מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינוח שכבות קרם גבינה

קינוח שכבות קרם גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 8, 2016
Last modified:אוגוסט 28, 2018

Summary:

קינוח שכבות בכוס עם קרם גבינה, פירורי ביסקוויטים, מקופלת וגנאש שוקולד חלב -שילוב טעמים מושלם

קינוח שכבות קרם גבינה

מצרכים (כמות כ-10 כוסות אישיות):

2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)

שליש כוס חלב קר

3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

4 כפות מלאות גבינה לבנה

60 גרם שוקולד חלב

50 גרם מקופלת מפוררת גס

80 גרם ביסקוויטים מפוררים מסוג פתי בר (כ-10 ביסקוויטים קטנים)

אופן הכנה:

הכנת גנאש שוקולד חלב: מניחים בקערה קוביות שוקולד חלב (60 גרם) עם רבע כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל) וממיסים במיקרוגל במשך כמה שניות בודדות. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומניחים את התערובת בצד לקירור.

הכנת קרם גבינה: מקציפים בקערה את יתרת השמנת המתוקה (1+3/4 מיכל) במשך כדקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בעזרת כף עד לאיחוד החומרים (הערה: להקצפה מוצלחת מומלץ להכניס את השמנת המתוקה למקפיא כ10 דקות לפני ההקצפה).

-מניחים בתחתית כל כוס פירורי ביסקוויטים. מעל מניחים שכבת קרם גבינה (את הקרם ניתן להניח בעזרת כף או לזלף בעזרת שקית זילוף או שקית אוכל רגילה שגזרנו לה את הקצה). מעל מפזרים פירורי מקופלת. מעל מניחים שכבה שניה של קרם גבינה ובעזרת כף שופכים מעל גנאש שוקולד.

-עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים לפחות לפני ההגשה.

קינוח שכבות קרם גבינה

 קינוח שכבות בכוס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

87 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת .תודה על המתכון אם אני מכינה ביום חמישי בשביל מוצ"ש ,היכן כדאי לשמור?במקרר או במקפיא?
    תודה

    1. נכון. רק נתתי לך הערכה לגבי הנפח כדי שתדעי בערך מה הגודל כשאת הולכת לקנות.
      הכוסות שהשתמשתי בהן בנפח 150 מ"ל. הקטנות יותר הן בנפח 100 מ"ל.

    1. היי עדי,
      אם הכוונה לכוסות הגשה אז הן בנפח של כוס חד פעמית לשתיה קרה.

  2. הכנתי בשבוע שעבר לשבת, ויצא מאד יפה ועוד יותר – טעים!
    רציתי לשאול על הכמות:
    עשיתי לפי הכמויות במתכון, והכנסתי לכוסיות של קינוח (בחנות קראו להן קינוחיות), ואחרי שמילאתי 8 ראיתי שנשאר לי ממש המון!
    אז את שאר הכמות מילאתי בכוסות חד פעמיות (שהן הרבה יותר גדולות).
    הייתי צריכה קינוח ל8 אנשים, אז לכל אחד היתה כוסית ועוד כוס.
    זה לא יצא יותר מידי – כשזה טעים אף אחד לא מתנגד לקבל הרבה… רק שלא הבנתי איך קרה שמתכון ל10 כוסיות אישיות קטנות מייצר כל כך הרבה?

    1. ממש מוזר 🙂
      הכמות במתכון הספיקה לי ל-10 כוסות אישיות כמו שאת רואה בתמונה.

  3. שלום

    יצא ממש ממש טעים

    שאלה – השוקולד ששמתי מעל כאילו נספג בקרם ולא נשאר למעלה מה עשיתי לא נכון?

    1. היי רונית,
      הקרם היה יציב או שאולי היה רך מידי? אולי הגנאש היה עדיין חם?
      פעם הבאה אפשר לשים את הגנאש במקרר ל-10 דקות לפני ששמים אותו מעל. כדאי גם להכניס את הקינוח למקפיא למשך כ-10 דקות לפחות לפני שאת שמה את השוקולד, כדי שהקרם יהיה קר ויציב יותר.

  4. היי האם הקרם גבינה מספיק יציב לזילוף שישאר יפה? רוצה לקשט איתו עוגה, בא לי טעם עדין של גבינה בקצפת וזה נראה לי מתאים.. השאלה אם זה יחזיק מעמד יפה ולא יהיה נוזלי?

  5. הכנתי היום למשפחה בשבועות הם פשוט התעלפו !!! כ"כ טעים וקליל ,לא מתוק מדי..מ-ו-ש-ל-ם !!!!!

  6. היי אפרת,
    1. איך אני מקציפה את קרם הגבינה – עם כף או שצריך מיקסר?
    2. האם ניתן להמיר קצפת אחת בגבינה לבנה?

    תודה מראש,

    1. היי לורה,
      1. את השמנת יש להקציף במיקסר יחד עם החלב והפודינג וניל. לאחר מכן מוסיפים גבינה ומערבבים בעדינות עם כף.
      2. את יכולה להקציף שמנת אחת ולשים יותר גבינה אבל אני ממליצה לעשות זאת בהדרגה ולטעום.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי חיה,
      אני חושבת שאת יכולה לשים מיכל שמנת אחד ו 250-350 גרם גבינה לבנה. כמובן שכדאי לטעום ואם חסרה מתיקות אפשר להוסיף אבקת סוכר לפי הטעם.

  7. מחייך..מצליח להרשים ולהפתיע עם כל מתכון שלך שאני מכין.
    אני מתארח מחר בצהריים ואני רוצה להכין את הקינוח המרשים הזה..השאלה שלי אם אפשר להכין היום ולשים במקרר עד מחר או שעדיף להכין מחר?
    תודה

    1. כיף גדול לשמוע 🙂
      אפשר להכין היום ולשמור במקרר עד מחר.
      שבת שלום

  8. צהריים טובים.
    אני רוצה למלא גליליות בקצפת. אני מכינה לחג שבועות.
    אני יכולה מהיום ולשים במקפיא. או שחשוב כמה שעות לפי החג?

    1. כן, אין בעיה להכין מהיום ולהקפיא. חשוב רק לאחסן בקופסה אטומה או לעטוף בניילון נצמד או ניר כסף.

  9. היי אפרת קודם כל תודה רבה לך על מתכונים מנצחים.
    אלופה!!!
    אני רוצה להכין קינוחים אלו לשבועות.
    אני רוצה להכין יום לפני וגם יש לי נסיעה של שעה ברכב למקום שאני לוקחת את זה. אני אצטרך לשים את זה במקפיא מערב לפני שאני מכינה?
    ואחרי שהגעתי לאותו יעד להחזיר למקפיא או במקרר רגיל?

    תודה.

    1. היי אדוה,
      אין בעיה להכין יום לפני ולהקפיא. לאחר שאת מגיעה שימי במקרר.
      יום מקסים 🙂

    1. אני רואה שכולם מרוצים מאד,
      תצרפי אותי גם בבקשה.
      זה באמת נראה דברים מושלמים פה.תודה.

    1. היי נטלי,
      אפשר להכין יום-יומיים לפני ההגשה ולשמור במקרר. אם זה יותר מיומיים מומלץ להקפיא.
      שבת שלום 🙂

    1. היי נעמי,
      כעת את רשומה לניוזלטר בהצלחה ותוכלי לקבל מיילים מידי שבוע למייל.
      המשך יום מקסים 🙂

  10. בס"ד

    וואוו! קינוח טעים מאוד ומרשים מאוד
    לקח לי המון זמן אך היה שווה
    הכנתי לכבוד שבת קודש וזה היה מפנק…
    תודה רבה 🙂

  11. בסד
    היי יש לי כמה שאלות:
    1.האם אפשר להמיס את השוקולד והשמנת על הגז באידוי עם מים מתחת?
    2.כמה זה שליש חלב?
    3.כמה אחוז גבינה?
    תודה רבה

    1. היי נועה,
      1. אפשר.
      2. שליש כוס חלב = 80 מ"ל.
      3. גבינה לבנה מומלץ 5% או 9%.
      בהצלחה 🙂

  12. שלום
    אפשר להמיר את כל המתכון לפרווה?
    יש לי 15 כוסות קטנות יפות שמתאימות לקינוחים.
    תודה

    1. היי עופרה,
      מצורף המתכון בגרסת הפרווה:
      2 מיכלי קצפת צמחית (סה"כ 500 מ"ל)
      2/3 כוס חלב סויה או חלב קוקוס
      3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      50 גרם שוקולד מריר
      50 גרם מקופלת פרווה (משוקולד מריר) מפוררת גס – לא חובה
      80 גרם ביסקוויטים מפוררים מסוג פתי בר (כ-10 ביסקוויטים קטנים)

      בהצלחה 😉

    1. היי הודיה,
      שמחה שאת אוהבת את האתר 🙂
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה כך שתוכלי לקבל עדכוני מתכונים חדשים למייל.
      המשך יום נפלא!

  13. שלום,
    בחיפוש אחר מתכונים לשבועות הגעתי למתכון הזה..
    ואני רוצה להגיד לך שהמתכון יצא מדהים קל וטעים (אני שונאת מתכונים מורכבים…)
    ומאז אני מכורה לאתר
    הכיף שזה קל (10ד' ממש כך…) פשוט וטעים…
    תודה רבה – תמשכי לעדכן – את אלופה !!

  14. אוהבת את האתר, הוא עדכני, מדויק במתכוניו ונאה.
    תודה.
    אשמח לקבל עדכונים נוספים עם אפשרות הדפסה ישירה במדפסת המחשב , זה נוח ומתאים לי.
    דאגו שההדפסה תופיע באותיות גדולות ונוחות לקריאה גם בהדפסה.
    תודה ,
    חנה יקיר

  15. הי אפרת!

    אולי יש לך פתרון בשבילי.

    הקצפנו שמנת מתוקה והוספנו גבינת טוב טעם 3 אחוז כי שמעתי רעיון כזה.

    וזה מאד סמיך ולא ככ טעים יש לך רעיון או לזרוק?

    תודה רבה שב"ש וח"ש

    1. את יכולה להקציף לקצפת יציבה: מיכל שמנת מתוקה נוסף עם 2-3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב קר ולערבב עם זה. זה אמור לדלל את המרקם ולאזן את הטעם ה"כבד".
      כמה שמת? 250 מ"ל שמנת מתוקה עם 250 גרם טוב טעם?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר