מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות תירס ותרד

קציצות תירס ותרדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 28, 2015
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

קציצות תרד ותירס אפויות בתנור

 

קציצות תירס ותרד

מצרכים (10-12 יחידות):

כוס וחצי גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)

400 גרם עלי תרד טריים

2 כפות שמן זית/קנולה

1 ביצה

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

1 כף קטשופ (לא חובה)

4-5 כפות גדושות קמח לבן/מלא

חצי כפית מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר או מחבת רחבה (אין צורך לשמן)  ומניחים את עלי התרד. מערבבים במשך מספר דקות עד שעלי התרד מתרככים ומצטמצמים. מסירים מהאש, סוחטים מנוזלים וקוצצים גס. מעבירים לקערה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת יציבה.

-משמנים נייר אפיה ומכינים כדורים בעזרת הידיים. מניחים על נייר האפיה ומרססים מעל במעט שמן.

-אופים בתנור 20-25 דקות, הופכים צד ואופים עוד כ-10 דקות, עד להזהבה קלה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא ניסיתי אבל אולי תפוח אדמה מבושל מגורד בפומפיה גסה ידביק את החומרים.

  1. היי,
    בתור מישהי שלא מצאה יד ורגל במטבח, אנחנו חייבים לך הרבה תודה מניו יורק הרחוקה

    כל מה שאני מנסה מהאתר שלך – מצליח! המתכונים קלים ברורים ונגישים, והכי חשוב – טעימים!!! תודה רבה על האתר המצויין!

    שאלה לגבי הלביבות: אין לי תנור חלבי, אפשר פשוט לטגן?

    1. היי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי הטיגון, זה תלוי כמה התערובת יציבה. אם במקרה היא מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת ו/או עוד קצת קמח.

  2. היי,
    קודם ברצוני לומר שכיף באתר בתור בשלנית מתחילה קל לי להתנסות .
    ניסיתי להכין את קציצות תרד ותירס אפויות ויצא לי ממש טפל.נצמדתי למתכון האם יש משמעות לכך שהכנתי עם חמש כפות גדושות של קמח מלא וביצה אחת הייתי צריכה להוסיף יותר מלח או מה לא עשיתי נכון ?

    1. היי עדי,
      הקמח המלא אכן משפיע קצת על הטעם. אני חושבת שתוספת של מלח הייתה משפרת את הטעם.

  3. היי אפרת!

    קודם כל מאוד אוהבת את האתר והמתכונים 🙂
    אפשר לעשות את הלביבות בצורת פשטידה?

    1. תודה אפרת, שמחה לשמוע 🙂
      אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק אבל כדאי דווקא למלא עד חצי גובה מהתבנית כדי שהפשטידה תצא נמוכה כי אם היא תצא גבוהה מידי יכול להיות שמבפנים היא לא תאפה כמו שצריך.
      אם מכינים כפשטידה אחת זמן האפיה עשוי להתארך ל 35-40 דקות.
      בהצלחה!

  4. הי אפרת
    במה אפשר להחליף את תוספת הגבינה ..?
    הבן שלי אלרגי למוצרי חלב אז אשמח לקבל רעיון איך ניתן להתגבר על עניין הגבינה בלביבות..
    תודה מראש
    ליאת

    1. היי ליאת,
      לא בכל הלביבות אפשר לוותר על הגבינה כי לפעמים זה עלול לפגוע במרקם באופן משמעותי. במקרה הזה את יכולה לוותר על הגבינה הצהובה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שולמית,
      הגבינה הצהובה מוסיפה למרקם ולטעם.
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים כף גדושה גבינה לבנה או קוטג'. אפשר להעשיר את הטעם ולהוסיף גם 2-3 כפות גבינה בולגרית/פטה מפוררת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר