מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שיפודי פרגיות בתנור

שיפודי פרגיות בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 4, 2014
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

מתכון לפרגיות בתנור ברוטב טריאקי וצ'ילי – עסיסיות וטעימות

שיפודי פרגיות בתנור

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לשיפודים

למרינדה:

1/4 כוס שמן זית

1/3 כוס רוטב טריאקי

1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1 שן שום גדולה כתושה

פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומתבלים את הפרגיות היטב. משפדים ומניחים מעל תבנית אלומיניום חד פעמית.

-מכניסים למרכז התנור וצולים במשך 10 דקות. לאחר מכן פותחים בזהירות את דלת התנור והופכים צד, מושחים בשאריות הרוטב וצולים 10-15 דקות נוספות עד שהפרגיות מוכנות למאכל.

*אופציית "על האש": ניתן לצלות על המנגל משני הצדדים.

שיפודי פרגיות בתנור, מתכון פרגיות בתנור, פרגיות בטריאקי, פרגית על האש

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי תודה רבה על המתכון!!!!
    הילדים נהנו מאוד ואני עוד יותר כשראיתי אותם מלקקים את האצבעות 🙂
    תודה

    1. אני חושבת שכן למרות שלטעמי התיבול יותר מתאים לחזה עוף ופרגיות. זמן האפיה לא אמור להשתנות.

  2. כמישהי שממש לא מתה על פרגיות, הופתעתי עד כמה נהניתי מהתוצאה. כ"כ טעים!! תודה על שלל המתכונים 🙂

  3. היי אפרת
    יצא מעולה, תודה רבה!!! ילדים מאוד אהבו!
    אפשר גם שלא ייצא מתקתק? לעשות רק עם רוטב טריאקי?
    תודה

    1. היי שרה,
      שמחה שאהבו 🙂
      הטריאקי עצמו קצת מתקתק אבל הצ'ילי המתוק מחזק את המתיקות לכן אם את רוצה להפחית מתיקות תכיני רק עם טריאקי.

  4. היי,
    מכינה פרגיות פעם ראשונה
    רוצה להכין את המתכון כפרגיות בתבנית בתנור ולא בשיפוד, האם כדאי לחתוך לחצי? ואם צריך לנקות את השומן?

    1. היי איילה,
      לא חייבים לחתוך לחצי. אפשר לנקות מעט את השומן.
      בהצלחה 🙂

  5. אפרת היקרה
    מתכון פשוט מושלם…..היה כף לראות ולשמוע את הילדים אומרים אמא יצא טעים מאוד אנחנו רוצים עוד
    אז תודה לך, האתר שלך פשוט מושלם!

    1. היי אושרת,
      אני ממש שמחה שהם אהבו (תכלס אין כמו שזה שילדים נהנים ומבקשים עוד 😉 )
      תודה לך שחזרת לעדכן.
      המשך יום נפלא.

  6. היי, האם כדאי להשרות במרינדה יום שלם (יש לנו זמן) או שלהיפך זה רק יהרוס ועדיף לתבל רגע לפני?

    תודה רבה, את אלופה!

    1. היי רן,
      כשמדובר בפרגיות אני דווקא מעדיפה לתבל באותו רגע אבל גם אם משרים במרינדה יום שלם זה בסדר גמור.
      לעומת זאת בחזה עוף מומלץ לפעמים להשרות במרינדה כמה שעות לפני כי אומרים שזה שומר על העסיסיות של חזה העוף שהוא חלק יותר יבש.
      חג שמח! 🙂

    1. היי אביבה,
      האפיה היא בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון). אפשר גם לוותר על מקלות השיפודים.
      כל ירק יכול להתאים- בצל, עגבניה, גמבה, תפו"א, בטטה, קישוא, גזר וכו'. מה שכן, אם אלה ירקות קשים מומלץ לחתוך אותם לקוביות קטנות ולאפות אותם לפני ששמים את הפרגיות. לאחר שהן כמעט רכות לגמרי- יש להוסיף את הפרגיות להמשך אפיה כמו שרשום במתכון.
      חג שמח 🙂

    1. היי ניצן,
      אפשר להתחיל 10 דקות בתוכנית אפיה רגילה ולאחר מכן לשנות לגריל טורבו ולאפות 10-12 דקות נוספות.
      שבת שלום 🙂

  7. מה אפשר לשים במקום רוטב צילי?
    שאלה של מתחילים: כשאני הולכת לקנות אני אמורה לבקש מהקצב פרגיות? או שקונים את זה בצורה אחרת?
    תודה 🙂

    1. היי ענת,
      אפשר לוותר על רוטב הצ'ילי או לשים במקום קמצוץ תבלין צ'ילי חריף אם יש לך.
      אם את קונה מסופר רגיל בדר"כ יש במחלקת הבשר פרגיות מוכנות טריות שהן כבר ארוזות. זה נמצא איפה שנמצאים כל חלקי העוף, כולל השניצלים. בבית את חותכת אותן לחתיכות קטנות יותר בגודל של מה ששמים על שיפוד. אפשרות אחרת היא לבקש מהקצב שיחתוך לך את הפרגיות לחתיכות (תגידי לו שאת צריכה את זה לשיפודים).

  8. שלום!
    המתכון שלך נשמע מעולה ורציתי לשאול- בפעמים קודמות שניסיתי להכין פרגיות בתנור הן יצאו די יבשות. איך אוכל למנוע את זה? בנוסף, האם לדעתך הפרגיות תשמורנה על הטעם הטוב והרכות גם אם אכין אותן בשישי ואגיש בשבת?

    1. היי טל,
      חשוב להקפיד לא להשאיר יותר מידי זמן את הפרגיות בתנור אחרת הן מתייבשות.
      אם מכינים יום לפני אני ממליצה דווקא לבשל אותן במקום לאפות כך העסיסיות תשמר.
      יום נפלא 🙂

  9. טוב תקשיבי, האתר שלך הוא בול לטעמי!
    כל מה שאני מכינה יוצא כל כך מוצלח והכי כיף שהכל פשוט ומהיר וזה לא בא על חשבון הטעם והמראה!
    ישר כח!!

  10. היי,
    תודה על המתכונים המצוינים!
    האם הפרגיות יוצאות מתוקות?
    אני מחפשת מתכון לא מתוק….
    המון תודה!

    1. היי חני,
      הפרגיות יוצאות מתקתקות פיקנטיות (לא מתוקות מידי).
      שבת שלום 🙂

  11. בוקר טוב לך!מתכונים מעולים ממש תענוג להיכנס למטבח .רציתי לשאול לגביי הפרגיות יש לי רוטב ברבקיו או סויה זה בסדר או שעדיף את הטריאקי תודה ושבת נהדרת

    1. תודה עינת 🙂
      אם אין לך טריאקי, את יכולה לשים 3 כפות סויה עם כף דבש/סילאן ו-2 כפות צ'ילי מתוק (בנוסף לשמן ושן שום)
      או
      רוטב ברביקיו (עם שמן ושן שום).
      שבת שלום!

    2. האם אפשרי לוותר על דבש/סילאן לגמרי ושאר המרכיבים להשאיר כמו שהצעת כאן?

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא חלק לא שומני, להבדיל מפרגיות ויש לשים אותו פחות זמן בתנור כדי שלא יתייבש.
      אם משתמשים בחזה עוף אני ממליצה לוותר על התנור ולטגן אותו במחבת 1-2 דקות מכל צד ורק אז לשפד את החתיכות (אם רוצים להגיש בצורת שיפוד).
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  12. היי -הכנתי את הפרגיות פעם-טעים מאוד.
    האם אפשרי ל: לתבל את הפרגיות ביום חמישי בערב -וביום שישי -להכניס לתנור?
    אפשרי ללא השיפודים.תודה

    1. היי ענת,
      אפשר לתבל את הפרגיות יום לפני. סביר להניח שהפרגיות יפרישו נוזלים וכתוצאה מכך הרוטב יהיה דליל יותר לכן כדאי לשמור רוטב בצד ולתבל עוד קצת גם לפני שאת מכניסה לתנור. אפשר להכין גם ללא השיפודים.
      בהצלחה 😉

  13. ממליצה להשתמש בטריאקי איכותי של קיקומן הרבהמיותר טוב מאסם וקנור.
    תנסו ולא תצטערו.

    1. הי ענתי,
      השיפודים נשרפים ומשחימים מעט בקצוות אך לא בחלק של העוף.
      ניתן לפתור את הבעיה ולהשתמש בשיפודים ממתכת, במידה ויש לך 🙂

  14. היי -נראה מעולה (כמו כל המתכונים) -אפשר לדעת מה טעמו של הטריאקי?אף פעם לא השתמשתי ועל איזה חברה את ממליצה?תודה

    1. תודה ענתי 🙂
      הטריאקי הוא בטעם מתקתק מעושן.
      אני ממליצה על הטריאקי של חב' אוסם או קנור.
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר