנחיות להכנתו עם שעועית ירוקה טריה? תודה

    1. היי אילנית,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אם את משתמשת בשעועית ירוקה טריה יש להסיר את הקצוות ולחתוך את השעועית לשניים-שלושה חלקים. יש להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
      לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.
      יום מקסים

    1. היי קרין,
      לאחר טיגון הפטריות אפשר לטגן קוביות של חזה עוף במשך כ 1-2 דקות מכל צד ולאחר מכן להוסיף את השעועית הירוקה ולהמשיך כרגיל.

  8. היי אפרת,
    מתכון קליל וטעים. אני מאוד נהנת ממתכוני האתר.
    לא ממליצה להשתמש בפטריות מהקופסא בשום אופן. רק פטריות טריות בסלסלה, ההבדל פשוט עצום.

    תודה ושבת נפלאה
    שולמית

    1. היי מורן,
      הפטריות מגירות נוזלים בזמן הטיגון ולכן אין צורך.
      אם במקרה התבשיל מתייבש כן יש להוסיף מעט מים.
      בהצלחה 🙂

    1. תודה.
      ועוד שאלה פשוט אני לא כ״כ מבינה בזה..
      פשוט הכנתי עכשיו וזה קצת קשה זה בסדר?

    2. מה הכוונה קשה? השעועית הירוקה קשה? אם כן תבשלי אותה עוד קצת עד שהיא תהיה מעט רכה אבל לא רכה מידי.

    1. אם את רוצה להכין את התיבול השני ממליצה לשם לפחות חצי כפית אבקת מרק, כרבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. אח"כ תטעמי ותוסיפי עוד מלח במידת הצורך.

  9. יצא פשוט מעולה, הילדים ליקקו את האצבעות..
    אני כמעט כל יום גולשת באתר זה מבשלת מתכונים שתמיד יוצאים נהדרים.
    שווה לנסות את כל המתכונים באתר.

    1. כן אפשר. עדיף פטריות שלמות אם יש לך ואז חוצים כל אחת לשניים.
      שבת שלום 🙂

  10. קציצות ברוטב אדום מתבשלות להן והניחוח עוטף את הבית…מממ. השעועית מפשירה, עדכוני בהמשך.
    תודה והמשך שבוע טוב

  11. מצטערת על השאלה אולי המעט … אבל האם לא צריך לבשל ראשית את השעועית..? או שמשקית של סנפרוסט לא צריך?

    1. היי מיכל,
      אין צורך לבשל את השעועית לפני. מספיק להפשיר אותה מעט בחוץ או לשטוף אותה במים פושרים ולסנן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר