מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שוקיים בתנור

שוקיים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 6, 2014
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

שוקי עוף בתנור ברוטב דבש, סויה, שום ובטטות

 –שוקיים בתנור

מצרכים:

7-8 שוקי עוף

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות

7-9 שיני שום שלמות קלופות

רוטב: 2 כפות שמן זית/קנולה, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות גדושות דבש, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

– מערבבים יחד את חומרי הרוטב.

– מניחים בקערה את שוקי העוף, קוביות הבטטה ושיני השום ומערבבים היטב עם הרוטב.

– מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך כחצי שעה. לאחר מכן מנמיכים את התנור ל 180 מעלות ומשאירים לחצי שעה נוספת.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

182 תגובות

הוסף תגובה
    1. אני אופה בחום עליון וחום תחתון ולא מכסה אבל אם התנור שלך מייבש את העוף אז אפשר לכסות ולהסיר את הכיסוי בחצי שעה האחרונה.
      שנה טובה 🌺

    1. כן. אפשר לשים את הכל בשקית קוקי סגורה. להניח בתבנית ולחורר קצת את החלק העליון.
      180 מעלות במשך שעה ורבע. לאחר מכן מומלץ לקרוע את השקית ולהניח לעוף לצלות במשך 15-20 דקות (כדי שיקבל צבע).

  1. היי אפרת
    נהנת מאד מאד מהאתר שלך.מתכונים נהדרים מוצלחים ומדוייקים.אנחנו אוהבים את העןף עשוי מאד מאד רך ובנוסף השוקיים ללא עור.לכמה זמן היית ממליצה להשאיר בתנור באיזה חום והאם לכסות בשלב כלשהו? תודה

    1. היי קרן,
      אם את רוצה שזה יהיה מאד רך תכסי את זה בנייר כסף בשעה הראשונה (190 מעלות). אח"כ תסירי את הכיסוי ותשאירי כשעה נוספת בתנור (180 מעלות).

  2. הי אפרת,
    הכנתי את המתכון פעם אחת עם שוקיים ויצא מדהים!! ממש נטרף הכל. אני רוצה להכין שוב עם כרעיים, השאלה אם אפשר להוסיף לבטטה גם גזר, או שיהיה מתוק מדי לדעתך? ואם כן, כמה גזרים את חושבת שכדאי להוסיף?
    תודה רבה מראש!

    1. העוף אמור להפריש קצת נוזלים בזמן האפיה. אם זה עוף שהיה קפוא והופשר הוא בדר"כ מפריש יותר נוזלים.

  3. נראה מעולה והתגובות ממש מזמינות!
    אפשר לשלב את המתכון של העוף ואורז בתנור עם התיבול הזה?

  4. שלטם אפרת!
    הכנתי שוב לשבת, ואז חיפשתי מה לעשות תוספת.
    הכנתי תבנית נוספת לתנור עם תפו"א ובטטה עם אותו מתכון.
    יצא מושלם!
    (הוספתי מעט מלח, כי אין עוף שמוסעף מליחות)
    תודה ושבת שלום!

    1. היי רויטל,
      אין לשטוף את העוף מתחת לברז מחשש לחיידקים שיתפזרו (זוהי אגב הנחייה של משרד הבריאות).
      לגבי הרתחה, יש שנוהגים להרתיח את העוף לפני הבישול ויש שלא. אומרים שהרתחת העוף במים במשך כ-10 דקות מוציאה חלק מהשומנים שלו (אין קשר ללכלוך).

  5. היי אפרת
    הכנתי לצהריים ויצא מדהים!
    בעלי מיד ביקש שאכין שוב לשבת הקרובה…
    תודה רבה מאד!
    (הגשתי עם פירה תפו"א שספג את הרוטב)

  6. נכנסתי לאתר בלחץ של זמן והשתלבו לי בדיוק הכרעיים עם בטטות שלא ידעתי מה לעשות איתן… באמת בכלום עבודה יצא מוצלח ביותר! גם הצבע לא אכזב 🙂 כולם נהנו ושיבחו. תודה רבה רבה אפרת!

  7. הכנתי לי ולאימי כארוחת צהריים. שמתי סילאן במקום דבש כדי שאם בני התינוק יסכים יוכל לטעום.
    התוצאה הסופית מדהימה !!!!! הכל נטרף. גם בני אכל ואכל, לא רצה להפסיק !! פעם ראשונה שאני מכינה עוף ויצא מושלם !!
    תודה רבה !!!! כל מתכון שלך מנצח!

  8. אם אני עושה עם כרעיים מפורקות בלי עור ועוף שיופשר יום במקרר, מה הכמויות ואיך לגרום לרוטב להספג? האם שום הכרחי או שאפשר לוותר?

    1. מה כמות חלקי העוף? העוף הוא שלם?
      השום מוסיף טעם אבל אפשר לוותר עליו.

    2. אז תכיני כמות כפולה של הרוטב ותוסיפי כפית שום כתוש.
      לאחר כ 45 דקות אפיה תרטיבי את העוף והירקות ברוטב ותחזירי להמשך אפיה.
      שנה טובה 🌺

  9. הי. אני רוצה להכין אץ זה להיום בצהריים . אך יש לי פולקע ללא עור.
    האם לדעתך זה עדיין יספוג את הטעמים ? כדאי לשנות משהו ?
    תודה

  10. היי. רוצה להכין אבל במקום בטטה עם תפוחי אדמה. כמה לחתוך? התיבול שלהם נשאר אותו דבר?

    1. היי נטלי,
      אפשר לשים כ-2 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים במקום הבטטה. אין שינוי בתיבול.

  11. גם זה, באופן לא מובן מאליו (כי הילדים שלי בררניים בטירוף!!!!) נכנס למתכונים המועדפים! כיף שיש אותך! שה' ישמור ויברך אותך! ❤❤❤

  12. היי אפרת אני מכין תעוף המושלם לפי המתכון שלך.
    קניתי אותו טרי מהקצב והקפאתי ומחר אני מפשיר אותו.
    מה את ממליצה לי לעשות שהוא יצא לא מיימי??
    תודה.

    1. היי אלירן,
      הכוונה שאתה רוצה שהרוטב ייתפס עליו או שהתכוונת למשהו אחר?

    2. אז אני ממליצה שתכין כמות כפולה של רוטב. תתבל את העוף במחצית הכמות ולקראת סוף האפיה (10-15 דקות לפני סיום) תוסיף על העוף את מחצית התיבול הנוספת.

  13. תודה על המתכונים על הדיוק במידע והתגובות המאד ענייניות ונעימות שלך.
    ולשאלתי. אני רוצה להכין מראש לחג ולהקפיא, מה עושים עם הבטטה? לא להוסיף או פשוט לאכול אותה בשבת. למיטב ידיעתי לא מקפיאים ת"א או בטטה אשמח לתגובתך.
    בשנים עברו הכנתי לרה"ש שוקיים עם דבש סויה ויין ומים בכמויות זהות עם פלפל שחור והייתי מקפיאה אך אשמח לנסות משהו אחר שנראה מאד טעים. אני מעדיפה מתכון שאוכל להכין מראש ולא ברגע האחרון.
    שנה טובה ומתוקה

    1. היי חנה,
      את יכולה להכין מראש ולהקפיא. יש בעיה להקפיא תפו"א אבל כשמדובר בבטטה לא אמורה להיות בעיה.
      שנה טובה ומבורכת 🙂

  14. הכנתי היום ופשוט חוסל! יצא מדהים.
    ראיתי שגם משהי למטה כתבה שהרוטב יצא מאוד מיימי כמו שיצא לי. לא בישלתי עם נייר כסף אשמח לדעת איך לשפר .תודה

    1. היי מאי,
      השרת במקרה את העוף עם הרוטב לפני? השתמשת בעוף קפוא או טרי (אני שואלת כי עוף קפוא שהופשר מפריש יותר נוזלים מעוף טרי).
      להבא מה שאפשר לעשות הוא להכין כמות נוספת של הרוטב והפעם בלי השמן (רק דבש, סויה וצ'ילי) ולהוסיף על העוף לקראת סוף האפיה.

  15. אני לא בשלנית ומאז שגיליתי את האתר אני מבלה הרבה יותר סמן מטבח (מבחירה!) ומוציאה מאכלים שזוכים למחמאות! המון תודה על האתר והמתכונים! קלעת לי בול במה שהייתי צריכה

  16. במקום שוקיים לקחתי שוארמה עוף (זה כמעט אותו דבר – ירכיים עוף ללא עצם) ועשיתי בדיוק ככתוב, יצא מעולה

  17. שלום וברכה!

    האם אפשרי שהיום אכין את העוף עם התיבול בתבנית יחד עם הבטטות, אשאירק במקרר ואבשל רק מחר בצהריים?

    שאלה נוספת- יש אפשרות לבשל בסיר?

    1. כן שרית, אפשר לתבל מראש. קחי בחשבון שבמהלך ההשרייה במקרר העוף עלול להפריש נוזלים ואז התיבול פחות נתפס בעוף לכן אם רוצים לחזק את הטעם אפשר להכין חצי כמות נוספת של תיבול (כף שמן, כף סויה וכו') ולתבל רגע לפני ששמים בתנור.
      אפשר לבשל בסיר אך הטעמים יוצאים פחות מורגשים מאשר בתנור.

  18. הכנתי ביום שישי והוספתי טריאקי.. וכתוספת הכנתי תפוחי האדמה עם בזיליקום ואורגנו.. גם כן מהאתר.. יצא מושלם כולם ליקקו את האצבעות!

  19. הכנתי בדיוק כמו שרשום במתכון והכנסתי את זה לתנור אבל הרוטב מיימי מדי והעוף טיפה לבן מה אני אוכל לעשות

    1. היי רבקה,
      אם שמת נייר כסף תורידי אותו ותתני לעוף להמשיך להצלות ב190 מעלות.
      אם יש לך סילאן, ערבבי 2 כפות עם כף מים ומרחי על העוף בחלק העליון.

    2. יש תחליף לסילאן כי אין לי והרוטב עדיין מימי אבל העוף מתחיל לקבל צבע השאלה אם הוא יקבל את הטעמים

    3. אם אין לך סילאן את יכולה לערבב כף שמן + כף רוטב סויה + כף צ'ילי מתוק + כף דבש ולהבריש את העוף בחלק העליון (אין בעיה לעשות זאת גם בשלב זה). ואז תמשיכי לאפות עד להזהבה יפה.

    1. היי שרה,
      את יכולה להכין גם בלי הצ'ילי. תוסיפי כף סילאן (אם אין לך שימי כף דבש) + כף רוטב סויה. לדעתי גם תוספת של שן שום כתושה לרוטב תוסיף לטעם.

  20. שלום אפרת יקרה,
    תודה רבה על כל המתכונים המצויינים כאן באתר! תודה לה' – כל מה שניסית עד כה יצא מוצלח וטעים מאוד!!!
    והדבר מקנה לי ביטחון ומדרבן אותי לנסות מתכונים חדשים ומעניינים! אז שוב תודה!

    בנוגע לעוף,גם התינוק שלי אוכל איתנו והוא עוד לא בן שנה, כך שאצטרך במקום דבש לשים סילאן, האם זה משנה את הטעמים באופן משמעותי?
    דבר נוסף, אפשר להכין לכבוד שבת – מיום חמישי,להשאיר במקרר ולחמם שוב בשישי על הפלטה לפני ההגשה? או שעדיף להכין בשישי?
    תודה ובשורות טובות בעזרת ה'!
    ספיר.

    1. היי ספיר,
      כיף גדול לשמוע!
      אין בעיה לשים סילאן במקום דבש.
      אפשר להכין בחמישי ולחמם על הפלטה בערב שבת.
      יום נפלא יקירה 🙂

  21. היי אפרת !
    שוב תבורכי על המתכונים הנפלאים
    יש לי בעיה של מלחים ולכן רוטב סויה הוא מחוץ לתחום …
    במה אפשר להחליף ועדיין לשמור על טעם לא מתוק במתכון זה ובכלל במתכונים סיניים בעיקר ?
    תודה
    ?

    1. היי ניווה,
      לסויה יש טעם מיוחד שקשה להמיר בתחליף אחר שייתן טעם דומה.
      במתכון הזה אפשר לתבל ב-2 כפות רוטב סילאן, קצת מלח ופלפל שחור. זה עדיין ייצא טעים.
      לגבי מאכלים אחרים, זה מאוד תלוי במתכון עצמו. יש מתכונים שלא כדאי לוותר על הסויה ויש כאלה שאפשר לוותר (את מוזמנת לשאול אותי בקשר למתכונים ספציפיים).
      המשך יום מקסים 🙂

    2. יצא מעדן אבל בתיבול המקורי
      רוצה להבין – סילאן מלח ופלפל במקום כל התיבול של הצילי וכו'

  22. קודם כל אין על האתר שלך פשוט קל וטעים
    עכשיו לגבי המתכון שאלה האם צריך לכסות בחצי שעה הראשונה עם נייר כסף?

    1. היי סנטנה,
      פחות מומלץ עם חזה עוף מאחר והוא יתייבש בתנור. אם בכל זאת את רוצה להכין אז יש לאפות את קוביות הבטטה בנפרד עד שהן מתרככות (ניתן לבדוק ע"י נעיצת מזלג) ואז להכניס את חזה העוף למשך 15-20 דקות (תלוי בגודל נתח החזה).

  23. שלום לכולם,
    תודה רבה על המתכונים!
    אני נשואה טרייה, וממש חדשה במטבח 🙂
    אם אני עושה את המתכון בטוסטר, הבנתי ממך שבהתחלה כדאי במצב אפייה (עליון ותחתון) ואח"כ צלייה.
    מה זה מצב צלייה?
    וכתבת לקראת הסוף להסיר נייר כסף, זה אומר בחצי שעה האחרונה (כמו בתנור) או אחרי?

    תודה רבה,
    מיכל

    1. היי מיכל,
      אם את מכינה בטוסטר אפשר להכין במצב אפיה רגיל לכל אורך המתכון ואין צורך להעביר לתוכנית צלייה.
      כדאי לכסות את התבנית ב 30-40 דקות הראשונות ואח"כ להסיר את הכיסוי להמשיך לאפות 30-40 דקות, עד שהעוף מקבל צבע יפה.
      בהצלחה! 🙂

    1. היי קרינה,
      אני חושבת שהתיבול במתכון הזה גם יכול להתאים לשוק הודו. במקום דבש את יכולה לשים סילאן או מייפל.
      אני מניחה שאת יכולה להכין גם במחבת רק קודם כדאי לטגן את הבצל ורק אז להוסיף את הפטריות כמה דקות ואז את השוקיים. אם התבשיל יבש יש להוסיף קצת מים.
      לכסות ולבשל על אש בינונית נמוכה במשך 15-20 דקות, תלוי בגודל הנתחים.

  24. היי אפרת,
    רציתי לישאול איך ניתן להכין שוק הודו מפורק איזה תיבול מתאים לשוק?אפשר יהיה לחמם את המחבת ולטגן את השוק ואז להוסיף בצל לערבב להוסיף פטריות ואז ליסגור את המיכסה האם צריך להוסיף מים ותוך כמה זמן השוק המפורק מתבשל?
    המון תודות.

    1. היי קרינה,
      אני חושבת שהתיבול במתכון הזה יתאים אם את מכינה בתנור. במקום דבש אפשר לשים סילאן או מייפל.
      אני חושבת שאת יכולה להכין גם במחבת רק קודם אולי כדאי לטגן את הבצל ורק אז להוסיף את הפטריות כמה דקות לבד ואז את השוקיים. אם התבשיל יבש יש להוסיף קצת מים. לכסות לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 10-20 דקות, מאוד תלוי בגודל הנתחים.

  25. בדרך כלל אני לא אוהבת להגיב אבל אחרי כל כך הרבה מתכונים מהאתר הרגשתי שאני חייבת. הרגע זה יצא מהתנור וזה פשוט טעים בטירוף!!! תודה רבה על כל המתכונים ועל העבודה המדהימה שאת עושה!

  26. היי אפרת

    אני כרגע מכינה את השוקיים בתנור עם הבטטה משום מה הבטטה עוד לא נהיית רכה ולמרות שכיסתי עם נייר אלומניום קרוב לשעה על 200 מעלות מה עושים?

    1. היי סיגל,
      חתכת את הבטטה לקוביות נכון? בדר"כ בטטה מתרככת מהר, אני מניחה שזה אולי קשור לסוג הבטטה. תהפכי את הבטטות צד ופשוט המשיכי לאפות עד שהבטטה תתרכך (אני חושבת שכדאי להסיר את נייר האלומיניום ולהנמיך ל180 מעלות). לגבי העוף, אל תדאגי, ככל שהוא בתנור הוא יהיה רך יותר.
      אם גם אחרי חצי שעה נוספת הבטטות לא מתרככות (מה שלא נראה לי סביר), כדאי להוציא את העוף ולהמשיך לאפות את הבטטות לבד.

    2. היי אפרת,

      כן הבטטות התרכו בסוף, נבהלתי קצת, הסרתי הנייר אלומניום הורדתי ל- 180 מעלות מקווה שרק השוקיים יקבלו צבע יפה כי הם חיוורים. כדי מעכשיו לשים על גריל ומאוורר או שזה ייבש לי את השוקיים?

    3. מעולה 🙂
      כן, יכול להיות שזה ייבש את השוקיים. השוקיים חיוורים בגלל שנאפו עם כיסוי. פעם הבאה אם את רוצה צבע יפה, את יכולה לאפות עם כיסוי 30-40 דקות ראשונות ב200 מעלות ולאחר מכן, להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות במשך 10-15 דקות (עדיין ב200 מעלות) ואז להנמיך ל180 מעלות ולהמשיך לאפות (ללא כיסוי) במשך 25-30 דקות נוספות.

  27. כבר שיבחתי את העוף הטעים הזה ועשיתי אותו מספר פעמים.תבורכי.
    אם אני עושה כרעיים -יש צורך להגדיל את כמויות התיבול?והאם ניתן היום להשרות ומחר לאפות?תבורכי

    1. היי ענתי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      אם את מכינה מכרעיים מומלץ להכין כמות כפולה של התיבול (להכפיל הכל ב-2).
      את יכולה להשרות היום את העוף בתיבול אבל אני ממליצה להשאיר בצד חצי כמות של רוטב כדי למרוח על העוף גם רגע לפני האפיה (הסיבה היא שבמהלך ההשריה במקרר, העוף יפריש נוזלים ויכול להיות שהתיבול לא ייתפס כמו שצריך בעוף).
      בהצלחה!

    2. שלום! כל הכבוד על האתר היפה! מתכוונת להכין עם 4 כרעיים מופרדים. חוששת להכפיל את הרוטב, לא יהיה מלוח מדי בגלל 4 כפות סויה? תודה ענקית!!

    3. היי רוזה,
      אם את מכינה עם 4 כרעיים מופרדים, זאת אומרת סה"כ 8 חתיכות את יכולה להשאיר את התיבול כמו שהוא או להכפיל ב1.5: 3 כפות שמן, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות דבש, 3 כפות צ'ילי מתוק.
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

  28. מתכון מנצח ! עשיתי אותו גם כשוקיים, ובהזדמנות אחרת עם כרעיים. – יצא אליפות !

    תודה רבה – אתר שווה ביותר.

  29. טוב נו…עוד מתכון מוצלח..(:
    היום אני מכינה בפעם השנייה וללא עוררין המתכון המנצח לעוף בתנור!
    פשוט קל וטעים.

    אני מניחה שנתקלת כבר בתגובות ממני..אז גם הפעם..תודה רבה רבה!

  30. תודה רבה – יצא מעולה! הצ׳ילי המתוק הופך את זה לשונה מהעוף הרגיל בדבש וסויה.
    המבוגרים והילדים נהנו מאד.

    1. היי,
      אפשר לשים סירופ מייפל טבעי או סירופ אגבה.
      המשך יום נעים 🙂

    1. היי לאה,
      לדעתי אפשר במצב אפיה (עליון ותחתון). ממליצה לכסות בנייר כסף ולקראת הסוף להסיר את הנייר ולשים על מצב צלייה כדי שהעוף יקבל צבע יפה.
      חג שמח 🙂

    1. היי אוסי,
      אפשר להכין את זה עם דבש ורוטב צ'ילי אבל אז זה ייצא מתקתק. לצערי אין תחליף לסויה (גם אני לא מצאתי סויה כשל"פ).
      חג שמח 🙂

  31. הכנתי את זה עכשיו לארוחת צהריים+המתכון מהתוספות של הקישואים והתפו"א בצ'ילי, ויצא מעלף!! תודה רבה!!

    1. הי אוסי,
      לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה. אם את אוהבת את השוקיים צלויים אז אני ממליצה לקראת הסוף להסיר את שקית הקוקי ולתת לשוקיים להצלות עד שישחימו מעט.

  32. נסו להכניס lovage למרקי ירקות , מאד טעים ומיוחד. אני לא יודעת אם זה צומח בארץ. זה תבלין שמזכיר פטרזיליה וסלרי יחד. תבלין שהרומנים משתמשים בו לרוב וצומח אצלי בגינה בnew rochelle, n.y. עדינה.

  33. הכנתי ביום שיש -טעים מאוד -יצא מושלם .
    לי לקח יותר משעה בתנור בכדי שיקבל צבע מדהים ועם זאת העוף יצא עסיסי.תודה על עוד מתכון מוצלח.

    1. תודה ענת! את צודקת, זמני הצלייה משתנים בין כל תנור לתנור.
      הכי חשוב שבסוף יצא טעים 🙂

    1. היי יעל, לא חובה לכסות, אם שמים במרכז התנור זה בדר"כ לא מתייבש (תלוי בתנור). אפשר לכסות בנייר אלומיניום ולהוציא את הכיסוי 15 דקות לפני סיום כדי שהעוף יקבל צבע יפה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר