מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שווארמה פרגית ופטריות

שווארמה פרגית ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 21, 2015
Last modified:דצמבר 21, 2017

Summary:

שווארמה פרגית, פטריות ובצל – ארוחה ביתית קלה וטעימה

 

שווארמה פרגית ופטריות

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לרצועות (כ-5 נתחים)

1 סלסלת פטריות טריות פרוסות

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות (יש לחתוך כל בצל לחצאים ואז לרצועות)

תיבול: חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד שהבצלים נעשים שקופים.

-מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות על אש גבוהה.

-מוסיפים את רצועות הפרגית ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות עד שהן מבושלות.

-מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל, מערבבים כדקה ומגישים.

*מומלץ להגיש עם פירה או אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

58 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת -נראה מעדן. מתכננת למחר להכין.
    אם אכין מחר בבוקר ולקראת כניסת השבת להכניס לתנור מחומם על חום שבת -וכמובן תבנית מכוסה-עדיין יהיה עסיסי?תודה

    1. כן. ממליצה להוסיף לתבשיל כחצי כוס מים שיהיה יותר עסיסי.

    2. היי אפרת – יצא מושלם עסיסי רך וטעים. גם מבלי להוסיץ עוד חצי כוס מים כפי שנתת לי פה עצה .
      והכי כיף שהכנתי ביום חמישי . ובשישי בערב אכלנו -מעולה.תודה רבה

    1. היי שירי,
      מדובר בפרגית שחתוכה לרצועות ולכן 5 דקות במחבת אמורות להספיק לבשל אותן בצורה כזאת שהן גם יישארו עסיסיות. אפשר לחתוך חתיכה אחת באמצע ולבדוק, אם זה לבן אז הפרגית מבושלת, אם לא אפשר להשאיר עוד כמה דקות במחבת.

  2. יצא מעולה!!!
    בכלל מאז שהכירו לי את האתר הזה אני משתמשת רק בו והכל יוצא מעולה! בזכותך למדתי לבשל 🙂

    1. כן גליה, תכפילי כמויות של כל החומרים.
      אפשר להקפיא (לאחר שהשווארמה התקררה לטמפ' החדר).
      יום נפלא 🙂

    1. היי,
      אפשר להכין עם חזה עוף או שווארמה הודו. אם זה חזה עוף זמן הבישול מתקצר ב 1-2 דקות. אם זה שווארמה הודו, הזמן נשאר אותו דבר.
      שנה טובה וחג שמח 🙂

    1. היי דודו,
      אפשר למחרת לחמם במיקרוגל או במחבת עם מכסה על אש בינונית-נמוכה או בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 5-10 דקות (לשים בתוך תבנית).

    2. היי דודו,
      אפשר במקום הכורכום והכמון לשים כפית תבלין שווארמה.
      שנה טובה 🙂

  3. הי אפרת 🙂
    הפרגיות יצאו ממש טעימותת..רק שלמרות ששמתי אותן מעל לחמש דק הן יצאו טיפה גומי..
    יש מצב להמשיך לבשל את מה שנשאר וזה ירכך?
    תודה

  4. הי אפרת..
    הפרגיות על האש 🙂
    כמה שאלות:
    זה הגיוני שהפרגיות מוכנות תוך 5 דק'? הכיצד???
    הפרגיות הוציאו תוך כדי הבישול נוזלים.. מה לעשות איתם?
    תודה רבה

    1. מעולה 🙂
      בגלל שהפרגיות חתוכות לרצועות הן מתבשלות מהר.
      אפשר להשאיר את הנוזלים. לאחר שמתבלים זה יכול לשמש כרוטב ששומר על העסיסיות של התבשיל 🙂

    2. הי אפרת.
      הפרגיות יצאו ממש טעימות אך למרות שנתתי להן עוד זמן בישול יצאו קצת גומי..
      האם ניתן לשפר את הכמות שנשארה? איך?

    3. היי יהודית,
      המרקם יכול להיות כתוצאה מבישול יתר או מהבשר עצמו (יש פרגיות שיוצאות יותר רכות ועסיסיות ויש כאלה שפחות).
      לצערי אני לא בטוחה אם אפשר לעשות משהו בשלב זה 🙂

  5. שלום אפרת, תוכלי לכתוב כמות מדויקת של תבלינים לטובת הצמחונים שבנינו? אני לא יכולה לטעום ורוצה לוודא שייצא טעים תודה!!!!

    1. היי רחלי,
      הכמויות רשומות 🙂
      אם תתקלי במתכון בשרי שהכמויות אינן רשומות עדכני אותי ואוסיף כמויות מדויקות.

  6. שלום. נראה מעולה!. פעם ראשונה מכינה פרגיות. איך "מטפלים בפרגיות"? שוטפים? מבשלים לפני?. עוד שאלה, יש לי תבלין שווארמה בבית. איך זה משתלב עם התבלינים שכתבת?
    תודה רבה

    1. היי שר,
      שוטפים את הפרגיות ומסירים מהן עודפי שומן וחתיכות סחוס אם יש. לאחר מכן חותכים אותן לרצועות וממשיכים לפי המתכון (אין צורך לבשל לפני).
      תבלין שווארמה יכול להשתלב מצוין. את יכולה להוסיף כפית מהתבלין. יכול להיות שהתבלין מכיל כבר מלח אז תטעמי לפני שאת מוסיפה שליש כפית מלח.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  7. היי,
    שאלה קטנה האם ניתן להחליף את הפטריות הטריות לפטריות מקופסאת שימורים?
    והאם יש אפשרות להחליף את הפטריות? אם כן מה מומלץ במקום?
    תודה
    קרן-אור

    1. היי תמי,
      ברור שהכי טעים לאכול טרי אבל אפשרי גם לאכול יום למחרת ועדיין זה יהיה טעים 🙂

  8. היי, אני בסוף הבישול. התבשיל מגיר נוזלים, מיד אחרי שהכנסתי את הפרגיות למחבת. האם זה נכון?

    1. טעים טעים טעים !!! קצר הכנה ומשביע!!!
      רציתי לשאול בהמשך לשאלה שלי על הנוזלים. נראה כי סמכתי על רכות הפרגית וגם רציתי להעלים את הנוזלים, אז כנראה שיבשתי מעט את הבשר. האם זה בסדר להוריד את התבשיל מהגז כשכל הנוזלים עדיין במחבת 5 דקות (כמו שרשמת)? הצעה לשיפור?
      ושוב, תודה רבה לך

    2. שמחה לשמוע קריסטינה! 🙂
      מאחר והפרגיות חתוכות לרצועות הן מתבשלות מהר ולרוב מספיק להן בישול של 5-6 דקות (אם חתכת לרצועות עבות אז משך הזמן יתארך בעוד כמה דקות אבל תמיד כדאי לטעום חתיכה אחת ולבדוק אם היא מוכנה).
      הפרגיות מפרישות נוזלים וזה בסדר. כאשר מוסיפים את התבלינים דווקא נוצר מן רוטב טעים ששומר על עסיסיות המנה (ואם מכינים לצד אורז לבן, זה דווקא מאוד טעים שיש מעט רוטב).
      אם את לא רוצה שיהיה רוטב או שהפרגיות מפרישות יותר מידי נוזלים, את יכולה לשפוך מעט מהנוזלים ורק אז להוסיף תבלינים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר