מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות פרסה ובשר

קציצות פרסה ובשרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 28, 2018
Last modified:מרץ 28, 2018

Summary:

קציצות פרסה ובשר לפסח – אפויות בתנור 

מי שלא מכיר, פרסה הכוונה לכרישה או לוף. זה ירק ממשפחת השומיים. המראה של זה הוא כמו של בצל ירוק גדול ועבה.

קציצות פרסה ובשר

מצרכים (כ-25 קציצות):

500 גרם בשר בקר טחון

1.5 כרישה גדולה (400-500 ג') חתוכה לעיגולים

בצל קטן מטוגן עד להזהבה קלה

ביצה גדולה או 2 ביצים S או M

שליש כוס קמח מצות

כפית מלח, חצי כפית כמון, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בקומקום, שופכים לסיר קטן ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את הכרישה החתוכה ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד לריכוך. מעבירים למסננת.

-טוחנים במעבד מזון את הכרישה (למי שאין מעבד מזון כשל"פ ניתן למעוך את הכרישה בעזרת מזלג או לקצוץ דק-דק בעזרת סכין).

-מוסיפים את הבצל והכרישה לקערה (יש לסחוט אותם מעט מנוזלים). מוסיפים בשר טחון, ביצה, קמח מצות, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את התבנית.

-יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור למשך 20 דקות. הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.פרסה - כרישה

 

כרישה חתוכה ומסוננת קציצות פרסה ובשרקציצות פראסה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

10 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפשר פירורי לחם או קמח תפוחי אדמה במקום ?
    ויש לך אתר מעולה מכינה רק דרכו הכל יוצא מישלפ למאותגרת בישול כמוני

    1. היי חן,
      אפשר להכין את הקציצות כל השנה ולשים פירורי לחם במקום קמח המצות. לקציצות כשל"פ כדאי לשים קמח מצות. עם קמח תפו"א יוצא פחות מוצלח.

    1. היי דפנה,
      לדעתי אפשר להגדיל את כמות הכרישה ל-3 ולוותר על הביצים והבשר.
      חג שמח 🙂

  2. נראה מעולה! האם מתאים לטגן על מחבת פסים או שעשוי לצאת יבש ועדיף התנור? תודה! זו חלופה טובה לקציצות רגילות.

    1. היי שרון,
      אפשר לטגן את הקציצות אבל אם מטגנים יש לשים 2 ביצים גדולות ולוודא שהתערובת יציבה. אם היא מתפרקת יש להוסיף עוד קצת קמח מצות.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר