מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שניצל טופו ותירס

שניצל טופו ותירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 29, 2018
Last modified:פברואר 13, 2019

Summary:

מתכון לשניצל צמחוני מטופו טחון וגרגירי תירס (ללא ביצה)

שניצל טופו ותירס

מצרכים (16-18 שניצלים):

300 גרם טופו חתוך לקוביות

חצי כוס (80 ג') גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)

שן שום כתושה

כף וחצי שמן זית/קנולה

3 כפות רוטב סויה

3 כפות מלאות פירורי לחם

כף קמח חומוס או קמח רגיל

3/4 כוס (130 ג') גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)

*פירורי לחם לציפוי

אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את קוביות הטופו, חצי כוס גרגירי תירס, שן שום, שמן ורוטב סויה. טוחנים עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים 3/4 כוס גרגירי תירס שלמים, פירורי לחם וקמח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת שניתן ליצור ממנה קציצות (אם התערובת רכה מידי או מתפרקת יש להוסיף עוד קצת פירורי לחם לפי הצורך).

-מחממים תנור ל- 200 מעלות.

-משמנים בנדיבות נייר אפיה, יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ, מהדקים היטב בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה.

-אופים בתנור במשך 15 דקות, הופכים בזהירות צד ומשאירים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לשניצלים מעט להתקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

28 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
      *במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו"א קטן ולמעוך לפירה.

  1. אני משתמשת בטופו פיקנטי של תנובה. יש הכנה מוקדמת שצריך לעשות לטופו הזה? או ישר להתחיל מהמתכון?

  2. היי, יצא טעים!
    אבל התיבול היה לי טיפה מלוח.
    יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
    אפשר לשים 3 כפות מים במקום ואז לתבל רגיל במלח פלפל, פפריקה וכו?
    יש לי גם רוטב צילי מתוק..
    בקיצור אשמח להצעות, כי המתכון בהחלט מעולה 🙂

    1. היי ליאור,
      באיזה סוג רוטב סויה השתמשת? מוזר שיצא כל כך מלוח.
      אני מניחה שאפשר להוסיף 3 כפות מים ולתבל רגיל. אולי אפשר להוסיף גם כף רוטב צ'ילי מתוק.

    1. רוטב הסויה מוסיף טעם לטופו. בכל מקרה אני מניחה שאפשר לשים כף סילאן ושליש כפית מלח.

  3. הכנתי ויצא לי טיפה יבש, מה יכולה להיות הסיבה?
    אצלי הציפוי לא יצא זהוב כמו בתמונה שלך, אלא חום לא אטרקטיבי:), יש סוג מסויים של פירורי לחם שכדאי להשתמש בהם? תודה רבה

    1. היי איילת,
      השתמשתי בפירורי לחם מוזהבים.
      יצא יבש מבחוץ או מבפנים? שימנת את נייר האפיה?

  4. יצאו לי ממש טעימות!! השינויים שעשיתי: במקום פרורי לחם שמתי זרעי פשתן טחונים ושמתי קמח סויה במקום הקמח שהיצעת. דבר נוסף, לא הוספתי בכלל ציפוי של פרורי לחם.

    1. היי מיכל,
      אולי אפשר לשים אפונה קפואה אם אוהבים. במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו"א קטן ולמעוך לפירה.

  5. יצא לי מאד טעים! השינויים שעשיתי: השתמשתי בתירס קפוא אותו הפשרתי עם מים רותחים וסחטתי, במקום פרורי לחם הוספתי לעיסה קוואקר, השארתי יותר זמן בתנור מהרשום במתכון. בהחלט אאמץ את המתכון. תודה אפרת!

  6. היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתירס קפוא של סנפרוסט במקום מקופסה? מצאתי בסופר רק תירס מתוק ולכן אני מעדיפה שלא להשתמש בקופסה.

  7. נראה מעולה שאלה קטנה אפשר בלי קמח בכלל אני רוצה משהו לא מעובד, אז אולי במקום אפשר להשים ביצה שתחזיק את התערובת או משהו אחר. ועוד משהו במקום פירורי לחם אפשר אולי לטחון שומשום עם שקדים ולצפות? אני רוצה להכין לאחותי שכמט לא אוכלת מעובד
    תודה

    1. היי יערית,
      נסי להכין בלי פירורי לחם. אם התערובת מתפרקת תוסיפי ביצה.
      לגבי הציפוי, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

  8. נשמע מעולה!
    בעלי מכור לשניצל תירס ואשמח להכין לו.
    אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח עדשים?
    תודה ויום טוב🌸

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר