מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שבלולי גבינה ותרד

שבלולי גבינה ותרדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 21, 2016
Last modified:נובמבר 21, 2016

Summary:

מתכון לשבלולי גבינה ותרד שמכינים בקלות. ניתן למלא בכל מילוי אחר שאוהבים.

עם סלט ירקות ליד יש לכם ארוחת ערב שכל המשפחה תאהב.

שבלולי גבינה ותרד

מצרכים (כ-15 שבלולי תרד):

כוס וחצי קמח לבן

כפית שמרים יבשים

כפית שטוחה סוכר

חצי כפית מלח

4 כפות שמן

מים חמימים (בין שליש לחצי כוס)

למילוי:

כף שמן זית + שן שום כתושה

100 גרם עלי תרד

3/4 כוס גבנ"צ מגורדת (כ-75 גרם)

2 כפות גבינת פרמזן (מומלץ, לא חובה)

*ביצה טרופה לציפוי

אופן הכנה:

-מערבבים את הכל חומרי הבצק בקערה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (את המים מוסיפים בסוף, בהדרגה לפי הצורך). לשים את הבצק במשך כ-2 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים כרבע שעה.

-בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים את עלי התרד. מחממים מחבת עם כף שמן ומבשלים את עלי התרד במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהם מגירים נוזלים ומצטמצמים. מסירים מהאש.

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לריבוע דק. מערבבים כף שמן זית עם שן שום כתושה ומברישים את הבצק. סוחטים את עלי התרד משאריות נוזלים ומניחים על הבצק בצורה אחידה. מפזרים מעל גבינה צהובה ופרמזן.

-מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של עד ס"מ וחצי. מניחים במרווחים על נייר האפיה. מברישים כל שבלול בביצה טרופה.

-אופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.

הערות:

*במקום תרד אפשר לשים זיתים קצוצים או לפזר עשבי תיבול יבשים כמו זעתר, אורגנו, בזיליקום וכו'.

*ניתן למלא בכל מילוי אחר שאוהבים  (לדוג' רוטב פיצה+גבנ"צ).

שבלולי גבינה ותרד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


50 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי,
      בלי שמרים זה לא ייצא אותו הדבר.
      לבצק ללא שמרים אפשר להכין את הבצק במתכון הזה- כיסונים. לגלגל לרולדה ולחתוך באותו אופן.

  1. טחנתי את התרד עם הגבינה ומרחתי על הבצק. יצא מושלם!
    בצק מדהים.. בהתחלה כשעשיתי אותו הוא לא נראה כל כך יפה אבל הוא נהיה נוח אחרי מנוחה.
    כבר עושה נגלה שניה עם םטריות.
    תודה על המתכון 🙂

    1. אפשר לשים כ-10 גרם שמרים טריים. זאת אומרת חמישית קובית שמרים או אם אלה שמרים טריים גרגירים אז כף אחת.

    1. היי ענבל,
      לא חייבים אבל זה נותן קצת צבע.
      אם את רוצה לוותר על הביצה נסי להבריש קצת בשמן/חמאה מומסת.

  2. הי אפרת, נכנסתי לאתר שלך היום בפעם הראשונה.אתר מדהים!!
    אני מארגנת ארוחה חלבית לבת המצווה של בתי.
    יש לי שלושה בקרים לבישולים. ליקטתי כמה מתכונים ורציתי לדעת כמה מודם אוכל להכין אותם ואיך לאכסן שתשמר הטריות?
    בלינצ,\'ס גבינה מתוק
    לזניה חלבית
    פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית
    ירקות מוקרמים בתנור
    פטריות ממולאות גבינה
    ושבלולי גבינה וטרד
    תפוח אדמה מוקרם

    1. היי שני,
      בלינצס גבינה מתוק- אפשר להכין את הבלינצ'ס 1-2 ימים מראש ולשמור במקרר. גם את תערובת הגבינה אפשר להכין מראש. למלא בגבינה ולגלגל ביום ההגשה.
      לזניה חלבית – אפשר להכין את הלזניה (מבלי לאפות) באותו יום ולשמור במקרר. לאפות כמה שעות לפני ההגשה.
      פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית – אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר.
      ירקות מוקרמים בתנור – אפשר להכין את הלזניה (מבלי לאפות) באותו יום ולשמור במקרר. לאפות כמה שעות לפני ההגשה.
      פטריות ממולאות גבינה – אפשר למלא יום לפני ולשמור במקרר. מומלץ לאפות כמה שעות לפני ההגשה.
      שבלולי גבינה ותרד – אפשר להכין 2-3 ימים מראש ולשמור במקרר.
      תפוח אדמה מוקרם- אפשר להכין את הלזניה (מבלי לאפות) באותו יום ולשמור במקרר. לאפות כמה שעות לפני ההגשה.
      בהצלחה והמון מזל טוב 🙂

  3. וואווו איזה מתכון חבל על הזמן!!! מהר מהר עם הילדים ביחד וטעים מאוד עשיתי ברוטב פיצה גבינה צהובה וזיתים. חוסל על הדקה שהיה בשולחן אוכל.
    תודה רבה על המתכון.

  4. עשיתי חצי קמח רגיל חצי כוסמין
    מטעמי עצלנות הכנסתי את התרד כמו שהוא
    יצא טעים מאוד
    תודה על עוד מתכון נפלא!!!

    1. היי ענת,
      צריך להיות רשום על זה עלי תרד. עלי סלק זה משהו אחר. אם את לא מוצאת את יכולה להכין גם בלי.

      1. החלטתי בכל זאת להכין עם העלי סלק, כי כבר קניתי (בחנות טענו שזה אותו דבר), ויצא ממש ממש טעים!!! מומלץ ביותר!!

  5. הכנו כמות כפולה עם רוטב פיצה (רסק קטן שערבבנו עם 2 שיני שום כתושות, כפית אורגנו וטיפה מלח ופלפל ומים לדילול). מעל גבנצ מגוררת, תוספות שמנו זיתים ופטריות קצוצים
    נגלה אחת עשינו שבלולים ואת השניה השארנו כבר כפיצה. יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!! תודה רבה

  6. היי אפרת. עשיתי את הגרסה עם הרוטב פיצה והחלפתי את כפית הסוכר בכפית דבש וכוס קמח לבן בכוס קמח כוסמין. יצא מושלם! תודה רבה רבה….

      1. יופי.
        תודה.
        אני אבקש מאמא שלי להכין את זה.
        אצלי בבית אני אחראית על האפיה ואמא שלי על הבישול…….
        ואף אחד לא מפריע לשני!!!

    1. היי ליאת,
      אפשר להשתמש בבצק עלים או בצק שמרים מוכן קפוא (היום אפשר למצוא בסופרים גם בצק שמרים-עלים).
      יום נפלא 🙂

    1. היי סנטנה,
      אפשר לוותר על התרד ולפזר תבלין מיובש במקום. זה יכול להיות זעתר, תימין, פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו, בזיליקום. מה שיש לך.
      אם אין לך את יכולה גם להכין בלי. זה טעים גם ככה 🙂

    1. היי שרון,
      אני מניחה שאפשר להכין מקמח מלא. יכול להיות שיהיה צורך לשים קצת יותר מים.
      יום מקסים 🙂

    1. היי ענת,
      רעיונות למילויים:
      רוטב פיצה + גבינה צהובה
      רוטב פסטו מוכן + גבינה בולגרית + גבינה צהובה
      גבינה צהובה + תירס/זיתים/פטריות קצוצות מטוגנות עם בצל

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »