מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

שניצלים בתנור

שניצלים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 26, 2015
Last modified:אוגוסט 6, 2015

Summary:

שניצלים אפויים בתנור, פריכים (ללא ביצה)

שניצלים בתנור

מצרכים:

4 פרוסות שניצלים חתוכות לרצועות

מערבבים בקערית: 2-3 כפות שמן, שליש כפית כורכום (לא חובה), חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

מערבבים בצלחת: פירורי לחם מוזהבים, שומשום (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות , מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-טובלים כל רצועה משני הצדדים בקערית התבלינים  ולאחר מכן בצלחת הציפוי (מומלץ שרצועות העוף יהיו יבשות ממים).

-מניחים על נייר אפיה משומן, מרססים או מברישים מעל במעט שמן ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות. לאחר מכן הופכים את השניצלים צד ואופים 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

הערות:

*חימום יתר בתנור עלול לייבש את השניצלים.

*רצוי להשתמש בחתיכות מעט עבות כדי שהשניצלים ישארו עסיסיים (ככל שהחתיכות דקות יותר השניצלים מתייבשים מהר).

 

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

161 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, חייבת להגיד שאני בשוק!! בסקפטיות רבה נגשתי למתכון הזה, הרי הכי הגיוני זה שניצלים מטוגנים!! בפעם ראשונה בחיי ניסיתי שניצל בתנור ועוד בלי ביצה 😲…יצא פשוט מושלם מושלם!!! תודה רבה רבה !! שפו גדול על המתכון הזה!

  2. אפשר מבלי להפוך באמצע? (אפילו אם זה כולל זמן אפיה ארוך יותר, כי זה יותר מסובך אותי והתבנית קטנה גם)
    אשמח לתשובה תודה

    1. בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שחזה הודו הוא חלק יותר יבש מחזה עוף.

  3. הייתי חייבת להגיב, יצא ממש מעולה!
    השארתי במרינדה שעה, ובסיום האפייה שמתי 2-3 דק מכל צד על טורבו שייצא פריך (כי אחרי האפייה יצא לי ספוגי קצת אולי בגלל כמות השמן שריססתי?)
    ויצא ממש טעים.

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      השמן דווקא אמור לעשות את זה פריך. זה יכול לצאת ספוגי אם הטמפרטורה לא גבוהה מספיק.
      תודה שחזרת לעדכן.

  4. היי אפרת, אפשר לשים פירורי לחם ותבלינים והכל מהיום-לשמור במקרר ולאפות מחר בצהריים ?
    (וכמו בכל תגובה אוסיף שאין על האתר שלך. חיפוש מתכונים בקבוע אצלי זה "*מאכל* 10 דקות"

    1. אם השניצל עצמו יצא קשה (לא רק המעטפת החיצונית) זה אומר שהוא נאפה יותר מידי זמן או שהוא לא כל כך טרי.

  5. היי אפרת

    מה מטרת מריחת השמן מעל השניצל ?

    השמן שבתוך התערובת לא מספיק?

    זה הכרחי?
    ידוע לך איזה שמן עדיף והכי פחות מתחמצן בחום חוץ מקוקוס שכבר לא בריא כל כך?
    תודה .

    1. היי עינת,
      הברשת החלק העליון היא לפריכות והזהבה. את יכולה גם לוותר.
      בטמפ' גבוהה אני חושבת שעדיף להשתמש בשמן קנולה.

  6. היי אפרת

    לא הבנתי בדיוק לציפוי אילו שני רכיבים פירורי לחם מוזהבים ושומשום?

    שומשום מלא יהיה גם טעים או עדיף שומשום רגיל?
    והאם פירורי לחם מוזהבים מכוסמין יהיה גם טעים כמו מקמח רגיל?

    רוב תודות.

    1. לא הבנתי את השאלה הראשונה.
      ממליצה לשלב שומשום רגיל עם מלא.
      לגבי פירורים מוזהבים מקמח כוסמין – נראה לי שכן.

  7. שלום.. עכשיו אחרי חודשים שאני מכינה מתכונים שלך מידי יום וקוראת תגובות בלי סוף אני יכולה להוסיף שלום אפרת..
    כל חיפוש מתכון אני כותבת 10דקות כדי להגיע ישר למתכון שלך😍
    ועכשיו לשאלה.. מה העניין לא להוסיף ביצה זה יכול להרוס או שזה מיועד לכאלה שלא מעוניינים?

    1. היי מירב 🙂
      אין שום בעיה להוסיף ביצה למי שמעוניין. זה טעים בלי ביצה ועם ביצה.

  8. שלום אפרת
    תודה על המתכון !!!
    שאלה: האם אםשר להקפיא אותם?
    והאם יש דרך ספציפית להפשירם?
    שנה טובה ומתוקה🌸🌸

    1. כן, אפשר להקפיא. מומלץ להפשיר במקרר.
      לפני שאוכלים – לחמם תנור ל190 מעלות וכשהתנור ממש חם, להכניס את השניצלים למשך 5-10 דקות.
      שנה טובה ומבורכת 💕

  9. עוד לא ניסיתי אני מתכננת להיום לצהריים. זה נראה ממש מגרה והעיקר הרבה יותר בריא.
    תודה רבה האתר ממש מרתק, לעניין ושימושי.
    בתיאבון לכולם.

    1. היי לילי,
      רשום על האריזה "פירורי לחם מוזהבים" או "פירורית זהב". הם פשוט יותר טעימים ופריכים.

  10. טעים טעים טעים!
    עסיסיים וזהובים! נטרפו מיד!
    מעולם לא חזרתי להגיב על מתכון – אבל כשמגיע אז מגיע!
    *מציינת שהשתמשתי בפילה עוף והשריתי הנתחים בתערובת התבלינים כשעה לפני הציפוי, כפי שעושה בדרך כלל עם הביצים הטרופות, יצא מוש!!
    תודה רבה!

  11. וואו! איזה טעים ורך! הכנתי מפילה, יצא עסיסי ומעולה! איזה כיף שזה בלי ביצה בכלל 🙂 ה'ביסים' בתמונה זה חיתוך שלי לטעום…

  12. היי אפרת,

    הכנתי עכשיו לארוחת צהריים. לפי ההמלצות פה, הוספתי כף של רוטב צילי.
    יצא מדהים, אי אפשר להפסיק לאכול את זה.
    וזה בלי טיגון, איזה כייף 🙂

  13. היי אפרת האתר שלך מדהים אני נעזרת בו המון
    כל הבישולים של שישי הם בזכותך. כל המתכונים יוצאים טעימים . תודה 🙂

  14. מעולה. עם רצועות חזה עוף דקיקות, רבע שעה (בלי להפוך), הוספתי גם חצי כף רוטב צ'ילי מתוק (ראיתי את הרעיון באחת התגובות לפני).
    יצא ממש טעים, וגם פשוט להכנה.
    תודה! 🙂

  15. היי אפרת האתר שלך מדהים. אפשר לשים משהו אחר במקום פירורי לחם לרגישים לגלוטן? תודה מראש ואודה, כרגיל, לתש' במייל

    1. היי אבי,
      אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או בקורנפלקס רגיל טחון.

  16. הי אפרת.
    הכנתי תבנית של נתחי פילה עוף בעובי בינוני עם 4 כפות שמ"ז למשרה והברשת נייר האפייה, פעם אחת עם זילוף שמן מעל ובפעם השנייה וויתרתי על הזילוף כי יצא שמנוני לטעמנו. מעולה ועסיסי גם ככה. הכנה קלה, מהירה ובלי לכלוך הכיריים שבטיגון. כיף!

  17. הי אפרת,
    האם השמן בתיבול- שמן זית?
    והשמן לנייר אפיה ולהברשה?

    תודה על התשובות המהירות והמתכונים המעולים,
    גילת

    1. בתיבול עצמו אפשר להשתמש בשמן זית.
      השמן לנייר האפיה והברשה עדיף שיהיה קנולה.

  18. אני בד"כ מתעצלת לחזור ולהגיב על מתכונים- אבל השניצלים פשוט מעולים!!!
    תודה רבה על המתכון! הוא יהפוך למתכון קבוע בבית מהיום 🙂

  19. בקרטוב! קודם כל תודה רבה על אתר מדהים שמאפשר לי כל הזמן לחדש ולכולנו להנות ממטעמים!האם ניתן להקפיא את השניצלים האפויים בתנור ? תודה!

  20. היי אם יש לי שניצלים כבר דקים ולא עבים אז כמה זמן לשים בתנור?
    ושאלה יש בתנור את האופציה לחימום גם למעלה וגם למטה. לשים על זה??

    1. היי לאה,
      נכון, חימום עליון ותחתון.
      שימי כ10 דקות צד אחד ו5-10 דקות צד שני.

    2. וואלה יצאא ממש טעים !!! בעלי ממש התלהב
      ממליצה בחום על המתכון.
      והאתר שלך מעולה רק מימך אני לוקחת מתכונים מבלי חשוש אם זה יצא טעים או לא. תמיד טעים
      חג שמח 🙂

  21. אפרת היקרה, יצא ממש ממש טעים! התערובת של 3 כפות שמן לא הספיקה לכל השניצלים, אז עשיתי אותה 3 פעמים. נראה לך הגיוני?

    1. היי ענת,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      הכמות במתכון מספיקה לכמות קטנה של שניצלים – רק 4 פרוסות שניצלים. אולי הסיבה היא שהכנת כמות גדולה יותר?

  22. הייי אפשר להכין את השניצלים עם פירורי לחם רגילים לא מטובלים? ומה צריך לעשות כדי שהשניצלים יצאו פריכים חוץ מלמרוח שמן על השניצלים מלמעלה?
    תודה

  23. רציתי להכין שניצלים ונתקעתי בלי ביצים אז חיפשתי מתכון לשניצל ללא ביצה.הגעתי למתכון הזה ואני חייבת לציין שאני שמחה שנתקעתי בלי ביצים!!! זללנו הכל ולא הפסקנו להתלהב , אין ספק שהמתכון הזה מנצח אצלנו מעכשיו. טעים וקריספי וללא טיגון בים שמן.ביי ביי שמן עמוק וביצים!

  24. מודה שבהתחלה פיקפקתי בשניצלים בתנור 😉
    הם יצאו מעולים!!! זה מתכון שאני הולכת להכין לעיתים קרובות! אני אישית הוספתי קצת יותר תבלינים.
    ובכלל זהו האתר הקבוע אליו נכנסת להכין מאכלים. תודה רבה!

  25. היי אפרת,
    מתכון בדיוק מה שחיפשתי מחר אכין ואעדכן.ואני רוצה ליד להכין ספגטי איך ניתן לתבל אותו עם שום כתוש ותבלינים?
    תודה רבה:)

    1. היי קרינה,
      את יכולה לערבב את הספגטי עם שום כתוש והרבה שמן זית. אפשר להוסיף לזה גם עלי פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק, מלח ופלפל שחור.

  26. פשוט מדהים!
    יישר כח! הקבה זמן חיפשתי מתכון ללא טיגון.
    יצא פשוט מעולה! ובכלל המתכונים שלך ליגה אחד אחד!
    תודה לך יקרה.. כל המשפחה נהנית ממך..

  27. הכנתי את זה כחזה עוף פרוס רגיל , הייתי צריכה לעשות את התערובת עם השמן בערך פעמיים אבל יצא נהדר ! תודה !

  28. הי, נראה טוב
    יש לי קילו חזה עוף חתוך לקוביות. איך אני משלבת את זה במתכון? (האם כמות המרכיבים מספיקה או שהיא מיועדת לחצי קילו + כמה זמן אפיה ידרש)
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי אורית,
      לכמות של קילו מומלץ לערבב 5-6 כפות שמן , חצי כפית כורכום (לא חובה), כפית מלאה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח (להקפיד שתהיה ממש שטוחה שלא יהיה מלוח מידי), פלפל שחור לפי הטעם. פירורי לחם- לפי הצורך.
      זמן האפיה תלוי בגודל ובעובי הקוביות, בין 10-15 דקות צד אחד ו 5-10 דקות צד שני (כמו שרשום במתכון).
      שבת שלום ושנה טובה 🙂

  29. כבר פעם שנייה שאני מחינה את השניצלים האלה. טעים, מהר, לא צריך לעמוד ליד גז, אבל….
    שניצלים לא יוצאים פריכים. מבושלים כמו שצריך, אבל בכלל לא פריכים.
    למה? אני מפעילה בתנור גם חום עליון וגם חום תחתון. אולי צריך רק חום עליון?
    תודה.

    1. היי מריה,
      חום עליון ותחתון זאת התוכנית הנכונה.
      את משמנת את נייר האפיה? את מברישה את השניצלים בשמן לפני האפיה?
      יכול להיות שהשניצלים יוצאים מהתנור פריכים אבל כשאת מניחה אותם בצלחת הם מתרככים מהאדים של עצמם?

    2. שניצלים לא פריכים מן ההתחלה. נייר אפיה כן משומן, אבל אני לא מברישה שניצלים עצמם בשמן…
      ובגדול זה גם לא קריטי. זה טעים ומהר – וזה אומר שעכשיו אצלי שניצלים רק ככה! 🙂

  30. הפתעה גדולה!! יופי של מתכון – אחד מלא מעט שלקחתי מכאן אבל הפעם באמת הופתעתי. לאחר גירסאות רבות אותן ניסיתי עם חזה עוף ללא טיגונים, זו באמת הצלחה. בכלל- יופי של אתר! ( אם אפשרי להוסיף כמויות לפי משקלים , זה ייקל, תודה).

    1. היי,
      את יכולה להשתמש בפרגיות רק אם הן עבות מידי כדאי לפרוס אותן דק יותר.
      גם אם זאת מחבת פסים לדעתי תצטרכי להוסיף שמן למחבת (לפחות כחצי כוס) לכן כדאי כבר להשתמש במחבת רגילה.
      בהצלחה 😉

  31. וואוו
    השניצלים בתנור זה אליפות
    הכנתי וכולם התלהבו פה שזה לא מטוגן ויצא טעים ופריך
    תודה

  32. פעם ראשונה ששניצל בתנור יוצא מעולה, איזה כיף!!!
    תודה רבה!!!

    אגב הוספתי לשמן חוץ מפפריקה ומלח גם שום גבישי ותבלין גריל עוף.

    1. היי ג'סיקה,
      יכול להיות שאת רגילה לשניצלים המטוגנים שאין ספק שהם טעימים ועסיסיים יותר מהגרסה האפויה.
      כדי לדעת מה לא יצא טוב אני צריכה שתפרטי לי מה הייתה הבעיה ואנסה לעזור 🙂

    1. אפשר להשתמש בפירורי קורנפלקס תירס רגיל או שאפשר לקלות לחם בתנור או במצנם/טוסטר ולטחון לפירורים.
      חג שמח 🙂

  33. היי אפרת.
    המתכון מעולה!
    האם לדעתך אפשר להכין את המתכון גם עם רצועות פרגיות?
    תודה מראש,
    שנה טובה

    1. תודה אורנה 🙂
      אפשר בהחלט, זה ייצא אפילו עסיסי יותר.
      שנה טובה ומוצלחת!

    1. היי שרית,
      מתבלים אותם קודם בתערובת תבלינים עם שמן וזה מה שאמור לגרום לפירורים להדבק.

    1. היי טל,
      חזה עוף פשוט במחבת בדר"כ מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור אבל אם אין לך פפריקה אפשר לתבל ברוטב טריאקי או בסילאן+ קצת צ'ילי מתוק.
      מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את חזה העוף 1-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. ניתן לחתוך באמצע את חזה העוף ולראות אם הוא מוכן. כשהוא לבן מבפנים הוא מוכן. חשוב לא לטגן אותו יותר מידי כדי שישאר עסיסי. מומלץ לטגן לפני בצל חתוך לרצועות דקות עד להזהבה ואז להוסיף את החזה.
      בהצלחה 😉

  34. אפרת,
    פעם ראשונה שהכנתי שניצל ללא טיגון.
    הופתעתי!!! יצא עסיסי וטעים.
    אפילו הילדים התלהבו וחיסלו הכל
    תודה לך!

  35. שאלה נוספת:
    יש לי 4 חצאי "פרפר".
    כדי שלא יתייבש, האם לפרוס לאורך לרצועות או לפרוס קודם לרוחב ואז רצועות?

  36. הסתכלתי על המתכון עם הסילאן והוא נראה מעולה, יש לך רעיון מה עוד אפשר [מתאים] להוסיף לזה? תודה רבה

    1. מבחינת הרוטב, את יכולה להוסיף 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק/חריף. זה מאוד מוסיף לטעמי. מעבר לזה, זאת מנה שטעימה כמו שהיא. אם את לא מכינה אותה לצד תוספת (שאגב מאוד מתאים להגיש עם פירה), את יכולה להכין אותה עם קוביות תפו"א. פשוט לטגן עם הבצל קוביות קטנות של תפוחי אדמה עד לריכוך ובסוף להוסיף את הכבדים. קחי בחשבון שזאת מנה מתקתקה (בגלל הסילאן).

  37. האתר שלך פשוט מדהים וטעים!
    אולי יש לך מתכון של כבד טוב
    פעם טעמתי כבד חמוץ מתוק עם שקדים ואגוזים ואני מחפשת מתכון כזה אולי לך יש?
    המון תודות

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר