מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות עוף וירקות

קציצות עוף וירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 27, 2017
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מתכון לקציצות עוף עם ירקות אפויות בתנור- קציצות עוף טעימות וממכרות שגם ילדים אוהבים. אפשר להגיש עם פירה, אורז, פסטה ואפשר לשים בתוך פיתה.

קציצות עוף וירקות

מצרכים (16-20 קציצות עוף):

250 גרם חזה עוף טחון (*ניתן להשתמש בהודו טחון/בקר טחון)

1 בצל קטן קלוף

2 שיני שום כתושות

גזר בינוני קלוף

תפוח אדמה בינוני-קטן קלוף

בטטה קטנה קלופה

כוס עלי פטרוזיליה

1 ביצה גדולה

כף שמן

רבע כוס פירורי לחם

תיבול: כפית מלאה מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הירקות גס וטוחנים במעבד מזון עד לתערובת אחידה.

-סוחטים את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים עוף טחון, ביצה, שמן, פירורי לחם ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל190 מעלות (בתנורים חזקים- 180 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס"מ ועובי 1-1.5 ס"מ ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 10 דקות נוספות.

קציצות עוף קציצות עוף וירקות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

87 תגובות

הוסף תגובה
  1. טעים מאאאד!! עשיתי עם 500 גר' עוף טחון בלי שינוי בכמות של יתר המצרכים. תודה על המתכונים המשובחים שלך

    1. אפשר לגרד בפומפיה דקה את הירקות. לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
      את הפטרוזיליה לקצוץ דק-דק בעזרת סכין.

  2. היי 🙂
    אני רוצה להכין את הקציצות האלו לארוחות צהריים בעבודה, זה אפשרי להכין מראש את הכמות שבמתכון ולשמור במקרר וכל יום למשל להוציא לי 2 לעבודה? כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר?
    עוד שאלה, איך הן כשהן קרות? כי אין לי מיקרוגל בעבודה..
    תודה!

    1. היי הודיה,
      אפשר להכין את הקציצות ולשמור במקרר. הן נשמרות כ-4 ימים במקרר. אם את רוצה שיישמרו ליותר זמן אפשר להקפיא אותן וכל פעם להפשיר את הכמות הרצויה.
      הקציצות טעימות גם כשהן בטמפ' החדר.

    2. היי,תודה על המענה!
      בלהקפיא הכוונה לפני שאופים בתנור? פשוט להכין את התעורבת ולהקפיא ואז כל פעם שאני רוצה פשוט להוציא ולאפות?
      שוב תודה 🙂
      (יש לך אולי עוד מתכונים לקציצות כאלו שהן טעימות גם כשהן קרות ויתאימו לי לצהריים בעבודה?)

    3. הכוונה להקפיא אחרי האפיה (לא שהן מתקררות כמובן). אפשר להפשיר לילה לפני במקרר.
      קציצות נוספות שאפשר לאכול בטמפ' החדר:
      קציצות טונה וירקות
      קציצות הודו
      מצרפת קישור לרעיונות נוספים למתכונים שלא דורשים חימום – מתכונים לקחת לעבודה.
      קציצות קינואה
      קציצות ירק אפויות

  3. היי אפרת, הכנתי אותן והן ממש טעימות! אפשר להחליף את פירורי הלחם במשהו אחר כדי שיהיו כשרות לפסח?

    1. אני חושבת שאפשר לשים 1-2 כפות קמח מצה או קמח תפוח אדמה.
      חג שמח 🌷

  4. הי אפרת,

    כמות העוף טחון שיש לי היא 500 גרם. האם להכפיל את כל כמויות המרכיבים? כולל תבלינים?

  5. שלום
    הכנתי ויצא מטורף ממש !!!
    טעים בטירוף !!
    איזה רוטב אדום מתאים לקציצות האלו ?
    תודה על הכל 🙂

  6. הי אפרת,
    כמו תמיד, לפני שמכינה משהו נכנסת רק לאתר שלך
    יש לך מתכון לקציצות מעוף טחון בלי ירק ירוק?
    פשוט אני תקועה…

    1. היי יוגב,
      אפשר לגרד בפומפיה דקה את הירקות. לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
      את הפטרוזיליה לקצוץ דק-דק בעזרת סכין.

    2. אולי זה ישמע קצת טפשי, אבל למה הכוונה בלסחוט את הנוזלים? איך לסחוט אותם? ביד?
      תודה רבה וחג שמח.

    3. אפשר לשים במסננת וללחוץ בעזרת משהו כבד או לסחוט ביד.
      חג שמח 🌺

  7. היי בוקר טוב,
    אני כ"כ נהנת מהמתכונים שלך ,הם קלים וטעימים פשוט מושלמים.
    רציתי לדעת אם אני הוסיף פטריות חיות וקישאו זה בסדר?
    המשך יום קסום

  8. שלום. המתכונים שלך מעולים!!!
    מסביב לקציצות נוצר לי כרום לבן. איך ניתן למנוע זאת ומה זה אומר?

    1. היי אילה,
      זו תופעה שכיחה. לדעתי זה חלבון שמופרש מהבשר. אפשר להקטין את התופעה על ידי שימוש בבשר טרי ולא קפוא ואפיה בחום גבוה (חשוב גם לחמם את התנור כ-10 דקות מראש).
      אני חושבת שגם סגירה של הקציצות על ידי צריבה של הקציצות במחבת 1-2 דקות מכל צד יכולה למנוע את התופעה או לפחות להפחית אותה. אחרי הצריבה במחבת יש להכניס לתנור החם ולהמשיך לאפות כרגיל.

    1. כן אפשר. אם במקרה הקציצות מתפרקות כדאי להוסיף ביצה נוספת ועוד קצת פירורי לחם.

  9. הי אפרת,
    אתר מדהים!!! תמיד עובד!
    אם אין לי כיצד לטחון את הירקות, האם אני יכולה לבשל אותם ואז למעוך לתוך התערובת?
    אם כן, האם זה פוגע בערך התזונתי?

    תודה מראש!

    1. היי זיוה,
      אפשר לבשל את הירקות ולגרד אותם בפומפיה דקה במקום למעוך. את עלי הפטרוזיליה יש לקצוץ דק-דק ואת הבצל אפשר לגרד בפומפיה דקה מבלי לבשל לפני או שאפשר לקצוץ דק ולטגן ולהוסיף לתערובת.
      לגבי הערך התזונתי, בישול יכול לפגוע מעט אבל לא משהו משמעותי. זה עדיין יהיה מזין.

    1. היי איריס,
      כמון נותן טעם יותר מיוחד אבל אם אין לך שימי פפריקה.
      יום מקסים 🙂

  10. וואו וואו! פשוט וט ע י ם
    איזה כיף של מתכון, בריא,קליל והטעם משגע.. תודה על מתכון נפלא 🙂
    מתחסל בצ'יק

    נ.ב
    הכנתי מ400 גרם עוף טחון, ירקות גירדתי בפומפיה וסחטתי מעט, השארתי ביצה אחת, יצאו לי 20 קציצות.

  11. היי אפרת, אני פשוט נהנה מהמתכונים שלך, הכנתי בעבר בטיגון ויצא מעולה ועכשיו אני מכין שוב, הפעם בתנור☺️, לצערי שכחתי לשמן את הנייר אפייה, אני מקווה שיסתדר..
    תודה שוב,
    יוסי

  12. שלום
    כמי שמקפיא כמעט הכל הדרך הטובה ביותר להקפיא כמויות של קציצות שניצלים היא להפריד בין השכבות בנייר אפיה. לאחר ההקפאה ניתן בקלות להפריד כמה קציצות לצורך העיניין שרוצים.אם זה ממש קפוא כמה מכות קלות של הקופסה על גבי השיש וההפרדה מושגת מיד.
    כיף של אתר.
    חג שמח

    1. היי גילת,
      אפשר פשוט לוותר על תפוח האדמה ולשים קצת יותר פירורי לחם (רק אם התערובת אינה יציבה).

  13. שלום,
    תודה על האתר, נעזרת בו הרבה.
    לגבי הקציצות, איך אפשר להקפיא אותן באופן שיאפשר להפשיר כל פעם רק שתיים-שלוש קציצות? כלומר להקפיא אותן בצורה שלא ידבקו זו לזו?
    תודה.

    1. היי אשירה,
      את יכולה להניח אותן על מגש ולהקפיא ולאחר שהן קפואות להעביר לשקית.

    1. היי רוז,
      אפשר להכפיל כמויות או שאם את רוצה שיהיה יותר עוף בקציצה אז אפשר להשאיר את יתר הכמויות כמו שהן, רק מלח להוסיף קצת יותר, נגיד עוד רבע כפית שטוחה.

  14. שלום רב,תודה על המתכון יצא מאוד טעים ועסיסי.אני שמתי הודו חתוך לקוביות במקום טחון.יום מקסים

    1. היי עדן,
      אם ניתן להכין קציצות יציבות אז אין בעיה. אם הן מתפרקות אז כדאי לפורר לתוך התערובת פרוסת לחם רטובה וסחוטה (בלי הקשה).

  15. הי אפר, תודה רבה על המתכונים המעולים….אם אין לי בטטה להוסיף ירק אחר? האם ניתן להכין עם בשר בקר טחון? כמה קציצות יוצאות?

    1. היי שלומית,
      במקום בטטה אפשר להוסיף גזר נוסף.
      אפשר להכין עם בשר בקר טחון.
      אמורות לצאת מהכמות 16-20 קציצות.
      שבת שלום 🙂

  16. היי אפרת,
    האם אפשרי לגרד את הירקות וליסחוט נוזלים פשוט יש לי מעבד מזון קטן אני לא יודעת אם אפשרי לשים לשם ירקות המעבד שלי עובד בפולסים לחיצות ארוכות….והאם צריך לשים את הרציחות מעל גם?
    תודה רבה.

    1. *והאם צריך לשמן את הקציצות מעל גם?
      תודה רבה.פשוט המקלדת בפלא לא עובדת סליחה…

    2. היי קרינה,
      אפשר לגרד את הירקות בפומפיה ולסחוט מנוזלים (פשוט כשטוחנים אז המרקם יוצא יותר אחיד).
      אפשר לשמן את הקציצות גם מעל, לא חובה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר