מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שימוש נכון בתנור

שימוש נכון בתנור

שימוש נכון בתנור מה אומרים כל הסימנים על התנור?שימוש נכון בתנור

אמנם כל תנור מתנהג אחרת אבל לכל התנורים יש סימנים משותפים שמסייעים לנו להבין איזה חום מתאים לאיזה מצב, מה ההבדל בין גריל לבין מצב אפייה, מה תפקידו של התרמוסטט בתנור ועוד.

איך האוכל מתבשל, נצלה או נאפה?

ברוב התנורים הבישול נעשה בטכניקת של חום יבש. האוויר החם שנפלט מגופי החימום מעודדים את תהליך הבישול וההשחמה תוך כדי אידוי הנוזלים.

מצבים בתנור וטמפרטורה

כל תנור מאופיין בשני כפתורים: האחד מטרתו לשלוט בטמפרטורה (טרמוסטט) והשני לבחור את סוג הבישול. רוב התנורים הביתיים נעים בין 50-250 מעלות כאשר ככל שהתנור מתקדם ואיכותי יותר, כך הטמפרטורה מדויקת יותר. אם רוצים לדייק ממש, אפשר לרכוש מד חום קטן חיצוני אותו תולים על הרשת בתוך התנור ואז יש אינדיקציה נוספת.

כל מצב חום בתנור משפיע על הטמפרטורה. במתכונים רבים לא מציינים בפנינו את המצב הרצוי ואת הטמפרטורה אלא מדברים במובנים של חום חלש, נמוך, בינוני וגבוה. בתנורים ישנים או בתנורים חשמליים העוצמה של החום נעה במספרים שבין 1-8.

  • חום חלש – טמפרטורה בצלזיוס בין 100-120 (מצב 1 בתנור גז או תנור ישן).
  • חום נמוך מאוד טמפרטורה בצלזיוס בין 140-150 (מצב 2).
  • חום נמוך – 160 (מצב 3).
  • חום בינוני 170-180 (מצב 4).
  • חום בינוני עד גבוה 190 (מצב 5).
  • חום גבוה 200-220 (מצב 6-7).
  • חום גבוה מאוד 230 ויותר (מצב 8).

מאוד חשוב שתהיה התאמה בין המעלות לבין מצב החימום.

לכל תנור יש בין 3-5 גופי חימום כאשר לכל אחד מהם יש תפקיד. העיקריים הם הגוף שלפני המאורר המייצר זרמי אוויר שמתפזרים בצורה אחידה בתנור (מצב טורבו), הגוף השני ממוקם בתחתית התנור, השלישי בחלק העליון מעל התקרה הפנימית של התנור והרביעי בחלקו העליון באופן גלוי, כלומר הוא מייצר את החום ישירות על המזון.

1. מצב חימום קלאסי – קו עליון וקו תחתון

במצב זה גופי החימום הסמויים עובדים, ללא המאוורר. מצב אידאלי לאפיה ולצליה במפלס אחד (ברירת המחדל).

2. חימום תחתון – קו תחתון

מצב בו רוצים שתחתית המאפה תהיה קשה או פריכה.

3. מצב חימום טורבו – מאוורר עם עיגול מסביבו

מתאים בעיקר במצבים שרוצים לאפות כמה תבניות ביחד. המאכלים המומלצים במצב חום זה הם ירקות או עופות שכן עם מזונות אחרים למצב זה יש נטייה לייבש את האוכל. ניתן תמיד להוסיף תבנית עם מים רותחים מה שיסייע לשמור על איזון ברמת הלחות.

מצב נוסף הוא טורבו+ השחמה (מאוורר עם קו עליון וקו תחתון) -במצב זה הגוף הראשון לא עובד, אלא רק השניים האחרים והמאוורר. מצב פחות מומלץ אלא אם כן אתם רוצים לקבל השחמה על כמה תבניות אך יש לעשות בניהן החלפות כל הזמן.

4. גריל – משולשים בחלק העליון

במצב זה חלק מהתנורים עובדים כאשר כל גופי החימום פועלים יחד ויש כאלה שרק עם גוף חימום אחד. במצב זה יש להיזהר שלא לשרוף מאכלים שכן מצב גריל הוא מצב עוצמתי.

יש מצבי גריל נוספים כמו גריל מהיר (פס עליון + משולשים) – לצליית פרטי מזון שטוחים בכמויות גדולות כמו קליית פיצוחים.

גריל טורבו (פס עליון + משולשים + מאוורר) – לצלייה והשחמה של נתחים גדולים של בשר או עוף במפלס אחד.

סימני תנור

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

90 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי תודה על הטיפים!
    הייתי רוצה לדעת אם עדיף.לאפות חלות בתורבו או במצב שני פסים הרגיל..ממה שהבנתי טורבו עדיף עם 5-10 מעחות פחות ממה שרשום במתכון.. עדיף ככה?

    1. היי עידן,
      חלות עדיף לאפות במצב אפיה של חום עליון וחום תחתון. טורבו עלול דווקא לייבש את החלה.

  2. היי, תודה רבה על האתר!!
    רציתי לשאול מה התוכנית האולטימטיבית לעוף עם תפו"א באופן שיצא קריספי מבחוץ ורך מבפנים? איכשהו תמיד יוצא קצת גומי, וגם התפו"א לא יוצאים ממש רכים מבפנים, וכמה זמן זה אמור להאפות?

    1. היי ריקי,
      אני אופה בחום עליון וחום תחתון.
      את תפוחי האדמה אפשר לשים בתנור 30 דקות קודם ורק אח"כ להוסיף את העוף ולאפות עוד שעה וחצי לפחות.

    1. עוגות תמיד יש לשים במרכז התנור (בדר"כ מניחים את התבנית על הרשת השניה מלמטה).

  3. בוקר טוב יש לי תנור של סאוטר דו תאי שבתא התחתון זה ישר עובר למאוורר רציתי לדעת אם יש אפשרות לבטל את זה כי יש מתכונים שלא צריך מצב טורבו

    1. היי אורלי,
      ברוב המתכונים האפיה היא בתוכנית הרגילה של קו עליון וקו תחתון (לא טורבו).
      אני לא מכירה את התנור הזה. אני מציעה שתבדקי מול היצרן או מול החנות בה רכשת את התנור אם יש אפשרות כזו.

  4. שלום,
    האם אפשר לאפות עוגות בתבניות פיירקס? או שיש איזשהי העדפה לתבניות מתכת/נירוסטה?
    האם העוגות יוצאות בצורה שונה?

    1. כן אפשר. יש לשמן היטב את התבנית לפני השימוש. זמן האפיה עשוי להשתנות (בכנמה דקות).

  5. הי אפרת,
    יש לי נור דלונגי חדש בן שנה וכשאני אופה עוגות בחושות בכל תוכנית העוגה עולה באמצע והשוליים נשארים נמוכים יותר. למה זה קורה?

    1. אם הכוונה שהעוגה מקבלת "בטן" זה בסדר. זו תופעה טבעית.

  6. שלום, יש לי שאלה: קניתי תנור משולב 5 להבות וכשאני מסובבת את הכפתור של התנור למצב אפייה אני לא יודעת אם זה באמת על הפעולה שרציתי…. הכפתור לא יושב טוב על מה שבחרתי… זה אומר שזה לא טוב?

    1. היי קרן,
      על הכפתור יש סימן (בדר"כ קו או נקודה). גם אם הסימן של הכפתור לא עומד בדיוק על התוכנית אבל נמצא קרוב לתוכנית האפיה זה בסדר.

  7. שלום אפרת יש לי תנור של אלקטרהלוקס. אני אופה את העוגות על מצב טורבו( קו למעלה קו למטה)בערך 170 מעלות והעוגות לא עולות😥מה אני עושה לא נכון??

    1. היי שירן,
      זה נראה כמו ציור מס' 1 או שמצויר גם מאוורר באמצע?
      את מקפידה לחמם תנור כ-8 דקות לפחות לפני האפיה?

    1. אציין שזה יכול להשתנות בין סוגי תנורים אבל אלה בדר"כ מידות החום:
      1 – 120-110 מעלות
      2 – 150-140 מעלות
      3 – 160 מעלות
      4 – 180-170 מעלות
      5 – 190 מעלות
      6 – 210-200 מעלות
      7- 220 מעלות ומעלה

  8. שלום . יש לי תנור בוש דימחדש. כשאני מפעילה תוכנית גריל שבאייקון זה המשולשים הקטנים למעלה אני לא רואה את הליבון של גופי החימום. האם ייתכן.

    1. יכול להיות שיש בעיה בתנור. את אמורה לראות את הליבון של גופי החימום בחלק העליון.

  9. היי אפרת,
    עשיתי עוגת מייפל עם תוכנית של קו עליון וקו תחתון, חיממתי מראש ל180 מעלות והכנסתי את התבנית באמצע. החלק העליון נהיה ממש מוכן ושחום ואחרי בדיקה עם קיסם יצא יבש אבל שפרסתי את העוגה היא הייתה דחוסה וממש לא מוכנה. מציינת שאפיתי יותר משעה! אני חושבת שיש לי בעיה עם התנור, מה דעתך?

    1. היי חן,
      באיזה שלב העוגה השחימה? בחצי שעה הראשונה או לקראת הסוף?

  10. היי יש לי שאלה
    יש לי תנור של סאוטר שבו יש כפתור אחד שבו בוחרים או תוכנית או מעלות אי אפשר לבחור ביחד.זאת אומרת אני יכולה לבחור או פס עליון ותחתון או 180 מעלות אז לא הבנתי מה אני אמורה לבחור??איך אני בוחרת את התוכנית?

  11. היי יש לי תנור חדש של חברת aeg .
    אפיתי עוגה בחושה על מצב עליון תחתון על 170 מעלות . ובשלוש הפעמים העוגה יצאה גבוה יפה אך מבפנים רטובה לגבי ולא אפויה טוב .
    מה יכולה להיות הבעיה לדעתך ?

    1. היי מלכה,
      העוגה לא נאפתה עד הסוף. אני מציעה פעם הבאה לנסות לאפות על 180 מעלות. חשוב שהתנור יהיה מחומם מראש לפחות 7 דקות לפני.
      יש לבדוק עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה ורק אם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה. אם לא, יש להמשיך לאפות כמה זמן שזה לוקח.
      חג שמח 🙂

  12. ערב טוב. גם אני רכשתי את התנור הזה של בוש ויש לי שאלה.. האם אפשרי לאפות 2 עוגות שוקולד בתבניות עגולות במקביל? ואם כן, על איזה תוכנית בבקשה..
    תודה

    1. היי אורלי,
      אפשר לאפות 2 עוגות במקביל בתנאי שהן מונחות באותו מדף/רשת במרכז התנור. יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.
      לא מומלץ לאפות עוגה אחת מתחת לשניה כי האפיה יוצאת לא אחידה והפעלת טורבו עלולה לייבש את העוגות.
      שבוע נפלא 🙂

    1. 150 מעלות צלזיוס = 300 מעלות פרנהייט
      160 מעלות צלזיוס = 320 מעלות פרנהייט
      170 מעלות צלזיוס = 340 מעלות פרנהייט
      180 מעלות צלזיוס = 355 מעלות פרנהייט
      190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט
      200 מעלות צלזיוס = 390 מעלות פרנהייט
      210 מעלות צלזיוס = 410 מעלות פרנהייט
      220 מעלות צלזיוס = 430 מעלות פרנהייט

  13. שלום לך
    יש לי תנור אפייה עם טורבו aeg
    יש גוף חימום עליון שרואים אותו ותחתון נסתר.
    נראה לי שהתנור לא באמת מגיע לטמפרטורות שאני מכוונת אליהן.
    יש איזה מודד חום שאפשר להכניס לתנור ולדעת ?
    ואיך עושים ?
    תודה .

  14. היי אפרת שלום ברכה
    רציתי להתייעץ איתך יש לי תנור ללא טורבו ואני רוצה לאפות מקרונים אני חייבת רק במצב טורבו לפי כל המתכונים שראיתי צריך טורבו ? תודה מראש

    1. היי נטלי,
      בדיוק להיפך 🙂 בכל המתכונים שלי אני ממליצה לאפות במצב רגיל של קו עליון וקו תחתון. גם מקרונים עדיף לאפות במצב רגיל ולא בטורבו.
      טורבו מתאים בעיקר במצבים שרוצים לאפות כמה תבניות ביחד.

  15. היי אופה עוגה בחושה 170 מעלות רק קו עליון ותחתון אחרי חמש דקות החלק העליון שרוף ממש ובפנים הכל נשאר נוזלי… כשפתחתי את התנור של טקה אחרי חמש דקות היה עשן כבר פעם שניה זה קורה עם אותה עוגה

    1. משהו בתנור בוודאי לא בסדר.
      בטוח שזה על תוכנית של קו עליון וקו תחתון? ורק על 170 מעלות? אם כן, אני ממליצה להזמין טכנאי או לפנות ליצרן/חנות במידה ויש לך עדיין אחריות.

  16. שלום אפרת! התנור שלי התחיל לעשות לי בעיות ולא אופה לי טוב את החלק התחתון של המאפים אם אני יאפה על טורבו לביינתיים ניראה לך שזה יעזור או אם יש לך טיפ אחר בשבילי לאפות שהחלק התחתון יהיה טוב עד שנסדר את התנור-אחרי החג.
    תודה רבה .

    1. היי 🙂
      בינתיים תאפי על טורבו אבל תשימי 10-20 מעלות פחות ממה שרשום במתכון ותבדקי אם זה מוכן לפני הזמן.

  17. איזה מצב מומלץ לאפיית פיצה? אני אפיתי עד היום במצב שגוף החימום העליון והתחתון עובדים, אבל הגבינה נשרפת ית על המידה לפני שהקראסט משחים(כולל גם את תחתית הפיצה)

  18. שלום אפרת,
    רציתי להתייעץ איתך, קניתי תנור סאוטר 680 2 תאים.
    לפי מה שהבנתי בתא העליון יש גריל (בנוסף למצב אפיה רגיל) ובתא התחתון מאוורר (מאוורר הכוונה לטורבו??)
    לפי מה שהבנתי בכל שימוש בתא התחתון המאוורר עובד אוטומטית ואין אפשרות לכבותו…
    האם יש דברים שלא כדאי לאפות עם מאוורר..??
    מה את ממליצה לי איזה תא לבשרי ואיזה לחלבי..?
    תודה רבה לך,
    לבנת

    1. תתחדשי 🙂
      מאוורר בדר"כ זה טורבו.
      קחי בחשבון שהתא העליון מתאים בעיקר לאפיה (אם את אופה בתוכנית הרגילה של קו עליון וקו תחתון). טורבו עלול לייבש מאפים, עוגות ועוגיות.

    1. היי לבנת,
      יש לי תנור אפיה שאני מאוד מרוצה ממנו של BOSCH דגם HBG23B350Y.
      יום מקסים 🙂

  19. היי

    יש לי תנור של חברת סול
    אני אופה חצילים קלופים עם שמן בתנור ואח"כ מרסקת בבלנדר והמרקם של החציל לא יוצא קריספי ופריך וכן אני אופה בתנור פשטידת ירקות או תפו"א והחלק העליון של הפשטידה מתייבש ולא יוצא פריך ותחתית הפשטידה יוצאת קצת רטובה ולא רואים סימן אפייה בתחתית

    מאיזו בעיה זה נובע?

    1. היי הני,
      האפיה היא בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון? הפשטידה/חצילים מונחים במרכז התנור?
      לגבי החצילים מומלץ להשאיר אותם עם הקליפה ולשמן את הקליפה, כך היא תצא פריכה. לאחר האפיה, יש להניח לחציל להתקרר מעט ואז לגרד את החלק הפנימי ולטחון אותו.
      לגבי הפשטידה, אם לא מדובר בקיש אז לפעמים התחתית אכן יוצאת קצת רטובה אבל לאחר קירור היא מתייצבת. בכל מקרה, לא נתקלתי בפשטידה (להבשיל מקיש) שהתחתית שלה יצאה פריכה לאחר אפיה. לגבי החלק העליון, הוא אמור לצאת יותר יבש מאשר פריך. אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת אם רוצים שזה ייצא יותר קריספי.

  20. טוב לדעת! תודה רבה על המידע!
    שאלה חשובה.. אפיתי עוגה (לא מתכון מהאתר) והאפייה יצאה לא אחידה, כלומר, שולי העוגה יצאו אפויים מדי ויבשים וככל שמתקרבים למרכז העוגה היא נעשת פחות אפויה יותר ויותר ככה יצא שהמרכז היה לא אפוי ורטוב כזה וטיפה שוקע…
    העוגה הייתה בתנור 45 דקות ב160 מעלות שזה חום נמוך אז לא הבנתי מה לא בסדר.
    יש לציין שהעוגה עצמה טעימה אז ניסיתי אותה 3 פעמים ובכל הפעמים אותה הבעיה.
    השתמשתי לצורך האפייה במצב הרגיל (חום עליון ותחתון) , אם אחליט לנסות בטורבו האם יש סיכוי שהעוגה תצא אפויה בצורה אחידה?

    1. היי שירן,
      זאת עוגה בחושה?
      אם כן, הייתי דווקא מנסה להעלות את הטמפ' ל170 ופשוט לעקוב אחרי האפיה. אם במקרה החלק העליון משחים יחסית מהר רק אז כדאי להוריד את הטמפרטורה.
      דווקא טורבו יכול לייבש את העוגה. עדיף להשאר במצב אפיה רגיל של חום עליון ותחתון.
      רצוי גם לחמם את התנור כ-10 דקות מראש לפני שמכניסים את העוגה.

    2. תודה על התשובה!
      זאת לא עוגה בחושה, יש בה הקצפה של חלבונים, הקפדתי להקציף עד מרקם יציב אך רך לא נוקשה מדי.
      אולי הבעיה בכלל בתנור עצמו..

    3. בדר"כ שאת אופה עוגות אחרות יש את אותה בעיה?
      מדוע מלכתחילה אפית בטמפ' נמוכה? זה בגלל שהתנור שלך חזק יחסית?

  21. האם מצב מאוורר עם חימום עלין ותחתון דומה לטורבו? האם ניתן להכין כמה תבניות בו זמנית לא במצב טורבו? עד כמה טורבו מקצר משך האפיה אוצליה או בישול בתנור?

    1. היי ריטה,
      המצב שאת מתכוונת אליו הוא מצב של טורבו + השחמה.
      אפשר להכין כמה תבניות בו זמנית לא במצב טורבו אבל יש להחליף בין התבניות במהלך האפיה. אם אלה עוגיות או עוגיות לא מומלץ.
      טורבו מקצר את זמן האפיה אבל הוא לא תמיד מומלץ כי הוא גם מייבש ולעיתים משחים מידי.

  22. היי אלופההה אתר נהדר קודם כל מתה על המתכונים שלך!
    דבר שני איך אני עושה מצב פלטה בתנור? 100 מעלות ופס עליון ותחתון בסדר?

  23. היי , אשמח אם תוכלי לעזור יש לי תנור בלרס ובמקום מעלות יש R M ואז מ 10-100 .. ניסיתי כמה פעמים לאפות דברים ולא ככ הולך לי .. ב 20 התנור כבר ממש חם .
    אשמח לעזרה

    1. היי שושי,
      מתנצלת שאני לא יכולה לעזור אבל אני לא מכירה את התנור הזה.
      יש לך במקרה את חוברת ההפעלה של התנור? אמור להיות רשום הסבר איך להשתמש בתנור ביחס למעלות רגילות.

  24. היי , רכשתי תנור רחב של דלונגי ויש לי מספר שאלות. כשאני רוצה לעשות פלחי תפו"א נוצרים המון אדים בתנור במצב של אפייה רגילה (גוף חימום עליון ותחתון) והם לא יוצרים קריספיים. האם לנסות טורבו? (ציור של מאוורר ועיגול).
    האם חום של הטורבו חזק יותר מאפייה רגילה? נגיד אם אני רוצה לאפות מקרונים שהמתכון אמר 150 מעלות באפייה רגילה ואני רוצה לנסות בטורבו, האם להוריד מעלות? תודה

    1. היי אהובה,
      החום של הטורבו הוא חזק יותר ולכן מומלץ להוריד טמפרטורה כשמשתמשים בטורבו במקום בתוכנית אפיה רגילה.
      אני מציעה להכין תפוחי אדמה בתוכנית התנור הרגילה (חום עליון וחום תחתון) וכרבע שעה לקראת סיום להעביר לטורבו, כך הם יהיו רכים מבפנים ופריכים מבחוץ.
      אפית עוגות, עוגיות וכו' לרוב לא מומלץ לעשות בטורבו אלא רק בתוכנית רגילה מאחר וזה מייבש את העוגה/עוגיות.

    1. היי עליזה,
      אפשר לכוון אותו שיכבה תוך 9 שעות. בבוקר כדאי לבדוק ואם מוכן לפני הזמן אז אפשר להוציא.

  25. אפרת, תודה על ההסבר המפורט.
    רק הערה קטנה, במהלך הקריאה צצו פרסומות קטנות בצד המסך, בהן הופיעו נשים בלבוש תחתון.
    פרסומות שכאלו לא מכבדות את האתר הנהדר שלך וגם לא אותי כקוראת.
    האם יש דרך להפטר מהן?

    1. היי חגית.
      תודה שהערת את תשומת ליבי לעניין. כמובן שלא הייתי מודעת לכך.
      דאגתי שהפרסומת תוסר מיד.
      מתנצלת על חוסר הנוחות.

      שבוע טוב 🙂

  26. אלופה.תודה על הטיפין ןהאתר בכלל .

    ראיתי סרטון בפייס שבו בנות אופות עוגות וגם עוגת גבינה בטורבו עם הקו העליון והתחתון על חום 110 שעתיים אפייה וכך העוגה יוצאת ללא סדקים ואיך שהיא אפויה-אפשרי ללא חשש להוציא את העוגה-שלא נופלת כללץ-מה דעתך? עדיף כך לאפות עוגת גבינה?
    לי בתנור יש את סימן המאוורר בתוך עיגול -יוכל להתאים לאפיית עוגת גבינה?תודה

    1. היי ענתי,
      זה משהו שצריך לנסות. אני אישית לא ניסיתי כך שאין לי מושג.
      בכל מקרה יש בזה הגיון כי האפיה היא בטמפ' נמוכה ליותר זמן וכך בעצם העוגה שומרת על צורתה.
      סימן מאוורר בתוך העיגול זה טורבו אז אם את מנסה את השיטה שלהן אז כן.
      אם תחליטי לנסות, עדכני. אני סקרנית 🙂

  27. אלופה!!!!! רק דבר אחד לא כ"כ הבנתי – כתבת על מצב טורבו + השחמה שהוא לא מומלץ ולאחר מכן כתבת שהוא מתאים כמובן למאפים וכו'. אז מומלץ או לא מומלץ? אם אני אופה עוגה להשתמש בזה או בברירת מחדל של שני פסים? מה אם אני רוצה להכין 2 תבניות של עוגיות במקביל?

    1. היי תמר,
      נכון, המצב הזה פחות מומלץ כי הוא מייבש ועלול גם לשרוף את המאפים. המצב הזה מתאים לעוגות, עוגיות או מאפים שאופים אותם בכמה תבניות ורוצים להשחים את החלק העליון של אותם המאפים (תיקנתי את התוכן כדי שלא יבלבל).
      אעשה סדר:
      עוגות, עוגיות ומאפים שאופים בתבנית אחת – המצב המומלץ הוא אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון). זה גם המצב האופטימלי למאפים מוצלחים.
      עוגות, עוגיות ומאפים שאופים ב-2 תבניות – אפשר לאפות בטורבו רגיל (מאוורר עם עיגול).
      עוגות, עוגיות ומאפים שאופים ב-2 תבניות ורוצים להשחים אותם – אפשר לאפות בטורבו+השמחה אבל חשוב לעקוב כל הזמן אחרי האפיה ולהחליף בין התבניות לפי הצורך.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר