מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

רוגעלך שוקולד

רוגעלך שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 13, 2017
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לרוגעלך שוקולד ב-3 מצרכים בלבד – אפשר להשתמש בבצק שמרים קנוי מוכן ולחסוך את הכנת הבצק ואפשר להכין את הבצק בעצמכם. 

רוגעלך שוקולד

מצרכים (כ-20 יחידות רוגלך):

900 גרם בצק שמרים קנוי מופשר (*למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו מצורף לינק בתחתית המתכון)

ממרח שוקולד חלבי/פרווה

*ביצה טרופה לציפוי

אופן הכנה:

-פורשים את בצק השמרים על משטח עבודה וחותכים לשני חלקים שווים.

-מניחים בצק אחד על נייר אפיה ומרדדים מעט עם מערוך לריבוע.

-מורחים ממרח שוקולד באופן שווה על כל החלק העליון של הבצק (4-5 כפות ממרח).

-מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים. מרדדים קלות בעזרת מערוך.

-חותכים למשולשים ארוכים. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לדק, לצורה של רוגעלך. מניחים על נייר אפיה.

-חוזרים על הפעולה עם החצי הנוסף של הבצק.

-מכסים את הרוגעלכים במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי.

-מברישים את הרוגלעכים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה.

*מתכון לבצק שמרים (למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו) ניתן למצוא במתכון עוגת שמרים ושוקולד.

רוגעלך שוקולד

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

75 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת
    עשיתי את המתכון של הבצק שלך לפי העוגת שמרים,אך לאחר האפייה זה היה ממש כמו לחם עם שוקולד ולא עוגה..
    מה עשיתי לא נכון?

    1. היי הילה,
      מה הכוונה כמו לחם? המרקם היה רך?
      יכול להיות שהבצק תפח מידי?

  2. חזרתי לעדכן שהבצק לפיצה לא ממש מתאים ):

    אם אני מכינה בעצמי את הבצק לפי המתכון בעוגת השמרים – לכמה ריבועים לחלק?

    1. היי לילי,
      יש לחלק את הבצק לשני חלקים שווים. על כל חלק למרוח ממרח שוקולד, לקפל לחצי ולחתוך למשולשים (ראי תמונות מתחלפות בתחתית המתכון).

  3. תודה על המתכונים המדהימים! שינית לי את החיים.

    האם ניתן להכין את הרוגלך או את עוגת השמרים בשוקולד שלך עם בצק מהיר מוכן לפיצה?

    1. היי לילי,
      עוגת השמרים לא מומלץ אבל רוגלך אפשר. לדעתי זה ייצא במרקם קצת פריך.
      יום מקסים 🙂

  4. חייבים להתפיח אחרי שיצרו את צורת הרוגעלך?
    הכנתי את הבצק בעצמי וכבר התפחתי כשעתיים+
    אשמח אם תוכלי לענות לי בהקדם.
    תודה רבה!!

    1. סורי ראיתי רק עכשיו.
      עדיף להתפיח חצי שעה לפחות לאחר עיצוב הצורה. זה לא שייך להתפחה הראשונה.

    1. מילוי חמאה – מורחים על הבצק חמאה רכה וסוכר (חייבת לציין שהטעם לא מאוד מורגש).
      מילוי שקדים – ניתן להשתמש בממרח שקדים. אם רוצים ניתן לפזר קצת שקדים טחונים דק.

  5. אפרת.
    האם אפשך לעשות את הבצק עם קמח קונדיטור?
    והאם צריך שזה יתפח פעמיים גם בהכנת הבצק וגם כשעושים מזה צורת רוגעלך?

    תודה רבה.

    1. היי אליהו,
      עם קמח קונדיטור זה לא ייצא מוצלח. רצוי להשתמש בתערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן (יש של אסם) או קמח כרגיל או תמי.
      וכן, אם מכינים את הבצק יש להתפיח פעמיים. לאחר הכנת הבצק ולאחר עיצוב צורה.

    1. מה הכוונה לבצק רגיל? בצק שמרים, בצק פריך או בצק עלים?

  6. החלטתי להכין בצק מ0 לפי המתכון בקישור זה מחצי כמות (החצי השני עשיתי עוגת שמרים)

    יצא ממש טעים!!, לא הכי חתיכים אבל בהחלט תעסוקה מגניבה לאחי הקטן בן 6 וחצי…
    המסתי שוקולד עם שמן לא יצא הכי הכי טעים.. הייתי צריכה להסתכל בתגובות ולהמיס עם מחמאה.

  7. תגידי במקום בצק שמרים אפשר להשתמש בבצק הפריך מתוק של מעדנות כתוב שזה במיוחד למאפים מתוקים

  8. הכנתי עם המתכון לבצק של "עוגת שמרים ושוקלד" שלך וכולם "עפו" על זה וחיסלו הכל.
    אני רוצה להכין שוב עם אותו בצק גבניות. את יכולה בבקשה לתת לי מתכון למילית גבינה?
    תודה מראש
    ג'ודי

    1. היי ג'ודי,
      מלית גבינה: 500 גרם גבינת ריקוטה או טוב טעם, ביצה, חצי כוס סוכר וכף אבקת פודינג וניל. אם אוהבים אפשר להוסיף צימוקים.

  9. לילה טוב אפרת,
    אני רוצה להכין את המאפים הללו עם ריבת חלב. האם זה אפשרי, ואם כן, איך כדאי לעצב אותם בצורה יפה?
    תודה רבה על המתכונים הקלים וטעימים…

    1. נראה לי אפשרי. למה לא להשאיר אותם בצורת רוגעלך?
      יום מקסים 🙂

    1. כוס חד פעמית היא קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה.

    1. היי צופיה,
      ממרח שוקולד הוא יותר עשיר אבל אפשר גם להכין מילוי קקאו: לערבב כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת ולמרוח על הבצק באופן אחיד.

  10. כמה זמן ניתן להשאיר את הרוגעלך בחוץ? כלומר חצי אני מקפיאה וחצי משאירה שיאכלו לאט לאט, כמה ימים ניתן?

    1. היי,
      אפשר להשאיר בחוץ בקופסה אטומה כ-4 ימים. מומלץ לחמם מעט במיקרוגל או בתנור לפני שאוכלים.

    1. כדי להעשיר את המילוי אפשר למרוח שוקולד ומעל לפזר אגוזים קצוצים או פירורי חלבה.

  11. היי
    אני מכינה את הבצק כמו של עוגת השמרים
    רציתי לדעת צריך לחכות פעמיים להתפחה או שמספיק רק לפני שאני מכינה את הרוגלך?

    תודה על המתכונים הקלים והטעימים…

    1. היי מירי,
      אם את מכינה את הבצק בעצמך אז יש להתפיח אותו עד שמכפיל את נפחו. אח"כ להכין רוגעלך ולהתפיח פעם שניה.

  12. יש לי ניסיון כל כך גרוע בצק שמרים התלבטתי בכלל אם לנסות את זה..
    אבל זה יצא פשוט טעים המתכון כל כך פשוט וקל להבנה.
    המון תודה!!!!

  13. היי תודה על האתר המעולה.
    הכנתי את הבצק כמו של העוגת שמרים
    האם צריך להתפיח שוב שעה וחצי אחרי שהכנתי את הרוגלך?

    1. בימים חמים מספיקה התפחה של חצי שעה אבל בגלל שקר אני מניחה שזה יכול לקחת שעה, אולי קצת יותר (עד שהרוגעלך מעט מגדיל את נפחו).

    1. יכול להתאים רק המרקם בסוף יהיה מעט שונה אבל עדיין טעים (חצי בורקס-חצי בצק שמרים).

  14. אפרת היקרה !
    האם יום למחרת עדיין הרוגלך יהיה נימוח באם אני מכינה את הבצק כפי שמצויין בעוגת שמרים ?
    תודה

    1. כן אלייה, זה יהיה טעים. בכל מקרה חימום קצר של 4-5 שניות במיקרוגל מחזיר לזה את העסיסיות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר