מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

רוטב בולונז

רוטב בולונזFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 29, 2018
Last modified:מאי 2, 2018

Summary:

רוטב בולונז מושלם עם סלרי וגזר

רוטב בולונז

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ להשתמש בבשר טרי)

1 בצל בינוני קצוץ

גבעול סלרי קצוץ דק (כשליש כוס גבעול קצוץ)

גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

3-4 שיני שום כתושות

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס וחצי מי בישול של הפסטה

תיבול: כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

כ-8 עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הסלרי, הגזר והשום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 4-5 דקות, עד שמשנה צבעו ומתבשל.

-מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכוס וחצי ממי הבישול בהם בישלנו את הפסטה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומבשלים כ-5 דקות נוספות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

*המתכון מתאים ל500 גרם פסטה. אפשר להגיש גם על אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

16 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי דליה,
      אם את מתכוונת לבשל פסטה יבשה בתוך הבולונז אז אפשר אבל קודם כל יש להכין את הרוטב וכדאי להוסיף לו לפחות עוד 2 כוסות מים.

    1. אפשר להכין גם בלי אבל אם יש לך כדאי לשים כחצי כפית תבלין יבש.

  1. שלום,
    אני ממש ממש אוהבת את המתכונים שלך אבל המתכון הספציפי הזה צרם לי לקרוא. מבחינת המרכיבים וכמויות אני מסכימה אבל הרוטב עצמו דורש בישול ארוך כמה שיותר. במהלכו מוסיפים מים) לא חובה מי פסטה( ובישול מסתיים כאשר כל החמיצות של העגבניות נעלמת מהרוטב . בכיף יכול לקחת חמש שעות. הטיפים האלה קיבלתי מחבר איטלקי שהוא גם בשלן.

    1. היי אולגה,
      אני לא מכירה את שיטת הבישול הארוך וגם חושבת שהוא מיותר. לטעמי התוצאה מעולה כמו שזה 🙂
      כמובן שכל אחד יכול לבשל לפי טעמו ושיטתו.

  2. שלום אפרת!
    האם אפשרי במקום מי הפסטה לשים מים?
    מה התפקיד של מי פסטה ספציפית?
    תודה ויום טוב

    1. במי הפסטה יש קצת את הטעם של הפסטה שמתבשלת בפנים אבל אפשר לשים מים, זה ממש לא קריטי.

    1. כן. אפשר לשים 3-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות דק.

    1. היי נדב,
      כמות הרוטב מספיקה ל500 גרם פסטה. זה יוצא 5-6 מנות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר