מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

שניצל דג

שניצל דגFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: שניצל דג

Rating:
5
On אוקטובר 30, 2016
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לשניצל דג: דג נסיכת הנילוס בציפוי פירורי לחם (ניתן להכין גם עם בקלה/מרלוזה)

שניצל דג

מצרכים (3-4 מנות):

500 גרם פילה נסיכת הנילוס קפוא מופשר או טרי (נקי מעור ועצמות) חתוך לחתיכות בגודל כ 5X4  ס"מ

רבע כפית מלח

מיץ מחצי לימון

1 ביצה

שליש כפית מלח

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

קמצוץ פלפל שחור

כ2/3 כוס פירורי לחם

אופן הכנה:

-מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.

-מערבבים בקערית ביצה עם שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום וקמצוץ פלפל שחור.

-בצלחת שטוחה שמים פירורי לחם.

-טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה ולאחר מכן מהדקים משני הצדדים בפירורי הלחם.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה של כ1 ס"מ וכשהשמן חם מטגנים את נתחי הדג כ-3 דקות (על אש בינונית), עד להשחמה יפה. הופכים צד ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

*במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני). פורשים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר. מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים כ-5 דקות נוספות.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

40 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי רחלי,
      בשני המקרים זה יוצא טעים אבל אם את מטגנת אז טמפורה, אם את אופה בתנור אז פירורים.
      יום מקסים 🌷

  1. היי אפרת. אני רוצה להכין את זה בתנור עם דג סול ועם קמח מצה במקום פירורי הלחם. נראה לך יצא בסדר? יש לך המלצות על שינויים כלשהם? תודה!

    1. בוקר טוב מורן,
      לא חייב אבל רצוי שהוא יהיה בלי עור. הדג יוצא רך אבל חשוב לוודא היטב שלא נותרו עצמות קוצים בדג. למרות שברוב הפעמים אין עצמות בפילטים לפעמים יכול להמצא עצם וזה עלול להיות מסוכן.

  2. שלום. תודה על המתכונים הנהדרים באתר.רציתי בבקשה לשאול -אם אני מעוניינת להכין דג מטוגן מפילה אמנון( הדג ללא עור) – האם אני צריכה להשרות אותו קודם במלח ולימון? האם צריך לתבל אותו בהתחלה במיץ לימון ומלח.
    תודה על תשובתך, שלומית

    1. היי שלומית,
      לא חובה להשרות. פשוט תתבלי אותו במיץ לימון ובמלח, תתבלי בביצה ותבלינים ואז פירורי לחם (בדיוק כמו במתכון).

  3. שלום אפרת.רציתי לדעת איך להכין את השניצל דג בתנור.פשוט ניסיתי להכין לפי מה שרשום וזה נקרע לי הדג כשאני הופכת.למה זה נקרע לי?

    1. היי עידית,
      זה יכול להיות קשור בסוג המחבת או בכמות השמן.
      בכל מקרה אפשר גם לאפות בתנור. ראי הערה שרשמתי מתחת למתכון לגבי אפיה.

  4. שלום,
    רציתי לדעת כיצד להכין גם רוטב לדג? זכור לי שהיה לי מאוד טעים רוטב עם מיונז, ולא זכור לי מה היה עוד ברוטב…
    ועוד שאלה באיזה דג בטוח שלא יהיה עצמות?
    תודה על תשובתך,
    חדוה

    1. היי חדוה,
      את מתכוונת למטבל לטבול את שניצלוני הדג?
      אם כן אפשר לערבב 2 כפות מיונז עם חצי כף קטשופ ולשים מעט מלח.
      כל דג שהוא פילה לא אמורים להיות בו עצמות אבל אף פעם זה לא בטוח ב100% ותמיד מומלץ לבדוק.

  5. הדג המטוגןיצא נפלא – תודה רבה. בעלי העדיף עוד מנה מזה במקום העיקרית – הייתי בשוק…

    1. היי מורן,
      אפשר לנסות לצפות את הפילטים במעט שמן ותבלינים ולהדק בפירורי הלחם. אם הם נדבקים כמו שצריך אפשר לוותר על הביצה.

    1. היי אביטל,
      אפשר לאפות. ראי הערה בתחתית המתכון בקשר לאפיה.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי עדי,
      שליש כפית מלח
      3 כפות מיץ לימון
      2 ביצים קטנות
      חצי כפית מלח
      כפית גדושה פפריקה
      שליש כפית כורכום
      קמצוץ פלפל שחור
      כוס פירורי לחם
      שבת שלום 🙂

    1. היי נחמה,
      אפשר להכין עם סול. לדעתי ייצא יותר מוצלח בגרסה המטוגנת.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר