מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

רוטב רוזה

רוטב רוזהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 8, 2013
Last modified:אפריל 28, 2014

Summary:

רוטב רוזה לפסטה- רוטב שמנת עגבניות

רוטב רוזה

מצרכים:

מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)

2 שיני שום כתושות

חבילת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)

רבע כוס מים

גבינת פרמזן מגורדת לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים כדקה את השום עד שמזהיב (יש להקפיד שלא ישרף).

-מוסיפים את הרסק והמים ומערבבים.

-שופכים את השמנת ומיד את גבינת הפרמזן ומערבבים עד להסמכת הרוטב וקבלת גוון ורוד.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


88 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי ויצא מדהים כשרציתי לשתף בפייסבוק כדי לשמור את המתכון נפתח חלונית שיתוף של מרק לפת תסדרו את העיה כדי שאנשים יוכלו לשתף תודה

  2. יצא מושלם!!! ממש פשוט להכנה וטעים בטירוף. שמתי גבינצ מגורדת במקום פרמזן כי זהמה שהיה בבית.

  3. האם אפשר להוסיף קצת יין כשמבשלים הרוטב? אם כן -איזה- אדום או לבן ובאיזה שלב של הבישול?

    1. היי ענת,
      אפשר להוסיף מעט יין לבן לאחר שמוסיפים את השמנת. ממליצה לשים עד 3 כפות כדי שלא ישתלט על הטעם.

  4. היי, א.מאוד אוהבת את האתר, מתכונים טעימים מאוד וקלים
    ב. אם יש לי שמנת להקצפה 38%, ניתן להשתמש? או עדיף שמנת מתוקה.
    והאם הטעם משתנה בעקבות שינוי השמנת?

    תודה וחג שמח!

  5. היי!! תודה על כל המתכונים המצוינים!
    שמתי שמנת בישול במקום מתוקה ויצא לי רוטב חמצמץ..הוספתי כפית וחצי סוכר ועדיין החמיצות נשארה ובמקביל נהיה מתוק מידי.יש לך מושג למה?

      1. היי נטע,
        מוזר כי יצא לי פעמים רבות להכין עם שמנת לבישול והתוצאה היתה מוצלחת.
        באיזה סוג שמנת השתמשת?

  6. שלום
    לאיזה כמות רביולי בגרמים זה יספיק?
    וגם אם תוכלי להגיד לי בקשר לרוטב שמנת פטריות..

    תודה רבה 🙂

    1. היי אינאס,
      גם רוטב הרוזה וגם השמנת פטריות מספיקים ל 250-300 גרם רביולי.
      חג שמח 🙂

    1. היי לינוי,
      שתי השמנות מתאימות. עם שמנת מתוקה יוצא יותר טעים.
      חג שמח 🙂

  7. היי אפרת,
    האם שמנת מתוקה להקצפה, תופס? אם נתעלם לרגע קט מייסורי המצפון על ה32% שומן..

  8. ואי זה יצא הורס!! !!
    הוספתי גם מעט אורגנו ואגוז מוסקט לקראת סוף הבישול ויצא פשוט נדיר
    תודה רבה רבה

    1. היי נעמי,
      הפרמזן מסמיך את הרוטב ומוסיף לטעם אבל אפשר להכין גם בלי ואפשר להוסיף במקום קצת גבינה צהובה מגורדת.
      המשך יום נפלא 🙂

      1. מווווווושלם!
        *למי שהחליף את הפרמזן בגבינה צהובה, כדאי להוסיף גם קצת מלח..
        תודה על המתכון!

    1. היי מעיין,
      אני מניחה שאפשר אבל יש לבשל אותן לפני במחבת עד שהן מתרככות לגמרי והופכות למין רוטב ורק אז יש להוסיף את השמנת.
      בהצלחה 😉

  9. היי, אני רוצה להכין את הרוטב הנל נשמע ונראה טוב. יש לי שאלה ניתן לשים גבינה צהובה במקום פרמזן?

    1. היי דורית,
      מלח תשימי ממש מעט (קמצוץ עם המלחייה).
      לא מומלץ להקפיא רטבים המבוססים על שמנת. אם נשאר- אפשר לשמור במקרר ולחמם במיקרוגל יום למחרת. לא מומלץ לשמור במקרר מעבר לזה.

חזור למעלה

להגיב על מתכונים ב-10 דקות לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »