מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שייק פירות

שייק פירותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 16, 2017
Last modified:אוגוסט 16, 2017

Summary:

שייק פירות

אז מה צריך כדי להכין שייק?

בלנדר – אם אתם רוצים לכתוש גם קרח אז שימו לב שלא כל בלנדר יתאים. יש להשתמש בבלנדר חזק ומקצועי. פירות קפואים בדר"כ אפשר לטחון עם כל בלנדר ביתי רגיל.

פירות קלופים – בננות, תותים, מלון, מנגו, אבטיח, אפרסקים, שזיפים, נקטרינות ועוד.

חלב או מיץ תפוזים– חלב מעניק מרקם עשיר ו"כבד" יותר. עם מיץ תפוזים תקבלו שייק יותר קליל, פירותי ואוורירי.

בגדול יש לקלוף את הפירות, לחתוך לקוביות ולהקפיא (מומלץ להכין פירות קפואים מראש). מומלץ שלפחות פרי אחד יהיה קפוא, למשל אני מחזיקה במקפיא באופן קבוע בננות קלופות חצויות לצורך הכנת שייקים.

 

איך מכינים?

שמים את הפירות בבלנדר, מוסיפים חלב או מיץ תפוזים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי וטוחנים למחית אחידה. טועמים וממתיקים לפי הצורך (לא תמיד צריך להמתיק).

 

רעיונות לשייקים:  *הכמות מספיקה לשייק אחד גדול

שייק בננה ומנגו: 2 בננות בינוניות, 1 מנגו בינוני, חצי כוס מיץ תפוזים.

שייק בננה, מנגו ומלון: 1 בננה גדולה, 1 מנגו בינוני-קטן, חצי כוס מלון חתוך לקוביות, כשליש כוס מים קרים.

שייק תות בננה: 2 בננות בינוניות, 5 תותים, כחצי כוס מים קרים (ניתן לשלב גם אקטימל כחלק מהנוזלים).

שייק קיווי ונענע: 3 קווי, עלי נענע מגבעול אחד, כשליש כוס מים, 1-2 כפיות דבש/סירופ מייפל/סוכר.

שייק בננה ואננס – 2 בננות בינוניות + שני שליש כוס קוביות אננס.

*ניתן להוסיף יותר מים/מיץ כדי לדלדל את המרקם. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם והצורך.

 

אם יש לכם שילובים מוצלחים נוספים אשמח אם תשתפו בתגובות!

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


37 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני עושה על בסיס קבוע (משתדלת:) שייק בננה (לא קפואה)+ תמר או חצי אם הוא גדול+כפית זרעי צ'יה, הטעם לא מורגש+קוואקר יבש+תפוח+חלב שקדים תוצרת בית. יוצא מעולה וטעים בטירוף! אפילו הבת שלי בת 4 זוללת בהנאה את ה"בננה צ'ייק)

    1. היי עדי,
      ממליצה להתחיל מחצי כוס חלב ולהוסיף יותר לפי הסמיכות הרצויה. אפשר להוסיף את החלב בכל שלב כך שאין בעיה.

  2. היי, רציתי לכתוב שהפעם הכנתי את השייק עם 2 בננות, 3 תמרים וכוס חד"פ חלב. יצא לי פחות מתוק מהפעם הקודמת. לטעמי, יותר טעים

    1. היי אינאס,
      החלב במקום המים/מיץ.
      בשייק של הקיווי לא ממליצה לשים חלב. בשייקים האחרים אין בעיה.

    1. היי מלי,
      אפשר לאסוף את הספר מחנות "מיסטרל" ברחוב דרך בן צבי 29 בת"א.
      שבת שלום 🙂

  3. הכנתי שייק מתמרים ובננות. יצא מאד מאד טעים אבל אולי קצת מתוק מידי. איך אפשר לעדן את המתיקות? אולי להוסיף תפוח?

        1. יכול להיות שהבננה היתה מתוקה. פעם הבאה אפשר להפחית ולשים תמר אחד על כל בננה.
          אני חושבת גם תוספת של אגס או מלון יכולה לאזן את הטעמים. מניסיון תפוח לא תמיד משתלב טוב בשיקיים מסוימים לכן אני פחות ממליצה.

  4. מתנצלת שאני שוב כותבת לך היום, דחוף!

    הייתי רוצה להכין לשבת אם לא קשה לך לענות לי.

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. סורי היום אני קצת עסוקה אז לוקח לי יותר זמן להשיב 🙂
      אם את רוצה להכין לשבת אז קחי בחשבון שיש להכין את זה במקום, זה פחות מתאים להכנה מראש והקפאה כי זה עלול לקפוא לגוש אחד.
      בננה ותמר זה שילוב מצוין.
      ל5-6 מנות קטנות הייתי שמה 6 בננות בינוניות גדולות + כ-8 תמרים מגולענים רכים (מומלץ להשרות אותם במים קצת כדי שיתרככו) + כוס חלב. זה שייק שהוא טעים שהוא חלבי. אם את רוצה פרווה אז יש להשתמש בחלב סויה.
      לגבי יתר הפירות לא יודעת איך הם משתלבים, לא ניסיתי.
      שבת שלום!

  5. הי אפרת,

    רציתי להכין ואין לי את הפירות האלו רק בננות ותמרים, אפרסקים, אגסים, ענבים
    אפשר?

    תוכלי לתת לי כמויות ל-5-6 אנשים בגביעים קטנים.

    אולי אספיק לשבת
    הקפאתי אפרסק ובננה

    הרבה תודה!

    1. היי לימור,
      אני מקפיאה מרגע שהן מבשילות וראויות למאכל (כאשר קל לקלף אותן) וגם כשהן בשלות יותר מידי.

  6. מכינה שייקים על בסיס ירקות. מלפפון ,תפוח עץ ירוק, חופן עלי תרד בייבי אן פטרוליה , 3 תמרים מהג'ול, קוביות קרח, מיים קרים.

  7. יש כאן מישהו שניסה להכין שייקים במעבד מזון? לפי המדריך שבא עם המעבד שלי, זה אפשרי. מעניין אותי לדעת איך זהי וצא בפועל. תודה.

  8. איזה כיף! אין כמו שייקים בקיץ.
    הקבוע שלי: מיקס פירות יער כ3/4 כוס (קפוא), חצי בננה, 3/4 כוס חלב שקדים. לפעמים גם מוסיפה כפית חמאת שקדים, מאוד מעשיר את הטעם.

  9. שלום אפרת,
    נהנית מהספר שלך , מתכונים מעולים!! מצפה כבר לספר הבא,
    האם ניתן להשתמש בחלב קוקוס?
    וכמה קוביות קרח צריך לשיק?

    1. היי חדוה,
      שמחה שאת נהנית מהספר 🙂
      אפשר לשים חלב קוקוס, בעיקר בשייקים שהם על בסיס בננה. ממליצה בתור התחלה לשים כמות קטנה ולטעום, כי הטעם של חלב הקוקוס לעיתים עלול להיות חזק בשיקיים מסוימים.
      אם את לא מקפיאה את הפירות אפשר לשים בסביבות כוס קוביות קרח.
      יום מקסים!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »