מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לקרקרים פיקנטיים

מתכון לקרקרים פיקנטייםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 17, 2016
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

קרקרים פריכים וממכרים בטעם שום וצ'ילי חריף – קרקרים לנשנוש ואירוח

מתכון לקרקרים פיקנטיים

מצרכים (25-30 קרקרים):

כוס קמח לבן

רבע כפית אבקת אפיה

שליש כפית סוכר

חצי כפית מלח

כפית גדושה תבלין צ'ילי חריף

5 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

6-8 כפות מים רותחים

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר הרשום. מוסיפים את המים בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

-עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד ל10 דקות (כדי שיהיה קל יותר לעבוד איתו).

-בינתיים מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק כמה שיותר דק (ככל שהבצק ירודד דק יותר כך הקרקרים יהיו פריכים יותר). בעזרת סכין חותכים לריבועים בגודל של 3-4 ס"מ.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים מעט. מוצאים מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי.

*הקרקרים נשמרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר כ-5 ימים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

14 תגובות

הוסף תגובה
  1. הסוכר לא בריא ומיותר, ואפשר להוריד אותו מהמתכון. קרקרים יצאו טעימים אבל כמות הבצק מועטה ובקושי כיסה תבנית. ממליצה להכפיל כמויות ולהכניס שתי תבניות לתנור בו זמנית לחסכון בחשמל.

  2. מתכון מוצלח.הכנתי ללא צ'ילי, אבל עם זעתר וקמח מלא.
    בתור אחת שממש לא מצליחה להכין כל מיני מתכונים.די ידיים שמאליות.. הפעם הצליח טוב.
    תודה רבה!

  3. ואווו יצא מושלם!!!!
    אני אישית עשיתי תמכון עם קמח מלא ויצא טעים בטירוף. את הנגלה הראשונה סיימתי לאכול אחרי חמש דקות.
    הוספתי לעיסה גם פתרוזליה קצוצה ויצא טוב.

  4. יצא פשוט פצצה! הכנתי בגירסה עם קמח מלא ועוד כמות עם זעתר וכולם לקקו את האצבעות…

  5. שלום אפרת,
    אין לי כרגע תבלין חריף במטבח, לא צ'ילי ולא פפריקה חריפה. אפשר להשתמש בסוג אחר של תבלינים ולקחת את הטעם של הקרקרים למקום קצת אחר?
    אם כו אשמח לרעיונות

    1. כן בטח. אפשר לשים זעתר, תבלין אורגנו, בזיליקום.
      אפשר לפזר שומשום או קצח.
      בהצלחה 😉

  6. רציתי לעדכן שיצא נהדר! במקום צ'ילי חריף הוספתי פפריקה חריפה ועדייין טעים טעים טעים.
    תודה שוב על מתכונים קלים ומעולים 🙂

  7. היי אפרת,
    אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא? ואם כן האם הדבר משפיע על מינוני שאר המרכיבים?
    תודה מראש

    1. היי מוניקה,
      אפשר להכין עם קמח מלא. ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט יותר מים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר