מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

רולדת בצק פריך

רולדת בצק פריךFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 21, 2014
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

עוגיות בצק פריך במילוי שוקולד ואגוזים

 

רולדת בצק פריך

פרווה

מצרכים (כ-20 עוגיות):

2 כוסות (280 ג')  קמח לבן

1 כפית (5 ג') אבקת אפיה

100 גרם מרגרינה/מחמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת)

2 כפות גדושות (35 ג') סוכר

1 ביצה

2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)

למילוי: ממרח פרווה של השחר העולה + אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מים בהדרגה ולפי מידת הצורך).

-מקמחים מעט משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס"מ. מורחים מהממרח ומפזרים אגוזים קצוצים (אם יותר נוח, ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים ולרדד כל חלק בנפרד).

-מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ומסמנים עם סכין פרוסות ברוחב כ-2 ס"מ (הסימון נועד להקל על החיתוך לאחר האפיה).

-מניחים על נייר אפיה ואופים במשך כ25 דקות או עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים לחלוטין. רק לאחר שהרולדה התקררה, חותכים בזהירות את לפרוסות לפי הסימון.

*הערה: אם הבצק עדיין קשה ומתפורר, מומלץ להוסיף עוד מים (מעבר לכמות הרשומה במתכון) עד שהבצק יתרכך, יתגמש ויהיה נוח לעבודה.

רולדת בצק פריך

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

303 תגובות

הוסף תגובה
  1. מתכון מדהים! הכנתי כבר כמה פעמים לכל מיני אירועים, לחברות, לאחותי ולמשפחה שלי, תמיד עפו על זה! השילוב הכי מוצלח היה באמת המקורי- שוקולד השחר ואגוזי מלך קצוצים. תודה על זה!

  2. היי אפרת,
    כמה זמן על החמאה להיות בחוץ לפניתחילת ההכנה?
    והאם ניתן להמיר בתפוזים?? או עדיף מים
    תודה.
    שנה טובה וחג שמח

    1. בימים חמים מספיק שעה בחוץ.
      אפשר לשים מיץ תפוזים.
      שנה טובה ומתוקה 💝

  3. רציתי להגיד לך תודההה על האתר המושלם הזה!
    אני לא מפסיקה לעיין בו ,וכמובן להכין…..
    כל מה שאני מכינה יוצא טעים ובמיוחד העוגיות….
    תודה רבה!!!!

  4. הכנתי את זה ויצא ממש טעים.. חרצתי מזה עוגיות ושמתי מילוי באמצע… ממרח חלבה.. שוקולד ממרחית… ורולדה במילוי תמרים

    תקשיבי יצא ממש טעיםםםם הגיעו אורחים התלהבו על זה…

    1. היי, לא ניסיתי להכין את המתכון הזה עם קמח ללא גלוטן כך שאני לא יודעת.

  5. מתכון נפלא! השתמשתי בקמח רב תכליתי נטול גלוטן ובממרח תמרים. יצא ממש מוצלח!
    תודה רבה לך, אפרת.

  6. הי אפרת!
    אין לי ממרח שוקולד או ממרח אחר…
    יש לך אולי מתכון לממרח שוקולד ביתי? מה אפשר לשים במקום?

    1. אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 30 גרם חמאה/מרגרינה ו-2 כפות מים.

    1. כן אפשר. כל בצק שרשום עליו "בצק פריך למאפים מתוקים".
      יום מקסים 🙂

  7. שלום אפרת
    דבר ראשון מרגש לראות אותך בעיתון הדרך דבר שני אני עובדת עם ילדות בסיכון והיום עשינו איתן את העוגיות האלה היה פשוט מדהים הן ממש ליקקו את האצבעות תודה לך

  8. ערב טוב לך
    רציתי להכין את הבצק ואין לי מרגרינה..יש לי שמן קוקוס והוא נוזלי..אין לי סבלנות להמתין שיתקשה..מה המלצה שלך?

  9. אני מחפשת מתכון לעוגיות פריכות ללא סוכר שאפשר למלא אותן למעלה בשוקולד ביתי. האם הבצק הזה יכול להתאים?
    ואם כן אני יכולה לשים סילאן באותה כמות כמו סוכר?
    צריך להוריד נוזלים במקום?
    וכמה שמן קוקוס במצב נוזלי (שאשים אותו אח"כ במקרר להתקשות) צריך לשים במקום החמאה?
    תודה רבה.

    1. היי הדס,
      המתכון יכול להתאים.
      אני מניחה שאפשר לשים סילאן אבל אולי זה יצבע קצת את הבצק. אולי עדיף לשים דבש או מייפל.
      אפשר לשים 5 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק. אם השמן מומס בגלל החום כדאי להכניס אותו למקרר לפני השימוש.

  10. היי אפרת, אני מכינה את העוגיות האלה באופן קבוע, אומנם עם ממרח תמרים, ותמיד מתחסלים מהר! רוצה להכין עוד פעם היום לכבוד שבת ואין לי הפעם ממרח תמרים. חשבתי להכין רולדה אחת עם ממרח שוקולד, כמו שבמתכון, ורולדה אחת עם ממרח אחר. יש לי ריבת תות וגם מלית אוכמניות, על מה היית הולכת?? תודה רבה וערב מקסים 🙂

    1. בחירה טובה! שתי הרולדות יצאו מושלמות!! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂 אין על המתכונים שלך, אני בן אדם אחר במטבח מאז שהכרתי את האתר 🙂

  11. אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, הלזניה הבשרית מככבת אצלי זה השבוע השלישי ברציפות !!!
    תודה על מתכונים קלילים ומעולים.
    פה מראש הכפלתי כמויות כי אין לי ספק בטעם…

  12. שוב מתכון מעולה!
    מתה על המתכונים שלך, כל אחד זו הצלחה. יש לך אפליקציה במקרה?

    עשיתי שני ממרחים שיצאו אחלה:
    ממרח תמרים, קינמון ואגוזי מלך קצוצים
    שוקולד השחר עם גרידת תפוז

    1. נשמע מעולה! תודה יוליה 🙂
      אין לי אפליקציה, אולי תהיה בהמשך.

  13. פשוט מעולה קל ובצק מדהים! אני חולה ולא הולך לבית הספר וכל יום מכין מתכון שלך יוצא תמיד מדהים!

    1. כן אפשר, יש לוותר על הסוכר. אם רוצים בצק מלוח אפשר להוסיף כחצי כפית מלח.

    1. היי אורלי,
      רשום בין 2-4 כפות מים, לפי הצורך (ונכון, בגלל שיש חמאה/מרגרינה אין צורך בהרבה מים).

  14. אני פשוט מכינה הכל מהאתר שלך והכל כלכך מושלם כל מי ששואל על העוגות והעוגיוץ שלי אני ממליצה על האתר! יוצא לי הכל אליפות ..
    אולי יש אפליקציה לאתר.?

    1. תודה ליאת, כיף לשמוע 🙂
      אין אפליקציה אבל התכנון הוא שתהיה בהמשך. כמובן שאעדכן על כך.

    1. היי דרור (ותודה על המחמאה 🙂 ),
      מומלץ למרוח שכבה אחידה של ממרח בגובה כ 2-3 מ"מ.

  15. הרולדה יצאה מעולה
    קלה להכנה וטעימה
    מרחתי בריבה ופזרתי אגוזים מעל במקום השוקולד
    תודה אפרת על האתר
    והזמנתי לי את ספר המתכונים שלך ❤

  16. הכנתי את המתכון ויצא פשוט מושלםםםםםם!!!
    הכנתי את הבצק והוא יצא רך וקל לעבודה, אני אישית רידדתי מאוד דק את הבצק והוא לא נקרע לי, מילאתי בפנים נוטלה ואגוזים מרוסקים
    יצאו לי 4 רולדות וכל אחת חתכתי ל10. יצאו עוגיות ביס קטנות ומושלמות
    בעלי השתגע!!!!
    תודה לך על מתכון מושלם ובלי הרבה עבודה.

  17. אפרת היקרה
    בהתחלה שהכנתי את הבצק אמרתי מה את עושה מה רע לך שמרים שאת מכירה ורגילה
    ועכשיו אחרי שהרולדות מוכנות טעים טעים
    ממש מעולה ושווה
    עשיתי קילו
    חלק עם ממרח שוקולד ואגוזים
    והיתר עם ממרי תמרים ןצימוקים
    תודה רבה לך
    שנה טובה ומבורכת ובשורות טובות
    דנית

  18. היי, מתכון מוצלח מאוד! הכנתי כמה פעמים ויצא מאוד טעים 🙂
    האם לדעתך אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא?

    1. תודה, את כל הכמות של הקמח?
      שאלה נוספת – האם יש לך מתכון למילוי עם קינמון?
      תודה רבה!

    2. אני חושבת שאפשר לשים את כל כמות הקמח.
      אין לי מתכון מדויק אבל אני חושבת שיש לערבב בסביבות כפית עם 3 כפות מלאות סוכר (עדיף חום). למרוח את הבצק בחמאה/מרגרינה מומסת ולפזר את הקינמון והסוכר.

  19. תודה אפרת, אבל עוד שאלות:

    התכוונתי, מה הכי מומלץ, במקום חמאה?

    ולמילוי, צריך לשמן או להרטיב את הבצק, כששמים קקאו וסוכר?

    יזיק לבצק לחכות במקרר לילה?

    תודה רבה לך!

    1. מבחינת מרקם הכי מומלץ זה מחמאה או מרגרינה אבל אם רוצים להמנע מזה מטעמים בריאותיים אז הכי מומלץ זה שמן קוקוס.
      למילוי מומלץ לשמן את הבצק בחמאה מומסת או בשמן קוקוס מומס ואז לפזר קקאו וסוכר.
      במקרר הבצק פשוט יתקשה לכן יש להניח לו להתקרר ולהתרכך מחוץ למקרר לפני שמרדדים אותו. יש לעטוף אותו בניילון נצמד שלא יתייבש.

    1. היי דבי,
      אפשר לשים מילוי של סוכר וקקאו.
      וכן במקום חמאה אפשר לשים שמן קוקוס.
      100 גרם חמאה = 5 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק. אם זה נוזל/מומס זה יוצא חצי כוס שמן אבל בכל מקרה במתכון הזה רצוי להשתמש בשמן קוקוס במצב מוצק ולא מומס.
      שבת שלום 🙂

    1. היי הילה,
      בגלל שזה פרווה רשמתי מרגרינה או מחמאה אבל אין שום בעיה להכין עם חמאה. עם חמאה זה יוצא הכי טעים 🙂

  20. וואו פצצה סוף סוף באמת ככ חיפשתי את הטעם הזה בדיוקקק יואו זה בדיוק הטעם שחיפשתי ממש כמו של פעם

    1. היי אוריה,
      כמויות לקילו קמח:
      1 קילו קמח
      3.5 כפיות אבקת אפיה
      350 גרם חמאה רכה
      7 כפות גדושות סוכר
      3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות M או S)
      רבע-חצי כוס מים (יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).

  21. תודה רבה על מתכון של ממרח שוקולד כחול/לבן אני בטוח אנסה את המתכון, מוכרים אותו בחניות קרובות אלי בארה"ב. לא רק זה אתרגם את המתכון לאנגלית ואודיע לכל חברי הסייט שאני ממונה עליו שהוא נגד החרמת מוצרי ישראלץ כל הכבוד לכם, ומקווה שיותר ישראלים ישתמשו רק במוצרי ישראל ולא במוצרים מיובאים כמו נוטלה.

  22. היי אפרת תודה רבה על המתכונים הנפלאים וטעימים! רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הביצה?ומה ניתן לשים במקום הביצה?(פשוט לא אוהבת ביצים)…

    1. היי נעה,
      הביצה מעשירה את הבצק וגורמת לו להיות קצת יותר גמיש אבל אפשר להכין גם בלי הביצה ולהוסיף כמה כמות מים בהדרגה ולפי הצורך עד שהבצק נעשה אחיד ונוח לעבודה.

  23. שלום אפרת רציתי לשאול האם אפשר להשתמש במתכון הזה עם בצק פריך מוכן של מעדנות ? תודה

    1. היי הדס,
      במקרה הזה פחות מומלץ. זה לא ייצא אותו דבר ויאבד את הפריכות.

    1. היי אהובה,
      הבצק צריך להיות בעובי של כחצי ס"מ כשמרדדים אותו. בנוסף, זה יכול להיות מאוד קשור לאפיה בחום גבוה מידי. יכול להיות שהתנור שלך קצת יותר חזק מתנורים אחרים וכדאי לאפות ב170 מעלות במקום 180.

    1. היי חן,
      כמובן שהכי מומלץ להכין באותו יום אבל אם לא מסתדר אפשר להכין גם יום-יומיים לפני ולשמור בקופסה אטומה.
      שבוע נפלא

    1. היי עדי,
      זה יוצא כמו עוגיות פריכות. לא קשות מאוד אבל גם לא רכות.
      אין צורך לשמן את נייר האפיה.
      שבת שלום 🙂

  24. בדרך כלל אני מוצא באתר מתכונים מצוינים …
    לצערי הפעם התאכזבתי מאוד , הבצק אינו נוח לעבודה , מתפרק ולא מצליח להתגבש ( גם לאחר קרור בהקפאה )
    הוספתי נוזלים , אך עדין לא הצליח וחבל .

    1. היי אבי,
      יכול להיות שהשתמשת בכוס גדולה מידי?
      שמת חמאה רכה בטמפ' החדר או שהיא עדיין הייתה קרה וקצת קשה?
      אם הבצק ממש מתפרק תוסיף ביצה נוספת.
      ממתינה לעדכון.

  25. קל להכנה.טעים כמו קונדיטור.חומרים ואופן הכנה שלא הבהילו אפילו מתחילה כמוני.
    וכמובן מחמאות.אז תודה שיש אתר שעונה על כל דרישה.וגם אני מצטרפת לשאר המחמאות.

  26. היי אפרת
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים והמהירים!!
    האם אפשר להכין את העוגיות האלה עם שמן במקום חמאה? ואם כן, כמה שמן?

    1. היי עמליה,
      במקרה הזה לא מומלץ. החמאה היא שעושה את כל המרקם הפריך.

    2. אני מכינה עם חצי כוס שמן, שתי כפות סוכר, יוגורט אחד, שתיים וחצי כוסות קמח תופח, קורט מלח, ביצה אחת ויוצא נפלא!!

    1. היי עדן,
      אני מניחה שאפשר להמיר באותה כמות של שמן קוקוס – 100 גרם (זה יוצא 5 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק).
      שבוע נפלא 🙂

  27. הבצק יצא מעולה, פריך – הרבה זמן לא יצא לי בצק כזה 🙂
    עשיתי כמות כפולה ויצא מעולה
    מיליאתי גם בממרח חלווה עם אגוזים ובריבה עם אגוזים

  28. הבצק יצא לי נורא ואיום 🙁
    הוא פשוט היה דביק ברמות שלא ניתן לעבוד איתו בכלל … איזו אכזבה נאלצתי לזרוק לפח. .
    מה עשיתי לא טוב???

    1. היי מיכל,
      כמה כפות מים שמת?
      השתמשת בחמאה מומסת או רכה בטמפ' החדר?

    1. היי אסנת,
      אם יש לך קמח לבן רגיל עדיף להשתמש בו ולהוסיף לו אבקת אפיה במינון שרשום במתכון כי בקמח תופח יש כמות כפולה של אבקת אפיה.

    2. היי ותודה על התשובה המהירה. ואם קמח תופחיש כרגע בבית ואני ממש רוצה להכין עכשיו . עדיין לא כדאי ? לאגור כוח לקנות קמח לבן רגיל ?
      ואם כן גם שתי כוסות ?

    3. אני מניחה שאת יכולה להכין גם עם קמח תופח (2 כוסות) וכמובן לוותר על אבקת האפיה.

  29. היי אפרת, אז הרולדה הזאת היא הפרויקט הבא שלי 🙂 רוצה לנסות להכין הערב, כבר הוצאתי את המחמאה מהמקרר. כמה שאלות: 1. האם אוכל להשתמש בכוס קמח לבן וכוס קמח מלא? פשוט אין לי מספיק לבן. 2. נראה שאחלק את הבצק לשני חלקים ואעשה 2 רולדות קטנות יותר. מה בערך אמור להיות הגודל של כל מלבן, כך שאדע שרידדתי מספיק? 3. אני רוצה לפזר קצת אבקת סוכר מעל הרולדות, כמו בתמונה שלך. באיזה שלב עושים את זה? תודה רבה וערב טוב 🙂

    1. היי אודליה,
      1. לדעתי את יכולה לשלב בין קמח מלא ורגיל (יכול להיות שיהיו צורך להוסיף יותר מים עד שמתקבל בצק אחיד).
      2. אני לא זוכרת את הגודל אבל את צריכה לרדד את הבצק בעובי של כחצי ס"מ (לא דק מידי ולא עבה מידי).
      3. את אבקת הסוכר יש לפזר על הרולדות לאחר האפיה ולאחר שהן מתקררות לגמרי (אחרת החום ימיס ויספוג את האבקה).
      בהצלחה וגמר חתימה טובה 🙂

    2. היי, קצת הסתבכתי, לא ארדים אותך עם כל הפרטים, אבל בסוף יצאו פשוט וואו!! וזה הכי חשוב 🙂 כמובן שהייתי חייבת לטעום עוגייה אחת! מילאתי רולדה אחת בממרח תמרים ואגוזי מלך טחונים והשנייה בריבת תות ואני ממש מרוצה מהתוצאות! תודה רבה! ללא הגזמה, שינית לי את החיים! עכשיו הן נמצאות בקופסה אטומה, והאמת היא שרציתי להגיש אותן בסוכות. האם יחזיקו מעמד כשבוע בארון מטבח או שעדיף להקפיא? תודה ולילה טוב 🙂

    3. היי אודליה,
      שמחה שבסוף יצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
      עד סוכות זה גבולי. לדעתי כדאי להקפיא בתוך קופסה אטומה מחצית מהכמויות או כמה שאת חושבת.

    4. בסוף כמעט ולא נשאר מה להקפיא! כבר חוסלו כמעט הכל חחח (אמרו עוד מעט יום כיפור, מצווה לאבול:-)). אעשה בע"ה עוד נגלה לסוכות. תודה רבה וצום קל ומועיל 🙂

  30. העוגיות יצאו מעולה. והמתכון קל וברור. מומלץ!
    לא היה לי שוקולד, אז מרחתי על הבצק חמאה ועליה קקאו וסוכר.
    הרבה מחמאות!
    תודה

  31. שלום רב!
    ברצוני לשבח את האתר ואת היחס שאו זוכים לו ( מענה בכל שעה)
    קנינו ברוב חטאינו כמה צנצנות של ריבה האם יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם הריבות ?
    תודה וחג שמחה מכל הלב

  32. אפרת היי 🙂
    רציתי לשאול, האם אפשר לחתוך ממש את הרולדה לחתיכות באורך 2 ס"מ עוד לפני האפייה? מה עדיף, לאחר אפייה או לפני? כי לפעמים יוצא שברגע שחותך לאחר אפייה אז בחלק מועט ממש הם מתפרקות לי…
    ודרך אגב- אני אופה עוגיות כאלה כל שבוע ונחשבות להצלחה אצלי בבית, כולם מכורים אליהן.. שוב תודה לך 🙂

    1. היי משה,
      בגלל שהעוגיות עשויות מבצק פריך הן מתפרקות מעט בחיתוך ולכן חשוב לרדד את הבצק בעובי של כחצי ס"מ ולא דק יותר. בנוסף, חשוב לצנן את הרולדה לגמרי לפני החיתוך ולחתוך בסכין חדה בתנועות עדינות של ניסור אחורה וקדימה.
      אפשר לחתוך אותן לפני האפיה ולאפות אבל החיסרון בזה הוא שהמילוי עלול להתייבש. כדי להפחית את התופעה אפשר לחתוך את הרולדה לפרוסות ולהשאיר את הפרוסות עומדות עם מרווחים קלים ולא להשכיב אותן על נייר האפיה כאשר הצד של המילוי פונה מעלה, וכך אני מאמינה שהמילוי פחות יתייבש בזמן האפיה. אתה יכול לנסות את זה פעם אחת ולראות מה עדיף 🙂

    1. היי משה,
      אין לי מתכון לממרח בטעם קפה אבל מה שאפשר לעשות זה למרוח ממרח שוקולד רגיל ומעל לפזר אבקת נס קפה.

    1. היי ליאור,
      לא מומלץ להמיר את החמאה/מרגרינה במתכון הזה מאחר וזה מה שגורם לרולדה להיות פריכה.

    1. היי עדי,
      ממליצה לנסות לרדד את הבצק מיד. אם את נתקלת בקושי את יכולה להכניס אותו למקרר.
      בהצלחה 😉

  33. מתכון פשוט והעוגיות יוצאות מדהים!!! ממש פריכות וטעימות!
    כבר מתכון שלישי מהאתר הזה שאני מנסה ויוצא מהמם. תודההה!

  34. הכנתי 2 רולדות, אחת עם ממרח נוטלה והשנייה עם ריבת תותים. יצא מעולה!
    תודה רבה על מתכון ניפלא.

    אגב, את הבצק חילקתי ל-2 ורידדתי בין 2 דפי נייר אפיה, הרידוד קל והבצק לא נידבק לנייר אפיה.

  35. הי, מה שלומך? רציתי לומר לך שהכנתי את העוגיות וגם את עוגת המייפל ויצא נהדר, אחלה מתכונים, תודה ושבת שלום.

  36. היי,
    תודה על מתכונים נהדרים!
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בשתי כוסות של קמח תופח במקום קמח לבן ואז לא מוסיפים אבקת אפייה?

    1. היי מאיה,
      בקמח התופח יש יותר אבקת אפיה מאשר ב2 כוסות קמח רגיל + כפית אבקת אפיה לכן יכול להיות שהרולדה תתפח יותר ממה שצריך.
      אין לך בכלל קמח רגיל? אם כן, אפשר לשים כוס קמח תופח + כוס קמח רגיל.

  37. היי שאלה אני רוצה להכין את העוגיות, שאלתי היא האם הביתה צריכה להיות חלק מהבצק? והאם הבצק לא מריך לנוח?
    ושאלה נוספת, כדאי לעשות את זה במיקסר? או שפשוט ביד?
    תודה;)

    1. היי קארין,
      כן, הביצה היא חלק מהבצק.
      אפשר לרדד ישר לאחר הכנת הבצק.
      נראה לי שהכי פשוט להכין ידנית כי הלישה כאן היא די קצרה.
      בהצלחה 😉

  38. הי מה עדיף לבצק פריך לעבד הכול עם מעבד מזון בפולסים עד שהבצק מתגבש? או מיקסר עם המגל?

    1. היי שושי,
      לא משנה. אפשר גם להכין במעבד מזון בפולסים קצרים. מתחילים עם מרגרינה, סוכר, קמח אבקת אפיה. לאחר שמתקבלת תערובת פירורית מוסיפים את הביצה ובמים עד שמתקבל בצק אחיד.
      אפשר גם להכין במיקסר עם וו גיטרה (בתנאי שזה מיקסר חזק). מתחילים עם המרגרינה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצה והמים וחצי מכמות הקמח ואבקת האפיה. בסוף מוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד (השיטה הזאת אולי יותר מתאימה אם המרגרינה רכה בטמפ' החדר ולא ממש קרה וקשה).
      בהצלחה 😉

  39. הי.
    הבצק היה מאוד נוח לעבודה ולא נשבר.
    החמרגרינה היתה בטמפ' החדר.. הוצאתי אותה משהו כמו 20 דק' לפני והיה מזגן

    1. נשמע שעשית הכל מצוין.
      אם העוגיות מתפוררות כשאוכלים אותן זה בסדר. ככה אמור להיות בצק פריך (הן אמורות להתפורר ולהיות נמסות בפה).
      מה המרקם של העוגיות? הן רכות, קשות?

    1. היי יהודית,
      איך היה מרקם הבצק לפני האפיה? גמיש ונוח לעבודה? הצלחת לגלגל לרולדה בלי שהבצק ישבר?
      השתמשת בחמאה/מרגרינה רכה בטמפ' החדר? כמה זמן הוצאת אותה לפני מהמקרר?

  40. היי,
    נוראאאאט בא לי להכין אבל יש לי רק 50 גרם חמאה…
    האם ניתן להוסיף גם שמן? או מה ניתן להוסיף במקום.

    1. היי שני,
      עדיף להשלים את זה עם 50 גרם מרגרינה או מחמאה אם יש לך.
      אם לא, את יכולה להוסיף רבע כוס שמן. זה יהיה קצת פחות פריך אבל עדיין אמור לצאת טעים.
      בהצלחה 🙂

  41. אפיתי את העוגה לפי המתכון היא יצאה מאוד טעימה אבל נסדקה למעלה סדקים גדולים מאוד ולא יפים להגשה
    האים יש לך מושג למה? (מרחתי ביצה למעלה לקבלת גימור זהוב)
    תודה

    1. היי מנחם,
      זה יכול להיות קשור לרידוד דק מידי של הבצק או לחום גבוה של התנור. בתנורים חזקים כדאי לאפות ב170 מעלות, במקום 180 מעלות כי החום הגבוה גורם לבצק להיסדק.
      יום נעים 🙂

    1. היי אורנית,
      זה פחות מתאים לבצק פריך. עדיף להכין עם קמח רגיל ואבקת אפיה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי מור,
      1 ק"ג קמח לבן
      3.5 כפיות אבקת אפיה
      400 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (יש להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני)
      7 כפות סוכר
      4 ביצים
      *מים להוסיף בהדרגה בהתאם לצורך (כרבע כוס מים, אולי פחות ואולי יותר)
      יום נעים 🙂

    1. היי מיכל,
      אני מניחה שכן. אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף מים בהדרגה.

    1. תודה סיוון 🙂
      לא ניסיתי להכין בטוסט אובן אבל אני מניחה שכן. העוגיות אמורות להשאר בהירות עם הזהבה מאוד קלה.
      שבת שלום 🙂

  42. יצא מעולה!!! אני הוספתי עוד מחמאה כדי שיצא בצק גמיש יותר.
    לוקחת מפה את כל המתכונים וכולם מבלי יוצא מהכלל יוצאים מעולים!

    1. היי אתי,
      אני מניחה שזה בגלל שהשתמשת בכוסות קצת יותר גדולות ובגלל זה יש יותר קמח.
      כמה מים כבר הוספת?

    1. היי אפרת,
      את יכולה לוותר על הביצה ולשים יותר מים עד לקבלת בצק נוח לעבודה אבל קחי בחשבון שיכול להיות שהמרקם הסופי של הבצק יהיה מעט מתפורר.

    1. היי סמדר,
      מתקבלות בסביבות 20 עוגיות.
      אפשר לגלגל את הבצק לרולדה אחת ולחתוך ל20 עוגיות או לחלק את הבצק ל-2 רולדות וחתוך כל רולדה ל10 עוגיות.

    1. היי אביבית,
      במקרה הזה לא מומלץ להשתמש בשמן מאחר וזה ישנה לגמרי את מרקם הבצק.
      יום נפלא 🙂

  43. ערב טוב. יש לך המלצות לממרחים שילדים אוהבים חוץ משוקולד ותמרים?
    את המתכון אנו מכינים בכל שישי לאורחים והם כל פעם משתגעים עליו מחדש. רצינו לשנות משהו קטן לצורך ההפתעה. יש לך אולי רעיון? תודה רבה.

    1. היי לירון,
      שמחה שאתם נהנים מהמתכון 🙂
      אפשר לשים ריבה, ממרחים בטעמים שונים כמו חלבה, לוטוס, נוגט.
      *אם זה מיועד לילדים אפשר לשים ממרח שוקולד ולפזר סוכריות צבעוניות (הם מתלהבים מזה).
      שבת שלום!

    1. היי,
      במקרה הזה סילאן לא מתאים כמילוי מאחר והמרקם שלו נוזלי מידי ושונה מממרח תמרים.
      בסילאן אפשר להשתמש להמתקת תבשילים או מאפים. מצרפת לך לינק לכל המתכונים שהשתמשתי בהם בסילאן- http://www.10dakot.co.il/?s=%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%90%D7%9F
      ערב נעים 🙂

  44. האם אפשרלמרוח סילאןתמרים כמילוי??
    והאם יש לך רעיונות לשימוש בסילאן?
    תודה מראש
    שמחה

  45. היי ! אני רוצה להכין את המתכון ורציתי לשאול כמה גרם זה 2 כוסות קמח לפי הכוסות של המתכון והאם התמונה של הרולדה המוכנה זה תוצאה שלכם.??

    1. היי לירז,
      2 כוסות קמח זה 280 גרם (כל כוס זה 140 גרם).
      ובטח, התמונה היא התוצאה הסופית של המתכון הזה 🙂
      בהצלחה והמשך יום נפלא!

  46. היי, נראה מתכון מעולה ממש!
    יש לי בצק פריך מתוק קנוי, אפשר להכין את הרולדה גם איתו?
    אם לא, יש לך מתכון מומלץ למשהו להכין איתו?
    תודה רבה רבה!

  47. ערב טוב,
    הרגע סיימתי לאפות את העוגיות, הן נהדרות והבצק מאוד נוח וכיפי.
    ממליצה להכפיל כמויות……

  48. ערב טוב,
    הרגע סיימתי לאפות את העוגיות יצאו מעולות!
    רצוי להכפיל את הכמות כי זה נגמר מהר…..

    1. היי שמרית,
      לא ניסיתי להכין עם קמח מלא אבל מה שבגדול אמור להשתנות זה רק כמות הנוזלים. אני מניחה שתצטרכי להוסיף יותר מים.

  49. הכנתי את הבצק עם חמאה וחילקתי ל2 ברולדה אחת שמתי נוטלה וברולדה השניה ממרח תמרים ואגוזי המלך קצוצים וכמובן אחרי שהיה מוכן פיזרתי אבקת סוכר וחתכתי לפי הסימנים שעשיתי לפני שהכנסתי לתנור ויצא פצצה! כבר הכנתי פעמיים יום אחרי יום מרוב שזללו!!! :))))

  50. היי
    ראיתי שרשמת לאביבית שבקרוב יהיה מתכון לרולדה לבצק פריך ללא גלוטן ועדיין אין
    רציתי לדעת מתי יהיה?
    והאם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח תמי שאמור להיות 1:1?

    1. היי מיכל,
      עדיין לא הצלחתי לצור מתכון ממש מוצלח לרולדה ללא גלוטן. אמשיך לנסות וברגע שאצליח כמובן שאפרסם.
      לא ניסיתי להחליף בקמח תמי אבל בגדול זה אמור לעבוד. אני רק לא בטוחה לגבי הגמישות של הבצק (כי במתכון הרולדה חשוב שהבצק יהיה גמיש).
      אם תנסי אשמח להתעדכן בתוצאות 🙂

  51. שלום.
    החמאה כן הייתה רכה למרות שלא חיכיתי שעה אלא חצי שעה בערך. הבצק היה קצת דביק אז שמתי קצת קמח על משטח עבודה וגם מעליו ורידדתי והיה בסדר פחות או יותר.
    אם כך אז אפילו אם החמאה רכה ונוחה לעבודה בכל זאת צריך לחכות? זו הבעיה?

    1. היי רעות,
      בדר"כ הסיבה שבצק פריך מתפורר היא שחסר נוזלים בבצק ויש יותר מידי קמח (כנראה בגלל הוספת הקמח בזמן הרידוד). פעם הבאה אם הבצק מעט דביק תעזרי בנייר אפיה: תפרסי נייר אפיה מתחת לבצק, מעל הבצק תניחי נייר אפיה נוסף ותרדדי מעליו.
      פעם הבאה תנסי גם להוציא את החמאה שעה-שעתיים לפני. זה יעניק לבצק מרקם גמיש ונוח יותר.
      בנוסף חשוב להקפיד לרדד את הבצק לא דק מידי אלא בעובי של כחצי ס"מ (כשהבצק דק מידי הוא עדין יותר ונוטה להתפורר מהר יותר).
      בהצלחה בפעם הבאה 😉

    1. היי רעות,
      השתמשת בחמאה רכה? הכוונה הוצאת את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה?
      המרקם של הבצק היה נוח לעבודה וגמיש?

  52. האם ניתן להקפיא את הרולדה?
    במידה וכן- כאשר מפשירים יש לחמם או רק להפשיר?
    תודה מראש (אני קלולסית באפייה)

    1. היי יערה,
      הקפאה לפני האפיה-
      ניתן להכין את הרולדה, לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולהכניס למקפיא.
      כרוצים להכין- מוצאים את הרולדה מהמקפיא, חותכים לפרוסות (בעודה קפואה), מניחים על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם לפחות 10 דקות מראש.
      הקפאה לאחר האפיה-
      מצננים את העוגיות או הרולדה לטמפ' החדר, מכניסים לקופסה אטומה ושומרים במקפיא.
      מפשירים במקרר או בטמפ' החדר.
      יום נפלא 🙂

  53. העוגיות יתנפחו כו לחם אולי סמתי קמח תופח בימקום קמח רגיל אבל יצא 10 תודה לך ולכול המתכונים שלך

    1. הי, שמחה לשמוע 🙂
      לא ניסתי להכין עם קמח מלא אבל לדעתי אפשר ומומלץ לשלב בתור התחלה עם קמח רגיל (חצי או שליש מהכמות).

  54. אחלה, תודה רבה על התשובה.כן כנראה רידדתי אותו דק מידי. הבצק עצמו יצא מעולה. הבעיה שלי זה בתנור באמת, אין לי פונקציה של אפיה אז הוא לא משו בכלל.
    טוב פעם הבאה ארדד פחות ואנמיך את החום 🙂 יום טוב וחג שמח!

  55. יוצא לי מאוד טעים הבעיה היחידה אצלי זה שכשאני חותכת את הרולטה אז הבצק מתפורר לי קצת.אני נותנת לו להתקרר קודם.
    הבצק יוצא לי מעולה אין לי בעיה איתו בזמן שאני מכינה.יכול להיות זה החום בתנור?היום הכנתי וכשהוצאתי את זה מהתנור אז הרולדה נקרעה כזה

    1. היי עדי,
      אם הבצק יוצא טוב וגמיש לפני האפיה אז תבדקי שאת לא מרדדת אותו דק מידי. הוא צריך להיות בעובי של כחצי ס"מ ואם הבצק נקרע לאחר האפיה זה באמת יכול להיות קשור לחום התנור, לכן פעם הבאה מומלץ לאפות ב170 מעלות.
      בהצלחה בפעם הבאה ויום נפלא 🙂

    1. היי מעיין,
      אם יש לך מרגרינה או מחמאה את יכולה להשלים את ה50 גרם הנותרים. שימי לב רק שצריך להוציא אותם שעה-שעתיים לפני מהמקרר כדי שיתרככו.
      במקום מרגרינה/מחמאה- אפשר לשים רבע כוס שמן קנולה (הכוונה 50 גרם חמאה רכה+ רבע כוס שמן). אני מניחה שזה ישנה מעט את מרקם הבצק אבל זאת גם אפשרות.
      אם הבצק יוצא פירורי יש להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק הופך לרך וגמיש.
      בהצלחה 😉

  56. היי אפרת,
    החמאה הייתה בטמפ' החדר,רכה. אולי צריך יותר חמאה? אולי כי אני משתמשת בכוס מדידה של 240 מ"ל ולא בכוס של 200 מ"ל?
    הצלחתי לגלגל את הרולדה,אך לא בקלות..
    ולגבי האבקת סוכר,זה מה שעשיתי 🙂

    1. כוס של 240 מ"ל זה בסדר גמור. לדעתי פשוט היה צריך להוסיף עוד מים, אפילו יותר מ5 כפות אם יש צורך, עד שהבצק יתרכך ויקבל גמישות. אני ארשום הערה במתכון.
      העיקר שלמרות הכל הצלחת להתמודד עם הבצק בגבורה והעוגיות יצאו טעימות 😉

  57. היי אפרת,
    הבצק לא יצא לי נעים ונוח לעבודה,הוספתי כ5 כפות מים ולא כ"כ עזר.
    הבצק היה מאוד קשה…
    יש לך מושג למה?
    אבל,להפתעתי העוגיות יצאו טעימות! 🙂 (למרות שהמראה למעלה,לא חלק ויפה).
    תודה!:)

    1. היי אלומה,
      מוזר כי הבצק במתכון הזה אמור להיות גמיש ומאוד נוח לעבודה.
      זה יכול להיות קשור למרקם החמאה. השתמשת בחמאה רכה בטמפ' החדר? הכוונה הוצאת את החמאה החוצה כשעתיים לפני השימוש?
      ואיך בסוף הצלחת לגלגל לרולדה, הבצק לא נשבר/התפרק?
      ולגבי המראה העליון של העוגיות – את יכולה לפזר מעט אבקת סוכר כדי לטשטש את המראה.

    1. היי רעות,
      רשמתי ממרח פרווה מאחר והמתכון הוא פרווה אבל בטח שאפשר להשתמש גם בממרח חלבי 🙂

  58. אתר מדהים ונהנית ממנו מאד.
    לגבי מתכון הכרוכיות – רץ אצלינו בבית שנים.
    כמה ביצים לשים על 4 כוסות קמח ?
    תודה ושבת שלום

    1. היי יונית,
      אם את מכינה את המתכון מ-4 כוסות קמח את צריכה לשים 2 ביצים. אם את מכינה לפי המתכון הזה, פשוט תכפילי את כל הכמויות המצוינות במתכון.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ירדן,
      אפשר להמיר בחמאה. לגבי שמן, אני פחות ממליצה במקרה הזה כי זה ישנה את כל מרקם הבצק והבצק יאבד מפריכותו.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אביבית,
      כרגע אין מתכונים כאלה באתר. לגבי רולדה מבצק פריך ללא גלוטן- מקווה להעלות מתכון בקרוב 🙂

    1. היי ענתי,
      במתכון הזה יחס אבקת האפיה קטן בחצי מהכמות שיש בקמח תופח אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה להכין את זה גם עם קמח תופח.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר