מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קרקרים מקמח חומוס

קרקרים מקמח חומוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 17, 2013
Last modified:אוגוסט 15, 2018

Summary:

קרקרים מקמח חומוס מתובלים – נשנוש בריא, טעים, פיקנטי וממכר.

קרקרים מקמח חומוס

מצרכים (25-30 קרקרים):

כוס קמח חומוס (140 ג')

רבע כוס שומשום (32 ג')

חצי כפית מלח

חצי כפית כמון טחון

רבע כפית פלפל שחור

כוס (240 מ"ל) מים פושרים

2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו (מאוורר מוקף בעיגול).

-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים עד לקבלת תערובת דלילה חלקה.

-מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית או קנולה. יוצקים את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.

-מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקצוות מתחילים להשחים.

-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

*אם במקרה נותרים קרקרים שאינם מספיק פריכים -אפשר להניח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון) ולאפות במשך 20 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.

 

מתכונים ללא גלוטן, קרקרים ללא גלוטן, מתכונים עם קמח חומוס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

37 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת
    לא יצא לי קריספי כ"כ. אני מכינה אותם בטוסטר אובן ובעצם אין כאן כ"כ כפתור טורבו, את חושבת שזה בגלל זה? את ממליצה לי להעלות את החום?
    שנית, מה גודל המגש שצריך לפי המתכון?
    ושלישית ואחרון, האם עדיף לפזר את השומשום על הקרקרים כשמוציאים אותם לחיתוך במקום להכניס לתערובת? הרי בעצם זה אמור להיות מן סוג של ציפוי, לא? ככה זה נראה שהם לא כ"כ מורגשים
    תודה רבה
    יעל

    1. כדי שהם ייצאו פריכים צריך לאפות על טורבו וגם צריך שהם יהיו דקים ולא עבים.
      ניסית להחזיר אותם לחימום על 150 מעלות במשך כ-20 דקות?
      גודל המגש צריך להיות בגודל של תנור סטנדרטי. אם שמת את כל הבלילה במגש קטן יותר אז בטח הם יצאו עבים.
      במקרה הזה השומשום אמור להיות חלק מהמרקם ולא בציפוי.

    1. סכין חדה רגילה.
      *צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.

  2. היי אפרת

    כבר בדרך להכין

    2 כפות השמן זה חלק מהתערובת נכון? נוסף על שימון התבנית?

    פשוט הייתי שמחה להחליף את השמן או לוותר .

    אשמח לתשובה.

    תודה.

    1. זה לתערובת. בנוסף יש לשמן.
      לא כדאי לוותר כי זה תורם לפריכות.

    1. יש מתכון ללחמניות בננות טבעוניות. אני מניחה שבמקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לשים כוס וחצי קמח כרגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
      אפשר להכין את זה כלחם בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.

  3. האם ניתן להוסיף עגבניות מיובשות לתערובת ועל ידי כך להגדיל כמות ולהפחית קלוריות לכל קרקר? זה יצא טעים? צריך להוסיף משהו למתכון אם מוסיפים עגבניות מיובשות?

    1. היי אורלי,
      יש לאחסן בתוך קופסה אטומה במקום קריר ומוצל (לא במקרר).
      אני מניחה שהקרקרים מחזיקים מעמד בסביבות 5 ימים.

    2. הי, הכנתי ויצא טעים וקריספי. הכנסתי לקופסת זכוכית אטומה של לוק ובבוקר זה היה רך כמו ספגטי. יש ניחוש מדוע ואיך ניתן למנוע?
      תודה

    3. היי עמית,
      ממש מוזר, זה דווקא אמור להשאר פריך. היה בקופסה עוד משהו חוץ מהקרקרים?
      בכל מקרה, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 10-15 דקות, להוציא ולהניח לזה להתקרר. זה אמור להחזיר את הפריכות.

  4. שלום, אוהבת את האתר שלכם! 🙂

    האם לדעתכם זה יעבוד בשילוב קמחים אחרים (אורז, קינואה, טף וכו')?

    1. תודה תמר 😉
      לא ניסיתי אבל בגדול זה אמור לעבוד אך מאחר ולכל קמח יש מרקם שונה אני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא. אפשר להוסיף לתערובת מעט שומשום (עד 1/3 כוס) שמוסיף לטעם ולפריכות ואפשר להמיר את הכמון בתבלין זעתר (לפי הטעם האישי). אם ייצא לך לנסות נשמח אם תשתפי אותנו.
      שבוע נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר