מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שבלולי קינמון

שבלולי קינמוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 10, 2018
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

מתכון שבלולי קינמון (סינרול) שמכינים מבצק שמרים מוכן

שבלולי קינמון

מצרכים (18 שבלולים):

חצי חבילת בצק שמרים מרודד קנוי (450-500 גרם) מופשר לילה במקרר

חומרים למילוי:

40 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת (אפשר להמיס 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)

שליש כוס סוכר (65 גרם)

כף גדושה אבקת קינמון (13 גרם)

*ביצה טרופה

סירופ למריחה (לאחר האפיה)

רבע כוס אבקת סוכר  (30 ג') + כפית תמצית וניל (5 ג') + 2 כפות חלב/מים (20 מ"ל)

אופן הכנה:

-פורסים את בצק השמרים על משטח עבודה, מרדדים בעזרת מערוך רידוד קל (הבצק צריך להיות בעובי של כחצי ס"מ) ומורחים עליו בצורה אחידה חמאה/מרגרינה מומסת.

-מערבבים בקערית שליש כוס סוכר וכף גדושה אבקת קינמון ומפזרים על הבצק בצורה אחידה.

-מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים לפרוסות בעובי של כס"מ וחצי ומסדרים במרווחים על נייר אפיה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה-שעה וחצי (הערה: אם זה בצק שמרים שהכנתם בעצמכם ושעבר התפחה ראשונה, מספיק להתפיח כחצי שעה-שעה).

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד), מורחים כל שבלול בביצה טרופה ומכניסים לתנור במשך 16-18 דקות, עד להזהבה יפה.

-בזמן השבלולים בתנור מכינים את הסירופ: מערבבים בקערית רבע כוס אבקת סוכר, כפית תמצית וניל ו2 כפות מים/חלב.

-מוציאים את השבלולים מהתנור ובעודם חמים מורחים עליהם את הסירופ.

*אפשר להשתמש בחבילת בצק שמרים שלמה (900 גרם) ולהכפיל את הכמויות של שאר החומרים. אפשר להשתמש במחצית השניה של הבצק להכנת רוגעלך שוקולד .

*מתכון לבצק שמרים (למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו) ניתן למצוא במתכון עוגת שמרים ושוקולד.  

שבלולי קינמון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

29 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת!הכנו את השבלולים עם בצק שמרים שהכנו לבד לפי המתכון שצירפת.
    יצא מעולה!! הבצק מושלם! רק אפינו 12 דקות במקום 17 ויצא רך יותר..
    זה היה כ"כ טעים, שלמחרת הכנו כמות כפולה, והפעם עם מילוי שוקולד!
    תודה רבה על המתכונים המוצלחים שלך!
    אנחנו משתמשים קבועים באתר..

  2. דבר ראשון תודה על כל המתכונים המהירים והטובים!!
    האם זה יצא טוב אם אמרח שוקולד בחלק מהרולדות או שיצא יבש?
    תודה 🙂

    1. אני חושבת שאפשר להכין מלית מקקאו ולערבב חצי כף קקאו + 3 כפות סוכר + 25 גרם חמאה מומסת.

  3. סליחה על השאלה אבל- – –
    לא חבל על המרגרינה שבבצק קנוי וען החומרים המשמרים?
    מה רע בבצק עשוי? עם שמן.
    לי יוצא מעולה ככה

    1. היי יוני,
      ברור שעדיף להכין את הבצק אבל לא לכולם יש זמן להכין בצק שמרים. למי שכן רוצה להכין צירפתי לינק בסוף המתכון לבצק שמרים שהוא על בסיס שמן.
      יום נפלא 🙂

  4. היי אפרת, עשיתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות, אך לא יצאו לי עיגולים כמו שלך. מצרפת תמונה. מה עשיתי לא נכון. איך יצאו לך עיגולים ולי לא?

    1. היי תמרה,
      גלגלת לרולדה ואחר כך חתכת לעיגולים?
      היית צריכה להניח את העיגולים עם הצד של המילוי כלפי מעלה. הם כרגע הפוכים.

  5. בדקתי בכל הסופרים והיה רק בצק שמרים עלים. על האריזה היו תמונות של קרואסונים ושבלולים. האם הבצק הזה מתאים? הכוונה כי הוא עלים. לא היה סתם בצק שמרים.

    1. היי תמרה,
      יש בצק שמרים עלים ויש בצק שמרים רגיל. מצרפת תמונה של בצק שמרים רגיל.
      אם לא מצאת רגיל אז אפשר להשתמש גם בבצק שמרים עלים, זה שילוב של בצק שמרים עם בצק עלים. המרקם הסופי מעט שונה אך עדיין טעים.

          1. התכוונתי, האם יש לך רעיון מה אפשר להכין עם בצק שמרים עלים? כי כבר קניתי את המוצר ולא ניתן להחזירו לחנות.

    1. היי מאיה,
      לבצק שמרים (אם את מכינה לבד):
      7 כוסות קמח לבן (1 קילו)
      2 כפות גדושות שמרים יבשים (22 גרם)
      2/3 כוס סוכר לבן
      2 שקיות סוכר וניל
      4 ביצים
      כוס וחצי מים פושרים-חמימים (360 מ"ל)
      2/3 כוס שמן
      קמצוץ מלח
      *יש להתפיח אותו התפחה ראשונה עד להכפלת הנפח ורק אז להכין ממנו שבלולים.
      חומרים למילוי:
      80 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת (אפשר להמיס 4 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)
      שני שליש כוס סוכר (130 גרם)
      2 כפות גדושות אבקת קינמון
      *ביצה טרופה
      סירופ למריחה (לאחר האפיה):
      חצי כוס אבקת סוכר + כף תמצית וניל + 4 כפות חלב/מים

      1. תודה רבה!!!
        מתכננת לעשות לשבת.

        אגב, כל מתכון שלקחתי מהאתר יצא מעולה!!

        אז גם תודה על המתכונים!!

    1. היי ציפי,
      אפשר אבל פחות מומלץ, התוצאה יותר מוצלחת עם שומן שמתקשה בקירור כמו חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס.
      יום נפלא 🙂

    1. היי טובה,
      מומלץ להתפיח במקום חם בבית. אפשר במטבח. יש לכסות במגבת.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר