מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות מש

קציצות משFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 25, 2017
Last modified:ספטמבר 25, 2017

Summary:

קציצות מש צמחוניות עם בורגול ובטטה. לרגישים לגלוטן אפשר להמיר את הבורגול באורז מבושל.

קציצות מש

מצרכים (כ- 25 קציצות מש):

כוס שעועית מש

חצי כוס בורגול (יש להשרות את הבורגול במים חמים במשך שעה ולסנן היטב מנוזלים) *ניתן לשים כוס אורז מבושל במקום.

בטטה בינונית קלופה מגורדת

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

חצי בצל גדול מגורד

2 כפות שמן זית

2 ביצים

תיבול: כפית גדושה מלח, כפית מלאה כמון, חצי כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את שעועית המש בסיר וממלאים את הסיר במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רתחו מבשלים במשך כ-40 דקות עד שהשעועית מתרככת ומתפרקת (אמורה להתקבל תערובת של שעועית חצי שלמה-חצי מפורקת). מסננים היטב מהנוזלים ומניחים בצד לצינון.

-בינתיים מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים את שעועית המש לאחר שהתקררה ומערבבים היטב.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפיה. יוצרים קציצות בגודל כ-5 ס"מ ועובי כס"מ וחצי ומניחים על נייר האפיה. מרססים או מברישים מעל מעט שמן ואופים בתנור במשך 20-25 דקות. הופכים צד בזהירות ומשאירים 10 דקות נוספות.

*כדי לחסוך בזמן הבישול ניתן לבשל את שעועית המש יום-יומיים לפני ולשמור במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

67 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ספיר,
      זה צריך להיות תחליף שידביק את החומרים. לא ניסיתי אבל אולי אפשר להוסיף תפוח אדמה גדול מבושל מעוך לפירה. רק חשוב שתערובת הפירה תהיה קרה.

    2. אפשר להפחית לביצה אחת ואם התערובת לא יציבה להוסיף גם תפו"א מבושל מעוך.

  1. הי אפרת, אני לא בטוחה שאני אוהבת מש. במה אוכל להחליף אותו והאם המתכון יישאר זהה או שאצטרך לשנות משהו? תודה!

    1. דווקא למש יש טעם עדין יחסית, אם לא ניסית אני ממליצה לך לנסות.
      את יכולה להשתמש בעדשים ירוקות או שחורות מבושלות אבל אני ממליצה למעוך חלק מהן (אפשר עם מזלג), זה עוזר להדבקת החומרים.

  2. הייי שפית
    ואוווווווווווווו עשיתי קצת מהתערובת קציצות והשאר שיטחתי על תבנית..
    א-ב-ל הקציצות התאחו מצוין בתנור ויצאו טעימוווווותתתתתתתת במיוחד !!!!!
    פשוט להימכר לאוכל בריא !!
    תודה ע-נ-ק-י-ת !!

    1. שמחה שיצא טעים (ובריא)!
      כשהכנתי את הקציצות הן נדבקו כמו שצריך עם 2 ביצים. אנסה להכין את המתכון פעם נוספת.
      תודה על העדכון ויום נפלא 🙂

  3. שלום
    תודה רבה על כל המתכונים המאלפים
    בזכותך שידרגנו את התזונה שלנו ליותר בריאה ועוד יותר טעימה 🙂
    המון מתכונים כבר הכנו והכל מתוך האתר המדהים הזה.
    במתכון הנוכחי פחות הצלחנו…לא נדבק כל המרכיבים אע"פ שהוספנו עוד ביצה….
    בסוף השטחנו בתבנית ( הצצתי בתגובות למטה..)
    אולי צריך לשנות משהו..
    בכ"א אלפי תודות וברכות..:)

  4. עשיתי הכל לפי הרשימה..הוספתי אפילו עוד ביצה ופירורי לחם.
    אך זה לא היה דביק מספיק בשביל קציצות.
    החלטתי לשטח את העיסה בתבנית..לאחר האפייה, פשוט פרסתי לחתיכות.
    ויצא טעים ופריך.

    1. אהבתי את האלתור 🙂
      פעם הבאה אם התערובת מתפרקת כדאי להוסיף ביצה נוספת.
      תודה על העדכון ויום מקסים

  5. היי אפרת,
    תודה רבה על המתכונים הנהדרים! 🙂
    האם אפשר להחליף את הבטטה בגזר ותפוח אדמה? אין לי בטטה בבית 🙁
    וגם – פטרוזיליה במקום כוסברה תעבוד?
    המון תודה!!

    1. היי מיכל,
      אפשר לשים גזר ותפו"א קטן במקום הבטטה.
      ולגבי הפטרוזיליה אין בעיה.
      שבוע נפלא 🙂

    2. חוזרת לעדכן שיצא מעולה!! החלטתי לטגן אותן אז הייתי צריכה להוסיף שתי ביצים לתערובת, וגם קצת פירורי לחם, כי התערובת הראשונית יצאה די מתפוררת. יש לך אולי רעיון למה? ומה אפשר להוסיף במקום פירורי לחם?
      בכל אופן אחרי ההוספה הקציצות יצאו מאוד טעימות, מכרתי אותן לבן שלי בתור לביבות והוא זלל מהן בתיאבון 🙂
      המון תודה!

    3. קודם כל זה נראה מצוין 🙂
      בישלת את השעועית עד למצב שבו היא חצי מתפרקת? כי זה גם משהו שמסייע להדבקת החומרים.
      כשמטגנים חשוב שהתערובת תהיה יציבה יותר מאשר באפיה ולכן היית צריכה להוסיף יותר ביצים וגם פירורי לחם.
      במקום פירורי לחם אני חושבת שאפשר להוסיף לתערובת תפו"א מבושל מעוך לפירה.

  6. ערב טוב אפרת! יש לי במקרר שעועית מש שכבר בישלתי לפני יומיים-שלושה, אבל רק מחצי כוס מש יבשה (התכוונתי להכין איתה משהו אחר שבסוף לא יצא לפועל 🙂 ). רוצה להכין מחר את הקציצות האלו. אפשר להשלים את חצי הכוס החסר במשהו אחר או שעדיף פשוט להכין עם מחצית מכמות שאר המרכיבים? תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. שבוע טוב 🙂
      אני חושבת שאם יש לך שעועית לבנה מקופסת שימורים או משקית קפואה את יכולה להשתמש בה. אם היא משקית קפואה כדאי יהיה לבשל אותה במים עד לריכוך.
      אם לא, אולי את יכולה פשוט להוסיף יותר בורגול, נגיד להוסיף עוד כרבע כוס בורגול.

    2. חוזרת לעדכן 🙂 הוספתי עוד בורגול ויצא פשוט מושלם!! אומנם הייתי חייבת להוסיף עוד ביצה ופירורי לחם, אבל היה ממש טעים! בטוח שאכין שוב ושוב! תודה רבה אפרת ולילה טוב 🙂

  7. היי אפרת הקציצות מושלמות!
    באפיה הן התייבשו לי.. יש לך מושג למה?
    ניסיתי לטגן אבל זה התפרק… יש לזה פתרון?

    המון תודה מתה על המתכונים שלך!!

    1. היי עדי,
      פעם הבאה נסי לאפות אותן פחות זמן (לפחות 10 דקות פחות ממה שאפית).
      בטיגון הן אכן מתפרקות (כדי לטגן אותן אני חושבת שכדאי להוסיף 2 ביצים נוספות שידביקו את החומרים).

    1. היי שי,
      הכוסברה מוסיפה לטעם אבל אם לא אוהבים אפשר לוותר.
      שבוע נפלא 🙂

  8. חג שמח,
    הכנתי את הקציצות והן ממש טעימות ונחטפו בזמן הארוחה. הבעיה היחידה הייתה שבזמן שהנחתי על התבנית הן התחילו להתפרק ולכן הכנתי אותן בתבנית של קאפקייקס. יש לך רעיון למה הן התפרקו?

    1. היי אלון,
      יכול להיות שתוספת של ביצה נוספת הייתה עוזרת לקציצות להיות יציבות יותר. פעם הבאה שווה לנסות.
      חג שמח 🙂

  9. היי חבר של אחותי הוא צמחוני ותמיד אנחנו בבעיה מה להכין לו לארוחת החג. ראיתי את המתכון הזה ומזה שעועית מש?? יש את בסופר רגיל? וזה טעים או שאפשר תחליף לזה?

    1. היי לאה,
      שעועית מש זו שעועית קטנה עם נקודה עליה. מצורפת תמונה.
      ניתן להשיג בסופר.

    1. היי יעל,
      זה צריך להיות תחליף שידביק את החומרים. אולי הייתי מנסה לשים תפו"א גדול מבושל מעוך לפירה. רק חשוב שתערובת הפירה תהיה קרה.

  10. דחוףף
    אני באמצע להכין והתערובת יצאה לי לא מספיק מגובשת היא פשוט מתפוררת תוך כדי הכנת הקציצות הוספתי עוד ביצה וזה לא עזר לי
    תודה ויום נעים

    1. היי הודיה,
      בישלת את השעועית עד לריכוך? עד שהיא התפרקה מעט?
      ביצה אמורה לעזור, אולי תוסיפי קצת פירורי לחם.

    2. מוזר כי זה אמור להיות דווקא לח מה שעוזר בהדבקת החומרים. ניסיתי להוסיף פירורי לחם?

  11. איזה חבל קונים את זה בחנות טבע כמו ניצת הדובדבן בעיקרון מבשלים את זה בערך שמונה דקות במים רותחים עם תבלינים ואחרי זה סוחטים את זה ואז זה מוכן לבישול או טיגון אבל צריך לדעת איך להמשיך עם זה הלאה כי אם לא זה ממש דוחה יש לזה מרקם ספוגי
    אם תוכלי לברר ולהעלות מתכון הרבה יברכו אותך הצמחוניים משתמשים בזה כמו בשר ועוף זה בא בכמה צורות יש גם ארוכים כאילו רצועות עוף יש גם "סוליות" שזה כמו שניצלים
    בכל אופן לך "יש את זה" אם תוכלי לנסות לעזור לנו תשמחי אותנו ממש
    תודה

    1. אני זוכרת שבעבר ניסיתי להכין מתכון עם שבבי סויה ויצא גם משהו ספוגי כזה ומאז לא ניסיתי שנית.
      בכל מקרה אני לא אתייאש 🙂 ואמשיך להכין מתכונים עם סויה וכמובן שאעלה את המוצלחים ביותר.

    1. שעועית מש לא חובה להשרות אבל אם יש לך זמן שימי את זה במים בין חצי שעה לשעתיים.

  12. היי אפרת
    רציתי לדעת אם יש לך נסיון עם המוצרי סויה היבשים אלו שהם דמוי בשר ועוף?
    ואם כן אן יש איזה מתכון לבישול של החתיכות דמוי עוף
    תעזרי לי ממש לחג!!
    לא מצאתי מתכון בשום מקום
    מצרפת לך תמונה של הסויה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר