מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים שוקולד

איך מכינים שוקולד

איך מכינים שוקולד ביתי ובריא? 

איך מכינים שוקולד

בשוקולד מריר אמיתי יש בדר"כ שלושה מרכיבים עיקריים: עיסת קקאו, חמאת קקאו וממתיק. בשוקולד חלב מוסיפים אבקת חלב.

עיסת הקקאו מעניקה טעם ומרירות, חמאת הקקאו תורמת למרקם הקרמי ומעדנת את המרירות החזקה של הקקאו. לשוקולד מריר בדר"כ היחס הוא 70% עיסת קקאו ו-30% חמאת קקאו (לדוג' 70 גרם עיסת קקאו,  30 גרם חמאת קקאו ו30 גרם ממתיק). ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו, ממתיקים לפי הטעם ומעברים לתבנית סיליקון של קרחונים או פרלינים.

רצוי להמתיק בעזרת אבקת סוכר מאחר וסוכר רגיל לא נמס בתערובת ונשאר גבשושי ומורגש.

היות ובדר"כ אנחנו לא מחזיקים בבית חמאת ועיסת קקאו הבאתי לכם מתכון לשוקולד פשוט ומהיר שתוכלו להכין עם שמן קוקוס ואבקת קקאו, שהם מוצרים זמינים יותר.

מתכון לשוקולד מריר טעים ב-3 מצרכים ו-3 דקות הכנה

חומרים (10-12 יחידות/פרלינים):

רבע כוס שמן קוקוס מומס (50 ג')

רבע כוס אבקת קקאו (32 ג')

2 כפות דבש/מייפל טבעי (40 גרם)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד. יוצקים לתבנית פרלינים מסיליקון ומכניסים למקפיא למשך כשעה.

אני אישית ממליצה להוסיף לתערובת השוקולד 2 כפות אגוזים טחונים. זה מאוד משדרג את המרקם והטעם.

*לאחר מכן שומרים במקפיא או במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. ערבבתי שמן קוקוס קקאו ודבש
    זה הפך למרקם פירורי שאי אפשר למזוג לתבנית
    פספסתי משהו?

    1. ממה זה פירורי?
      שמת רבע כוס שמן קוקוס מומס ? רבע כוס קקאו ו2 כפות דבש?
      הדבש היה נוזלי ?

  2. אפרת שלום, הכנתי את הפרלינים ע"פ ההוראות. הסילאן לא התערבב עם שמן הקוקוס הוא נותר נוזלי ושקע בתחתית לא קרוש

    1. היי, זה סילאן טבעי או עם תוספת סוכר?
      התערובת עמדה בחוץ לפני שהכנת אותה למקפיא?

    1. זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה בקירור לכן זה אמור לעבוד גם עם חמאה.

  3. אשמח לקבל מתכונים לעוגות עוגיות שוקולד בנוסף לשוקולד המעולה עם שמן קוקוס הבעיה באמת שהיא מתרככת בחוץ אני חתכתי חתיכות תפוזים ושמתי בפנים היה נהדר המתכונים שמעונינת רק עם קמח קוקוס קמח טף או כוסמין בלי מוצרי חלב ובלי שמרים תודה על הכל

  4. מתכון מעולה. אני מכינה עם חמאת קקאו שזמינה בחנויות טבע. צריך להמיס אותה על אש נמוכה תוך עירבוב, להוסיף את הקקאו והממתיק (אני משתמשת במייפל) ולערבב טוב. אני מוסיפה גם קצת וניל. חמאת קקאו לא נמסה בטמפרטורת החדר ולכן היא עדיפה על קוקוס.

  5. תודה רבה על המתכון! יוצא מעולה.
    אני מכינה עם 2 כפות סילאן במקום הדבש ושתי כפות טחינה ויוצא מעולה.

    1. מבחינת מרקם אין בעיה. מבחינת טעם לדעתי זה פחות טעים כי הטעם של הסילאן דומיננטי.

    1. אני יודעת שמוסיפים אבקת חלב. חלב רגיל עלול לשנות את המרקם והשוקולד יכול שלא להתקשות.

  6. היי אפרת,
    תודה על המתכון ..ועל כל יתר המתכונים הקלים והנהדרים.
    שאלה – השוקולד יוצא מהמקפיא ויחסית תוך זמן מועט מתחיל להינמס.. יש משהו לעשות כדי שלא יקרה ? הילדות אוהבות את הטעם אבל אחרי כמה דקות כולן מרוחות בו..

    1. היי יסכה,
      כדי ששוקולד ישאר מוצק בטמפ' החדר צריך להעביר אותו תהליך שנקרא "טמפרור".אין לי מדריך על זה אבל אני בטוחה שתוכלי למצוא המון מידע בחיפוש פשוט בגוגל 🙂

  7. מעולה!!!
    בזכותך אבדתי את החשק לקנות שוקולד… מתכון מעולה וקל מאוד!
    תודה לך יקירה על עוד מתכון מנצח!
    חסידה של האתר שלך 🙂

  8. שלום. הכנתי שוקולד מריר 3 מרכיבים הוספתי שברי שקדים שקליתי. ממש טעים. תודה על המתכון. אמשיך לחפש ולעקוב🤗🤗

    1. היי רבקה,
      יש לטמפרר את השוקולד כדי שהוא לא יימס בטמפ' החדר.
      אין לי מתכוני קרמים לפרלינים, אשתדל להעלות בהמשך.

  9. הכנתי והוספתי גם חמאת בוטנים, אבל יצא לי קצת מר (כניראה לא שמתי מספיק מייפל..) יכולה לחמם את זה שוב לאחר הקפאה (עבר יומיים בערך..) ולהוסיף המתקה או שעדיף לא להתעסק עם זה ולהכין חדש?

  10. שלום, האם אפשר להכין פרלינים מאבקת קקאו וחמאת קקאו (למי שלא אוהב את הטעם הדומיננתי של שמן הקוקוס)?

    1. היי שחר,
      הכוונה לשים את קוביות השוקולד בתור מילוי לרולדה?

    2. אשמח לדעת אם אפשר לערבב בתור מילוי לעוגיות או בתור תערובת לעוגיות שוקולד צ'יפס שיהיה כמו מרקם פאדג'?

    3. אפשר להשתמש בזה כתחליף לכל שוקולד מריר, גם כתחליף לשוקולד צ'יפס.
      שנה טובה🌺

  11. היי, רציתי לשאול אם חמאת קוקוס היא כמו שמן קוקוס (רק במצב צבירה שונה) ואז אולי אפשר להמיס אותה ואז יוצא שמן קוקוס? פשוט זה מה שיש לי..
    תודה ולילטוב!

    1. היי מוריה,
      זה לא בדיוק אותו הדבר אבל נראה לי שזה אמור לעבוד במקרה הזה.

  12. היי,
    מתכון מעולה הכנתי כמה פעמים אבל לפעמים הקקאו לא מתערבב טוב עם השמן קוקוס ויוצר מרקם גושי למרות שהשמן במצב הנוזלי שלו
    יודעים מ הסיבה?

    1. היי,
      הערבוב של אבקת הקקאו הוא קודם עם שמן הקוקוס או קודם עם הדבש?

    1. היי מוניקה,
      מבחינת מרקם לא חושבת שיש בעיה. מבחינת טעם לדעתי זה פחות טעים כי הטעם של הסילאן דומיננטי לעיתים.

    2. יצא פשוט מעולה!
      עשיתי לפי המתכון שלך 🙂
      הוספתי לחלק אגוזים וזה אכן מגוון את המרקם וגם שוקוציפס לבן בשביל צבע.
      כל כך קל שאני שוקלת להפסיק לקנות בחנויות. שוקולד הולך אצלנו כמו מים
      תודה על ההברקה!

  13. תודה רבה על אתר נפלא ויעיל…
    ואל יחס עוזר ומסייע..
    אשמח אם יש לך עוד מתכונים של פרלינים בטעמים שונים וקלים כנ"ל.
    ובכלל יש לי כל מיני תבניות סיליקון בגודל קטן לשוקלדים.מה אפשר להכין מהם חוץ משוקולדים?
    תודה רבה!!

    1. היי קורל,
      מדובר בשמן קוקוס ולא בחלב קוקוס. שמן הקוקוס הוא מרכיב חיוני למרקם השוקולד.

    1. היי,
      שוקולד חלב זה קצת יותר מורכב להכין. אם אמצא גרסה קלה כמובן שאעלה מתכון.
      יום מקסים 🙂

  14. היי, נראה משובח! יש לך רעיון מה אפשר להחליף את שמן הקוקוס? זו לא אופציה אצלנו בגלל אלרגיה ואני מחפשת חלופה בריאה יותר משמן קנולה.

    1. היי מיכל,
      זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה לאחר קירור. החלופה היחידה שאני חושבת עליה היא חמאה רגילה או חמאת קקאו.
      שמנים אחרים כמו קנולה וכו' אינם מתקשים בקור ולכן לא מתאימים במקרה הזה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר