מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים קצפת?

איך מכינים קצפת?

איך מכינים קצפת?

איך להכין קצפת?

חומרים:

קצפת חלבית: מיכל שמנת מתוקה/להקצפה (250 מ"ל), שליש כוס חלב קר , 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל.

קצפת פרווה: מיכל קצפת צמחית, שליש כוס חלב סויה קר, 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל.

1. מכניסים מיכל שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית למקפיא למשך 10 דקות ומוציאים (למה? כדי שההקצפה תצליח חשוב שהקצפת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה. שימו לב לא לשכוח במקפיא אחרת השמנת תקפא). גם את קערה ההקצפה מומלץ להכניס למקפיא ל-10 דקות.

2. שופכים את השמנת לקערה ומפעילים את המיקסר על עוצמה הגבוהה ביותר במשך כחצי דקה.

3. מוסיפים כשליש כוס חלב ו 2-3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 2-3 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה.

איך יודעים אם הקצפת מוכנה?

מטים את הקערה הצידה. אם הקצפת נשארת במקומה היא מוכנה. אם הקצפת נוזלת, יש להמשיך להקציף עד לקצפת סמיכה ויציבה.

הקצפת קרם קוקוס– כדי שנצליח להקציף קרם קוקוס כמו שצריך יש להכניס אותו למקרר 24 שעות קודם להקצפה כדי שהחלק השומני יצוף למעלה ואותו יהיה ניתן להקציף.

למה מוסיפים לקצפת אינסטנט פודיג וניל? מאחר והקצפת לבדה לא נשארת יציבה יותר מ24 שעות. ברגע שמוסיפים לה אבקת אינסטנט פודינג וניל, היא מתייצבת יותר ומחזיקה מעמד יותר זמן.

הקצפה ללא מיקסר: איך להכין קצפת בלי מיקסר?

כעקרון אפשר להכין קצפת באופן ידני עם מטרפה (עם כף זה פחות מתאים) אבל זה מצריך קצת עבודה :-)  צריך לעבוד בנמרצות ובמהירות ולא להפסיק עד שהשמנת מסמיכה והופכת לקצפת יציבה. זה לוקח יותר זמן מאשר הקצפה במיקסר (4-6 דקות). כדי שההקצפה תצליח חשוב לזכור להכניס את מיכל השמנת ואת הקערה שבה רוצים להקציף למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.

 

מתכונים עם קצפת:

קינוחים עם קצפת: תותים עם קצפת, קינוח קצפת

עוגות עם קצפת: עוגת שוקולד עם קצפת, עוגת טריקולד, עוגת קרמבו

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

57 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אני שואלת לגבי הקצפת יש אפשרות להכין קצפת בלי שמנת מתוקה שאר המצרכים יש לי אבל שמנה אין כיאילו יש לי שמנת לבישול זה טוב ? מקווה שתביני בהקדם⁦⁦(•‿•)⁩

    1. שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה בגלל אחוזי השומן הנמוכים.
      חייבים שמנת מתוקה/להקצפה.

  2. היי אפרת, לא הבנתי איך ניתן להכין קצפת בלי מערבל, יש אולי דרך אחרת? צריך להשתמש בחומרים אחרים?

    1. היי מירי,
      אפשר להכין קצפת עם מטרפה (הכלי שבתמונה). בלי מטרפה או מיקסר אין אפשרות.
      ראי מה רשום בפסקה האחרונה (הקצפה ללא מיקסר: איך להכין קצפת בלי מיקסר?)

  3. הי אפרת הלוואי ותוכלי לענות לי מהר.. אני רוצה להכין קצפת בצבע חום.
    יש שמנת מתוקה, אבקת שוקולית, אבקת סוכר, סוכר וניל וחלב. יש טיפה פודינג, מעדיפה להשתמש כמה שפחות. איך אני עושה את זה?

    1. סורי, ראיתי עכשיו.
      אפשר להכין קצפת מהמרכיבים שציינת אבל היא תהיה בצבע חום בהיר. רק אם מוסיפים לה אבקת קקאו היא נעשית כהה יותר.
      יש להקציף מיכל שמנת מתוקה עם רבע כוס חלב קר, 1-2 אבקת סוכר (לפי הטעם), 2 כפות שוקולית. אם הקצפת לא מספיק יציבה כדאי להוסיף לפחות כף פודינג.

  4. שלום רב,
    תודה על אתר נפלא ומתכונים מדהימים.
    תוכלי בבקשה להסביר מה ההבדל בקצפת אם אני שמה 3 כפות אינסטנט פודינג, או שמה חבילה שלמה? (כמו בעוגת הלוטוס שלך http://www.10dakot.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a1/). באופן כללי אני רוצה להכין קצפת מאוד יציבה לעוגת תותים שאוכל להוציא מהמקרר ולקחת לקונצרט בפארק.
    תודה רבה

    1. היי נירית,
      ההבדל הוא במרקם ובטעם. קצפת עם יותר אינסטנט פודינג יותר יציבה ויותר מתוקה.

    2. קצפת מאוד יציבה היא קצפת שמכינים ממיכל קצפת צמחית (250 מ"ל) + חבילת אינסטנט פודינג בטעם שאוהבים (80 מ"ל).

  5. שלום! תודה רבה על העצות הטובות!
    יש לי שמנת להקצפה (לא מתוקה) ובמתכון אני צריכה שמנת מתוקה. מה אפשר לעשות? להוסיף סוכר או אבקת סוכר? כמה?
    אשמח לעזרתך

    1. עדיף אבקת סוכר. בסביבות 1-2 כפות, לפי הטעם (אפשר לטעום תוך כדי ההוספה).

    1. הפודינג מייצב את הקצפת ומוסיף טעם.
      אפשר להקציף גם בלי פודינג ולהוסיף אבקת סוכר לפי הטעם וכפית תמצית וניל. הקצפת תהיה רכה יותר.

  6. היי אפרת ,
    רציתי.לדעת האם ניתן.להקפיא את הקרם קוקוס לזמן קצר , אין לי זמן לחכות 24 שעות לקרור חייבת להכין עוד היום עוגה בשעות הקרובות .
    תודה רבה על אתר המדהים שלך

  7. היי אפשר להכפיל את הכמויות? אני רוצה לקשט עוגה בכמה צבעים. לשכבה של קצפת ועוד כמה סוגי זילופים..

  8. כמה מייכלים של שמנת מתוקה צריך אם אני רוצה לעשות גם זילוף וגם בין שלוש שכבות עוגה?

  9. היי שלום לך!
    האם יש דרך להכין קצפת ללא אינסטינג פודינג ושבכל זאת תצא טעימה ויציבה?
    יש לי בעיה עם כמות הנתרן שיש באינסטינט פודינג..
    אשמח לעזרה 🙂

    1. היי צליל,
      אפשר שהקצפת תצא טעימה אבל קצת פחות יציבה. בכל מקרה, זה לא מאד נורא.
      במקום פודינג וניל אפשר לשים 2-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם) וכפית תמצית וניל. את כמות החלב יש להפחית לרבע כוס.

    2. בנוסף. רבע כוס חלב קר (חשוב שיהיה קר).
      אפשר גם בלי חלב בכלל.

  10. הי אפרת
    אני מכינה עוגהףת קצפת עם תותים. האם אפשר לשמור את הקצפת לילה במקרר ולהרכיב את העוגה למחרת? (כדי שהעוגה עצמה תתקרר וההרכה עם התותים הטריים תהיה ממש לפני ההגשה). תודה מראש

  11. האם אפשר להכין ולשמור במקרר כמה שעות כמובן בקופסא סגורה הכוונה לשמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג
    תודה, משתמשת המון במתכונים שלך והכל יוצא טוב

    1. היי ענת,
      מקציפים באותו אופן רק שצריך להכניס את הקרם למקרר 24 שעות קודם להקצפה כדי שהחלק השומני יצוף למעלה ואותו יהיה ניתן להקציף.

    2. סורי, לא ממש הבנתי :/
      אחרי שהכנסתי למקרר, צריך להפריד את החלק השומני ולהקציף רק אותו?
      זה בעצם במקום השמנת מתוקה/קצפת צמחית?
      צריך להוסיף חלב? אפשר לוותר על הפודינג?

    3. נכון. קרם הקוקוס הוא במקום השמנת המתוקה. מומלץ להשתמש ב-2 קופסאות אם את רוצה כמות גדולה יותר של קצפת. לאחר לילה במקרר, פותחים את הקופסאות ובעזרת כף מוציאים מהן את החלק הלבן והיציב (רובו יצוף למעלה) ומעבירים לקערה. מוסיפים פודינג וניל ומקציפים עד לקצפת יציבה. אין צורך להוסיף חלב.

    4. אפשר לשים אבקת סוכר במקום, לפי הטעם (אחרת אני לא בטוחה שזה יהיה מספיק מתוק).

  12. הי, לאחר שאני מוסיפה את הפודינג והחלב, להמשיך להקציף במהירות הכי גבוהה? או לרדת במהירות? בנוסף, לכמה קאפקייקס זה יספיק לדעתך? מתכננת להכין 15 קאפקייקס ליום הולדת

    1. להמשיך בהקצפה על מהירות גבוהה.
      אם את שמה את הקצפת רק בחלק העליון של העוגות לדעתי זה אמור להספיק ל15 יחידות.

    1. היי הודיה,
      את מכינה באותו אופן רק בלי הפודינג. אין צורך להוסיף את החלב.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר