מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שטרודל תפוחים מבצק פילו

שטרודל תפוחים מבצק פילוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 5, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

שטרודל תפוחים עם קינמון ואגוזים  מבצק פילו

שטרודל תפוחים מבצק פילו

כמות: 6 יחידות

מצרכים:

3 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)

2 תפוחים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנטנות

כפית אבקת קינמון

2 כפות מלאות סוכר חום

חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים

חצי כוס אגוזים קצוצים גס

שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה על דפי הפילו)

*אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.

-מניחים במחבת את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים ומפרישים נוזלים.

-מוסיפים למחבת אבקת קינמון וסוכר חום ומערבבים. שופכים יין אדום או מים ומערבבים במשך 1-2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.

-מעבירים את תערובת התפוחים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רסק סמיך. מעבירים לקערה ומערבבים עם אגוזי המלך. מניחים את התערובת בצד לצינון (אם לאחר שטחנו התערובת יוצאת דלילה, יש להחזירה למחבת לחימום והסמכה במשך 1-2 דקות נוספות).

-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה. מברישים חצי אחד של הדף במעט שמן ומקפלים לשני חלקים שווים. את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים ומברישים כל חלק במעט שמן.

-באמצע כל חלק ובצד שהו מתחילים את הקיפול, מניחים כמות של כפית מלאה מהמלית. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (שימו לב לא לשים יותר מידי מלית אחרת המאפה יתבקע באפיה).

-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שהשטרודלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

*ניתן לשמור במקרר בתוך קופסא אטומה.

שטרודל תפוחים מבצק פילו, בצק פילו עם תפוחים, פילו תפוחים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

41 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי,
      זה קורה אם שמים כמות גדולה מידי של מילוי. פעם הבאה אפשר למלא קצת פחות.

    1. היי ליטל,
      כן, אפשר. מומלץ להשתמש ב500 גרם גבינת ריקוטה 5% ולהוסיף לה כף אבקת סוכר ו2 כפות אבקת פודינג וניל + צימוקים.

    1. היי רבקי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אפשר להמיר בבצק עלים. פורסים שכבה אחת של בצק עלים (לא כפולה), חותכים לריבועים, בצד אחד שמים מלית וסוגרים לחצי. מהדקים היטב בפינות.
      יום מקסים 🙂

    1. היי יעל,
      ההמלצה היא כפית מלאה/גדושה כי אם מעמיסים במילוי הוא עלול להתבקע באפיה.
      שנה טובה 🙂

  1. אפשר מן הסתם להכין "כיכר" במקום סיגרים קטנים?
    זה יותר קל מבחינת העבודה עם הפילו…
    תודה

    1. היי רן,
      אפשר לגלגל לרולדה/כיכר ולאפות. לאחר אפיה וצינון ניתן לחתוך לפרוסות.
      יום נפלא 🙂

  2. הי,
    ניתן להכין מספר ימים מראש (יומיים שלושה) ועדיין יראה יפה (מניסיוני פילו אחרי כמה ימים מאבד את צורתו)?

    1. היי נעמה,
      ניתן להכין כיומיים מראש. הפילו יראה פחות טוב אחרי יומיים אבל ניתן להתגבר על זה בפיזור אבקת סוכר.

    1. היי אפרת,
      לא חייבים לטחון את התפוחים. אפשר לוותר על האגוזים בכלל או לשים במקום אגוזים אחרים כמו פקאן או שקדים. אפשר לשים גם רבע כוס פירורי לחם.

  3. יצא לי ממש מדהים
    כמו בקלוואה כזה שזה עוד יותר טעים משטרודל תפוחים
    במקום סוכר חום שמתי2 כפיות סוכר לבן וסילאן ללא סוכר
    הוספתי צימוקים שחורים וגם קצת קוואקר דק כדי שהעיסה תצא פחות דלילה
    סליחה שאני לא יודעת את שמך אבל שיבורכו ידייך

    1. היי,
      כל דף מקפלים לשניים ואת מה שהתקבל חוצים לשני חלקים שווים שכל חלק ממלאים ומגלגלים. ראי בתמונות הדגמה בתחתית המתכון.
      בהצלחה 😉

    1. המתכון ממש מעולה יצא מושלם וטעים .תודה על ההסברים המדוייקים והתמונות הנלוות .
      האם אפשר להקפיא אחרי הכנה ?

    2. שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להקפיא אבל פחות מומלץ מאחר והמרקם של הדפים נפגע מעט בהקפאה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר