מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שייק פירות

שייק פירותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 16, 2017
Last modified:אוגוסט 16, 2017

Summary:

שייק פירות

אז מה צריך כדי להכין שייק?

בלנדר – אם אתם רוצים לכתוש גם קרח אז שימו לב שלא כל בלנדר יתאים. יש להשתמש בבלנדר חזק ומקצועי. פירות קפואים בדר"כ אפשר לטחון עם כל בלנדר ביתי רגיל.

פירות קלופים – בננות, תותים, מלון, מנגו, אבטיח, אפרסקים, שזיפים, נקטרינות ועוד.

חלב או מיץ תפוזים– חלב מעניק מרקם עשיר ו"כבד" יותר. עם מיץ תפוזים תקבלו שייק יותר קליל, פירותי ואוורירי.

בגדול יש לקלוף את הפירות, לחתוך לקוביות ולהקפיא (מומלץ להכין פירות קפואים מראש). מומלץ שלפחות פרי אחד יהיה קפוא, למשל אני מחזיקה במקפיא באופן קבוע בננות קלופות חצויות לצורך הכנת שייקים.

 

איך מכינים?

שמים את הפירות בבלנדר, מוסיפים חלב או מיץ תפוזים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי וטוחנים למחית אחידה. טועמים וממתיקים לפי הצורך (לא תמיד צריך להמתיק).

 

רעיונות לשייקים:  *הכמות מספיקה לשייק אחד גדול

שייק בננה ומנגו: 2 בננות בינוניות, 1 מנגו בינוני, חצי כוס מיץ תפוזים.

שייק בננה, מנגו ומלון: 1 בננה גדולה, 1 מנגו בינוני-קטן, חצי כוס מלון חתוך לקוביות, כשליש כוס מים קרים.

שייק תות בננה: 2 בננות בינוניות, 5 תותים, כחצי כוס מים קרים (ניתן לשלב גם אקטימל כחלק מהנוזלים).

שייק קיווי ונענע: 3 קווי, עלי נענע מגבעול אחד, כשליש כוס מים, 1-2 כפיות דבש/סירופ מייפל/סוכר.

שייק בננה ואננס – 2 בננות בינוניות + שני שליש כוס קוביות אננס.

*ניתן להוסיף יותר מים/מיץ כדי לדלדל את המרקם. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם והצורך.

 

אם יש לכם שילובים מוצלחים נוספים אשמח אם תשתפו בתגובות!


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

136 תגובות

הוסף תגובה
  1. בעלי מאוד אוהב את השייק הבא:
    1 בננה, 1 תפוח, 1 מלפפון, 2 כפות סילאן, מים עד גובה הפירות.
    לבריאות..

  2. היי אפרת,
    אני טבעונית, האם ניתן חלב שקדים או אורז או סויה במקום חלב? ניסית פעם והאם את ממליצה על הטעם?, תודה

  3. הי
    אני ממש נהנית מהמתכונים כאן כל דבר יוצא מוצלח וטעים!
    אני רוצה להכין שייק ויש לי בננה קפואה,תמרים,מלון,אבטיח,תפוח
    איזה שילוב אפשר לעשות?
    ראיתי שרשמת למלעה אפש להוסיף חלב-כמה צריך לשים? אם יש לי בננה גדולה.?

    1. אני ממליצה על שילוב של בננה גדולה, 1-2תמרים ומלון.
      תתחילי מחצי כוס כוס חלב ותוסיפי יותר לפי הצורך והסמיכות הרצויה.

  4. דבר ראשון תודה על התשובה
    דבר שני יש אפשרות לעשות גם עם ריצ פרווה או חלב או שזה יצא מיד מתוק?

  5. הי אפרת!
    יש אפשרות לעשות שייק רק עם מנגו? יש לך מתכון אולי?
    אני עושה ארוע בצבעים צהוב ושחור ואני רוצה שייק צהוב בלי בננות … ואני צריכה כמות גדולה
    תודב רבה רבה!!

    1. היי שלומית,
      אפשר להכין שייק רק עם מנגו ומיץ תפוזים. כדאי לחתוך את המנגו לקוביות ולהקפיא לפני ההכנה.

  6. שלום כמה זמן מראש אני יכול להכין את מיץ הפירות לפני שהוא משחיר חוץ מבננה שאת זה שאני יודע

    1. זה תלוי בבשלות הבננה. זה יכול להשחיר כבר אחרי רבע שעה ולפעמים לוקח לזה שעה ויותר.
      בגלל זה הכי טוב להכין את זה במקום.

  7. היי אפרת,
    לבת שלי אסור פרות טרופיים ותותים ובנוסף היא לא אוהבת בננות.יש לך רעיונות לשייקים שהיא תוכל ןהטנות מהם?

  8. הי אפרת,
    אני רוצה להכין שייק לשבועות, שזה ביום ראשון בלילה, אם אכין בשישי זה ישחיר?
    או לשים בפריזר זה טוב?
    אי מכינה שייק תות בננה על בסיס מים

    1. הבעיה היא שהבננה נוטה להשחיר לאחר כחצי שעה-שעה מרגע שמכינים את השייק ואז השייק נראה בצבע פחות מגרה.

    2. הבנתי, אז אם אני שמה פירות אחרים בלי בננה ואקפיא את השייק כשהוא מוכן זה כן יהיה טוב?

    3. אפשר להכין ולהקפיא. להעביר למקרר להפשרה 3-4 שעות לפני ההגשה.

  9. הי אפרת, הכנתי את השייק הירוק עם קיוועי, נענע ודבש ויצא מעולה. האם ניתן להקפיא את עלי הנענע ולהשתמש בהם למנה הבאה? תודה, מיכל.

    1. כן. אפשר לשים אותם בשייק כמו שהם, בלי להפשיר קודם.

  10. מרוב מלל לא ברור לי, נא לכתוב לי מתכון של שייק שמשביע ואינו משמין שטוב בבוקר. מודה לכם מאוד מאוד

    1. היי חנה,
      כל השיקיים הרשומים תחת כותרת "רעיונות לשייקים" די משביעים וטובים בתהליך הרזיה.
      כדאי לא להתמקד בשייק אחד ולגוון כדי שהגוף יקבל ויטמינים מפירות שונים בכל פעם.

  11. היי רציתי לשאול אם לדעתך השילוב קווי ואננס מתאים לשייק? (מבחינת הטעמים הם נראה לי מתאימים ביחד)

  12. שלום אפרת אם אני ישים בננות תמרים ומנגו משימורים כמובן להקפיא אותם לפני וגם מים ומיץ תפוזים זה אמור לצאת טעים?

  13. אני מעוניינת להכין פרי שייק לשמחה במוצאי שבת, האם אפשר להכין ביום שישי ולשמור במקרר עד למוצאי שבת?
    אם כן על איזה שילוב את ממליצה שיחזיק מעמד?
    תודה

    1. היי שרה,
      פחות מומלץ כי הוא עלול להשחיר קצת.
      עדיף להכין אותו במוצאי שבת.

  14. אתמול הכנתי שייק : אפרסק, 1 גזר גמדי קטנצ’יק, תותים, וחופן קטן של עלים ירוקים על בסיס מים (מינרלים) וקוביית קרח – יצא אליפות

    היום הכנתי שייק אגס, בננה, עלים ירוקים כפית קוקוס בתפזורת על בסיס מים – יצא נחמד (לא נעשה זאת שוב)… מה הולך עם אגס שיצא אליפות ???

    חלב עם בננות – ענק
    תותים ים בבנות – קליש׳ה אבל טעים

    שאלה
    על בסיס מים, חסה ותרד ועלים ירוקים אחרים ושהיו רק שני פירות
    אגס + פרי
    תפוח + פרי
    גזר + פרי

    תודה רבה מאוד

    1. היי לטי,
      תודה ששיתפת בתוצאות 🙂
      לא הבנתי את שאלתך, את רוצה להכין שייק של חסה, תרד ועלים ירוקים ולהוסיף 2 פירות?

  15. למה כל השייקים כמעט, כוללים בננות. אני לא סובלת בננה וקשה לי מאוד למצוא שייקים ללא בננה. מעדיפה להמתיק מעט עם תפוח, אגס או מלון. אפשר עוד מתכונים נטולי בננות?

    1. היי,
      הבננות מסמיכות את השייק וגם מעיקות מתיקות ולכן מרבים להשתמש בה לשייקים.
      אפשר להכין שייק של מנגו,מלון ואננס. רק מנגו ומלון.

    2. אני אישית לא כזה אוהבת שייקים עד שמצאתי שייק שמורכב ממנגו ואפרסק טעים בטירוף ממליצה לנסות:1מנגו, 1אפרסק וקרח

    3. אפשר להסמיך את השייק עם אבוקדו או עם כף טחינה/חמאת בוטנים/שקדיה

    4. גם אני לא סובלת בננות
      יש לי מתכון:
      פירות קפואים מומלץ פירות יער (כמו תותים)
      חלב ויוגורט, מוסיפים קצת סילאן אם זה חמוץ
      בתאבון

    1. היי לירן,
      על איזה פירות חשבת? יש שייק בננה, מנגו ומלון.
      יש גם שייק של מנגו, אננס ובננה.

    1. היי תאיר,
      לא יצא לי לנסות אבל שמעתי על שייק של אפסקים עם יוגורט וקצת דבש.

    1. היי דינה,
      את מתכוונת במקום חלב או מיץ תפוזים? אפשר לשים מים.

  16. היי אפרת, אם אני רוצה להוסיף אלכוהול בשייק. למשל, שמפניה (לא משהו חזק). מה ואיך צריך לעשות?
    תודה

    1. בנוסף, אם אני שמה את כל הפירות כשהם קפואים. האם חייבים להוסיף גם קרח?
      תודה

    2. היי חני,
      אני חושבת שאפשר לשים שמפנייה במקום המיץ או המים.
      אם הפירות קפואים אין צורך להוסיף קרח.

  17. יש שילוב שאני ממש ממליצה:
    לטחון תמרים מגולענים עם בננות ופקאנים לא קלויים או מסורים. ניתן להכין אפילו בתור גלידה

  18. היי אפרת תןדה על המתכונים הנפלאים. את קוביות הקרח כותשים ביחד עם שאר המרכיבים בשייקים?תודה

  19. סתם שאלה: זה מומלץ בשביל דיאטת השמנה? המליצו לי להכין ותשתות שייקים וגלידות, אמרו שזה מעלה את המשקל..

    1. היי יוני,
      אפשר להעלות את הערך הקלורי בשייק על ידי הוספת שמנת מתוקה או גלידה. גם תוספת של אגוזים היא עשירה בשומן וגם בריאה.

  20. ערב טוב
    כמה השיק הוא טוב לדיאטה?
    אני מנותחת עם טבעת ולא אוכל פירות שלמים ושייק הכי מתאים לי השאלה כמה פירות אפשר לאכול ביום בדיאטה ואיזה פירות ועם מה מומלץ לערבב עם חלב או מיץ תפוזים או…
    תודה רבה
    אביטל

    1. היי אביטל,
      זה מאוד אינדיבידואלי. זה גם תלוי בסוג הדיאטה שאת נמצאת בה.
      אם יש לך דיאטנית או תזונאית שאת יכולה להתייעץ איתה אז כדאי.
      בינתיים אני חושבת את יכולה להנות משייק אחד או שניים לפחות ביום, במיוחד אם את לא אוכלת מאכלים שלמים.
      יום מקסים

  21. הי אפרת
    רציתי לשאול
    איזה שילוב של שייק את ממליצה מבין הפירות הבאים?
    בננה.מילון.תמרים.אפרסקים.פומלה?
    והאם להוסיף חלב או לא?
    תודה
    חדוה

    1. הכוונה למעבד מזון במקום בלנדר? נראה לי שכן.
      שייק חלבי הוא אותו שייק על בסיס חלב במקום מיץ או מים. בננות הולכות טוב עם חלב לכן אני ממליצה שזה יהיה שייק שמכיל גם בננה.

  22. מעוניינת לעשותכמה מהשייקים המוצעים כקינוחים אישיים למסיבת כלה של חברה, על בסיס מים/תפוזים. האטם זה אפשרי? זה לא יתקלקל?

    1. היי שלי,
      את השייקים צריך להכין במקום, אי אפשר להכין את זה מראש ולהקפיא כי זה קופא לגמרי.
      אם יש לך מכשיר שייק אז את יכולה להקפיא פירות מראש ולטחון לפני ההגשה (זה עניין של כמה דקות בודדות).

  23. אני עושה על בסיס קבוע (משתדלת:) שייק בננה (לא קפואה)+ תמר או חצי אם הוא גדול+כפית זרעי צ'יה, הטעם לא מורגש+קוואקר יבש+תפוח+חלב שקדים תוצרת בית. יוצא מעולה וטעים בטירוף! אפילו הבת שלי בת 4 זוללת בהנאה את ה"בננה צ'ייק)

    1. היי עדי,
      ממליצה להתחיל מחצי כוס חלב ולהוסיף יותר לפי הסמיכות הרצויה. אפשר להוסיף את החלב בכל שלב כך שאין בעיה.

  24. היי, רציתי לכתוב שהפעם הכנתי את השייק עם 2 בננות, 3 תמרים וכוס חד"פ חלב. יצא לי פחות מתוק מהפעם הקודמת. לטעמי, יותר טעים

    1. היי אינאס,
      החלב במקום המים/מיץ.
      בשייק של הקיווי לא ממליצה לשים חלב. בשייקים האחרים אין בעיה.

    1. היי מלי,
      אפשר לאסוף את הספר מחנות "מיסטרל" ברחוב דרך בן צבי 29 בת"א.
      שבת שלום 🙂

    2. תודהה
      ובנוסף האם המתכון עם הבננה המנגו והמלון יש צורך בלהוסיף מיץ תפוזים ? או שרק מים?

  25. הכנתי שייק מתמרים ובננות. יצא מאד מאד טעים אבל אולי קצת מתוק מידי. איך אפשר לעדן את המתיקות? אולי להוסיף תפוח?

    1. יכול להיות שהבננה היתה מתוקה. פעם הבאה אפשר להפחית ולשים תמר אחד על כל בננה.
      אני חושבת גם תוספת של אגס או מלון יכולה לאזן את הטעמים. מניסיון תפוח לא תמיד משתלב טוב בשיקיים מסוימים לכן אני פחות ממליצה.

  26. מתנצלת שאני שוב כותבת לך היום, דחוף!

    הייתי רוצה להכין לשבת אם לא קשה לך לענות לי.

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. סורי היום אני קצת עסוקה אז לוקח לי יותר זמן להשיב 🙂
      אם את רוצה להכין לשבת אז קחי בחשבון שיש להכין את זה במקום, זה פחות מתאים להכנה מראש והקפאה כי זה עלול לקפוא לגוש אחד.
      בננה ותמר זה שילוב מצוין.
      ל5-6 מנות קטנות הייתי שמה 6 בננות בינוניות גדולות + כ-8 תמרים מגולענים רכים (מומלץ להשרות אותם במים קצת כדי שיתרככו) + כוס חלב. זה שייק שהוא טעים שהוא חלבי. אם את רוצה פרווה אז יש להשתמש בחלב סויה.
      לגבי יתר הפירות לא יודעת איך הם משתלבים, לא ניסיתי.
      שבת שלום!

  27. הי אפרת,

    רציתי להכין ואין לי את הפירות האלו רק בננות ותמרים, אפרסקים, אגסים, ענבים
    אפשר?

    תוכלי לתת לי כמויות ל-5-6 אנשים בגביעים קטנים.

    אולי אספיק לשבת
    הקפאתי אפרסק ובננה

    הרבה תודה!

    1. היי לימור,
      אני מקפיאה מרגע שהן מבשילות וראויות למאכל (כאשר קל לקלף אותן) וגם כשהן בשלות יותר מידי.

  28. מכינה שייקים על בסיס ירקות. מלפפון ,תפוח עץ ירוק, חופן עלי תרד בייבי אן פטרוליה , 3 תמרים מהג'ול, קוביות קרח, מיים קרים.

  29. יש כאן מישהו שניסה להכין שייקים במעבד מזון? לפי המדריך שבא עם המעבד שלי, זה אפשרי. מעניין אותי לדעת איך זהי וצא בפועל. תודה.

  30. איזה כיף! אין כמו שייקים בקיץ.
    הקבוע שלי: מיקס פירות יער כ3/4 כוס (קפוא), חצי בננה, 3/4 כוס חלב שקדים. לפעמים גם מוסיפה כפית חמאת שקדים, מאוד מעשיר את הטעם.

  31. שלום אפרת,
    נהנית מהספר שלך , מתכונים מעולים!! מצפה כבר לספר הבא,
    האם ניתן להשתמש בחלב קוקוס?
    וכמה קוביות קרח צריך לשיק?

    1. היי חדוה,
      שמחה שאת נהנית מהספר 🙂
      אפשר לשים חלב קוקוס, בעיקר בשייקים שהם על בסיס בננה. ממליצה בתור התחלה לשים כמות קטנה ולטעום, כי הטעם של חלב הקוקוס לעיתים עלול להיות חזק בשיקיים מסוימים.
      אם את לא מקפיאה את הפירות אפשר לשים בסביבות כוס קוביות קרח.
      יום מקסים!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר