מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קרם שניט אישי

קרם שניט אישיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 12, 2015
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

קרמשניט אישי: קינוח מרשים וטעים בקלי קלות

קרם שניט אישי

מצרכים (כ-20 יחידות):

חבילת בצק עלים מופשר (750 גרם)

לקרם:

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

רבע כוס חלב (לפרווה- חלב קוקוס או חלב סויה)

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

50 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה. מרדדים קלות בעזרת מערוך (אין לרדד דק מידי). בעזרת כוס בעלת קוטר קטן (4-5 ס"מ) קורצים כ-40 עיגולים קטנים. מסדרים את העיגולים על נייר אפיה.

-בעזרת מזלג מחוררים כל עיגול מספר פעמים ומרססים/מברישים כל עיגול במעט שמן.

הכנת קרם שניט אישי

-מכניסים לתנור ואופים במשך 15-17 דקות עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומניחים לעיגולים להתקרר לטמפ' החדר.

-בינתיים שהעיגולים נאפים בתנור מכינים את הקרם: מקציפים שמנת כחצי דקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מזליפים מהקצפת מעל כל עיגול (ניתן להניח קרם בעזרת כפית) ומעל מניחים עיגול נוסף בדומה לסנדוויץ.

הכנת קרם שניט אישי

-מניחים בקערית קוביות שוקולד מריר וכף מים וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לתערובת חלקה. מזליפים בעזרת כפית או שקית זילוף מעל כל יחידה.

*עוטפים בניילון נצמד או סוגרים בקופסה סגורה ושומרים במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

112 תגובות

הוסף תגובה
  1. אתר מדהים אני לא מפסיקה להשתמש בו
    תודה ענקית
    שאלה קטנה
    במתכון הזה כתבת מתכון לקרם
    ובמתכון של העוגת קרם שניט כתבת
    מתכון אחר לקרם
    האם אפשר להחליף ביניהם?
    אני רוצה שהקרם יתאים לזילוף
    שוב תודה

  2. קודם כל אתר מעולה ומתכונים טובים:) משמח:) דבר שני, אפשר לעשות את הקרם בלי מערבל בצורה ידנית? וגם האם ניתן להכין כמה ימים מראש? (אפילו רק את בצק) לשמור בחוץ בקירור או הקפאה?

    1. היי מירי,
      לגבי קצפת ללא מיקסר, השבתי לך בעמוד הזה – איך מכינים קצפת.
      אפשר להכין את הקצפת ואת עיגולי הבצק כיומיים לפני ולשמור בנפרד במקרר בתוך קופסה סגורה.
      המשך יום נפלא 🙂

  3. היי אפרת, הבצק התנפח אבל נשאר באותו צבע… לא השחים, רק התחתית נהייתה חומה/שרופה…. מה לעשות😫

    1. מוזר. אפית בחום עליון וחום תחתון? התבנית היתה מונחת במרכז התנור?
      אם התחתית נשרפה אפשר להסיר אותה ולהשתמש בחלק העליון. כדי שיהיה לזה צבע אפשר להבריש את החלק העליון בשמן ולהחזיר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ולאפות 5-10 דקות, עד להזהבה.

  4. הכנתי ויצא לי מנופח מדי כל שכבה
    וגם העיגולים נהיו לי מעט אליפסות
    איך אני מורידה את הנפח כדי לשים 2 שכבות וקרם?
    זה יצא לי הר בלי תחתית……

    1. היי רינה,
      אם זה התנפח פשוט תשתמשי בעיגול אחד כאילו זה שני עיגולים ותמלאי אותם בקרם באמצע.

  5. נראה מקסים,
    יש לך רעיון לגרסה בריאותית למתכון הנפלא והנהדר הזה??
    אני רוצה להכין עם הנכדים

    1. היי ברוריה,
      לא כדאי לוותר על בצק העלים אבל מבחינת מילוי אפשר להמיר כשליש מיכל שמנת מתוקה ב 125 גרם גבינה לבנה.

  6. שבוע טוב
    אני רוצה להכין לארוע מחר בערב.
    הפשרתי את הבצק ..
    יש הבדל אם אני מכינה וממלאה הערב או שעדיף למלאות מחר?
    רוצה לחסוך זמן מחר….
    ואיך לאחסן הכי טוב?

    תודה

    1. שבוע טוב 🌷
      אני ממליצה להכין היום את הקרם ולאפות את העיגולים ומחר למלא.
      את הקרם יש לשמור במקרר. את העיגולים יש לצנן לטמפ' החדר ולאחסן בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
      מחר לאחר המילוי יש לאחסן במקרר מכוסה.
      *אם מחר לא יהיה לך זמן את יכולה למלא כבר היום ולשמור במקרר. לפני ההגשה לפזר מעל אבקת סוכר כדי לשפר את המראה.

    1. היי יעל,
      בצק עלים או בצק פילאס הכי מתאימים במקרה הזה. לא עולה לי רעיון לבצק אחר שיכול להתאים.

  7. הייי אפרת שבוע טוב,
    כמה זמן זה יכול להשאר בחוץ? יש לי נסיעה מטבריה לנתניה את חושבת שזה ישרוד וישאר טוב ויפה?
    תודה רבה חן 🙂

    1. היי חן,
      אני לא בטוחה, אני חוששת שזה יימס. אני בדר"כ ממליצה להקפיא קרמים לפני נסיעות יחסית ארוכות אבל במקרה הזה אני לא ממליצה להקפיא את הקרמשניט כי ההקפאה פוגעת במרקם של בצק העלים.
      שבוע נפלא 🙂

    2. תודה רבה על תשובה מהירה…
      אם אני אקפיא רק את הקרם ואאפה את הבצק עלים בלי למלא ולקשט זה אפשרי? ובנתניה לסדר אותם..

    3. סליחה שאלה אחרונה….
      מתי את ממליצה להכין את הקרם(ולהקפיא)והבצק עלים? אני צריכה את זה ליום שישי ויום חמישי בצהריים אני יוצאת מטבריה לנתניה…
      תודה רבה

    4. את בצק העלים את יכולה לאפות יום חמישי בבוקר ולאחר שזה מתקרר לטמפ' החדר לשמור בתוך קופסה אטומה (זה לא דורש קירור). אל תשכחי להעביר את בצק העלים להפשרה במקרר כבר ביום רביעי בערב/בלילה.
      את הקרם את יכולה להכין כבר ביום רביעי ולשמור במקרר בקערה עטופה בניילון נצמד. יום חמישי, כ-3 שעות לפני שאת יוצאת לדרך שימי את זה בהקפאה.
      כשאת מגיעה לנתניה ביום חמישי את כבר יכולה לסדר אותם אחד על השני ולשמור במקרר עד יום שישי.
      דרך אגב, אם יש לך אפשרות לקחת איתך את המצרכים של הקרם ולהכין את הקצפת בנתניה זה מצוין רק חשוב שמיכלי הקצפת יהיו קרים מאוד לפני ההקצפה אחרת היא לא תצליח לכן יש לקרר אותם קודם במקרר.
      בהצלחה 🙂

  8. אני נהנית מאד מכל המתכונים הטעימים והקלים
    וההסבר הברור -תודה!!!!
    שאלה-
    אפשר להכין ולהקפיא ממולא כבר? עברתי על התגובות ולא ראיתי שענית (קצת דחוף לי כי אני רוצה להכין)

    1. היי אתי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      המרקם של בצק עלים קצת נפגע לאחר הקפאה וגם מבחינת מראה זה נראה פחות טוב.
      מה שכן, אפשר להכין כיומיים מראש ולשמור במקרר בתוך קופסה סגורה.

  9. היי,יש לי בצק עלים קילו,בכמה להשתמש ביחס לשמנת צמחית אחת ואם אני מתכוונת לחצות את העיגולים באמצע ולמלא?תודה רבה מראש ושבת שלום😄🌹

    1. היי אביבית,
      מיכל שמנת בדר"כ מספיק למילוי של 20 יחידות. אם את חוצה את העיגולים באמצע אני מניחה שמספיק להשתמש בחצי קילו בצק עלים.
      שבת שלום 🙂

  10. לא עם מה כי זה אחרי סעודה אלה איך שיהיה יפה
    ומה יותר מוצלח לפי דעתך למלות בפנים או לשים אחד על השני?תודה רבה רבה

    1. כשמניחים אחד על השני, זה יוצא יותר עבה וגבוה אבל מצד שני כשממלאים בפנים נראה לי שיותר קל לאכול. גם כדאי להתחשב בזה שאת מכינה כמות גדולה ואולי יהיה קל יותר למלא, זה גם יחסוך ממך הכנה של כמות כפולה. בכל מקרה, את יכולה לעשות ניסוי על שניים ולהחליט במקום.
      לגבי ההגשה, יהיה יפה לסדר אותם על מגש ולזלף מעל שוקולד מריר או לפזר אבקת סוכר.
      בהצלחה 🙂

  11. היי אפרת
    אני צריכה להכין בסביבות 200 אחדים יש לי כמה שאלות
    ראיתי באחת התגובות מישהי שלא שמה אחד על השני אלה פתחה והכניסה קצפת פנימה מה דעתך על זה?
    ולגבי ההגשה יש לך רעיון להגשה? זה במוצאי שבת?

    1. היי שלי,
      בגלל שהעלים נפתחים לאחר אפיה אז אפשר למלא בקצפת בפנים.
      לגבי רעיון להגשה מה הכוונה? עם מה להגיש את זה?

  12. היי אפרת שבוע טוב
    רציתי לשאול אם נראה לך שהמתכון ילך עם בצק שמרים עלים של מעדנות מכירה?
    איזה בצק יוצר מוצלח לפי דעתך?

    1. שבוע טוב 🙂
      בצק שמרים עלים של מעדנות הוא חצי בצק עלים חצי בצק שמרים (זאת אומרת שהוא נועד להתפחה). לדעתי במתכון הזה מתאים יותר בצק עלים רגיל.

  13. מתכון מעולה לקינוח אישי ופחות מלכלך 🙂 יצא ממש טעים , אני הפרדתי קצת את העלים לאחר האפיה ומלאתי את הקצפת בפנים

    1. היי חני,
      ממליצה להכין לפחות יום לפני כדי שזה יישאר טרי ורענן במראה ובטעם. לשמור כמובן במקרר בקופסה סגורה.
      חג שמח 🙂

    1. היי שרה,
      ממליצה להשאיר את כמות הקרם כמו שהיא. במידה ויהיה חסר, תמיד אפשר להכין כמות נוספת של קרם.
      מה שכן, כדאי להצטייד במיכל שמנת נוסף למקרה הצורך.

    2. הי אפרת. הכנתי את הקם שניט לאירוע. שמתי אותו בבר וזה מממש יצא טעים ואכיל. 🙂
      תודה.

  14. היי אפרת,
    רוצה להכין עם הקרם הנל רק קונוסים ורציתי לישאול האם לקרם המוכן ניתן להוסיף פירות יער ולערבב בישביל הצבע והיופי או שלשים מעל הקרם את הפירות?ועוד שאלה האם ניתן להמיס שוקולד מריר עם שמן במקום המים וכמה שמן לשים כדי ליטבול את הקונוסים?
    תודה רבה על המתכונים.כל יום בודקת מתכונים חדשים וכולם טובים.

    1. היי קרינה,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה.
      לדעתי כדאי לשים את פרות היער מעל הקרם (אבל אפשר גם לערבב בתוך הקרם).
      אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן קנולה, לטבול בתערובת את הקונוסים ולהניח לייבוש במקרר.
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

  15. בד"כ קרמשניט מורכב משלוש שכבות בצק עלים ושתי שכבות שמנת מתוקה. האם גם את המנות העגולות-אישיות ניתן להכין כך?
    תודה

    1. היי פנינה,
      לא מכירה דרך לזרז את הפשרת בצק העלים מבלי שהוא יקרע. ממליצה להניח לו לפחות שעה בטמפ' החדר ולאחר מכן לנסות בזהירות לפתוח אותו. אם עדיין קשה יש להניח לו להמשיך להפשיר.

    1. היי אלונה,
      אני חושבת שאפשר להשתמש בקרם קוקוס (פחית שיש בה לפחות 20% שומן). יש לצנן את קרם הקוקוס במקרר לפחות לילה לפני ואז להוציא בזהירות מהמקרר מבלי לנער ולהפריד בין שכבת הקוקוס הסמיכה לנוזל ולהשתמש להקצפה רק בשכבה הסמיכה.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  16. הי
    אני מכינה עכשיו את הקרם שניט. אז אשמח לתשובה מהירה אם אפשר.
    החלטצי לא לרדד ואחכ לפתוח כל עיגול…עדין צריך לדקור כל עיגול במזלג?
    תודה

    1. היי חיה,
      המרקם של בצק העלים מעט נפגע בהקפאה אך עדיין טעים. בכל מקרה, אם את מקפיאה חשוב לאחסן בתוך קופסה אטומה.

  17. הכנתי אותם בדיוק לפי מה שרשום ויצא אליפות עולםםםםם
    הכנתי הקינוח לארוחת שבועות ואין מה להגיד פשוט טרפנו!!!

    1. היי דני,
      התחליף היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה זה בצק עלים שהוא ללא גלוטן, רק צריך לבדוק שהוא כשר לפסח. האמת שלא ניסיתי אותו ולכן אני לא יודעת איך הוא מבחינת טעם.

  18. היי.אשמח לקבל עזרה.משום מה לא מצליחה..עושה מה שכתוב והעיגולים בתנור מקבלים צורת אליפסיה ונהיים קטנים.מה עושה??

    1. היי מיטל,
      הצורה כנראה קשורה לבצק העלים ולחום התנור. העלים אמורים להתכווץ מעט אך גם לתפוח לאחר אפיה.
      אבל זה לא נורא, את יכולה להכין גם ככה 🙂

    1. היי הילה,
      אם הכוונה למוט בלנדר ידני אז אני לא חושבת שהוא יכול להקציף ועדיף להשתמש במיקסר רגיל של עוגות. אין צורך להוסיף סוכר כי האינסטנט פודינג וניל מוסיף מתיקות.

  19. קודם כל יש לך אתר מהמם אני אאמץ אותו למועדפים… ודרך אגב, הכנתי לשבת את הקרמשניט יצא משגעעעעע תודה רבה!
    טיפ קטן – במקום לקרוץ עיגולים קרצתי פרחים עם הכלי שחותך עוגיות נראה יפהפה!!! וכדי שתצא אותה צורה גם למעלה וגם למטה העדפתי לא לרדד אלא לפתוח אחרי האפיה ולמלא, קצת אבקת סוכר ושוקולד ומושלם…!!!
    ולמי שרוצה קצפת פרווה הוספתי מים במקום חלב.

    1. היי מעין,
      זה היה אמור כבר להזהיב. זה על 180 מעלות? מרחת על הבצק שמן לפני האפיה?

  20. שלום,

    כאשר אני מקציפה את השמנת במיקסר האם להתחיל מהגבוה ביותר או להפך?

    שאלה נוספת, בתום ההכנה מומלץ להכניס למקפיא לשתי לילות או למקרר?

    1. היי חני,
      תתחילי מהקצפה בינונית ואחרי 30 שניות תעלי לגבוהה.
      עדיף לשמור במקרר (בתוך קופסה סגורה) כי במקפיא מרקם הבצק עלול להיפגע.
      בהצלחה וערב נעים 🙂

    1. היי עפרי,
      אפשר להקציף עם מטרפה ידנית אבל אז צריך לערבב במהירות בלי הפסקה (לכיוון אחד) עד שהקצפת מסמיכה (צריך להיות מעט סבלניים כי זה לוקח יותר זמן מהקצפה במיקסר).
      מומלץ להכניס את השמנת ואת הקערה בה מקציפים למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.
      בהצלחה 😉

    1. היי הדר,
      לא ניסיתי אבל לא נראה שצריכה להיות בעיה.
      חג שמח 🙂

  21. יש אפשרות למרוח חמאה ולבזוק סוכר לפני האפייה?
    בנוסף אמא אמרה לי לשים מעל תבנית האם השיטה מומלצת?

    1. היי שלי,
      לגבי החמאה, לדעתי זה מיותר כי הבצק גם ככה שמן (אם זה היה בצק פילו אז כן הייתי ממליצה). לגבי הסוכר, את יכולה לפזר סוכר אם את רוצה.
      בדר"כ שמים תבנית מעל כדי שהבצק יישאר דק כי בצק העלים נוטה להתנפח בזמן האפיה. את בהחלט יכולה לעשות זאת.
      יום נפלא 🙂

  22. מנסיון טוב בהקפאה
    אפשר גם לפזר מעל אבקת סוכר במקום השוקולד
    ועוד עצה-יותר קל לקרוץ כשהבצק עלים לא לגמרי מופשר. ואם לא מרדדים את הבצק אפשר גם לפתוח ולמלא בפנים
    אבל זה לוקח הרבה יותר מעשר דקות 😉

    1. הי צילה,
      פעם בשבוע נשלח למייל סיכום של כל המתכונים החדשים שהועלו באותו שבוע.
      העדכון האחרון נשלח ב6.5 (יום שני) ומחר יישלח עדכון נוסף. אם מחר לא תקבלי, תעדכני אותי.
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר