מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שניצל תירס וחומוס

שניצל תירס וחומוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 27, 2016
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון לשניצל תירס וחומוס טבעוני שמכינים ב10 דקות ושולחים לתנור..

שניצל תירס וחומוס

מצרכים (כ-12 יחידות):

3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)

כוס וחצי גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)

חצי כוס קמח רגיל (אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא)

כף וחצי שמן זית/קנולה

חצי כפית מלח

*פירורי לחם לציפוי

אופן הכנה:

-טוחנים במעבד מזון או בלנדר מוט ידני 3/4 כוס חומוס + 3/4 כוס תירס.

-מעבירים לקערה ומוסיפים 3/4 כוס גרגירי תירס שלמים, קמח, שמן ומלח. מערבבים לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים בנדיבות את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות בקוטר כ-5 ס"מ ובעובי עד 1 ס"מ, טובלים בצלחת עם פירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה המשומן. מרססים או מברישים את החלק העליון בשמן ואופים בתנור במשך כ-20 דקות. הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

46 תגובות

הוסף תגובה
  1. מתכון מעולה! הכנתי כמה נגלות. אפשר להוריד גם את הקמח וגם את הפירורי לחם ועדיין יוצא טוב מאוד

  2. היי אפרת

    התבלבלתי קצת התכונתי לגרגירי תירס וגרגירי חומוס בכמה עלי להשתמש אם רוצה להכין כמחצית מהכמות?
    ולגבי הקמח האם ילך עם קמח כוסמין 70 אחוז (70 אחוז מנופה) ועם קמח כוסמין מלא לא יצא דחוס מידי או קשה קצת? ומה לגבי קמח כוסמין לבן (מאה אחוז גרגירי כוסמין) ?

    תודות .

    1. קחי בחשבון שתצא לך כמות קטנה (5-6 יחידות):
      שליש כוס גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
      ¾ כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
      רבע כוס קמח
      כפית וחצי שמן זית
      רבע כפית מלח
      *פירורי לחם לציפוי
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%. עדיף בקמח כוסמין לבן כדי שייצא יותר אוורירי.

  3. היי אפרת

    אם מעוניינת להכין חצי מזה בכמה קמח חומוס ותירס להשתמש?

    והאם בקמח כוסמין מלא זה יצא טוב? או עדיף קמח כוסמין לבן?

    תודות.

    1. את מתכוונת שאת רוצה להכין מחצית מהכמויות?
      אין במתכון קמח חומוס וקמח תירס. יש גרגירי חומוס וגרגירי תירס.
      אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא.

  4. שאלה אולי קצת טרחנית, אבל רק בגלל שאני לא מבינה בזה: כתבת מעבד מזון או בלנדר מוט, אבל יש לי בלנדר רגיל. גם עובד, נכון?

    1. היי מיכל,
      מעבד מזון ובלנדר מוט טוחנים ממש למחית אבל אם יש לך בלנדר רגיל תשתמשי בו (יכול להיות שתצטרכי להוסיף מעט מים).

  5. הפך למתכון קבוע בתפריט השבועי, בת ה-6 שלאחרונה לא אוהבת שום דבר מחסלת בשמחה
    טיפ קטן: אפשר לשים כפפות על הידיים בשלב יצירת השניצלים והציפוי וכך הבצק לא נדבק!

  6. היי אפרת
    רציתי לדעת מה יכול להיות תחליף לפרורי לחם, אני מכינה את זה לילד צליאקי והפרורי לחם ללא גלוטן הם לא משהו, האם אפשר לצפות בקמח כרגיל ללא גלוטן?

    1. היי נעמה,
      יש פירורי לחם שהם ללא גלוטן.
      אפשר גם להשתמש בקורנפלקס תירס רגיל שהוא ללא גלוטן ולטחון אותו לפירורים.

  7. וואו, תודה רבה על המתכון הנהדר הזה שכנראה ישמש אותנו עוד הרבה.
    קצת היה לי לא נוח לעבוד עם השניצל בשלב הציפוי (התפרק ונדבק לידיים) אבל הסתדרתי בסה"כ והמחמאות היו רבות מאוד. תודה תודה תוד ה

    1. היי רעות,
      אפשר להשתמש בחומוס קפוא אך מאחר והוא לא רך לגמרי אלא רק מבושל חלקית יש לבשל אותו קודם במים רותחים עד שהוא נעשה רך לגמרי ורק אז להשתמש בו למתכון.

    1. היי,
      האמת שאין צורך להוסיף תבלינים במקרה הזה. זה טעים כמו שזה 🙂

    1. היי אוסנת,
      אפשר להוסיף ביצה קטנה אבל אם זה בשביל להדביק בין החומרים אז אין צורך כי התערובת די יציבה.

    1. היי אורה,
      אני מניחה שאפשר. ממליצה לנסות קודם להקפיא כמה בודדים לפני שמכינים כמות גדולה.
      יום נפלא 🙂

  8. שלום אפרת

    נשמע ממש טעים !
    אני יכולה להשתמש במקום בחומוס מקופסאת שימורים בחומוס יבש ? כמה להשרות מראש ?

    תודה !

    1. היי ואלרי,
      אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו במים לפחות לילה מראש ואז לבשל אותו במים רותחים עד שהוא נעשה רך מאוד. לאחר מכן ניתן להשתמש בו למתכון.
      אני ממליצה להשרות לפחות כוס חומוס יבש ולהשתמש ב3/4 כוס חומוס מבושל ואת היתר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.
      יום מקסים 🙂

    1. היי ענת,
      יכול להיות שגם אפונה רכה משימורים תעבוד מבחינת המרקם אבל אין לי מושג איך זה ייצא מבחינת טעם.

    2. מניסיון שניצל אפונה ביתי יוצא מצוין
      הילדים אהבו .
      אפרת תודה כרגיל על מתכונים מעולים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר