מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ריבועי שוקולד ופיצוחים

ריבועי שוקולד ופיצוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 25, 2016
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

ממתק טעים של שוקולד מריר, חלב או לבן עם פיצוחים, שמתאים במיוחד לט"ו בשבט (ללא אפיה).

גם בגרסה ללא גלוטן ובגרסה לטבעונים.

ריבועי שוקולד ופיצוחים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים (כ-18 ריבועים):

100 גרם שוקולד מריר/ חלב/ לבן

שליש כוס מים רותחים

40 גרם חמאה/ מרגרינה  (או 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)

1-2 כפות סוכר (אם מכינים משוקולד חלב או לבן – יש להפחית את כמות הסוכר לחצי כף או לוותר על הסוכר)

300 גרם תערובת אגוזים טבעיים לפי בחירה (לא קלויים): אגוזי מלך, פקאן, אגוזי לוז, קשיו, פיסטוקים, שקדים וכדו'  (זה יוצא בסביבות 2.5-3 כוסות)

100 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר"  (לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

אופן הכנה:

-מניחים בקערה את קוביות השוקולד, החמאה והסוכר ועליהם שופכים שליש כוס מים רותחים. מניחים בצד למספר דקות ומערבבים לתערובת אחידה (אם החומרים לא נמסו לגמרי אפשר לחמם במיקרוגל מספר שניות ולערבב).

-מניחים במעבד מזון את הביסקוויטים וחצי מתערובת האגוזים וטוחנים דק. את המחצית הנוספת של תערובת האגוזים קוצצים גס (אפשר להכניס לשקית אוכל ולשבור בזהירות בעזרת מערוך).

-מוסיפים את כל תערובות האגוזים והביסקוויטים לקערת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים באופן אחיד ומהדקים היטב.

-מכניסים למקפיא למשך חצי שעה-שעה, עד שהתערובת מתייצבת ומתקשה (אך לא לגמרי). מחלצים מהתבנית, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חוצים לאורך לשני חלקים ואז לרוחב לקבלת ריבועים.

*מסדרים את הריבועים בצלחת הגשה (ניתן גם להחזיר לתבנית), עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.

ריבועי שוקולד ופיצוחים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

20 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את השוקולד והאגוזים, היה נראה לי חסר משהו (בעיקר במראה) והוספתי שוקולד מלמעלה. היה מיותר…
    יצא מעולה טעים ולא מתוק מידי.
    תודה רבה!

  2. אין לי אגוזים בכלל בבית… ניתן לשים במקום האגוזים בסקוויטים?? והאם אפשר לעשות את התערובת של העוגיות בתור תערובת של עוגה ולהכין כעוגה?
    תודה

    1. היי מיכל,
      אפשר להוסיף פירורי ביסקוויטים במקום האגוזים.
      ומה הכוונה להכין כעוגה? אפשר פשוט לערבב את כל החומרים ולשטח בתבנית מבלי לאפות.
      חג שמח 🙂

    1. היי אליה,
      החמאה/שמן קוקוס מתקשים לאחר קירור ולכן מייצבים את התערובת. לדעתי עם שמן רגיל התערובת לא תחזיק ותתפורר לכן פחות מומלץ.

  3. אוהו זה היה באמת טעים.ושמתי רק 100 גרם אם הייתי שמה יותר …
    אבל זה מעט התפורר.מה לעשות פעם הבאה?אני ודאי ירצה לעשות שוב .

    1. היי שרית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כעקרון החמאה/מרגרינה היא זו שמייצבת את התערובת. פעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות בעוד כ-20 גרם.
      אפשר גם להוסיף עוד כמה כפות מים כדי לרכך את התערובת ובכך היא תהיה גמישה יותר ופחות מתפוררת.
      שבוע נפלא!

  4. עושה רושם נהדר ושאלתיי-1 . האם מגישים זאת קפוא או בטמפרטורת החדר או בטמפרטורת המקרר.
    2. האם אפשר לשים פירות יבשים כמו צמוקים, תמרים וכו'.
    3. אתר נפלא ותבורכנה ידייך ורעיונתיך.

    1. היי ציפי,
      1. מגישים את זה קר מהמקרר.
      2. אפשר בהחלט להוסיף צימוקים או פירות יבשים חתוכים אחרים אם אוהבים.
      3. ותודה רבה 😉

    1. היי שרה,
      הם נשמרים במקרר 5-7 ימים. אם רוצים ליותר- אפשר להקפיא אותם.

    1. כן שרית, את יכולה לשים יותר פירורי ביסקוויטים ופחות מתערובת האגוזים.
      המשך יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר