מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ריבועי שוקולד וחלבה

ריבועי שוקולד וחלבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 7, 2014
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

ריבועי שוקולד וחלבה מפצפוצי אורז – רק ב-3 מרכיבים! מומלץ להכין מראש ולשמור במקפיא. כמגיעים אורחים פשוט להוציא ולהגיש:)

ריבועי שוקולד וחלבה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

3 כוסות פיצפוצי אורז ("אורז תפוח")

2 כפות ממרח חלבה

2 כפות ממרח השחר העולה (לגרסת פרווה- ניתן להשתמש בממרח פרווה).

לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה אחת כוס וחצי של פצפוצי אורז עם ממרח השחר העולה עד לקבלת תערובת אחידה. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב עם כף.

-מערבבים בקערה שנייה כוס וחצי של פצפוצי אורז עם ממרח חלבה עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת על תערובת הכהה בצורה אחידה ומהדקים היטב בעזרת כף.

-הכנת הקישוט: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מזליפים פסים לאורך ולרוחב בחלק העליון.

-מכניסים למקפיא למשך שעה, מחלצים בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפיה, חותכים לריבועים ומגישים.

*טיפ לגיוון: במקום שוקולד וחלבה ניתן להשתמש בממרח אגוזים ונוגט אגוזים של השחר העולה (שני צבעים באריזה אחת).


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

39 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי תהיתי אם אפשר במקום לשעם את הפצפוצי אורז באינגליש קייק לשים אותם בתבניות סיליקון ולהפוך אותם לעוגיות קטנות? האם זה יקפא טוב במקרר?

  2. שלום רב!
    ראשית רציתי להודות לכם על מתכונים קלים וטעימים=]
    שנית רציתי לברר אם אפשר להכין את העוגיות האלה עם ממרח לוטוס?
    בברכה
    ריקי

    1. היי ריקי,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      וכן, אפשר בהחלט להכין עם ממרח לוטוס.

    1. הי שקד,
      אפשר אבל מומלץ להמיס עם חמאה/מרגרינה כדי שהתערובת תדבק ותתחבר. תתחילי ב 100 גרם שוקולד מריר+ 50 גרם חמאה. תמיסי, תערבבי לתערובת חלקה ותקררי מעט לטמפ' החדר ולאחר מכן תערבבי עם הפצפוצים. אם התערובת עדיין לא מצופה כולה באופן אחיד בשוקולד, תמיסי עוד 50 גרם שוקולד + 25 גרם חמאה/מרגרינה.
      שבת שלום 🙂

  3. היי
    קודם כל שאפו על האתר המקסים, הכנתי כמה מתכונים ותמיד היתה הצלחה רבה.
    פסח מתקרב ואני מנסה לרוקן את הארון עם החמץ חשבתי האם אפשר להכין את העוגיות הללו עם קרונפלקס תירס , מה דעתך?

    1. תודה טלי, שמחה לשמוע 🙂
      את יכולה בהחלט להשתמש בקורנפלקס תירס. כדי שהתערובת תחזיק אני ממליצה לרסק אותו מעט (ריסוק גס לא דק).
      יום נפלא:)

  4. היי
    בתור אישה שעובדת המון שעות מחוץ לבית וצריכה להכין אוכל לחבורת גרגרנים…. אין על המתכונים שלך. כמה קלים כמה פשוטים כמה מהירים והכי חשוב כמה טעימים….חבל"ז..
    מיליון תודות על המתכונים הנפלאים. ישר כוח.

  5. יצא מעולה! תודה רבה!
    המתכונים באתר פשוט נפלאים 🙂

    לגבי המתכון הזה- הפעם אני רוצה לעשות את הקינוח פרווה ולא חלבי.. אפשר לשים במקום השוקולד נוטלה שוקולד השחר פרווה ? או שיש שילובים אחרים מומלצים ? אשמח לנסות כמה שילובים.
    תודה!

    1. הי עדי,
      שמחה שאהבת 😉
      אין בעיה להשתמש בשוקולד השחר פרווה.
      לגבי שילובים, לא ניסיתי שילובים אחרים אבל אפשר גם לנסות להשתמש בממרחים אחרים שאת אוהבת את טעמם כמו ריבת חלב, ממרח לוטוס, חמאת בוטנים או ממרח אגוזי לוז (שמזכיר מעט נוטלה).
      יום נפלא!

  6. איזה כייף שהמתכונים כל כך קלים זה מאפשר להנות מהכנת מספר מתכונים יחד וזה בדיוק מה שעשינו אני והילדים אתמול.
    ריבועי השוקולד טעימים מאוד ואין ספק שנכין אותם שוב ושוב.

  7. שאלה נוספת- יש מצב שאני יכולה לעשות כמו שאמרת בתגובות ואחרי האפייה לשים את זה בהקפאה עד פורים?
    או שעדיף להכין ולשמור בקופסה אטומה?
    אני רוצה להוריד לחץ מההכנות והאפייה במהלך השבוע הבא..

    1. היי ליז, אם את מכינה כמה ימים לפני עדיף לשמור בהקפאה כי בחוץ זה עלול לאבד את הטריות. בכל אופן, אני ממליצה לך להכין כמה שיותר סמוך לפורים כדי לא לקחת סיכון.

  8. היי,
    איפה אני יכולה להשיג פצפוצי אורז?
    ראיתי בתגובות שאחרי כ-10 דקות בחוץ זה מתחיל להתפורר.. אם כך אז זה לא מתאים למשלוחי מנות?
    יש לך רעיון מה ניתן להוסיף כדי שזה יתגבש מספיק על מנת להחזיק מעמד יותר מ-10 דקות בחוץ? כי זה אחלה רעיון למשלוחי מנות לרגישים לגלוטן שאצלנו במשפחה..

    1. היי ליז, פצפוצי אורז ניתן להשיג כמעט בכל רשתות המזון. בדר"כ זה נמצא ליד המדפים של הקורנפלקס ואם לא אז תשאלי במקום.
      הצלחתי למצוא דרך לגבש את התערובת ללא הקפאה:
      2 כוסות פצפוצי אורז, 2-3 כפות גדושות ממרח לפי בחירתך (אפשר שילוב), 50 גרם חמאה/מחמאה מומסת. לערבב היטב הכל בקערה אחת, לשטח בתבנית אינגליש קייק ולהדק היטב. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 5 דקות. להוציא ולצנן לחלוטין.
      פורים שמח 🙂

    1. היי הודיה, אפשר להשתמש בקורנפלקס רגיל מפורר אבל עדיף פצפצוצי אורז..

    1. היי לידור, כדי שזה לא יתפרק חשוב להדק את התערובת היטב בעזרת כף. גם את תערובת השוקולד ואח"כ גם את תערובת החלבה. אחרי הקפאה של שעה לפחות זה אמור להיות יציב. אם זה בכל זאת מתפרק אפשר להוסיף עוד קצת ממרח חלבה ושוקולד.
      דבר נוסף- חשוב לאכול מייד לאחר שמוציאים מהמקפיא. אם משאירים את זה יותר מ-10 דקות בחוץ, זה מתחיל להתפורר.

  9. אחד הדברים הטעימים שהכנתי!! כל רגע מוציאה מהמקפיא ו"מיישרת".. ואגב, זה טעים יותר אחרי כמה שעות של הקפאה.

    1. היי אפרת, ממרח חלבה זה ממרח שקונים בקופסה (כמו ממרח שוקולד השחר, המרקם הוא אותו מרקם). במתכון זה לא ניתן להשתמש בשערות חלבה מאחר וצריך משהו ש"יתפוס" וידביק את פצפוצי האורז אחד לשני.

    1. היי ניקול, את יכולה להשתמש בכל ממרח אחר שאת אוהבת. זה יכול להיות ריבת חלב, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס ועוד..

  10. היי…האתר הזה משהו משהו !!! איזה כייף להכין אוכל טעים ומהר….. עשיתי כבר כמה מתכונים. כולם מוצלחים וטעימים. אז תודה על כל מה שכתבת עד היום. ומצפה לעוד….יישר כוח. עדי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר