מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת רולדה

עוגת רולדהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 13, 2016
Last modified:יולי 19, 2017

Summary:

מתכון לרולדה במילוי קרם (ריבת חלב, וניל או שוקולד) שמכינים בקלות ומהירות עם אפיה קצרה.

עוגת רולדה

מצרכים:

עוגת רולדה:

3 ביצים

חצי כוס סוכר

2 כפות דבש

2 כפות מים פושרים

2 כפות שמן

3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה

לקרם המילוי:

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

חבילת אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב (80 גרם)

שליש כוס חלב (לפרווה ניתן לשים חלב סויה, חלב קוקוס או רבע כוס מים קרים)

לציפוי:

כף מלאה ממרח ריבת חלב / לוטוס/ שוקולד

כף מים

*במקום ממרח ניתן להמיס 40 גרם שוקולד מריר + כף שמן.

אופן הכנה:

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותה היטב באופן אחיד.

-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

-מוסיפים דבש, מים ושמן ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת על נייר האפיה המשומן ומשטחים על כל התבנית באופן שווה.

-מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך כ-2 דקות. לאחר מכן מגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. מצננים במשך כ-25 דקות.

הכנת קרם:

-מקציפים בקערה את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.

הכנת הרולדה:

מיישרים את הרולדה, מוציאים 3 כפות גדושות של קרם לקערה נפרדת (בקרם נשתמש אח"כ לציפוי העוגה). את יתרת הקרם מורחים על העוגה באופן אחיד. מגלגלים בעדינות לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר (זאת ההזדמנות לטעום 🙂 )

-מורחים בחלק העליון של הרולדה קרם (הכוונה ל-3 הכפות שהשארנו בצד).

-ממיסים כף ממרח עם כף מים, מערבבים היטב ומזליפים מעל העוגה פסים.

-מכסים את הרולדה ומכניסים אותה למקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

עוגת רולדה

רולדת ריבת חלב, מתכון לרולדה עם קצפת

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


163 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי מיכל,
      את הביצים חשוב להקציף עם הסוכר. את יתר החומרים אפשר לערבב ידנית או להמשיך להקציף. איך שנוח לך.

  1. איזה מגניב המתכון! תודה רבה!
    היום ניסיתי פעם ראשונה בחיים רולדה. יצא מדהים וטעים !!!
    אני לא מתעסק עם קצפות, אז במקום זה השתמשתי בממרח חלב של עלית, "ממרחית", ופיזרתי מעל הרולדה אגוזי מלך טחונים. כל הכבוד על המתכון ועל האתר!

    1. היי סיון,
      מניחים לעוגה להתקרר בחוץ לאחר שמגלגלים אותה. אין צורך להכניס למקרר.
      בהצלחה 🙂

  2. היי אפרת , עוגה מדהימה!! פשוט אין דברים כאלה!!
    אני רוצה להכין אותה יותר קטנה- בחצי מהכמות תוכלי בבקשה לרשום לי את הכמויות?

    1. היי חן,
      כרגע העוגה היא בגודל של תבנית אינגליש קייק (לאחר מילוי וגלגול). אני לא בטוחה אם כדאי להכין מחצית מהכמויות, זה נראה לי מעט מידי.
      בכל מקרה למחצית הכמויות יש לשים 2 ביצים, רבע כוס סוכר, כף דבש, כף מים, כף שמן ושליש כוס קמח מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה. יש לאפות בתבנית מלבנית 20X30. יש להכין מחצית מכמויות הקרם.
      שבת שלום 🙂

  3. שלום אפרת, כמה פאשלות קרו לי, אשמח אם תעזרי לי להבין למה
    1. הקיסם יצא יבש, בכמה מקומות, אבל בחלק מהתבנית היה צבע שחום ובחלקו לבן, לא התיחסתי כי הקיסם יצא יבש!
    2. שיטחתי את הבלילה באופן שווה אבל אחרי האפיה היה נראה כמו מגלשה…
    ברגע שהתחלתי למרוח את הקרם- הבצק הבהיר יותר התפרק והתערבב עם הקרם….המשכתי למרות הכל בגלגול ויצא צד אחד פיתה צד שיני גבוה……. בקיצור לא הלך לי. יש לי הרגשה שזה קשור בזה שהתנור לא עומד ישר על הרצפה. יש מצב.???אשמח לתגובה..

    1. היי שרה,
      1. יכול להיות שחום התנור לא היה אחיד? אפית בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון? אם כן אז אני מניחה שהחלק הדק נאפה מהר יותר בעוד שהחלק העבה נותר לבן ולא אפוי לגמרי.
      2. הסיבה היא שהמשטח לא היה ישר (זה בהחלט יכול להיות קשור הזה שהתנור לא עומד ישר). אם חלק מהבצק התפרק אז יכול להיות שהוא לא היה אפוי לגמרי או שהיה דק מידי ולא החזיק.

  4. היי,
    מקצף חשמלי ידני גם טוב או רצוי דווקא מיקסר??אשמח לתגובה מהירה, מתכוננת להכין עכשיו..
    תודה!

  5. הי אפרת,
    רק רציתי לעדכן שהורלדה יצאה יפהפיה וטעימה מאוד! (אולי הטעימה ביותר שיצא לי לנסות.
    תודה רבה רבה!

  6. היי,
    נראה טוב 🙂
    לא יודעת אם שאלו כבר או לא, אבל צריך לאפות בטורבו?
    (ובכלל, באופן כללי,עוגות אופים בטורבו? או רק אם מצויין במפורש?)
    תודה

    1. היי אלה,
      עוגות רצוי לאפות בתוכנית התנור הרגילה (קו עליון וקו תחתון). טורבו עלול לייבש את העוגה.

    1. היי הילה,
      יש רולדות שהן כשרות לפסח אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בוודאות אילו שינויים יש לעשות כדי להגיע לתוצאה מוצלחת.

  7. תגידי, שמקציפים את הביצים-מקציפים גם את החלמון?
    איזה אתר נפלא עם מתכונים מאד טעימים, תודה רבה, אני מאד נהנת ממנו

    1. היי רבקה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      כן, מקציפים את כל הביצה – חלמון וחלבון ביחד.
      יום מקסים

  8. נראה חבל על הזמן . אני רוצה להכין פרווה ,איזה שמנת לקנות ?
    ואם אני ימרח שכבה של קרם לוטוס קודם ואז מעל שכבה של הקצפת מה את אומרת ?

    1. היי עדי,
      מומלץ לקנות קצפת צמחית.
      אפשר למרוח קודם שכבה של לוטוס ומעל קצפת.
      בהצלחה 🙂

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שכדאי לשלב אותו עם קמח לבן ביחס של חצי-חצי כדי שלא ייצא דחוס מידי.

  9. וואו יצא ממש טעים וממש יפה תודה רבה!
    יש לחברה שלי יום הולדת אז עשיתי את העוגה בשבילה. אז עשיתי זילופי שוקולד ורשמתי עם חמצוצים צבעוניים מזל טוב ויצא מאוד יפה! לכל מי שרוצה..:)

  10. חג שמח,אפרת!
    מנסה בפעם השניה להכין את הרולדה לשבת…
    האם את יכולה לייעץ קרם שיצא חמצמץ,כי הבצק יצא מאוד מתוק.יש לי שמנת מתוקה.
    תודה!

    1. היי מאשה,
      אפשר להכין את הבצק פחות מתוק ולהפחית מכמות הסוכר.
      בכל מקרה, אם את רוצה שהקרם יהיה יותר חמצמץ אפשר להוסיף לקרם (לאחר ההקצפה) קצת פירות יער קפואים חתוכים.
      אם לא אוהבים להרגיש חתיכות אפשר לטחון כחצי כוס פירות יער עם קצת מים קרים עד לתערובת אחידה ולערבב עם השמנת לקראת סוף ההקצפה ולהמשיך להקציף לקצת יציבה.
      אפשרות אחרת היא להוסיף לקצפת (בזמן ההקצפה) 2-3 כפות מיץ לימון + גרידת קליפת לימון.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי מאשה,
      הפודינג בעצם מסמיך ומייצב את הקצפת (וגם מוסיף לה טעם כמובן).
      בכל מקרה, אפשר להכין גם בלי ולוותר על החלב (פשוט להקציף שמנת עם 1-2 כפות אבקת סוכר).
      יום מקסים 🙂

  11. היי אפרת,
    הכנתי את הרולדה בגירסתה הפרווה עם קרם ריבת חלב הכול כמו במתכון והעוגה יצאה טעימה קיבלתי מלא מחמאות מעניין אם אני אכין חלבית בטוח יצא ממש טעים:)הכנתי כמו שרשמת לי באחת התגובות ששאלתי עם 5 ביצים הרולדה יצאה יפה ורכה ולמרות שהיא ניסדקה מעט הקרם כיסה את הכול ויצאה לי רולדה יפה מאוד קישטתי עם שוקולד מריר מעל שגירדתי אותו מעל הרולדה והרולדה יצאה יפה למראה;-)היו לי ביצים 2 בגודל L ו3 ביצים M ויצא ממש טוב אז תודה רבה רבה על המתכונים.

    1. היי בת חן,
      אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות סוכר ולהוסיף 2 כפות מים נוספות (סה"כ 4 כפות מים).

      1. אם אני רוצה להכין את הרולדה על תבנית תנור כמו שכתבת,
        באיזו כמות עלי להשתמש – בכמות שרשמת במתכון או בכמות שרשמת לקרינה?
        תודה רבה על האתר המדהים ועל המענה המהיר לשאלות.
        כל הכבוד!

        1. היי שולי,
          הכמות הרשומה במתכון אמורה להספיק לתבנית סטנדרטית בגודל של התנור (כמו בתמונה).

    1. הי,
      העוגה יצאה פיצוץ!
      גם מהממת ביופיה וגם טעימה במיוחד!
      שתי שאלות נוספות:
      יש לך נסיון איתה בהקפאה?
      איך אפשר לכסות את העוגה ולשמור על הטריות שלה? הרי יש לה מלמעלה קרם.

      1. שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת!
        לא ניסיתי להקפיא אותה אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
        אני שמה את העוגה בתוך קופסה שהיא גבוהה מהעוגה וכך אפשר לכסות מבלי לפגוע בקרם. אם אין לך קופסה כזאת, אפשר לעטוף בעדינות בנייר כסף בצורה רופפת (הכוונה בלי להדק).

  12. היי אפרת,
    הכנתי את הרולדה והיא ניראת ממש טוב עדיין לא יודעת איך יצא אעדכן בהמשך.
    ויש לי שאלה הכמות לא הספיקה לי לרולדה גדולה כמו בתמונה אפשר בבקשה לקבל מתכון עם יותר ביצים אולי 4 או 5 וכמה צריך לשים את כול החומרים של העוגה לכמות הביצים?

    1. היי קרינה,
      כמויות לעוגה גדולה יותר:
      5 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      3 כפות גדושות דבש
      3 כפות מלאות מים פושרים
      3 כפות מלאות שמן
      כוס קמח + כף גדושה קמח מעורבב עם כפית ושליש אבקת אפיה
      שבת שלום 🙂

  13. העוגה יצאה יפה וטעימה!! נחטפה בשניות וכבר צכינה היום עוד אחת ליום הולדת של אבא מחר לבקשתו!! 🙂 תודה רבה על מתכונים קלים ומוצלחים !

  14. הי אפרת, הכנתי את הרולדה ויצא מעולה! האתר שלך מקסים, תודה רבה שאת משתפת אותנו בידע הרב שלך . יש אפשרות שתעלי מתכון עם בשר כתף חמש? ושוב תודה ענקית, ענבר

  15. היי אתי , הכנתי כבר את הרולדה לפני כחודש ויצא פשוט טעיםםםם , עכשיו אני מנסה להכין עם שמנת צמחית סויה בגלל שאני רוצה אותה פרווה והקצפת ממש על הפנים לא מתוקה והמרקם שלה לא כמו קצפת מה אני עושה ?

    1. היי נופר,
      הקצפת את השמנת? אם הקצפת אותה והיא לא התייצבה לקצפת נסי להכניס את הקערה יחד עם השמנת למקפיא ל20 דקות (לא יותר, אחרת השמנת תקפא) ואז להמשיך להקציף. זה שמנת להקצפה? כמה אחוזי שומן רשומים על השמנת?

  16. היי
    הרולדה יצאה ניפלאה
    אך המלית לא הספיקה, ויצאה קצת מלוחה משום מה
    האם לדלל אותה בעוד קצת חלב בפעם הבאה?

    1. היי אתי,
      אפשר לשים חצי כוס חלב במקום שליש כוס. הקצפת היתה יציבה?
      מעניין למה יצאה מלוחה. שמת רק שמנת, חלב ואינסטנט פודינג או שהוספת עוד משהו?

  17. יש לי כוס זכוכית אך ללא ידית. זה הכוסות הרגילות ששותים בהם מים מיצים וכאלה… קצת יותר גדולה מכוס חד פעמית מה את אומרת על זה??

    1. אז בסדר, לכי על זה 🙂
      אני בכל זאת ממליצה שתנסי למלא את הכוס ב-8 כפות גדושות סוכר ותראי אם זה מגיע לחצי כוס.

    1. יש לך כוס דומה? זכוכית עם ידית? אם כן את יכולה להשתמש בה.
      לצורך האומדן, חצי כוס סוכר צריך לצאת כ-8 כפות סוכר גדושות ו3/4 כוס קמח צריך לצאת כ-7 כפות קמח גדושות.

    1. היי אורטל,
      בכל המתכונים אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח 240 מ"ל (ראי תמונה של הכוס בדף המצורף – המרת מידות אפיה).
      כוס חד פעמית שקופה היא קטנה מידי ולא מומלץ להשתמש בה.

    1. היי אורטל,
      הביצים והסוכר זה הכי חשוב להקציף במיקסר. שאר החומרים אפשר לערבב ידנית או במיקסר בעוצמה נמוכה,מה שנוח לך.

  18. הי אפרת
    הרולדה יצאה טעימה.
    אבל כבגילגולל השני (עם הקרם) התקשתה להיפרד מנייר האפייה , נדבקה אליו וזה פגם בצורתה הסופית.
    דווקא מרחתי הרבה שמן על הנייר..יש לך מושג מה הבעיה?
    תודה
    אורנה

    1. היי אורנה,
      יכול להיות שסוג נייר האפיה לא טוב? אני לא מוצאת סיבה אחרת מדוע זה נדבק כל כך לאחר ששימנת היטב.
      שנה טובה 🙂

  19. היי, עשיתי את העוגה לראשונה, אני לא הכי טובה באפייה והיא יצאה מושלמת!!!!!!!!!!!!
    כל כך קלה וטעימה. ממש תודה.

  20. הי,
    נתקעתי..
    הרולדה בתור נייר האפייה כבר התקררה בחוץ. וכרגע סיימתי להכין את קרם המילוי. מה עכשיו? להכניס אותו למקרר? עד מתי? או שלפתוח אותה ולמרוח ככה?
    תודה!
    שלי

    1. היי שלי,
      ראיתי רק עכשיו..
      אין בעיה למלא את הרולדה בקרם אם העוגה התקררה.
      שבת שלום 🙂

  21. מתכון מצויין! פעם ראשונה שהכנתי עוגת רולדה ויצא מעולה. הבסיס יוצא אוורירי ורך.
    תודה על המתכון 🙂
    *המרתי את השמן במתכון לבסיס בשמן קוקוס מה שנתן ארומה נעימה של קוקוס. ממליצה 🙂

  22. תודה רבה על מתכונים נהדרים . רציתי לדעת כמה זמן זה יכול להיות במקרר? רוצה להכין בחמישי כבר לשבת.

  23. עוגה מיוחדת מאד
    הכנתי למפגש משפחתי וכולם נהנו מאד, לא נשאר פירור
    מוצלח מאד וקל הכנה
    תודה רבה!

    1. היי עדן,
      במקום חלב רגיל אפשר לשים שליש כוס חלב סויה או חלב קוקוס או רבע כוס מים קרים.

  24. היי אפרת,
    אני יכולה להשתמש בביצים XL?וכמה?
    וכשכתבת להמיס את השוקולד התכוונת על האש או רגיל?
    מחכה לתשובה בדחיפות…
    שני

    1. היי שני,
      כן את יכולה. אפילו שהן גדולות שימי 3 ביצים שהעוגה תקבל נפח.
      הכי קל ונוח להמיס במיקרוגל.
      בהצלחה!

  25. עוגה נפלאה. לא מצאתי אינסטנט בטעם ריבת חלב, לכן הוספתי 2 כפות ריבת חלב לקרם המילוי ( יש לחמם כ 10 שניות במיקרו את ריבת החלב). טעיםםםםםםם

    1. היי ליאם,
      כעקרון עדיף להשתמש במיקסר בעוגה הזאת, גם לעוגה וגם לקרם. אם אין לך מיקסר, אני מניחה שאפשר להקציף את הביצים עם הסוכר בעזרת מטרפה אבל צריך לעבוד בתנועות נמרצות וברצף במשך לפחות 4 דקות. גם את הקצפת אפשר להקציף באותה צורה (חשוב להכניס אותה למקפיא כ-10 דקות לפני ההקצפה) ולהקציף עד שמתקבלת קצפת סמיכה ויציבה. זה לוקח קצת יותר זמן ומצריך קצת מאמץ 🙂

  26. הי אפרת
    הכנתי עכשיו ליום ההולדת של בעלי. במקום ריבת חלב קישטתי בפסים של שוקולד לבן וחלב והוספתי לבבות שוקולד.
    יצא מקסים וטעים!! הילדים נהנו מהטעימות:) תודה רבה!

  27. סוף הדרך!! אין דברים כאלה!!
    ביום שישי האחרון הבת שלי בת 8 (!!!) יחד עם חברה (שלא היה להן קיטנה) הכנסתי אותן למטבח
    וכל אחת מהן הכינה את הרולדה הזאת ל ב ד (אני רק הייתי בשטח לתמיכה -)
    וזה יצא טעים , יפה, מדהים וקל והיה לכולנו כייף

    ישר כח תדאגי לנו בבקשה לעוד כאלה …(קלים יפים וטעימים..)

  28. היי. הרולדה ממש מגרה ואני הולכת להכין. נראה לך שבשביל הזילוף מעל הקרם אפשר לזלף סירופ שוקולד מוכן, קנוי? תודה רבה על המתכונים המעולים שלך!!

  29. טרם ניסיתי מתכון זה.בטוחה שהוא מצוין כמו יתר המתכונים הקלים והטובים באתר!
    מנסיון שלי…לפני מריחת קצפת וניל מומלץ מאוד למרוח ריבה(מהולה בקצת מים) זה משדרג מאוד.

  30. היי מתכון מעולה ונראה טוב!!
    אני רוצה להכין אותו אבל אין לי מרגרינה למרוח את הנייר אפייה, זה נחוץ או שאפשר בלי??
    תודה רבה…

  31. היי תודה רבה על האתר הנפלא!!
    רציתי לדעת אם הדבש נחוץ במתכון!!! פשוט אינלי ואני ממהרת להכין

    1. היי ניצן,
      ראיתי רק עכשיו..
      במקום הדבש אפשר לשים סירופ מייפל ואם אין לך אני מניחה שאפשר לשים כף סוכר + 2 כפות מים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  32. אין לי מילים לשבח את האתר הזה.

    מתכונים קלים פשוטים ומוצלחים מאוד כל השבוע מחכה ליום שישי להכין מהמתכונים הללו

    כל הכבוד חזקי ואמצי המשיכי לעדכננו במתכונים נוספים

    סוף שבוע נפלא

  33. התמכרתי לאתר שלך…
    אתר נפלא עם מתכונים שעשויים מחומרים זמינים…
    מתכונים פשוטים להכנה,
    וכמובן שממש טעימים! תודה רבה!

    1. היי לאה,
      את הבלילה יש לשטח בתבנית התנור או תבנית אלומיניום ענקית (בגודל 32×40).

  34. היי
    נראה מעולה.
    אפשר גם להשביח, לפני שמורחים את הקרם למרוח חצי צנצנת ריבת חלב/מלית אוכמניות ואז את הקרם. (יש לי מתכון דומה)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »