מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפלים

קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 22, 2019
Last modified:יולי 23, 2019

Summary:

קציצות עוף טחון ברוטב פלפלים ופטריות- מומלץ להגיש על אורז לבן

קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפלים

מצרכים (20 קציצות עוף):

קציצות עוף טחון:

כף שמן זית או קנולה

600 גרם חזה עוף טחון

בצל בינוני טחון או מגורד דק (יש לסנן מנוזלים)

שן שום כתושה

כוס עלי פטרוזיליה טחונים או קצוצים דק-דק 

ביצה גדולה

רבע כוס פירורי לחם

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון וקמצוץ פלפל שחור

רוטב פטריות ופלפלים:

2 כפות שמן

בצל גדול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים

פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנות

סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות

שליש כפית מלח

2 שיני שום כתושות

3 כוסות מים רותחים

כפית שטוחה מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית כמון, רבע כפית כורכום, מעט פלפל שחור

כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים

אופן הכנה:

רוטב פטריות ופלפלים:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפל אדום ופטריות קצוצות, ממליחים בשליש כפית מלח ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-12 דקות על אש בינונית-נמוכה.

-מוסיפים שום כתוש ו-3 כוסות מים רותחים. מתבלים במלח, אבקת מרק, כמון, כורכום, פלפל שחור ומערבבים. מערבבים בכוס כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת לסיר ומערבבים.

-מכסים ומבשלים במשך כ-5 דקות.

קציצות עוף טחון:

-מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה עד לתערובת אחידה.

-יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8 דקות מבלי לערבב, עד שהכדורים מתייצבים (אש בינונית-נמוכה). מערבבים את הכדורים בעדינות, מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות נוספות.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

14 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום רב.
    אני עוקבת זמן רב אחרי המתכונים שלך ונהנית מאוד להשתמש ברבים מהם. תודה רבה!
    לגבי המתכון הנוכחי יש לי שאלה: כתבת "מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-12 דקות על אש בינונית-נמוכה" לפני הוספת המים. האם המצרכים לא נחרכים ו/או נשרפים?
    שוב תודה.

    1. היי גילה,
      אם משתמשים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין בעיה כזאת. בכל מקרה, אם את רואה שזה מתייבש אז כדאי להוסיף קצת מים.

  2. היי מה שלומך? המתכון נראה מעולה, האם אפשר לוותר על הביצה או להחליף במשהו שלא יתפרק?

    1. היי אפרת,
      תכיני בלי הביצה. אם התערובת מתפרקת תכניסי אותה למקרר לחצי שעה-שעה.

  3. שלום אפרת, האתר שלך מהמם ונוח
    אם אני משתמשת בפטריות משימורים, כמה צריך?
    ואת הקציצות מבשלים בתוך הרוטב, נכון?

    1. קופסת שימורים אחת.
      וכן, את הקציצות מבשלים בתוך הרוטב.

  4. בהסבר להכנת רוטב הפטריות כתבת בהתחלה שמחממים מחבת, ואחר כך פתאום זה הפך לסיר… נראה לי מתאים יותר לסיר, באמת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר