מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שיפודי סלמון

שיפודי סלמוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 30, 2016
Last modified:אוגוסט 30, 2016

Summary:

מתכון לשיפודי סלמון בתנור – קלים להכנה, טעימים ומושלמים לאירוח

שיפודי סלמון

מצרכים:

1 קילו דג סלמון ללא עור חתוך לקוביות קטנות בגודל 2-3 ס"מ

תיבול: 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 2 כפות סויה, 2 כפות דבש, 2 שיני שום כתושות, כף מלאה רוטב צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את חומרי התיבול ומתבלים את קוביות הסלמון (למי שיש זמן- מומלץ להשרות לחצי שעה במקרר).

-מחממים תנור ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם).

-משפדים את קוביות הסלמון בשיפודי עץ קטנים  (3-4 חתיכות בכל שיפוד)

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את שיפודי הסלמון.

-מכניסים לתנור החם ואופים בתנור במשך כ-12 דקות.

*מומלץ להגיש על מצע פירה בטטה.

שיפודי סלמון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

62 תגובות

הוסף תגובה
  1. לאפרת שלום רב!
    החלפתי את סוג התפוח אדמה לתפו"א אדומים כמו שכתבת לי טעמתי אחרי שעות ולא היה טעם לוואי והיה טעים
    תודה רבה בברכת מועדים לשמחה

  2. לאפרת שבוע טוב!
    אני מועכת את הפירה במועך ידני (כמו תרבד,מצקת)
    תודה רבה על התיחסותך
    ריקה.

  3. לאפרת שלום רב!אני מכינה את הפירה בסיר לחץ תפו"א חתוך לקוביות לא קטנות ומוסיפה אבקת מרק ומלח ומים בגמר הבישול שופכת את המים אבל משאירה בערך 3.4 כוס מים כדי שהפירה יהיה רך וטעים
    **מחובתי לציין שנהנינו מאוד מהעוגיות ליצן גם הבת שלי הכינה בשיא ההתלהבות מרב שהיה טעים (מחובתי לציין שאף פעם לא אפתה כאלו לא קשור אליה ובחודש אדר הכינה בשיא ההתלהבות). ושוב תודה על המתכונים

    1. איך את מועכת את הפירה?
      יש לך במקרה בלנדר מוט?
      *שמחה לשמוע לגבי העוגיות 🙂

    2. בוקר טוב ריקה,
      פירה אכן הכי טעים באותו רגע אבל גם לאחר חצי שעה ויותר הוא עדיין אמור להיות טעים ובטח שלא עם טעם לוואי.
      אולי זה בגלל המים, אולי סוג תפוח האדמה, אולי אבקת המרק.
      אני אגיד לך איך אני מכינה שזה עדיין נשאר טעים גם אחר כך. אני משתמשת בתפוחי אדמה אדומים. מקלפת וחותכת לקוביות גדולות ומבשלת במים עד לריכוך (אין בעיה להשתמש בסיר לחץ). לאחר מכן אני מסננת כמעט את כל המים ומועכת בעזרת בלנדר מוט ידני. אני מוסיפה רק מלח ומעט פלפל שחור (בלי אבקת מרק).

  4. לאפרת שלום וברכה רציתי להכין את דג הסלמון על מצע פירה לכבוד שבת, מנסיוני תמיד שאני מכינה פירה יוצא טעים אבל רק לאותו הרגע אחרי כמה זמן חצי שעה ויותר התפו"א מקבל טעם לוואי-לא טעים. מה אפשר לעשות לשנות להוסיף כדי שלא יהיה טעם לוואי בפירה ויהיה אפשרי בהנאת אכילה לכבוד שבת! תודה רבה על המתכונים אנחנו נהנים מהמתכונים

    1. היי ריקה,
      איך את מכינה את הפירה? עם תפוחי אדמה ומלח בלבד או שאת מוסיפה עוד משהו?
      איך את מועכת אותו?

  5. היי אפרת,
    אפשר להוריד את הסויה והצ'ילי?
    ומה את ממליצה לשים במקום…
    או שאפשר לעשות עם תיבול אחר

  6. שבוע טוב לך ותודה.

    האם ייתכן שהשובות שלך מופיעות הרבה אחרי שאת עונה?

    בכל מקרה השאלות שלי לא מופיעות על המסך אלא עם תשובתך.

    עשיתי בתנור אבל לפעם אחרת, אי אפשר רק לטגן ולצרוב במחבת?

    שוב תודה!

    1. שבוע טוב דבי,
      בגלל עומס גולשים לפני שבת מופעלת תוכנה שעושה קצת בעיות עם התגובות. התוכנה עובדת מיום חמישי ויום ראשון מכבים אותה. מקווה למצוא לזה פתרון.
      אפשר לטגן את הסלמון במחבת באותו תיבול של המתכון הזה או בתיבול פשוט יותר. לא ראית את התשובה שלי מאתמול בצהריים לגבי זה?

    2. כנראה שכבר לא חיכיתי וממילא ייתכן שאין בעיות של עיכוב באתר אלא שאני מיהרתי.

      את הצעת לכסות עם מכסה וכו' ושאלתי היא, האם אפשר לטגן פתוח

      כדי שיצא בטעם מטוגן ומראה צרוב .

      שוב תודה רבה!

    3. אפשר לטגן פתוח אבל יהיה כדאי לחתוך את קוביות הסלמון מעט יותר דק כדי שהן יספיקו להתבשל כמו שצריך מבפנים.

    1. לתבל את קוביות הסלמון במיץ לימון, מלח ופלפל שחור ולטגן כדקה מכל צד. אח"כ לתבל במה שאת רוצה (אפשר גם לתבל פשוט עם פפריקה מתוקה) ולכסות את המחבת. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל עד שהסלמון מוכן מבפנים (5-6 דקות).

  7. תודה רבה ענקית.
    המתכונים שלך גם מעולים וגם ממרכיבים שנמצאים בהישג יד.
    את עושה חשק להכנס למטבח.
    מקווה שתמשיכי להוסיף עוד מתכונים באתר.
    שוב תודה,
    רוחמה.

  8. היי אפרת,
    חייבת להודות על מתכון מושלם! הכנתי לחג את שיפודי הסלמון. כיוון שזאת היתה המנה הראשונה, הגשתי על מצע חסה חתוכה עם בצל סגול. ולא על בסיס פירה או ירקות אפויים. האורחים וגם הילדים ליקקו ת'אצבעות!!!
    תודה רבה!!

  9. היי, רוצה להכין בצהריים את הדג לסעודת ליל החג. שואלת 1. האם חימום חוזר על פלטה לא ייבש את הדג? 2. איזה שילוב ירקות את ממליצה לשים כבסיס בצלחת במקום פירה בטטה?
    תודה על אתר מקסים!!!

  10. שלום רציתי לשאול לכמה מנות מתאים המתכון והאם ניתן לקנות סלמון קפוא ולחתוך לבד..?
    תודה ויישר כוח על האתר המדהים!!

  11. היי אפרת,
    נראה מתכון מעולה

    אני רוצה להכין את זה לארוחת ערב (זה כמו ארוחת צהריים בארץ) אני גם מתכננת להכין את הפירה בטטה, יש לך רעיון מה עוד מתאים להגיש עם זה?

    בגלל שאין לי כל כך הרבה ניסיון, אני לא יודעת איך להרכיב ארוחה, אולי היית מעלה רעיונות של ארוחות באתר?

    תודה רבה
    שרה

    1. היי שרה,
      פירה בטטה מעולה עם זה. הייתי מוסיפה רק איזה סלט טרי וזהו.
      אשתדל להעלות רעיונות לארוחות כדי שיהיה קל יותר.

    2. היי אפרת,

      תודה רבה על המענה.

      בסוף אכן הכנתי עם פירה וסלט. הדג יצא מאד טעים ורך, תודה על עוד מתכון מעולה!!!

      אין עלייך….

  12. הי אפרת, הכנתי לפני שבועיים, יצא טעים מאוד!!
    הילדים חיסלו כמות גדולה של דג, השיפודים קסמו להם…
    הכנתי גם את פירה הבטאה שיצא מצויין, בקיצור, מתכון מעולה!!

  13. היי אפרת,
    עשיתי את השיפודי סלומון ברוטב טריאקי יצא מושלם!!!!!
    ורציתי לעדכן שבחימום שני זה יוצא מעולה,
    זה טעם כאילו הרגע יצא מהתנור!
    ממש אלוף!
    תודה רבה על המתכונים הטעימים…..

    1. כן ציפי, אפשר בהחלט. אני מניחה בגלל שזה נתח גדול יותר (ולא חתוך לקוביות) אז זמן האפיה יתארך ל 16-20 דקות, תלוי בעובי הנתח.
      תודה וסופ"ש מעולה 🙂

  14. היי,
    המתכונים שלך מושלמים!
    כיף לקבל בכל יום חמישי מייל ממך.
    את אלופה!
    יש לי שאלה לגבי השיפודים,
    ניסית לחמם אותם בחימום שני?
    זה הולך טוב?

    1. תודה שולי!
      כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל גם בחימום שני זה יוצא לא רע בכלל 🙂 אפשר לחמם במיקרוגל או בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

    1. היי חן,
      אם את רוצה לוותר על הסויה אז כדאי כבר להכין תיבול אחר. אלה האפשרויות:
      *כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות מיץ לימון.
      *3 כפות שמן זית, 2 כפיות דבש, כפית מלאה חרדל דיז'ון, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם.
      *תיבול שהוא טעים אבל מעט יבש: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כפית פפריקה מתוקה, 1-2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר