מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שיפודי ירקות

שיפודי ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 28, 2014
Last modified:דצמבר 12, 2017

Summary:

שיפודי ירקות – ניתן להכין כמנה צמחונית או להגיש כתוספת לצד בשר.

שיפודי ירקות

מצרכים:

ניתן להכין עם כל סוגי הירקות לבחירתכם:

גמבה, בטטה, פלפל ירוק, גזר, קישוא, תפו"א, בצל, חציל.

תיבול: 4 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל גרוס גס.

*ניתן להכין עוד רוטב במידת הצורך.

אופן הכנה:

-חותכים את הירקות לקוביות/ עיגולים. מניחים בקערה ומתבלים.

-משפדים את הירקות ומטגנים במחבת פסים משני הצדדים או צולים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-20 דקות עד לריכוך והזהבה.

*אופצית "על האש": ניתן גם לצלות על המנגל משני הצדדים.

שיפודי ירקות על האש, ירקות על האש, על האש צמחוני, על האש טבעוני

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב ,
    תודה על האתר – אני משתמשת בו המון ותמיד הכל יוצא לי טוב !:)
    מה הכמות של הירקות בשביל הכמות של הרוטב במתכון בערך?
    אני מארחת בערך 30 איש (מתוכם חצי ילדים) ומתלבטת כמה קילו ירקות סהכ אני צריכה .
    המשך יום מדהים!

    1. בוקר אור,
      בסביבות 6-7 ירקות.
      בהנחה ומוגשות מנות נוספות לצד מנה זו אני חושבת שהכמויות האלה מספיקות בהחלט: חציל גדול, פלפל אדום (גמבה), פלפל צהוב, 2 בצלים, 2 בטטות בינוניות, 2 גזרים, תפוח אדמה גדול, 2 קישואים.
      את כמויות התיבול תכפילי ב-2.
      יום נפלא

  2. הי אפרת ותודה על אתר נפלא. האם אפשר להשאיר את הירקות בקערה מתובלים מהבוקר במקרר?

    1. היי רויטל,
      אין צורך. בגלל שחותכים לקוביות יחסית קטנות הירקות מתרככים יחסית מהר באפיה.
      שבת שלום ושנה טובה 🙂

    1. היי אסף,
      בסביבות 5-10 דקות, תלוי בעוצמת האש. ניתן לבדוק ע"י נעיצת מזלג אם הירקות התרככו.

  3. אפרת היקרה, רציתי להגיד לך ממש תודה רבה רבה על כל המתכונים הנפלאים שאת מציעה לנו באתר. זה כבר הרבה זמן שאני נהנית מהאתר שלך וניסיתי כבר מספר מתכונים והכל פשוט יוצא מוצלח, והשיפודים האלה פשוט מעדן!! תודה רבה!

    1. היי ספיר,
      אפשר לתבל ברוטב טריאקי או כף רוטב סויה + כף דבש.
      אפשר גם לתבל רק במלח ופלפל שחור.
      שבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר