מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים שניצל

איך מכינים שניצל

איך מכינים שניצל?

איך מכינים שניצל

מתכון לשניצל בציפוי פריך:

חומרים (כ-4 מנות):

500 גרם חזה עוף פרוס לשניצלים דקים (ניתן לבקש מהקצב לחתוך)

1 ביצה

חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור

חצי כוס פירורי לחם (רצוי מוזהבים)

אופן הכנה:

-טורפים בקערית את הביצה. מניחים את פירורי הלחם בצלחת נפרדת.

-מתבלים את השניצלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכורכום.

-טובלים כל חתיכה בביצה משני הצדדים ומיד לאחר מכן מהדקים בפירורי הלחם מכל צד.

-מחממים מחבת עם שמן בגובה כ1 ס"מ (על אש בינונית).

-טובלים את קצה השניצל בשמן. אם מופיעות בועות עדינות, השמן מוכן. אם אין בועות ולא קורה כלום – השמן עוד קר ויש להמתין שיתחמם.

-כשהשמן בטמפרטורה הנכונה מניחים בזהירות את השניצלים וממתינים 10 שניות בין כל שניצל לשניצל אחרת הטמפ' של השמן יורדת והשניצל יספוג יותר שמן.  מטגנים צד אחד 2-3 דקות. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

*ניתן להוסיף לפירורי הלחם תוספות כמו שומשום, מעט קצח, וקצת עשבי תיבול יבשים או עשבי תיבול טריים קצוצים דק.

 

מתכוני שניצל מומלצים:

שניצלונים מטוגנים (ללא ביצה)

שניצלים בתנור – אפויים ופריכים ללא טיגון

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

41 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום! איך אפשר להכין שניצל בלי פירורי לחם? קמח, קורנפלןר, קמח תפו"א, קמח תירס. מה עדיף מכל הנל? מה משתנה? תודה!

    1. אפשר עם קמח תירס אבל זה יוצא פחות מוצלח.
      אם יש לך לחם רגיל אז אפשר להכין את המתכון הזה- חטיף לחם קלוי, רק בלי הזעתר. לאחר האפיה לצנן ולפורר או לטחון לפירורים.

  2. שלום , אפשר לקמח קודם ולפירורי הלחם להוסיף כף גבישי שום ושומשום ולתת טפיחות כדי שהציפוי ידבק היטב.. מובטח לכם טעם מיוחד וציפוי קריספי! 🙂

    1. כדי שטמפרטורת השמן לא תרד כדאי להמתין 10 שניות לפני שאת שמה את השניצל הבא. זאת אומרת שברגע שהשמן חם את שמה שניצל אחד, מחכה 10 שניות ושמה שניצל שני, ממתינה 10 שניות ושמה שניצל שלישי וכו'.

    1. אפשר להכניס את השניצלים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-5 דקות. להוציא ולצנן קצת.

  3. היי
    מה הסיבה שלפעמים הציפוי יורד מהשניצל לאחר הטיגון?
    אני מסיימת לטגן, רק נוגעת בשניצל והציפוי פשוט נופל. עשיתי כמו שכתבת, עם התבלינים, הוספתי לזה קטשופ וחרדל גם, טבלתי בביצה ואחר כך פירורי לחם וטיגנתי במחבת חמה אחד אחד. וחיכיתי בין לבין גם…
    תודה

    1. היי רעות,
      את שוטפת את השניצלים לפני ההכנה? אם כן, את מנגבת אותם?
      הידקת את הפירורים היטב לשניצל?

    2. היי, כן שטפתי ולא ניגבתי. וואי תודה . אני אדע שצריך לנגב אותם בנייר סופג לפני זה.

  4. שניצלים מטגנים בשמן עמוק שחומם לחום של 175-180 (מעט מעל דרגת רתיחת השמן) מעלות צלסיוס.
    טיגון בשמן עמוק מונע ספיחת שמן בשניצלים

  5. שמתי שניצלים יומיים עם ביצה וחרדל במקרר והיום עטפתי בפרורי לחם ומחר מטגנת.זה בסדר??

  6. יצא מעולה..ממליצה להוסיף לימון על חתיכות השניצל לפני הטבילה בביצה ופרורי הלחם,שומר על רכות השניצל ולא מתייבש יום למחרת…:)

  7. היי,
    האם ניתן להכניס את התבלינים לביצה עצמה? ובמידה ואני משתמשת בפירורי לחם מתובלים, האם יש בכלל טעם לתבלן?
    תודה!

    1. אפשר אבל לדעתי זה פחות ייספג בשניצל עצמו.
      הטעם של פירורים מתובלים הוא מעודן מבחינת התיבול לכן לדעתי כדאי לתבל בכל מקרה.

  8. השניצלים יצאו מוצלחים ביותר!! תודה 🙂
    יש לך רעיון איך להמנע מפרורי לחם שנושרים מהציפוי והופכים לשרופים במהלך הטיגון?

    1. היי יערה,
      זה טבעי שיש פירורי לחם שנופלים מהציפוי ובמהלך הטיגון הם נשרפים, במיוחד בטיגון השני והשלישי.
      אפשר לנסות לשים חתיכה קטנה של גזר בתוך השמן שאמורה למנוע מהשמן להשרף. מומלץ להחליף את החתיכה כל טיגון.

    2. מציע ללחוץ מעט עם כל כף היד על השניצל המצופה לפני הכנסת השניצל לשמן.
      לא מונע אבל מפחית משמעותית את נפילת כמות פרורי הלחם.

  9. הי אפרת! האם את מוצאת שלהשרות את חזה העוף ללילה, מוסיף לעסיסיות השניצל? חייבת לומר לך, אני לא תמיד מרגישה שזה תורם, הגם שמלא אנשים נשבעים שזה הסוד שלהם.

    ובנוסף – האם את בעד להוסיף חרדל למשרה? ואם כן, כמה?

    1. האמת? גם אני לא 🙂 אני בדר"כ מתבלת באותו רגע.
      אפשר להוסיף בסביבות כפית חרדל לתערובת הביצה.

  10. היי האם לנסות השניצליה התבלינים ואז לביתה? כמו" יהיה נחמד לקבל התגובות למייל או לקבל מייל זמנית על התגובה 🙂

    1. היי אביחי,
      אני לא מכירה את זה. אם זאת תערובת של תבלינים לשניצל אז אפשר לנסות.
      שלחתי תשובה גם למייל.

  11. ,תודה על המתכון
    השניצלים טעימים מאוד בטיגון יותר מהאפיה.
    עדיף לאכול באותו היום.
    מאחלת לך שנה טובה ומתוקה.עם מתכונים טעימים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר