מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קרפציו סלק

קרפציו סלקFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 15, 2017
Last modified:דצמבר 20, 2017

Summary:

מתכון לקרפצ'יו סלק מהיר הכנה. מנה מיוחדת וטעימה לאירוח חלבי.

במתכוני קרפצ'יו רגילים בדר"כ משתמשים בסלק חי אותו חותכים לפרוסות דקות בעזרת מכשיר מיוחד שנקרא מנדולינה. חלק מבשלים את הסלק לפני וחלק לא. כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, אני מעדיפה את הדרכים המהירות והקלות ולכן השתמשתי בסלק מבושל קנוי שנחתך בקלות לפרוסות דקות בעזרת סכין רגילה והתוצאה מעולה 🙂

קרפציו סלק

מצרכים:

3 סלקים בינוניים מבושלים (משקית ואקום)

2 כפות מיץ לימון

כף שמן זית

כף חומץ בלסמי

קמצוץ מלח גס

קמצוץ פלפל שחור (רצוי טחון גס)

1-2 כפות עירית קצוצה

2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה) או פירורי גבינה כחולה

כרבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:

-פורסים את הסלקים לפרוסות דקות-דקות בעזרת סכין ומסדרים בצלחת גדולה שטוחה בצורה מעגלית (כמו ספירלה).

-לפני ההגשה- מפזרים מעל באופן שווה מיץ לימון, שמן זית, חומץ בלסמי, מלח גס, פלפל שחור, עירית קצוצה, גבינה בולגרית ואגוזי מלך קצוצים.

*במקום עירית קצוצה אפשר לפזר כמה עלי רוקט או בזיליקום טריים. במקום גבינה בולגרית אפשר לשים גבינת פרמז'ן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

8 תגובות

הוסף תגובה
חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר