מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שבלולי גבינה ושום

שבלולי גבינה ושוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 2, 2019
Last modified:יוני 2, 2019

Summary:

שבלולי גבינות ושום ללא שמרים, קלים להכנה ונחטפים.

מושלם להגיש באירוח חלבי או חג שבועות.

שבלולי גבינה ושום

מצרכים (כ-12 שבלולים):

לבצק:

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

כפית (5 גרם) אבקת אפיה

חצי כפית מלח

200 מ"ל יוגורט

למילוי:

3 כפות שמן זית

4 שיני שום כתושות

כוס (100 גרם) גבינה צהובה מגורדת

חצי כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מפוררת

חצי כפית פטרוזיליה מיובשת (אפשר להמיר בבזיליקום או אורגנו מיובש)

לציפוי:

ביצה טרופה ושומשום

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, מלח ויוגורט עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה (אם הבצק יבש יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך למלבן בגודל 20X30 ס"מ.

-מערבבים בקערית 3 כפות שמן זית ושום כתוש ומורחים על הבצק באופן שווה. מפזרים גבינה צהובה, גבינת פרמזן ופטרוזיליה מיובשת.

-מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לשבלולים בעובי כ-2 ס"מ.

-מניחים בתבנית על נייר אפיה. מורחים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.

שבלולי גבינה ושום

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. דבר ראשון,
    אין מילים!!!!!
    בזכות האתר הזה למדתי לבשל, כל יום מחפשת מתכונים חדשים ובזכותך מגוונת הרבה באוכל טעיםםםם שקל להכין!
    לגבי המתכון הזה, יש אפשרות שהבצק לא יהיה חלבי?(להחליף את היוגורט במשהו אחר)
    אני רוצה להכין כמות פי 3 מהמתכון הזה עם הרוטב פיצה הלא מבושל איזה כמות אני צריכה להכין מהרוטב? כמות אחת תספיק? לא אכפת לי שישאר מיותר, אבל לא רוצה שיהיה חסר…

    1. היי רחלי,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      יש את המתכון של הבצק הזה שהוא ללא מוצרי חלב – שבלולי גבינה ותרד.
      אפשרות אחרת היא להשתמש בבצק עלים או פילאס קנוי.
      לדעתי הרוטב אמור להספיק אם תכפילי ב-3.

    2. הכנתי כמו המלצתך, עם הבצק של שבלולי גבינה ותרד,
      והרוטב פיצה הלא מבושל (הוספתי סוכר ומיונז)
      יצא מושלם!!!!!

  2. וואי אפרת יצא מוששששש
    הכנתי לשבועות כולם לקקו את האצבעות ,
    מה שכן כשחיממתי לקידוש החלבי הם קצת התקשו- אבל עדיין יצא מדהים!!!!!

  3. היי אפרת הבצק נדבק לי ונקרע לי.. לא יכולתי לחתוך אז שמתי את כל הרולדה.. עכשיו בתנור, נקוה לטוב.

  4. נראה ממש טעים אשמח לנסות רק רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בגבינה בולגרית במקום פרמזן ? והאם אפשר תבלין פיצה או לוותר? אין לי פטרוזיליה ותבלינים יבשים. תודה מראש

    1. אפשר לשים בולגרית במקום פרמזן. אפשר לוותר על תבלין יבש.

    1. אין בזה רסק, למרות שאפשר להוסיף (החלק העליון מאוד הזהיב לכן זה נראה ככה).

  5. היי,
    דבר ראשון חייבת להחמיא לך על מתכונים נפלאים!!!!
    דבר שני, האם ניתן להחליף את היוגורט בגבינה לבנה 5%?
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר