מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שוקו פאי

שוקו פאיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: שוקו פאי

Rating:
5
On יולי 10, 2014
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מי לא אהב (ועדיין אוהב) את השוקו פאי של הבורגראנץ' ? אז הנה מתכון לכל מי שמתגעגע לטעם..

שוקו פאי

מצרכים (4-6 מנות):

חומרים לבצק:
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
2 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
1 כוס חלב (לפרווה- ניתן להשתמש במים פושרים)
50 גרם חמאה מומסת (לפרווה- ניתן להשתמש במרגרינה)
קורט מלח

חומרים למילוי שוקולד:
10 גרם חמאה (או מרגרינה)
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית גדושה סוכר
2 כפות מים
2-3 כפיות קמח רגיל
3-4 כפיות ביסקוויטים מפוררים (להוסיף עד שתערובת השוקולד מעט מסמיכה)

לציפוי:
ביצה טרופה
ביסקוויטים מפוררים מעורבבים עם פירורי לחם

אופן הכנה:

-מניחים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).

-משמנים מעט מחבת עם שמן/חמאה וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ושטוחה (כמו קרפ) בקוטר של כ-18 ס"מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ומתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.

-הכנת המילוי: מניחים בקערת זכוכית חמאה, שוקולד מריר, סוכר ו-2 כפות מים. ממיסים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מוסיפים קמח ופירורי ביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית מעט סמיכה. (את התערובת ניתן לדלל על-ידי הוספת מעט מים או להסמיך בהוספת קמח ופירורי ביסקוויטים).

-פורשים עלה בצק מוכן ("קרפ") על משטח עבודה. מניחים בקצה העלה ובמרכזו כף מהמילוי שוקולד, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לסיגר.

שוקופאי- שלבי הכנה

-טובלים בקערת ביצה ואח"כ מגלגלים בתערובת פירורי הלחם והביסקוויטים ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.

שוקופאי- שלבי הכנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

32 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפשר לחסוך זמן ולשים נוטלה במילוי (אפשר כמובן אגוזי לוז/ שקדים טחונים)
    יצא ממש טוב, תודה על המתכון!

    1. תודה מאיה 🙂
      לא אמורה להיות בעיה להקפיא לתק' של כשבועיים.
      שבוע נפלא

  2. הכנתי את הבצק וטיגנתי כמו במתכון וגיליתי שהבצק מושלם להכנת קרפים טעימים מאוד. הבצק דורש מעט עבודה ופשוט מדהים.

  3. היי אפרת!!!תודה על האתר מדהים!!! הכנתי את הפאי, עשיתי קמח חום ו-2 נגלות של קרפ (פיצלתי ל2 את הכמות). ויצא ממש לא גמיש, הקרפ נקרע ולא היה אפשר בכלל לגלגל..

    1. מוזר 😐
      יש לי מטר של שאלות 🙂
      הכנת את כל הכמויות בדיוק כפי שרשומות רק עם קמח מלא במקום קמח לבן? שמת גם ביצה נכון?
      איך היה המרקם של התערובת לפני האפיה? היא היתה נוזלית או סמיכה מידי?
      אולי זה היה יותר מידי על האש והתקשה? שמת כחצי דקה מכל צד? באיזה סוג מחבת השתמשת?

  4. היי אפרת,
    האתר שלך מדהים!! והסבלנות שלך לתגובות עוד יותר!
    יש אפשרות לא להשתמש במרגרינה/ חמאה?
    תודה!

    1. תודה ראות 🙂
      אני חושבת שאפשר לשים 5 כפות שמן במקום החמאה (בתערובת הבצק).
      במילוי השוקולד – כף שמן במקום החמאה.

    1. בציפוי יש לשים בסביבות רבע כוס פירורי לחם + רבע כוס פירורי ביסקוויטים.

    1. הייי,
      כן אפשר לטגן בשמן עמוק. אם השמן חם מספיק זה לא אמור להפתח בזמן הטיגון. את הצד המקופל תניחי שיהיה בתוך השמן.

    1. הי רמי,
      אפשר להכין מראש את בלילת הבצק בקערה, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. את בצק הקרפ עצמו מומלץ להכין כשמכינים את השוקו פאי אחרת הבצק עלול להתייבש.
      לא ניסיתי לאפות אבל לדעתי הטיגון הרבה יותר מתאים במקרה הזה.

  5. מתכון מעולה וקל מאוד להכנה. הזמנתי חברות בספונטניות וחיפשתי להכין משהו מתוק מצאתי את זה כולן נהנו מאוד וביקשו את המתכון. באמת ממולץ בחום!!

    1. ה50 גר' חמאה שרשומה בחומרי הבצק היא לשימון המחבת או לבצק עצמו? אם לבצק עצמו אז באיזה מצב היא? מומסת? רכה? תודה!

    2. היי עינת,
      ה-50 גרם מיועד לבצק עצמו ומדובר בחמאה ממומסת (אוסיף הערה במתכון).
      יום נפלא 🙂

  6. יצא טעים מאוד! ומאוד פשוט להכנה!

    לדעתי צריך להגדיל קצת את הכמויות
    של המילוי שוקולד
    בטוח יכנס לרשימת המתכונים במטבח שלי 🙂

  7. מתכון קל להכנה וטעים. ההכנה הראשונית היא באמת כמו של קרפ ולאחר מילוי וטיגון זה ממש מזכיר את השוקופאי שהייתי אוכלת בבורגראנץ כשהייתי קטנה. תודה על טעם של זיכרון מתוק:-)

  8. יצא מזעזע ומגעיל . הרעיון ממש נחמד, אבל השוקו פאי מתפרק ברגע שמרימים אותו! עשיתי בדיוק כמו שאמרתם ואפילו טוב יותר..אבל אפילו את הטעם לא הרגישו.

    1. הי נטלי,
      לא ברור לי מדוע השוקופאי התפרק, הבצק אמור להיות גמיש, נוח לעבודה וקל לגלגול. לגבי הטעם, כנראה שזה בסופו של דבר עניין של טעם אישי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר